Aldatma

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Yasak ilişki sayfasından yönlendirildi)

Aldatma veya sadakatsizlik; evli ya da duygusal veya cinsel bir kapalı ilişki içerisindeki taraflardan birinin ilişkideki partnerinin bir başka kişi ile ilişkiye girmesi. Aldatma sadece duygusal düzeyde, sadece cinsel ilişki düzeyinde veya hem duygusal hem cinsel ilişki şeklinde olabilir. Aldatmanın tanımı kültürden kültüre veya çiftler arasındaki anlaşmalara göre farklılık gösterebilir.

Duygusal aldatma[değiştir | kaynağı değiştir]

Duygusal aldatma; kişinin romantizm, zaman ve ilgi gibi duygusal kaynaklarını ilişki dışındaki bir kimseye yöneltmesidir.[1] Yeni ilişkinin boyutu yüz yüze görüşme ile internet, mektup veya telefon aracılığıyla uzaktan görüşme arasında değişebilir.

Zinâ[değiştir | kaynağı değiştir]

İslam kültüründe din gereği nikâhlı olmayan iki kişinin cinsel ilişkiye girmesi zinâ olarak adlandırılır. Ancak zinânın gerçekleşmesi için taraflardan birinin eşini aldatıyor olması gerekmez; yani iki bekar kişinin ilişkiye girmesi de zina sayılır. İslam'da zinâ haramdır.[2]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Close encounters: Communication in relationships. Guerrero, L.K., Anderson, P.A., & Afifi, W.A. (2007). Sage Publications.
  2. ^ Zinâ Diyanet İşleri Başkanlığı.