With a Song in My Heart (film)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
With a Song in My Heart
YönetmenWalter Lang
YapımcıLamar Trotti
Darryl F. Zanuck (uncredited)
YazarLamar Trotti
OyuncularSusan Hayward
Rory Calhoun
David Wayne
Thelma Ritter
Robert Wagner
MüzikAlfred Newman
Görüntü yönetmeniLeon Shamroy
KurguJ. Watson Webb Jr.
Dağıtıcı20th Century Fox
Çıkış tarih(ler)i4 Nisan 1952
Süre117 dakika
ÜlkeABD
Dilİngilizce
Hasılat$3.25 million[1][2]

Kalbimdeki Bir Şarkı, Aktris ve şarkıcı Jane Froman'ın hikâyesini anlatan 1952 yapımı biyografik bir filmdir. 22 Şubat 1943'te içinde bulunduğu Boeing 314 Pan American Clipper uçağı Lizbon, Portekiz yakınlarındaki Tagus Nehri'ne iniş yaparken kaza gerçekleşti ve aktris bu kaza sonucu sakat kaldı. 2. Dünya Savaşı'nda koltuk değnekleriyle yürümek zorunda kalmasına rağmen askerleri ağırladı. Filmde Susan Hayward, Rory Calhoun, David Wayne, Thelma Ritter, Robert Wagner, Helen Westcott ve Una Merkel rol alıyor. Froman, Hayward'ın şarkı söyleyen kısımlarında kendi sesini kullandı.

Filmin yazarlığını ve yapımcılığını Lamar Trotti, yönetmenliğini Walter Lang üstleniyor. Başlık şarkısı " With a Song in My Heart " (Rodgers ve Hart, 1929) İngiltere'de uzun süredir devam eden BBC radyo programı Family Favorites'in teması olarak ünlendi.

Film Orijinal Müzik dalında Akademi Ödülü kazandı ve Başrolde En İyi Kadın Oyuncu (Susan Hayward), Yardımcı Rolde En İyi Kadın Oyuncu (Thelma Ritter), En İyi Kostüm Tasarımı, Renk ve En İyi Ses, Kayıt (Thomas T. Moulton) dallarında aday gösterildi.).[3]

Kaynaklar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Aubrey Solomon, Twentieth Century Fox: A Corporate and Financial History, Scarecrow Press, 1989 p224
  2. ^ 'Top Box-Office Hits of 1952', Variety, January 7, 1953
  3. ^ "The 25th Academy Awards (1953) Nominees and Winners". oscars.org. 11 Kasım 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Ağustos 2011. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]