Yıldız Geçidi çizgi romanları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara
Yıldız Geçidi
Yayım bilgileri
Yayımcı Entity Comics
İlk görünüm 1996
Yaratan Bill Maus
Hikâyedeki bilgileri
Türü Çizgi Roman
Uyruğu Amerika

Stargate çizgi romanları aynı adı taşıyan bilim kurgu TV dizisi Stargate Atlantis ve Stargate SG-1'e dayanmaktadır. İlk çizgi romanı film ile bağlantılıydı ve daha sonra Avatar Press yayımcılık tarafından Stargate dizileri tabanlı çizgi roman da yayımlanmıştır.

Filmin çizgi roman devamları[değiştir | kaynağı değiştir]

Stargate filmiyle bağlantılı olan yaratıcı-yönetmenliğini John Migliore ve Bill Maus'un yaptığı ilk çizgi roman dizisi, Entity Comics yayımevi tarafından 1996-1997 yıllarında yayımlandı. Stargate sinema filminin dört bölümlük çizgi roman uyarlaması ve üç bölümlük Bill McCay'in "StarGate: Rebellion" uyarlaması ile birlikte Entity Comics de kendi Stargate filmnin devamını yazdı. "StarGate: One Nation Under Ra" ve "StarGate: Underworld", daha sonra ise karton kaplı "StarGate: The New Adventures Collection" isimli bir çizgi roman yayımlandı.

TV dizisi tabanlı çizgi romanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

2003 yılından bu yana yayım hakları Avatar Press'in elindeydi. Çizgi romanların kanon olup olmadığına dair hiçbir resmî sözcük bulunmamaktadır.

Önizlemeler ve özel basımlar dahil olmak üzere tüm serinin, her basım için birkaç farklı sınırlı sayıda alternatif kapaklar bulunmaktadır. Bunlar genellikle resimli kapaklar, fotoğraflı kapaklar, kitabın etrafını saran kapaklar, altın, platin ya da mavi folyo kapaklar, deri kapaklar ve karanlıkta parlayan kapakları içerir.

Dynamite Entertainment yaptığı bir açıklma ile 2009 yılında Stargate'in çizgi roman imtiyah haklarını aldıklarını duyurdu.[1]

Stargate SG-1[değiştir | kaynağı değiştir]

Stargate SG-1 televizyon programı çıkışlı bir çizgi roman dizisi bulunmaktadır. Hikayeler James Anthony tarafından yazılmış ve sanat çalışmları ise Jorge Correa tarafından yapılmıştır.

Başlık Tarih Basım Derlenen baskılar
2003 Convention Special Ağustos 2003 1 Ticari karton kapaklı ve ciltli.
POW Şubat-Nisan 2004 3 Ticari karton kapaklı ve ciltli.
2004 Convention Special Mayıs 2004 1 Ticari karton kapaklı ve ciltli.
Fall of Rome Prequel Temmuz 2004 1 -
Fall of Rome Temmuz-Aralık 2004 3 -
Aris Boch Kasım 2004 1 -
Daniel's Song Şubat 2005 1 -
2006 Convention Special 2006 1 -
Ra Reborn Prequel Mart 2006 1 -
2007 Convention Special Temmuz 2007 1 -


Stargate Atlantis[değiştir | kaynağı değiştir]

2006 yılında Avatar Press ilk Stargate Atlantis televizyon programına dayalı çizgi roman dizisini pyasaya sürdü.

Birinci sezonda, Wraithfall'un hikayesi Stuart Moore ve sanat çalışmları Mauricio Melo tarafından oluşturuldu. Bu hikayede Atlantis ekibi Karranlar adında Wraithler'le tuhaf bir anlaşma yapmış bir ırkla tanışır.

Başlık Tarih Basım
Stargate Atlantis Preview Ekim 2005 1
Wraithfall Temmuz-Kasım 2006 3


Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Dynamite Opens the Stargate (basın bülteni), Newsarama, 20 Temmuz 2009

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]