Yardım:Görsel Düzenleyici ile düzenlemeye giriş/1

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Düzenleyiciyi açma
Düzenleme modu nasıl etkinleştirilir

Araç çubuğu temeller
Emrinizde olan araçlar

Bağlantılar ve Viki bağlantıları
Sayfaları birbirlerine bağlayın

Değişiklikleri yayımlama
Katkılarınızı yayımlayın

Yeni maddeler oluşturmak
Sıfırdan bir madde oluşturma

Özet
Öğrendiklerinizi gözden geçirin




Görsel Düzenleyici Vikipedi için bir What You See Is What You Get stil editörüdür. Öğrenmesi çok basit. Daha çok bir düz metin dosyası gibi çalışan ve viki biçimlendirme metnini (Vikimetin) doğrudan düzenlemenizi sağlayan birincil düzenleme arayüzü olan Kaynak düzenleyiciye bir alternatiftir.


Düzenle düğmesine tıklamaktan korkmayın! (1:06 dk.)

Bu öğretici, Görsel Düzenleyici kullanmanın temellerini tanıtır. Tüm talimatlar Kullanıcı kılavuzunda bulunabilir. Görsel Editör'ü Tercihler menüsündeki Sayfa yazma alanı sekmesinden etkinleştirebilirsiniz: "Görsel düzenleyiciyi beta modundayken geçici olarak devre dışı bırak" kutusunun işaretini kaldırın.


Görsel Düzenleyici hala geliştirme aşamasındadır ve bu nedenle bazı sınırlamaları ve hataları vardır. En önemlisi, yüklenmesi kaynak kodunu düzenlemekten daha yavaştır, makale sayfalarında kullanılabilir ancak tartışma sayfalarında kullanılamaz.


Görsel Düzenleyici'yi etkinleştirme

Görsel Düzenleyici'yi etkinleştirdikten sonra, sayfanın üst kısmındaki "Düzenle" sekmesine tıklayarak bir sayfayı kullanarak düzenleyebilirsiniz. (Uzun bir sayfanın yüklenmesi birkaç saniye sürebilir.)


Bir makalenin her bölümündeki "Düzenle" bağlantısını tıklayarak da Görsel Düzenleyici'yi açabilirsiniz.