Yeşilyurt SK

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Yeşilyurt Spor Kulübü sayfasından yönlendirildi)
Yeşilyurt Spor Kulübü
Tam isimYeşilyurt Spor Kulübü
Kuruluş1983
Renkler             Sarı-Kırmızı-Lacivert
BaşkanTürkiye Necmettin Karabacak
Resmî siteResmi Web Sitesi
Yeşilyurt SK Şubeleri

Kadın Voleybol

Erkek Basketbol

Erkek Sutopu

Kadın Sutopu

Kadın Masa Tenisi

Tenis

Yüzme

Yelken

Yeşilyurt Spor Kulübü, 1956 yılında İstanbul'da kurulmuş spor kulübüdür. Kulübün en etkin ve başarılı şubesi kadın voleybol takımıdır.

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

Yeşilyurt Spor Kulübü, 1956 yılında kurucu başkan Şadi Dilek tarafından kurulmuştur. Kulüp, yıllar boyunca voleybol, basketbol, masa tenisi, su topu, tenis, yelken, yüzme branşlarında faaliyetini sürdürmüştür. Kulübün en başarılı ve bilindik şubesi kadın voleybol takımıdır.

Takımlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kadın Voleybol Takımı[değiştir | kaynağı değiştir]

Kulübün kurulduğu günden bu yana profesyonel liglerde en çok mücadele eden şubesi kadın voleybol takımıdır. Takım inişli-çıkışlı performansıyla Türkiye Bayanlar Voleybol Ligi'nde uzun yıllar mücadele etmiş ve Türkiye'yi Avrupa kupalarında 7 kez de temsil etme başarısı göstermiştir. 2020-2021 sezonunda ise CEV Kadınlar Challenge Kupası'nı namağlup kazanma başarısı elde etmiştir.[1] Takım, 2022-2023 sezonundan itibaren mücadelesini Türkiye Kadınlar Birinci Voleybol Ligi'nde sürdürmektedir.

Erkek Basketbol Takımı[değiştir | kaynağı değiştir]

Yeşilyurt Erkek Basketbol Takımı, kurulduğu günden bu yana inişli-çıkışlı performansıyla Türkiye Basketbol 2. Ligi ve Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi'inde kademeli olarak mücadelesini sürdürmüştür. Takım günümüzde aktif değildir.

Erkek Sutopu Takımı[değiştir | kaynağı değiştir]

Yeşilyurt Erkek Sutopu Takımı, yıllarca ekonomik bütçesiyle Türkiye Sutopu Ligi'nde mücadele etmesine karşın son yıllar da aldığı başarısız sonuçlar neticesinde üst liglerden düşmüş ve yoluna 1. ligde devam etmiştir. Takım, 2023 yılında mücadelesini Büyük Erkekler 1. Ligi'nde sürdürecektir.

Kadın Sutopu Takımı[değiştir | kaynağı değiştir]

Yeşilyurt Kadın Sutopu Takımı, 2022 yılında mücadelesini Türkiye Kadınlar Sutopu 1. Ligi'nde sürdürecektir.

Kadın Masa Tenisi Takımı[değiştir | kaynağı değiştir]

Yeşilyurt Kadın Masa Tenisi Takımı, önceki yıllarda Türkiye Masatenisi Süper Ligi'nde mücadele etmesine karşın günümüzde aktif olmayan bir şubedir. Takımın tek Türkiye Masatenisi Süper Ligi şampiyonluğu 1986-1987 senesine ait olup, 1987 yılına ait bir de Türkiye Masatenisi Şampiyonası zaferi mevcuttur.

Diğer Şubeler[değiştir | kaynağı değiştir]

Yeşilyurt Spor Kulübü voleybol, basketbol ve su topu branşlarının yanı sıra aynı zamanda tenis, yelken ve yüzme şubelerinde de hizmet vermektedir. Tenis takımının geçmişteki en önemli oyuncularından biri ise Marsel İlhan'dır.

Tesisler[değiştir | kaynağı değiştir]

Yeşilyurt Spor Salonu, İstanbul'da bulunan 700 kişi kapasiteli spor salonudur. Yeşilyurt Spor Kulübü tarafından kullanılmaktadır. Salon, 1200 m² parke oyun alanına sahip olup 700 tribün kapasitesiyle Yeşilyurt Spor Kulübü'nün voleybol ve basketbol lig maçlarını oynadığı salonudur.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Eskigülek, Savaş. "Yeşilyurt namağlup Avrupa Şampiyonu | Voleybol Aktuel". 24 Mart 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Mart 2021.