Y Kuşağı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Y kuşağı sayfasından yönlendirildi)

Y kuşağı veya Y jenerasyonu, ayrıca Milenyumlar (İngilizceMillennials) olarak bilinir, temel bir demografik sınıflandırmadır.[1] X kuşağından sonra ve Z kuşağından önce gelir. Araştırmacılar ve popüler medya, 1981-1996 yılları arasını Y kuşağı üyelerinin doğum aralığı olarak kabul eder.[1] Bu kuşak genellikle internet, mobil cihazlar ve sosyal medyanın yaygınlaşma dönemine denk geldikleri için bu olaylara aşinalığıyla bilinir. Bu yüzden bazen dijital yerliler olarak da adlandırılırlar. 2008-2012 Küresel Ekonomik Kriz'i ve COVID-19 pandemisi'nin bu kuşak üzerinde büyük bir etkisi oldu ve gençler arasında tarihsel olarak yüksek oranda işsizliğe sebep oldu. Dünya'nın çoğu bölgesinde bu kuşak, politikada ve ekonomide artış gösteren liberal politikalar eşliğinde büyümüştür.[2]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b "insan kaynakları literatürüne 'Y Kuşağı' olarak geçen kuşak nedir?". gazeteSU. Sabancı Üniversitesi. 24 Mart 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mayıs 2021. 
  2. ^ "Y kuşağı nedir? Y kuşağının özellikleri nelerdir?". Milliyet. 15 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Aralık 2020.