Yardım:Vikipedi'ye giriş

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikipedi'ye katkıda bulunmaya giriş
Vikipedi, onu kullanan kişiler tarafından işbirliği içinde yazılan ücretsiz bir ansiklopedidir. 2001 yılından bu yana hızla büyüyerek her ay milyarlarca görüntülenen 6.2 milyon İngilizce makale ile dünyanın en büyük referans web sitesi haline geldi. Projenin daha ayrıntılı bir açıklaması için Vikipedi Hakkında bölümüne bakın.

Nasıl katkıda bulunabilirsin?

3 boyutlu yazıcı ile basılmış bir Vikipedi logosunu tutan iki el

Değişiklik yapmaktan çekinme! - Herkes, hemen hemen her sayfayı düzenleyebilir. Size cesur olmanızı öneriyoruz! Geliştirebileceğin bir şey bul. Örneğin; rastladığın hataları düzelt, kullanılan dili güzelleştir ya da zararlı içerikleri kaldır. Yeni bilgiler eklemek istersen, mümkün olduğunca onlara kaynak ekle. Bu şekilde eklediğin bilgiler doğrulanabilirler. Ya da maddenin tartışma sayfasında ekleyeceğin bilgileri kullanıcıların görüşüne sun. Tartışmalı konularda, anasayfada ve Vikipedi'nin politika ve yönergelerinde genellikle tartışmalar sonucu değişiklik yapılır.

Unutma - Yaptığın değişikliklerle Vikipedi'yi bozamazsın. Tüm değişiklikler geri alınabilir, düzenlenebilir veya daha sonradan geliştirilebilir. Katkılarınız mükemmel olmasa da olur. Hemen şimdi bir sayfayı değiştirin ve Vikipedi'nin İnternet üzerindeki en iyi bilgi kaynağı olmasına yardım edin!

Bağış yapın - Vikipedi'yi kullanmak tamamen ücretsizdir; ancak site, hizmet verebilmek için bağışlara ihtiyaç duyar. Projenin masraflarının karşılanması ve projenin gelişmesine yardımcı olmak için Vikipedi'ye Bağış Yapın!

Bir deneme yapmaya ne dersiniz?

  1. Deneme yapacak bir yer arıyorsanız buraya tıklayın.
  2. Sonra metninizi yazın (Eğer o sayfada metin varsa, var olan metnin sonuna ekleme yapın).
  3. Yaptığınız değişikliklerin ön izlemesini görmek için Önizlemeyi göster düğmesine, yaptığınız değişikliklerin düzgün olduğundan eminseniz Değişiklikleri yayımla düğmesine tıklayın.
Vikipedi'de nasıl sayfa yazacağınız hakkında bilgi sunan bir video.

Dahası da var

Vikipedi, makalelere ek olarak çok sayıda topluluk sayfasına da sahiptir.

Vikiprojeler - Özel ilgi alanlarına göre düzenleyen topluluklar
Kapsamlı yardım sayfaları - Diğer Vikipedistlerden destek ve tavsiyeler
Topluluk portali - Topluluk sayfalarının genel bir dizini