Avengers: Sonsuzluk Savaşı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Yenilmezler: Sonsuzluk Savaşı sayfasından yönlendirildi)
Avengers: Sonsuzluk Savaşı
Avengers: Infinity War
Filmin afişi
YönetmenAnthony Russo
Joe Russo
YapımcıKevin Feige
Victoria Alonso
Louis D'Esposito
Jon Favreau
Stan Lee
Alan Fine
SenaristChristopher Markus
Stephen McFeely
Stan Lee
Jack Kirby
Hikâye (eser)Stan Lee
Jack Kirby
OyuncularRobert Downey Jr.
Chris Evans
Mark Ruffalo
Chris Hemsworth
Scarlett Johansson
Jeremy Renner
Tom Holland
Chris Pratt
Benedict Cumberbatch
Paul Bettany
Elizabeth Olsen
Sebastian Stan
Tom Hiddleston
Samuel L. Jackson
Cobie Smulders
Benedict Wong
Zoe Saldana
Dave Bautista
Vin Diesel
Karen Gillan
Pom Klementieff
Benicio del Toro
Josh Brolin
MüzikAlan Silvestri
StüdyoMarvel Studios
DağıtıcıWalt Disney Pictures
TürüAksiyon, Macera, Fantastik, Bilimkurgu
RenkRenkli
Yapım yılı2018
Çıkış tarih(ler)i27 Nisan 2018
Süre149 dakika
ÜlkeABD
Dilİngilizce
Bütçe325–400 milyon $
Hasılat2.048 milyar $
Önceki filmYenilmezler: Ultron Çağı
Devam filmiAvengers: Endgame

Avengers: Sonsuzluk Savaşı (İngilizce: Avengers: Infinity War), Marvel Comics'in aynı adlı çizgi roman serisinden uyarlanmış, on dokuzuncu Marvel Sinematik Evreni süper kahraman filmi.

Marvel'ın en karizmatik süper kahramanları yeni maceralarında bir kez daha bir araya geliyor. Güçlü ekip bu kez korkunç titan Thanos'a karşı savaşacaklar. Avengers serisinin sonsuzluk savaşı temalı Infinity War hikâyesi, 27 Nisan 2018'de vizyona girmiştir.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Sonsuzluk taşlarının peşine düşen Thanos, şu zamana kadar dünyanın uğradığı en büyük tehdidi oluşturmuştur. Steve Rogers ve Tony Stark arasında geçen olayda ikiye bölünen süper kahramanlar, bu tehdit karşısında yeniden bir araya gelerek güçlerini birleştirmeye karar verir. Dünyanın kaderi artık bu savaşın sonucuna bağlıdır.

Yapım aşaması[değiştir | kaynağı değiştir]

Ekim 2014'te Marvel Studios filmi Avengers: Sonsuzluk Savaşı Bölüm 1 ve Avengers: Sonsuzluk Savaşı Bölüm 2 iki bölüm şeklinde açıkladı.[1] Nisan 2015'te filmin yönetmenleri Kaptan Amerika: Kış Askeri'nden de bilinen Joe Russo ve Anthony Russo kardeşler olduğu açıklandı.[2] Daha sonra yönetmenler iki filminin senaryosunun birbirinden farklı olacağını açıkladı. Mayıs 2015'te filmin senaristleri Christopher Markus ve Stephen McFeely oldu.

Ocak 2016 tarihinde Russo kardeşler filmin altmış yedi karakter kapasitesinde olduğunu açıkladı. Bu açıklamayla Marvel Sinematik Evreni'nin dizi karakterlerinin filmde görüneceği şeklinde yorumlanmıştır fakat yapımcı Kevin Feige bunu doğrulamadı.

Nisan 2016'da Chris Pratt, Peter Quill/ Star-Lord rolü için, Elizabeth Olsen, Kızıl Cadı rolü için kadroya katıldı. Aynı ay Benedict Cumberbatch, Doktor Strange rolüyle filmde olacağı açıklanmıştır.Samuel L. Jackson Nick Fury karakteriyle geri döndü.

Mayıs 2016'da yönetmenler filmin isminin yanlış anlaşıldığını bu yanlışlığı gidermek için filmlerin ikiye bölündüğünü açıklamışlardır. İlk filminin isminin Avengers: Sonsuzluk Savaşı olduğu duyurulmuştur. Devam filmi 26 Nisan 2019 tarihinde vizyona girdi.

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Avengers head into an Infinity War". 3 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Şubat 2017. 
  2. ^ "Joe Anthony Russo to direct 2 Part Marvel's Avengers Infinity War Event". 15 Kasım 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Şubat 2017.