World of Goo

Vikipedi, özgür ansiklopedi
World of Goo(Goo Dünyası)
Geliştirici2D Boy Bunu Vikiveri'de düzenleyin
Yayımcılar2D Boy
Nintendo (WiiWare)
Yapımcı2D Boy
TasarımcılarKyle Gabler, Ron Carmel
TürBulmaca
ModTek oyunculu oyun
Çok oyunculu oyun Bunu Vikiveri'de düzenleyin

World of Goo (Türkçesi: Goo Dünyası) bulmaca video oyunudur. Bağımsız yapımcı 2D Boy tarafından yapılmıştır.İlk olarak Microsoft Windows ve Wii platformları için 13 Ekim 2008'de yayımlanmıştır. Daha sonra Mac OS X, Linux ve mobil telefonlara da uyarlanmıştır. Bağımsız yapımcılık ve bulmaca oyunu türünde birçok ödül almıştır. Metacritic skoru 90'dır.

Oynanış[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir Goo ile yapı oluşturmak
Bir Goo ile yapı oluşturmak

Oyun goo topları kullanarak büyük yapılar yapmak düşüncesi üzerine kuruludur.[1] Oyun beş bölüme ayrılmıştır. Her bölüm bazı düzeyler içerir. Her düzey de kendi grafik ve müzik temalarına sahiptir. Her düzeyin benzersiz bir atmosferi vardır. World of Goo Corporation adlı fazladan bir bölüm de mevcuttur. Burada goo topları kullanarak en yüksek kuleyi yapmak hedeflenir. Tüm dünyadan oyuncular, oyun boyunca yopladıkları toplar ile burada yarışabilir. Kulenin büyüklüğü ve kullanılan top sayısına ilişkin kayıtlar 2D Boy firmasının sunucusunda saklanır.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Bardinelli, John (5 Mart 2007). "Tower of Goo evolves into World of Goo, 2D Boy is born". Joystiq. Weblogs, Inc. 26 Ağustos 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ağustos 2014.