Yüksek Sosyete

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Yüksek Sosyete
High Society
"Filmin özgün sinema afişi"
YönetmenCharles Walters
YapımcıSol C. Siegel
SenaristJohn Patrick
Hikâye (eser)Philip Barry'nin tiyatro oyunu "The Philadelphia Story"'den uyarlandı
OyuncularBing Crosby
Grace Kelly
Frank Sinatra
MüzikCole Porter
Görüntü yönetmeniPaul Vogel
KurguRalph E. Winters
StüdyoSol C. Siegel Productions
Bing Crosby Productions
DağıtıcıMetro-Goldwyn-Mayer
CinsiSinema filmi
TürüMüzikal komedi
RenkRenkli
Yapım yılı1956
Çıkış tarih(ler)i17 Temmuz 1956, ABD
1 Aralık 1958 Türkiye
Süre111 dakika
ÜlkeAmerika Birleşik Devletleri ABD
Dilİngilizce
Bütçe2,7 milyon ABD doları
Hasılat13 milyon ABD doları

Yüksek Sosyete[1] (İngilizceHigh Society), 1956 yapımı bir Amerikan müzikal komedi filmidir. Charles Walters tarafından yönetilmiştir. Başrollerini ise Bing Crosby, Grace Kelly ve Frank Sinatra paylaşmıştır. Film Philip Barry'in yazdığı tiyatro oyunu The Philadelphia Story 'den uyarlanmıştır. Film ayrıca Grace Kelly'nin Monako prensesi olmadan önceki son filmi olma özelliğini taşır.

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Milliyet gazetesinde 1 Aralık 1958'de tarihinde çıkan bu küçük ilân, Charles Walters'ın 1956'da yönettiği ABD yapımı "High Society" adlı filmin İstanbul'da sinemalarda aynı gün özgün adının tam çevirisi olan "Yüksek Sosyete" adıyla gösterime gireceğini bildiriyor.

Çok başarılı bir caz müzisyeni olan C.K. Dexter Haven, Newport, Rhode Island sosyetesinden olan zengin karısı Tracy Samantha Lord'dan yeni ayrılmıştır ama Haven hala eski karısına çok aşıktır. Ne var ki Tracy terbiyeli bir centilmen olan George Kittredge ile evlenmek üzeredir.

Spy dergisi, Tracy'nin babasıyla ilgili utanç verici bir makale yayıınlamak üzeredir. Yayınlamamaları için tek şart ise Tracy'nin düğününü haber yapmalarıdır. Lord ailesi bu teklifi kabul etmek zorunda kalırlar ve bu yüzden dergi Tracy'lere yazar Mike Connor'ı ve fotoğrafçı Liz Imbrie'yi gönderir. Tracy dergiden gelenlere bir oyun oynamaya başlar ve böylelikle onlardan kendince intikamını alır.

Connor, Tracy'ye aşık olmuştur. Tracy artık ona aşık üç adamdan birini seçmek zorunda kalır. Bu seçim sürecinde ise kendini keşfetmeye başlar.

Karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Milliyet Gazetesi Arşivi". gazetearsivi.milliyet.com.tr. 11 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Aralık 2012. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]