Yangtze Nehri Deltası

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Yangtze Nehri Deltası'nın gece vakti çekilmiş uydu görüntüsü: Şanghay, Chongming, Songjiang, Suzhou, Wuxi, Kunshan, Changshu ve Nantong yerleşimleri hepsi bu görüntünün kapsamındadır.
Yangtze Nehri Deltası Ekonomik Bölgesi

Yangtze Nehri Deltası (Çince: 长江三角洲; pinyin: Chángjiāng Sānjiǎozhōu), Çin'in doğusunda Yangtze Nehri ile Doğu Çin Denizi'nin bulunduğu yerde genellikle Şanghay, Jiangsu eyaletinin güneyi ve Zhejiang eyaletinin kuzeyini kapsayan bir bölgedir. Bölge yaklaşık 100.000 km²'lik bir alanı kapsar[1] ve 2013 yılı itibarıyla tahminen 140 milyondan fazla nüfusa sahip olup dünyanın en yoğun nüfuslu bölgelerden biridir ve ülke nüfusunun %10'undan fazlasını barındırmaktadır.

Yangtze Nehri Deltası, son yıllarda Çin'in en hızlı büyüyen ekonomilerinden bazılarını içermektedir ve 2004 yılı itibarıyla Çin'in toplam GSYİH'inin % 21'inden fazlasını oluşturmaktadır.[2]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Yangtze (Yangzi, Changjiang) River Delta". China Today. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Şubat 2017. 
  2. ^ Shanghai Vice-Mayor Zhou Yupeng: 周禹鹏:加快推进长三角城市群的连带发展 3 Mart 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. People.cn 12 Şubat 2017 tarihinde erişilmiştir.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]