World Heavyweight Championship (WWE) sahipleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla
Dördüncü kez, en genç ve son şampiyon Randy Orton

World Heavyweight Championship, WWE'nin ana kemeriydi. Bu kemer, ilk kez 2002 yılında WWE'nin World Championship Wrestling (WCW) ve Extreme Championship Wrestling'i (ECW) satın almasından sonra şirketin Raw ve SmackDown! brand'lerine ayrılamsıyla oluşturulmuştur.[1][2]

WWE'nin ilk dünya kemeri WWE Championship, 2004 yılının sonlarında WCW World Heavyweight Championship kemeriyle birleştirilip SmackDown! brand'ine özel yapılırken; World Heavyweight Championship kemeri Raw brand'ine geçmiştir.[3] World Heavyweight Championship kemeri, WCW World Heavyweight Championship'in devamı olmasa da dolaylı yoldan ardılı olmuştur.[4][5]

15 Aralık 2013 tarihinde yapılan TLC izle ve öde etkinliğinde WWE Şampiyonu Randy Orton, Dünya Ağırsiklet Şampiyonu John Cena'yı yenmiş ve WWE World Heavyweight Championship adıyla birleşen iki kemerin sahibi olmuştur. Bu kemer ise emekliye ayrılmıştır.[6]

Kemerin ilk sahibi, 2 Eylül 2002 tarihinde Raw Genel Müdürü Eric Bischoff tarafından bu kemerle ödüllendirilen Triple H olurken; aynı zamanda 616 günle kemeri en uzun süre elinde tutan güreşçi olmuştur. Kemeri tarih boyunca 25 farklı güreşçi kazanmış ve bu kemeri en çok kazanan güreşçi yedi şampiyonluk ile Edge olmuştur. Batista, 282 gün boyunca kemeri koruyarak en uzun süre kemeri koruyan güreşçi olmuştur. Kemerin son sahibi Randy Orton, 24 yaşındayken ilk şampiyonluğunda kemeri alan en genç güreşçi olmuştur. Kemeri üçüncü kez aldığında 44 yaşında olan The Undertaker, en yaşlı şampiyondur.

Kemer geçmişi[değiştir | kaynağı değiştir]

Kazanma sayısı Kemeri kaç kez kazandığını göstermektedir.
Yer Kemeri kazandığı şehri göstermektedir.
Program Hangi programda kazandığını göstermektedir
# Şampiyon Kazanma sayısı Tarih Sahip olduğu süre Yer Program Notlar Kaynak
1 Triple H 1 02002-9-02 2 Eylül 2002 &0000000000000076.00000076 Milwaukee, WI Raw WWE Undisputed Championship kemerinin SmackDown! brand'ine özel olmasıyla, Raw Genel Müdürü Eric Bischoff, World Heavyweight Championship adında yeni bir dünya kemeri oluşturdu ve ilk başta WWE Undisputed Championship kemerine bir numaralı aday olan Triple H'i bu kemerle ödüllendirdi.
20 Ekim 2002 tarihinde yapılan No Mercy etkinliğinde Triple H, Kıtalararası Şampiyonu Kane'i yenince bu kemer, Intercontinental Championship kemeriyle birleştirildi ve kemerin adı değişmedi.
[7][8]
2 Shawn Michaels 1 02002-11-17 17 Kasım 2002 &0000000000000028.00000028 New York, NY Survivor Series Bu maç, yapılan ilk Elimination Chamber maçıydı. Maçta ayrıca Chris Jericho, Booker T, Rob Van Dam ve Kane yer aldı. [9][10]
3 Triple H 2 02002-12-15 15 Aralık 2002 &0000000000000280.000000280 Sunrise, FL Armageddon Bu maç, Three Stages of Hell maçıydı.
5 Mayıs 2003 tarihinde Intercontinental Championship, Raw için yeniden aktif edildi.
[11][12]
4 Goldberg 1 02003-9-21 21 Eylül 2003 &0000000000000084.00000084 Hershey, PA Unforgiven Bu maç, kemere karşılık kariyer maçıydı. [13][14]
5 Triple H 3 02003-12-14 14 Aralık 2003 &0000000000000091.00000091 Orlando, FL Armageddon Bu maç, üçlü tehdit maçıydı. Maçta Kane de yer aldı. [15][16]
6 Chris Benoit 1 02004-3-14 14 Mart 2004 &0000000000000154.000000154 New York, NY WrestleMania XX Bu maç, üçlü tehdit maçıydı. Maçta Shawn Michaels da yer aldı. [17]
7 Randy Orton 1 02004-8-15 15 Ağustos 2004 &0000000000000028.00000028 Toronto, ON SummerSlam [18][19]
8 Triple H 4 02004-9-12 12 Eylül 2004 &0000000000000085.00000085 Portland, OR Unforgiven [20][21]
Boşta 02004-12-06 06 Aralık 2004 Baltimore, MD Raw Kemer için yapılan üçlü tehdit maçını Chris Benoit ve Edge kazandığı için kemer boşa alındı. [22][23]
9 Triple H 5 02005-1-09 9 Ocak 2005 &0000000000000084.00000084 San Juan, PR New Year's Revolution Boştaki kemer için yapılan Elimination Chamber maçınd Chris Benoit, Chris Jericho, Randy Orton, Batista ve Edge'i yendi. Shawn Michaels maçın özel konuk hakemiydi. [22][24]
10 Batista 1 02005-4-03 3 Nisan 2005 &0000000000000282.000000282 Los Angeles, CA WrestleMania 21 2005 WWE seçmelerinde kemer, SmackDown'a geçti. [25][26]
Boşta 02006-1-10 10 Ocak 2006 Philadelphia, PA SmackDown! Batista, triseps kasından sakatlık geçirince kemeri bırakmak zorunda kaldı.
Program, 13 Ocak 2006 tarihinde banttan yayınlandı.
[27][28]
11 Kurt Angle 1 02006-1-10 10 Ocak 2006 &0000000000000082.00000082 Philadelphia, PA SmackDown! Bu maç, boştaki kemer için yapılan 20 kişilik Battle Royal maçıydı.
Program, 13 Ocak 2006 tarihinde banttan yayınlandı.
[27][28]
12 Rey Mysterio 1 02006-4-02 2 Nisan 2006 &0000000000000112.000000112 Rosemont, IL WrestleMania 22 Bu maç, üçlü tehdit maçıydı. Maçta Randy Orton da yer aldı. Mysterio, ağırsiklet olmadığından kemerin "World Championship" olarak adlandırıldı. [29][30]
13 King Booker 1 02006-7-23 23 Temmuz 2006 &0000000000000126.000000126 Indianapolis, IN The Great American Bash [31][32]
14 Batista 2 02006-11-26 26 Kasım 2006 &0000000000000126.000000126 Philadelphia, PA Survivor Series Bu maç, Son Şans maçıydı. [33][34]
15 The Undertaker 1 02007-4-01 1 Nisan 2007 &0000000000000037.00000037 Detroit, MI WrestleMania 23 [35][36]
16 Edge 1 02007-5-08 8 Mayıs 2007 &0000000000000070.00000070 Pittsburgh, PA SmackDown! 11 Mayıs 2007 tarihinde banttan yayınlanan Raw programında Money in the Bank sözleşmesini yatırdı. Kemeri kazanınca Raw'dan SmackDown! brand'ine transfer oldu. [37][38]
Boşta 02007-7-17 17 Temmuz 2007 Laredo, TX SmackDown! Edge sakatlığı nedeniyle kemeri bırakmak zorunda kaldı.
Program, 20 Temmuz 2007 tarihinde banttan yayınlandı.
[39][40]
17 The Great Khali 1 02007-7-17 17 Temmuz 2007 &0000000000000061.00000061 Laredo, TX SmackDown! Bu maç, boştaki kemer için yapılan 20 kişilik Battle Royal maçıydı.
Program, 20 Temmuz 2007 tarihinde banttan yayınlandı.
[39][40]
18 Batista 3 02007-9-16 16 Eylül 2007 &0000000000000091.00000091 Memphis, TN Unforgiven Bu maç, üçlü tehdit maçıydı. Maçta Rey Mysterio da yer aldı. [41][42]
19 Edge 2 02007-12-16 16 Aralık 2007 &0000000000000105.000000105 Pittsburgh, PA Armageddon Bu maç, üçlü tehdit maçıydı. Maçta The Undertaker da yer aldı.
WWE, Edge2in bu saltanatını 106 gün olarak kabul etti.
[43][44]
20 The Undertaker 2 02008-3-30 30 Mart 2008 &0000000000000030.00000030 Orlando, FL WrestleMania XXIV WWE, The Undertaker'ın yayın gecikmesinden dolayı 3 Mayıs 2008 tarihine kadar süren bu saltanatını 33 gün olarak kabul etti. [45][46]
Boşta 02008-4-29 29 Nisan 2008 Atlantic City, NJ SmackDown SmackDown Genel Müdürü Vickie Guerrero, tehlikeli olarak gördüğü Hell's Gate hareketini kullandığı için The Undertaker'dan kemeri aldı. [47][48]
21 Edge 3 02008-6-01 01 Haziran 2008 &0000000000000029.00000029 San Diego, CA One Night Stand Boştaki kemer için yapılan TLC maçında The Undertaker'ı yendi. Bunun sonucunda Undertaker (senaryoya göre) WWE'den kovuldu. [47][49]
22 CM Punk 1 02008-6-30 30 Haziran 2008 &0000000000000069.00000069 Oklahoma City, OK Raw Money in the Bank sözleşmesini yatırdı.
Punk, bir Raw güreşçisi olduğundan kemer Raw'a geçti.
[50][51]
23 Chris Jericho 1 02008-9-07 7 Eylül 2008 &0000000000000049.00000049 Cleveland, OH Unforgiven Bu maç, Şampiyona Mücadelesi maçıydı. Maçta ayrıca John "Bradshaw" Layfield, Batista, Rey Mysterio ve Kane yer aldı. Jericho, Legacy'nin saldırısına uğrayan CM Punk'ın yerine maça girmişti. [52][53]
24 Batista 4 02008-10-26 26 Ekim 2008 &0000000000000008.0000008 Phoenix, AZ Cyber Sunday Stone Cold Steve Austin özel konuk hakemdi. [54][55]
25 Chris Jericho 2 02008-11-03 3 Kasım 2008 &0000000000000020.00000020 Tampa, FL Raw Bu maç, üstü açık kafes maçıydı. [56][57]
26 John Cena 1 02008-11-23 23 Kasım 2008 &0000000000000084.00000084 Boston, MA Survivor Series [58][59]
27 Edge 4 02009-2-15 15 Şubat 2009 &0000000000000049.00000049 Seattle, WA No Way Out Bu maç, Elimination Chamber maçıydı. Maçta ayrıca Chris Jericho, Rey Mysterio, Mike Knox ve Kane yer aldı. SmackDown kadrosunda yer alan Edge, Kofi Kingston'a saldırdı ve onun yerine maça girdi.
Edge kemeri kazanınca kemer SmackDown'a geçti.
WWE, Edge'in bu saltanatını 48 gün olarak kabul etti.
[60][61]
28 John Cena 2 02009-4-05 5 Nisan 2009 &0000000000000021.00000021 Houston, TX WrestleMania XXV Bu maç, üçlü tehdit maçıydı. Maçta Big Show da yer aldı.
Cena, Raw güreşçisi olduğundan kemer Raw'a geçti.
[62][63]
29 Edge 5 02009-4-26 26 Nisan 2009 &0000000000000042.00000042 Providence, RI Backlash Bu maç, Son Kalan Adam maçıydı.
Edge, SmackDown güreşçisi olduğundan kemer SmackDown'a döndü.
[64][65]
30 Jeff Hardy 1 02009-6-07 7 Haziran 2009 <1 New Orleans, LA Extreme Rules Bu maç, merdiven maçıydı. [66][67]
31 CM Punk 2 &0000000000000049.00000049 Money in the Bank sözleşmesini yatırdı. [67][68]
32 Jeff Hardy 2 02009-7-26 26 Temmuz 2009 &0000000000000028.00000028 Philadelphia, PA Night of Champions [69][70]
33 CM Punk 3 02009-8-23 23 Ağustos 2009 &0000000000000042.00000042 Los Angeles, CA SummerSlam Bu maç, TLC maçıydı. [71][72]
34 The Undertaker 3 02009-10-04 4 Ekim 2009 &0000000000000140.000000140 Newark, NJ Hell in a Cell Bu maç, Hell in a Cell maçıydı.
13 Aralık 2009 tarihinde yapılan TLC: Tables, Ladders and Chairs etkinliğinde Batista, The Undertaker'ı yenerek kemeri kazandı. Ancak sonraki hafta SmackDown Genel Müdürü Theodore Long, maçı yeniden yaptırdı ve bu maçı Undertaker kazandı. Batista'nın saltanatı geçersiz oldu ve Undertaker'ın saltanatının devam ettiği kabul edildi.
[73][74]
35 Chris Jericho 3 02010-2-21 21 Şubat 2010 &0000000000000037.00000037 St. Louis, MO Elimination Chamber Bu maç, Elimination Chamber maçıydı. Maçta ayrıca John Morrison, R-Truth, CM Punk ve Rey Mysterio yer aldı.
WWE, Jericho'nun bu saltanatını 40 gün olarak kabul etti.
[75]
36 Jack Swagger 1 02010-3-30 30 Mart 2010 &0000000000000082.00000082 Las Vegas, NV SmackDown Money in the Bank sözleşmesini yatırdı. Kemeri kazanan Swagger, Raw'dan SmackDown'a transfer oldu.
WWE, Swagger'ın bu saltanatını 79 gün olarak kabul etti. Program, 2 Nisan 2010 tarihinde banttan yayınlandı.
[76][77]
37 Rey Mysterio 2 02010-6-20 20 Haziran 2010 &0000000000000028.00000028 Uniondale, NY Fatal 4-Way Bu maç, ölümcül dört yönlü maçtı. Maçta ayrıca Big Show ve CM Punk yer aldı. Mysterio ağırsiklet olmadığından kemer "World Championship" olarak adlandırıldı. [78]
38 Kane 1 02010-7-18 18 Temmuz 2010 &0000000000000154.000000154 Kansas City, MO Money in the Bank Money in the Bank sözleşmesini yatırdı. [79]
39 Edge 6 02010-12-19 19 Aralık 2010 &0000000000000058.00000058 Houston, TX TLC: Tables, Ladders and Chairs Bu maç, ölümcül dört yönlü TLC maçıydı. Maçta ayrıca Alberto Del Rio ve Rey Mysterio yer aldı.
WWE, Edge'in saltanatını 61 gün olarak kabul etti.
[80]
Boşta 02011-2-15 15 Şubat 2011 San Diego, CA SmackDown 600th Episode SmackDown Genel Müdürü Vickie Guerrero, yasakladığı halde Edge'in kemer maçında spear yapması nedeniyle kemeri elinden aldı.
Program, 18 Şubat 2011 tarihinde banttan yayınlandı.
[81]
40 Dolph Ziggler 1 02011-2-15 15 Şubat 2011 <1 San Diego, CA SmackDown 600th Episode SmackDown Genel Müdürü Vickie Guerrero tarafından ödüllendirildi.
Program, 18 Şubat 2011 tarihinde banttan yayınlandı.
[81]
41 Edge 7 &0000000000000056.00000056 Genel Müdür Theodore Long'un dönüşünden sonra yapılan rövanş maçını Edge kazandı.
WWE, Edge'in bu saltanatını 55 gün olarak kabul etti.
[82]
Boşta 02011-4-12 12 Nisan 2011 Albany, NY SmackDown Edge emekliliğini açıklayınca kemer boşa alındı.
Program, 15 Nisan 2011 tarihinde banttan yayınlandı.
[83]
42 Christian 1 02011-5-01 1 Mayıs 2011 &0000000000000002.0000002 Tampa, FL Extreme Rules Boştaki kemer için yapılan merdiven maçında Alberto Del Rio'yu yendi.
WWE, Christian'ın bu saltanatını 5 gün olarak kabul etti.
[84]
43 Randy Orton 2 02011-5-03 3 Mayıs 2011 &0000000000000075.00000075 Orlando, FL SmackDown WWE, Orton'ın bu saltanatını 72 gün olarak kabul etti.
Program, 6 Mayıs 2011 tarihinde banttan yayınlandı.
[85]
44 Christian 2 02011-7-17 17 Temmuz 2011 &0000000000000028.00000028 Rosemont, IL Money in the Bank Randy Orton'ı diskalifiye ile yendi. Maça şart olarak diskalifiyede de kemer değişimi şartı konmuştu. [86][87]
45 Randy Orton 3 02011-8-14 14 Ağustos 2011 &0000000000000035.00000035 Los Angeles, CA SummerSlam Bu maç, No Holds Barred maçıydı. [88]
46 Mark Henry 1 02011-9-18 18 Eylül 2011 &0000000000000091.00000091 Buffalo, NY Night of Champions 25 Kasım SmackDown bölümünde Daniel Bryan, Money in the Bank sözleşmesini yatırdı ve Henry'yi tuşladı. Ancak SmackDown Genel Müdürü Theodore Long, Henry'nin tıbben maç kaldıramayacağını söyledi ve maçı geçersiz saydı. Henry şampiyon kaldı ve çanta Bryan'a geri gönderildi.
WWE, Henry'nin bu saltanatını 92 gün olarak kabul etti.
[89]
47 Big Show 1 02011-12-18 18 Aralık 2011 <1 Baltimore, MD TLC: Tables, Ladders and Chairs Bu maç, sandalye maçıydı. [90]
48 Daniel Bryan 1 &0000000000000105.000000105 Money in the Bank sözleşmesini yatırdı. [91]
49 Sheamus 1 02012-4-01 1 Nisan 2012 &0000000000000210.000000210 Miami, FL WrestleMania XXVIII WWE, Sheamus'ın bu saltanatını 211 gün olarak kabul etti. [92]
50 Big Show 2 02012-10-28 28 Ekim 2012 &0000000000000072.00000072 Atlanta, GA Hell in a Cell WWE, Big Show'un bu saltanatını 73 gün olarak kabul etti. [93]
51 Alberto Del Rio 1 02013-1-08 8 Ocak 2013 &0000000000000090.00000090 Miami, FL SmackDown Bu maç, Son Kalan Adam maçıydı.
Program, 11 Ocak 2013 tarihinde banttan yayınlandı.
[94]
52 Dolph Ziggler 2 02013-4-08 8 Nisan 2013 &0000000000000069.00000069 East Rutherford, NJ Raw Money in the Bank sözleşmesini yatırdı.
WWE, Ziggler'ın bu saltanatını 70 gün olarak kabul etti.
[95]
53 Alberto Del Rio 2 02013-6-16 16 Haziran 2013 &0000000000000133.000000133 Rosemont, IL Payback WWE, Del Rio'nun bu saltanatını 134 gün olarak kabul etti. [96]
54 John Cena 3 02013-10-27 27 Ekim 2013 &0000000000000049.00000049 Miami, FL Hell in a Cell WWE, Cena'nın bu saltanatını 50 gün olarak kabul etti. [97]
55 Randy Orton 4 02013-12-15 15 Aralık 2013 <1 Houston, TX TLC: Tables, Ladders and Chairs Bu maç, Orton'ın WWE Championship kemeriyle bu kemerin birleştirildiği TLC maçıydı. [98]
Birleştirildi 02013-12-15 15 Aralık 2013 Houston, TX TLC: Tables, Ladders and Chairs Randy Orton, John Cena'yı yenince World Heavyweight Championship ve WWE Championship kemerleri birleştirildi. World Heavyweight Championship kemeri emekliye ayrıldı ve WWE Championship'in adı WWE World Heavyweight Championship olarak değiştirildi. [99]

Kemeri kazananlar[değiştir | kaynağı değiştir]

İlk ve beş kez kemeri alan Triple H.
Yedi şampiyonlukla kemeri en çok kazanma rekorunun sahibi Edge.
# Şampiyon Kazanma sayısı Sahip olduğu gün sayısı WWE tarafından tanınan
sahip olduğu gün sayısı
1 Triple H 5 616
2 Batista 4 507
3 Edge 7 409 411
4 Alberto Del Rio 2 223 224
5 Sheamus 1 210 211
6 The Undertaker 3 207 210
7 CM Punk 3 160
8 John Cena 3 154 155
Chris Benoit 1 154
Kane 1 154
11 Rey Mysterio 2 140
12 Randy Orton 4 138 135
13 King Booker 1 126
14 Chris Jericho 3 106 109
15 Daniel Bryan 1 105
16 Mark Henry 1 91 92
17 Goldberg 1 84
18 Jack Swagger 1 82 79
Kurt Angle 1 82
20 Big Show 2 72 73
21 Dolph Ziggler 2 69 70
22 The Great Khali 1 61
23 Christian 2 30 33
24 Jeff Hardy 2 28
Shawn Michaels 1 28


Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "WWE Entertainment, Inc. Acquires WCW from Turner Broadcasting". WWE. 21 Mart 2001. 13 Mart 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Ekim 2008. 
  2. ^ "WWE Entertainment To Make RAW and SMACKDOWN Distinct Television Brands". WWE. 27 Mart 2002. 17 Nisan 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Ekim 2008. 
  3. ^ "RAW gets its own champion!". World Wrestling Entertainment. 2 Eylül 2002. 15 Ekim 2002 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Ekim 2008. 
  4. ^ "World Heavyweight Championship title history". WWE. 12 Mart 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  5. ^ "WCW World Heavyweight Championship history". WWE. 17 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  6. ^ "Retired Championships". WWE. 12 Şubat 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Kasım 2015. 
  7. ^ "Triple H's first reign". WWE. 21 Şubat 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2007. 
  8. ^ Mahling, Mallory (3 Eylül 2002). "9/2 WWE Raw review: New Raw World Championship established". PW Torch. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ekim 2009. 
  9. ^ "Shawn Michaels' first reign". WWE. 22 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2007. 
  10. ^ Keller, Wade (17 Kasım 2002). "11/17 WWE Survivor Series: Keller's Virtual Time PPV Results". PW Torch. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ekim 2009. 
  11. ^ "Triple H's second reign". WWE. 14 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2007. 
  12. ^ Keller, Wade (15 Aralık 2002). "12/15 WWE Armageddon PPV report: Keller's "virtual time" results". PW Torch. 13 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ekim 2009. 
  13. ^ "Goldberg's first reign". WWE. 7 Nisan 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2007. 
  14. ^ Keller, Wade (21 Eylül 2003). "9/21 WWE Unforgiven PPV results: Keller's "virtual time" results of live event". PW Torch. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ekim 2009. 
  15. ^ "Triple H's third reign". WWE. 24 Temmuz 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2007. 
  16. ^ Keller, Wade (14 Aralık 2003). "12/14 WWE Armageddon PPV: Keller's ongoing "virtual time" detailed coverage". PW Torch. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ekim 2009. 
  17. ^ "Chris Benoit's first reign". WWE. 1 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ekim 2013. 
  18. ^ "Randy Orton's first reign". WWE. 30 Haziran 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2007. 
  19. ^ Keller, Wade (16 Ağustos 2004). "8/15 WWE Summerslam PPV review: Ongoing "virtual time" coverage of live event". PW Torch. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ekim 2009. 
  20. ^ "Triple H's fourth reign". WWE. 22 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2007. 
  21. ^ Keller, Wade (12 Eylül 2004). "9/12 WWE Unforgiven PPV review: Keller's ongoing "virtual time" analysis of event". PW Torch. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ekim 2009. 
  22. ^ a b "Triple H's fifth reign". WWE. 6 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2007. 
  23. ^ Keller, Wade (6 Aralık 2004). "Kellers' 12/6 WWE Raw Review: Ongoing "virtual time" coverage of live show". PW Torch. Erişim tarihi: 5 Ekim 2009. 
  24. ^ Keller, Wade (9 Ocak 2005). "Keller's New Year's Revolution PPV report 1/9: Ongoing "virtual time" analysis of live event". PW Torch. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ekim 2009. 
  25. ^ "Montgomery Maniac's first reign". WWE. 2 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2007. 
  26. ^ Keller, Wade (3 Nisan 2005). "Keller's WrestleMania PPV Report 4/3: Ongoing "virtual time" coverage of live event". PW Torch. 16 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ekim 2009. 
  27. ^ a b "Kurt Angle's first reign". WWE. 21 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2007. 
  28. ^ a b Benjamin, Charlie (14 Ocak 2006). "SmackDown Results - 1/13/06 - Philadelphia (New World Champion)". Wrestle View. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ekim 2009. 
  29. ^ "Rey Mysterio's first reign". WWE. 23 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2007. 
  30. ^ Keller, Wade (2 Nisan 2006). "Keller's WrestleMania Report: Ongoing "virtual time" coverage of PPV". PW Torch. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ekim 2009. 
  31. ^ "King Booker's first reign". WWE. 22 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2007. 
  32. ^ Keller, Wade (23 Temmuz 2006). "Keller's WWE Great American Bash PPV Report 7/23: Ongoing "virtual time" coverage". PW Torch. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ekim 2009. 
  33. ^ "Batista's second reign". WWE. 1 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2007. 
  34. ^ Keller, Wade (26 Kasım 2006). "Keller's WWE Survivor Series PPV Report 11/26: Ongoing "virtual time" coverage of event". PW Torch. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ekim 2009. 
  35. ^ "The Undertaker's first reign". WWE. 23 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Nisan 2007. 
  36. ^ Keller, Wade (1 Nisan 2007). "Keller's WWE WrestleMania 23 Report (Hour 2): Ongoing "virtual time" coverage of live event". PW Torch. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ekim 2009. 
  37. ^ "Edge's first reign". WWE. 12 Kasım 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Mayıs 2007. 
  38. ^ Parks, Greg (8 Mayıs 2007). "5/11 WWE Smackdown: Parks's Virtual Time Coverage of the Show". PW Torch. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ekim 2009. 
  39. ^ a b "The Great Khali's first reign". WWE. 29 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Temmuz 2007. 
  40. ^ a b Parks, Greg (21 Temmuz 2007). "7/20 WWE Smackdown: Parks's Coverage of the Show". 16 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ekim 2009. 
  41. ^ "Batista's third reign". WWE. 23 Kasım 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Eylül 2007. 
  42. ^ Caldwell, James (16 Eylül 2007). "Caldwell's Unfrgiven Report 9/16: Ongoing "virtual time" coverage of PPV". PW Torch. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ekim 2009. 
  43. ^ "Edge's second reign". WWE. 31 Aralık 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Aralık 2007. 
  44. ^ Keller, Wade (16 Aralık 2007). "Keller's WWE Armageddon PPV Report 12/16: Ongoing "virtual time" coverage of live PPV event". 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ekim 2009. 
  45. ^ "The Undertaker's second reign". WWE. 22 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mayıs 2008. 
  46. ^ Keller, Wade (30 Mart 2008). "Keller's WWE WrestleMania 24 Report: Ongoing "virtual time" coverage of pay-per-view event". 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ekim 2009. 
  47. ^ a b "Edge's third reign". WWE. 23 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mayıs 2008. 
  48. ^ Caldwell, James (3 Mayıs 2008). "Caldwell's WWE SmackDown REPORT 5/2: Taker stripped of title, Hardy vs. MVP, Foley's SD debut on commentary". PW Torch. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ekim 2009. 
  49. ^ Keller, Wade (1 Haziran 2008). "Keller's WWE One Night Stand PPV Report 6/1: Ongoing "virtual time" coverage of live event from San Diego". 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ekim 2009. 
  50. ^ "CM Punk's first reign". WWE. 23 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2008. 
  51. ^ Martin, Adam (30 Haziran 2008). "Raw Results- 6/30/08 - Oklahoma City, OK (Hour 1 coverage, more)". Wrestle View. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ekim 2009. 
  52. ^ "Chris Jericho's first reign". WWE. 22 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Eylül 2008. 
  53. ^ Keller, Wade (7 Eylül 2008). "Keller's WWE Unforgiven PPV Report 9/7: Ongoing "virtual time" coverage of live PPV event". PW Torch. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ekim 2009. 
  54. ^ "Batista's fourth reign". WWE. 2 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2008. 
  55. ^ Keller, Wade (26 Ekim 2008). "Keller's WWE Cyber Sunday PPV Report 10/26: Triple H vs. Vladimir Kozlov or Jeff Hardy, Batista vs. Chris Jericho, Rey Mysterio vs. Kane (ongoing live coverage)". PW Torch. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ekim 2009. 
  56. ^ "Chris Jericho's second reign". WWE. 22 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Kasım 2008. 
  57. ^ Golden, Hunter (4 Kasım 2008). "Raw Results - 11/3/08 - Tampa, FL". Wrestle View. 9 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ekim 2009. 
  58. ^ "John Cena's first reign". WWE. 4 Aralık 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Kasım 2008. 
  59. ^ Keller, Wade (23 Kasım 2008). "Keller's WWE PPV Report 11/23: Ongoing "virtual time" coverage of live event including Jeff Hardy update, Triple H vs. Kozlov, John Cena return". PW Torch. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ekim 2009. 
  60. ^ "Edge's fourth reign". WWE. 12 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Kasım 2008. 
  61. ^ Keller, Wade (15 Şubat 2009). "Keller's WWE No Way Out PPV Report 2/16: Two Elimination Chambers, two new world champions, plus Michaels vs. JBL, Super-Shane-O-Mac vs. Orton". PW Torch. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ekim 2009. 
  62. ^ "John Cena's second reign". WWE. 22 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Nisan 2009. 
  63. ^ Keller, Wade (5 Nisan 2009). "Keller's WrestleMania XXV Results 4/5: Ongoing "virtual time" coverage of biggest PPV of the year". PW Torch. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ekim 2009. 
  64. ^ "Edge's fifth reign". WWE. 6 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2009. 
  65. ^ Keller, Wade (26 Nisan 2009). "Keller's WWE Backlash PPV Report 4/26: Ongoing "virtual time" coverage - Orton & Rhodes & DiBiase vs. McMahon & Triple H & Batista". PW Torch. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ekim 2009. 
  66. ^ "Jeff Hardy's first reign". WWE. 11 Haziran 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Haziran 2009. 
  67. ^ a b Caldwell, James (7 Haziran 2009). "Caldwell'S WWE Extreme Rules PPV Report 6/7: Ongoing "virtual time" coverage of Orton vs. Batista, Edge vs. Jeff Hardy". PW Torch. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ekim 2009. 
  68. ^ "Punk's second reign". WWE. 28 Aralık 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Haziran 2009. 
  69. ^ "Hardy'ssecond reign". WWE. 9 Şubat 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ağustos 2009. 
  70. ^ Keller, Wade (26 Temmuz 2009). "Keller's WWE Night of Champions PPV Report 7/26: Results, star ratings, thoughts, observations, nitpicks, quotebook". PW Torch. 13 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ekim 2009. 
  71. ^ "Punk's third reign". WWE. 28 Aralık 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Ağustos 2009. 
  72. ^ Keller, Wade (23 Ağustos 2009). "WWE Summerslam PPV Report 8/23: Keller's report on John Cena vs. Randy Orton, DX vs. Legacy, Jeff Hardy vs. CM Punk, Rey Mysterio vs. Dolph Ziggler..." PW Torch. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ekim 2009. 
  73. ^ "Undertaker's third Reign". WWE. 28 Aralık 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ekim 2009. 
  74. ^ Keller, Wade (4 Ekim 2009). "WWE Hell in a Cell Results: Keller's ongoing "virtual time" coverage of John Cena vs. Randy Orton, DX vs. Legacy, Undertaker vs. C.M. Punk". PW Torch. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ekim 2009. 
  75. ^ "Chris Jericho's third reign". WWE. 22 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Şubat 2010. 
  76. ^ Caldwell, James (30 Mart 2010). "WWE News: Major Spoiler at tonight's Smackdown TV taping for Friday's show". Pro Wrestling Torch. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Nisan 2010. 
  77. ^ "Jack Swagger's first reign". WWE. 26 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Temmuz 2014. 
  78. ^ "Rey Mysterio's second reign". WWE. 21 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Haziran 2010. 
  79. ^ "Kane's first Reign". WWE. 21 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Temmuz 2010. 
  80. ^ "Edge's sixth Reign". WWE. 28 Aralık 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Aralık 2010. 
  81. ^ a b "Dolph Ziggler's first reign". WWE. 23 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Şubat 2011. 
  82. ^ "Edge's seventh reign". WWE. 28 Aralık 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Şubat 2011. 
  83. ^ "vacant". WWE. 19 Nisan 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Nisan 2011. 
  84. ^ "Christian's first reign". WWE. 22 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mayıs 2011. 
  85. ^ "Randy Orton's second reign". WWE. 6 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Mayıs 2011. 
  86. ^ "Christian def. Randy Orton (New World Heavyweight Champion)". WWE. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Temmuz 2011. 
  87. ^ "Christian's second reign". WWE. 23 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Temmuz 2011. 
  88. ^ "Randy Orton's third reign". WWE. 21 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2011. 
  89. ^ "Mark Henry's first reign". WWE. 7 Mart 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Eylül 2011. 
  90. ^ "Big Show's first reign". WWE. 23 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Aralık 2011. 
  91. ^ "Daniel Bryan's first reign". WWE. 18 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Aralık 2011. 
  92. ^ "Sheamus' first reign". WWE. 13 Mayıs 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Nisan 2012. 
  93. ^ "Big Show's second reign". WWE. 15 Kasım 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ekim 2012. 
  94. ^ "Alberto Del Rio's first reign". WWE. 4 Ağustos 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ocak 2013. 
  95. ^ "Dolph Ziggler's second reign". WWE. 12 Nisan 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Nisan 2013. 
  96. ^ "Alberto Del Rio's second reign". WWE. 23 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Temmuz 2013. 
  97. ^ "John Cena's third reign". WWE. 10 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ekim 2013. 
  98. ^ "Randy Orton's fourth reign". WWE. 6 Şubat 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Aralık 2013. 
  99. ^ "WHC Retired". WWE. 12 Şubat 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Aralık 2013.