Acımasız (film)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Without Remorse (film) sayfasından yönlendirildi)
Acımasız (film)
Without Remorse
Without Remorse film posteri
YönetmenStefano Sollima
Yapımcı
Yazar
Oyuncular
MüzikJónsi[1]
Görüntü yönetmeniPhilippe Rousselot
KurguMatthew Newman[2]
DağıtıcıAmazon Studios
Çıkış tarih(ler)i30 Nisan 2021 (2021-04-30) (Amerika Birleşik Devletleri)
Süre109 dakika
ÜlkeAmerika Birleşik Devletleri
Dilİngilizce
Önceki filmEn Büyük Korku

Without Remorse Tom Clancy'nin 1993 tarihli aynı adlı romanından uyarlanan 2021 Amerikan aksiyon gerilim filmidir. Stefano Sollima'nın yönettiği ve Taylor Sheridan ile Will Staples tarafından senaryosu yazılan filmin başrollerinde Michael B. Jordan, Jamie Bell, Jodie Turner-Smith, Lauren London, Brett Gelman, Jacob Scipio, Jack Kesy, Colman Domingo ve Guy Pearce yer alıyor. Filmin konusu, hamile karısı ve birlik üyeleri Rus tetikçiler tarafından öldürüldükten sonra intikam yoluna çıkan bir ABD Donanması SEAL ekibinden olan John Kelly'yi takip ediyor.

Çekimler Ekim 2019'da Berlin'de başladı ve Ekim 2020'de tamamlandı. Jordan'ın performansını öven, ancak filmi jenerik olarak nitelendiren eleştirmenlerden karışık eleştiriler aldı.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Halep'te, Başçavuş John Kelly de dahil olmak üzere ABD Donanması SEAL'lerinden oluşan bir ekip, Esad yanlısı olduğundan şüphelenilen bir paramiliter grup tarafından rehin alınan bir CIA ajanını kurtarır. SEAL'ler, kaçıranların aslında Rus ordusu olduğunu anlayınca durum tırmanır. Üç ay sonra, görevdeki rollerine misilleme olarak, ekibin birkaç üyesi Rus FSB ajanları tarafından gizlice öldürülür. Ruslar Kelly'nin evine baskın düzenleyip hamile karısı Pam'i öldür. Kelly, ölümcül yaralarla hastaneye kaldırılmadan önce saldırganlardan biri hariç hepsini öldürür.

Bu arada, Washington'da, Kelly'nin SEAL ekip lideri ve arkadaşı Teğmen Karen Greer, FSB'nin SEAL'lerin kimliklerini nasıl keşfettiğini tartışmak ve bu saldırıya nasıl yanıt vereceklerini gözden geçirmek için CIA memuru Robert Ritter ve Savunma Bakanı Thomas Clay ile bir araya gelir. Rusya'nın Amerikan topraklarına benzeri görülmemiş saldırısına ilişkin sızdırılan haberler, iki ülke arasındaki zaten gergin olan ilişkinin daha da kötüye gitmesine ve muhtemelen yeni bir soğuk savaşın başlamasına neden olur. CIA cinayetlerle ilgili bir soruşturma yürütmeyi reddedince, Greer gizli bilgileri Kelly'ye iletir.

Yaraları iyileşen Kelly, pasaportları FSB ajanlarına veren Rus diplomatın izini sürer ve onu öldürmeden önce hayatta kalan suikastçının adını söylemeye zorlar. Cinayetten hapse gönderilen Kelly, kaçan ajanın Rusya'nın Murmansk kentinde saklanan eski bir Spetsnaz subayı olan Victor Rykov olduğunu ortaya çıkararak çıkış yolunu bulur. Greer, Kelly'nin Rykov'un yakalanmasına katılmasına izin verilmemesini önerir, Clay, Kelly'nin görevden sonra cezasını çekmesi şartıyla onu reddeder.

Kelly, Greer ve bir CIA gizli operasyon ekibi ile Murmansk'a uçar ve paraşütle Rusya topraklarına atlamayı planlar. Bir Rus savaş uçağının saldırısına uğrayan uçakları Barents Denizi'ne düşer. Kelly, bir zodyak botu da dahil olmak üzere temel ekipmanı kurtarmak için enkazın içine dalar. Ekip Murmansk'a varır ve Kelly'nin istihbarat sızıntılarından sorumlu olduğundan şüphelendiği Ritter'i bulur. Ritter sorumlu olmadığına yemin eder ve ekibi Rykov'a götürür. Kelly, Rykov'la yüzleşmek için görevinden ayrılır ve onun gizli bir CIA varlığı olduğunu öğrenir. Rykov intihar yeleğini patlatır ve ekip keskin nişancı ateşi tarafından sıkıştırılırken kendini öldürür. Polis geldiğinde, ekip, görevin bir savaş başlatmak amacıyla Rus topraklarında Amerikan askerlerini öldürmek için kurulmuş olduğunu fark eder.

Kelly, ekibin kaçışını sağlamaya gönüllü olur; hüküm giymiş bir katil olduğu için ölümü ABD hükûmeti tarafından makul bir şekilde reddedilebilir. Kelly, güvenliğe ulaşmak için ekibe zaman kazandırır, ancak ağır şekilde yaralanır. Daha sonra bir polis üniformasını çalmak için bir patlayıcı kullanır ve kaçmak için bir ambulansı kaçırır. Kelly ve hayatta kalan ekip üyeleri ülkeyi tekneyle terk eder. Ritter, Kelly'yi resmen ölü olarak bildirerek haini aramasına izin verir.

Kelly, Washinton DC'de Clay ile yüzleşir ve onu arabasına bindirir. Kelly, Clay'in ailesini ölümle tehdit ettikten sonra, istihbarat sızıntılarının arkasında olduğunu ve ABD ile Rusya arasındaki çatışmayı yönettiğini itiraf eder. Clay, ekonomiyi canlandırmak ve Amerikan halkını ortak bir düşmana karşı birleştirmek için Rusya ile bir savaş başlatmak istediğini söyler.

Kelly arabayı bir köprünün üzerinden geçirir ve Clay'i boğarak Potomac Nehri'nin dibine batmasına izin verir. Kelly, Clay'in itirafını kayıt eder. Washington Union Station'da Greer, Kelly'ye Ritter tarafından sağlanan yeni bir kimlik verir, yeni hayatına "John Clark" ismiyle başlayarak oradan ayrılır.

Bir yıl sonra Clark, yeni terfi eden Direktör Yardımcısı Ritter ile bir araya gelir ve kod adı Rainbow olan çok uluslu bir terörle mücadele ekibinin oluşturulmasını önerir.

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Çekimler[değiştir | kaynağı değiştir]

Çekimler 25 Ekim 2019'da Berlin'de başladı.[3] Bazı çekimlerin 19 Aralık'ta Washington'daki Dupont Circle yakınlarında başlaması planlanıyordu.[4] Film muhtemelen (belirsiz) Los Angeles'ta 19 Ekim 2020'de çekildi.[5]

Devam filmi[değiştir | kaynağı değiştir]

Michael B. Jordan'ın John Kelly'yi oynamak için seçildiğine dair Eylül 2018 duyurusu, filmin devamı niteliğindeki Rainbow Six'te de görüneceğini söyledi.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Jónsi Scoring Stefano Sollima's 'Without Remorse'". Film Music Reporter. 1 Şubat 2021. 1 Şubat 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Şubat 2021. 
  2. ^ "Iconic Editorial Opens With Academy Award-Winning Editors". www.prnewswire.com. 2 Şubat 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ocak 2021. 
  3. ^ "BER-Baustelle ist wieder Filmkulisse". berlin.de. 10 Kasım 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Kasım 2019. 
  4. ^ Gaskins, Nikki (16 Aralık 2019). "Movie Filming To Shut Down Several DC Roads, Police Say". Patch. 17 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ekim 2020. 
  5. ^ David Robb (19 Ekim 2020). "FilmLA Says 17 Movies, TV Series & Reality Shows Are Shooting On Location Or Recently Wrapped In L.A." Deadline Hollywood. 5 Mart 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Ekim 2020. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]