Wimbledon tek kadınlar şampiyonları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Wimbledon tek bayanlar şampiyonları listesi sayfasından yönlendirildi)
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Wimbledon Tek Kadınlar Şampiyonları Listesi, 1877-1967 yılları arasında İngiliz amatör sporcuların katıldığı ve daha sonra 1968 yılından itibaren Açık Tenis Turnuvası statüsünde oynanan Wimbledon tenis turnuvasının tek kadınlar şampiyonlarını ve ikincilerini göstermektedir.

Şampiyonlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Amatör dönem[değiştir | kaynağı değiştir]

Lottie Dod 5 kez şampiyonluk kazanmıştır.
Charlotte Cooper Sterry 5 kez şampiyonluk kazanmıştır.
Dorothea Lambert Chambers 7 kez şampiyonluk kazanmıştır.
Suzanne Lenglen 6 kez şampiyonluk kazanmıştır.
Helen Wills Moody 8 kez şampiyonluk kazanmıştır.
Yıl Ülke Şampiyon Ülke İkinci Skor
1884 Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Watson, MaudMaud Watson Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Watson, LillianLillian Watson 6-8, 6-3, 6-3
1885 Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Watson, MaudMaud Watson Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Bingley Hillyard, BlancheBlanche Bingley Hillyard 6-1, 7-5
1886 Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Bingley Hillyard, BlancheBlanche Bingley Hillyard Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Watson, MaudMaud Watson 6-3, 6-3
1887 Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Dod, LottieLottie Dod Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Bingley Hillyard, BlancheBlanche Bingley Hillyard 6-2, 6-0
1888 Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Dod, LottieLottie Dod Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Bingley Hillyard, BlancheBlanche Bingley Hillyard 6-3, 6-3
1889 Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Bingley Hillyard, BlancheBlanche Bingley Hillyard Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Rice, LenaLena Rice 4-6, 8-6, 6-4
1890 Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Rice, LenaLena Rice Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Jacks, MayMay Jacks 6-4, 6-1
1891 Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Dod, LottieLottie Dod Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Bingley Hillyard, BlancheBlanche Bingley Hillyard 6-2, 6-1
1892 Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Dod, LottieLottie Dod Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Bingley Hillyard, BlancheBlanche Bingley Hillyard 6-1, 6-1
1893 Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Dod, LottieLottie Dod Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Bingley Hillyard, BlancheBlanche Bingley Hillyard 6-8, 6-1, 6-4
1894 Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Bingley Hillyard, BlancheBlanche Bingley Hillyard Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Austin, EdithEdith Austin 6-1, 6-1
1895 Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Cooper Sterry, CharlotteCharlotte Cooper Sterry Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Jackson, HelenHelen Jackson 7-5, 8-6
1896 Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Cooper Sterry, CharlotteCharlotte Cooper Sterry Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Simpson-Pickering, AliceAlice Simpson-Pickering 6-2, 6-3
1897 Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Bingley Hillyard, BlancheBlanche Bingley Hillyard Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Cooper Sterry, CharlotteCharlotte Cooper Sterry 5-7, 7-5, 6-2
1898 Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Cooper Sterry, CharlotteCharlotte Cooper Sterry Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Martin, LouiseLouise Martin 6-4, 6-4
1899 Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Bingley Hillyard, BlancheBlanche Bingley Hillyard Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Cooper Sterry, CharlotteCharlotte Cooper Sterry 6-2, 6-3
1900 Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Bingley Hillyard, BlancheBlanche Bingley Hillyard Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Cooper Sterry, CharlotteCharlotte Cooper Sterry 4-6, 6-4, 6-4
1901 Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Cooper Sterry, CharlotteCharlotte Cooper Sterry Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Bingley Hillyard, BlancheBlanche Bingley Hillyard 6-2, 6-2
1902 Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Robb, MurielMuriel Robb Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Cooper Sterry, CharlotteCharlotte Cooper Sterry 7-5, 6-1
1903 Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Lambert Chambers, DorotheaDorothea Lambert Chambers Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Thomson Larcombe, EthelEthel Thomson Larcombe 4-6, 6-4, 6-2
1904 Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Lambert Chambers, DorotheaDorothea Lambert Chambers Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Cooper Sterry, CharlotteCharlotte Cooper Sterry 6-0, 6-3
1905 Amerika Birleşik Devletleri Sutton Bundy, MayMay Sutton Bundy Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Lambert Chambers, DorotheaDorothea Lambert Chambers 6-3, 6-4
1906 Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Lambert Chambers, DorotheaDorothea Lambert Chambers Amerika Birleşik Devletleri Sutton Bundy, MayMay Sutton Bundy 6-3, 9-7
1907 Amerika Birleşik Devletleri Sutton Bundy, MayMay Sutton Bundy Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Lambert Chambers, DorotheaDorothea Lambert Chambers 6-1, 6-4
1908 Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Cooper Sterry, CharlotteCharlotte Cooper Sterry Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Morton, AgnesAgnes Morton 6-4, 6-4
1909 Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Boothby, DoraDora Boothby Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Morton, AgnesAgnes Morton 6-4, 4-6, 8-6
1910 Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Lambert Chambers, DorotheaDorothea Lambert Chambers Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Boothby, DoraDora Boothby 6-2, 6-2
1911 Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Lambert Chambers, DorotheaDorothea Lambert Chambers Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Boothby, DoraDora Boothby 6-0, 6-0
1912 Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Thomson Larcombe, EthelEthel Thomson Larcombe Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Cooper Sterry, CharlotteCharlotte Cooper Sterry 6-3, 6-1
1913 Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Lambert Chambers, DorotheaDorothea Lambert Chambers Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı McNair, WinifredWinifred McNair 6-0, 6-4
1914 Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Lambert Chambers, DorotheaDorothea Lambert Chambers Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Thomson Larcombe, EthelEthel Thomson Larcombe 7-5, 6-4
1915 None
1916 None
1917 None
1918 None
1919 Fransa Lenglen, SuzanneSuzanne Lenglen Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Lambert Chambers, DorotheaDorothea Lambert Chambers 10-8, 4-6, 9-7
1920 Fransa Lenglen, SuzanneSuzanne Lenglen Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Lambert Chambers, DorotheaDorothea Lambert Chambers 6-3, 6-0
1921 Fransa Lenglen, SuzanneSuzanne Lenglen Amerika Birleşik Devletleri Ryan, ElizabethElizabeth Ryan 6-2, 6-0
1922 Fransa Lenglen, SuzanneSuzanne Lenglen Amerika Birleşik Devletleri Bjurstedt Mallory, MollaMolla Bjurstedt Mallory 6-2, 6-0
1923 Fransa Lenglen, SuzanneSuzanne Lenglen Birleşik Krallık McKane Godfree, KittyKitty McKane Godfree 6-2, 6-2
1924 Birleşik Krallık McKane Godfree, KittyKitty McKane Godfree Amerika Birleşik Devletleri Wills Moody, HelenHelen Wills Moody 4-6, 6-4, 6-4
1925 Fransa Lenglen, SuzanneSuzanne Lenglen Birleşik Krallık Fry, JoanJoan Fry 6-2, 6-0
1926 Birleşik Krallık McKane Godfree, KittyKitty McKane Godfree İspanya de Alvarez, LiliLili de Alvarez 6-2, 4-6, 6-3
1927 Amerika Birleşik Devletleri Wills Moody, HelenHelen Wills Moody İspanya de Alvarez, LiliLili de Alvarez 6-2, 6-4
1928 Amerika Birleşik Devletleri Wills Moody, HelenHelen Wills Moody İspanya de Alvarez, LiliLili de Alvarez 6-2, 6-3
1929 Amerika Birleşik Devletleri Wills Moody, HelenHelen Wills Moody Amerika Birleşik Devletleri Jacobs, HelenHelen Jacobs 6-1, 6-2
1930 Amerika Birleşik Devletleri Wills Moody, HelenHelen Wills Moody Amerika Birleşik Devletleri Ryan, ElizabethElizabeth Ryan 6-2, 6-2
1931 Almanya Aussem, CillyCilly Aussem Almanya Krahwinkel Sperling, HildeHilde Krahwinkel Sperling 6-2, 7-5
1932 Amerika Birleşik Devletleri Wills Moody, HelenHelen Wills Moody Amerika Birleşik Devletleri Jacobs, HelenHelen Jacobs 6-3, 6-1
1933 Amerika Birleşik Devletleri Wills Moody, HelenHelen Wills Moody Birleşik Krallık Round Little, DorothyDorothy Round Little 6-4, 6-8, 6-3
1934 Birleşik Krallık Round Little, DorothyDorothy Round Little Amerika Birleşik Devletleri Jacobs, HelenHelen Jacobs 6-2, 5-7, 6-3
1935 Amerika Birleşik Devletleri Wills Moody, HelenHelen Wills Moody Amerika Birleşik Devletleri Jacobs, HelenHelen Jacobs 6-3, 3-6, 7-5
1936 Amerika Birleşik Devletleri Jacobs, HelenHelen Jacobs Danimarka Krahwinkel Sperling, HildeHilde Krahwinkel Sperling 6-2, 4-6, 7-5
1937 Birleşik Krallık Round Little, DorothyDorothy Round Little Polonya Jędrzejowska, JadwigaJadwiga Jędrzejowska 6-2, 2-6, 7-5
1938 Amerika Birleşik Devletleri Wills Moody, HelenHelen Wills Moody Amerika Birleşik Devletleri Jacobs, HelenHelen Jacobs 6-4, 6-0
1939 Amerika Birleşik Devletleri Marble, AliceAlice Marble Birleşik Krallık Stammers Bullitt, KayKay Stammers Bullitt 6-2, 6-0
1940 None
1941 None
1942 None
1943 None
1944 None
1945 None
1946 Amerika Birleşik Devletleri Betz Addie, PaulinePauline Betz Addie Amerika Birleşik Devletleri Brough Clapp, LouiseLouise Brough Clapp 6-2, 6-4
1947 Amerika Birleşik Devletleri Osborne duPont, MargaretMargaret Osborne duPont Amerika Birleşik Devletleri Hart, DorisDoris Hart 6-2, 6-4
1948 Amerika Birleşik Devletleri Brough Clapp, LouiseLouise Brough Clapp Amerika Birleşik Devletleri Hart, DorisDoris Hart 6-3, 8-6
1949 Amerika Birleşik Devletleri Brough Clapp, LouiseLouise Brough Clapp Amerika Birleşik Devletleri Osborne duPont, MargaretMargaret Osborne duPont 10-8, 1-6, 10-8
1950 Amerika Birleşik Devletleri Brough Clapp, LouiseLouise Brough Clapp Amerika Birleşik Devletleri Osborne duPont, MargaretMargaret Osborne duPont 6-1, 3-6, 6-1
1951 Amerika Birleşik Devletleri Hart, DorisDoris Hart Amerika Birleşik Devletleri Fry Irvin, ShirleyShirley Fry Irvin 6-1, 6-0
1952 Amerika Birleşik Devletleri Connolly Brinker, MaureenMaureen Connolly Brinker Amerika Birleşik Devletleri Brough Clapp, LouiseLouise Brough Clapp 6-4, 6-3
1953 Amerika Birleşik Devletleri Connolly Brinker, MaureenMaureen Connolly Brinker Amerika Birleşik Devletleri Hart, DorisDoris Hart 8-6, 7-5
1954 Amerika Birleşik Devletleri Connolly Brinker, MaureenMaureen Connolly Brinker Amerika Birleşik Devletleri Brough Clapp, LouiseLouise Brough Clapp 6-2, 7-5
1955 Amerika Birleşik Devletleri Brough Clapp, LouiseLouise Brough Clapp Amerika Birleşik Devletleri Baker Fleitz, BeverlyBeverly Baker Fleitz 7-5, 8-6
1956 Amerika Birleşik Devletleri Fry Irvin, ShirleyShirley Fry Irvin Birleşik Krallık Buxton, AngelaAngela Buxton 6-3, 6-1
1957 Amerika Birleşik Devletleri Gibson, AltheaAlthea Gibson Amerika Birleşik Devletleri Hard, DarleneDarlene Hard 6-3, 6-2
1958 Amerika Birleşik Devletleri Gibson, AltheaAlthea Gibson Birleşik Krallık Mortimer, AngelaAngela Mortimer 8-6, 6-2
1959 Brezilya Bueno, MariaMaria Bueno Amerika Birleşik Devletleri Hard, DarleneDarlene Hard 6-4, 6-3
1960 Brezilya Bueno, MariaMaria Bueno Güney Afrika Cumhuriyeti Reynolds Price, SandraSandra Reynolds Price 8-6, 6-0
1961 Birleşik Krallık Mortimer Barrett, AngelaAngela Mortimer Barrett Birleşik Krallık Truman Janes, ChristineChristine Truman Janes 4-6, 6-4, 7-5
1962 Amerika Birleşik Devletleri Hantze Susman, KarenKaren Hantze Susman Çek Cumhuriyeti Pužejová Suková, VěraVěra Pužejová Suková 6-4, 6-4
1963 Avustralya Court, MargaretMargaret Court Amerika Birleşik Devletleri King, Billie JeanBillie Jean King 6-3, 6-4
1964 Brezilya Bueno, MariaMaria Bueno Avustralya Court, MargaretMargaret Court 6-4, 7-9, 6-3
1965 Avustralya Court, MargaretMargaret Court Brezilya Bueno, MariaMaria Bueno 6-4, 7-5
1966 Amerika Birleşik Devletleri King, Billie JeanBillie Jean King Brezilya Bueno, MariaMaria Bueno 6-3, 3-6, 6-1
1967 Amerika Birleşik Devletleri Jean King, BillieBillie Jean King Birleşik Krallık Haydon Jones, AnnAnn Haydon Jones 6-3, 6-4

Açık Dönem[değiştir | kaynağı değiştir]

Billie Jean King 6 kez şampiyonluk kazanmıştır.
Martina Navratilova 9 kez şampiyonluk kazanmıştır.
Steffi Graf 7 kez şampiyonluk kazanmıştır.
Serena Williams 6 kez şampiyonluk kazanmıştır.
Venus Williams 5 kez şampiyonluk kazanmıştır.
Yıl Ülke Şampiyon Ülke İkinci Skor
1968 Amerika Birleşik Devletleri King, Billie JeanBillie Jean King Avustralya Tegart Dalton, JudyJudy Tegart Dalton 9-7, 7-5
1969 Birleşik Krallık Haydon Jones, AnnAnn Haydon Jones Amerika Birleşik Devletleri King, Billie JeanBillie Jean King 3-6, 6-3, 6-2
1970 Avustralya Court, MargaretMargaret Court Amerika Birleşik Devletleri King, Billie JeanBillie Jean King 14-12, 11-9
1971 Avustralya Goolagong, EvonneEvonne Goolagong Avustralya Court, MargaretMargaret Court 6-4, 6-1
1972 Amerika Birleşik Devletleri King, Billie JeanBillie Jean King Avustralya Goolagong, EvonneEvonne Goolagong 6-3, 6-3
1973 Amerika Birleşik Devletleri King, Billie JeanBillie Jean King Amerika Birleşik Devletleri Evert, ChrisChris Evert 6-0, 7-5
1974 Amerika Birleşik Devletleri Evert, ChrisChris Evert Sovyetler Birliği Morozova, OlgaOlga Morozova 6-0, 6-4
1975 Amerika Birleşik Devletleri King, Billie JeanBillie Jean King Avustralya Goolagong Cawley, EvonneEvonne Goolagong Cawley 6-0, 6-1
1976 Amerika Birleşik Devletleri Evert, ChrisChris Evert Avustralya Goolagong Cawley, EvonneEvonne Goolagong Cawley 6-3, 4-6, 8-6
1977 Birleşik Krallık Wade, VirginiaVirginia Wade Hollanda Stöve, BettyBetty Stöve 4-6, 6-3, 6-1
1978 Amerika Birleşik Devletleri Navratilova, MartinaMartina Navratilova[i][1] Amerika Birleşik Devletleri Evert, ChrisChris Evert 2-6, 6-4, 7-5
1979 Amerika Birleşik Devletleri Navratilova, MartinaMartina Navratilova Amerika Birleşik Devletleri Evert-Lloyd, ChrisChris Evert-Lloyd 6-4, 6-4
1980 Avustralya Goolagong Cawley, EvonneEvonne Goolagong Cawley Amerika Birleşik Devletleri Evert-Lloyd, ChrisChris Evert-Lloyd 6-1, 7-6(7-4)
1981 Amerika Birleşik Devletleri Evert-Lloyd, ChrisChris Evert-Lloyd Çekoslovakya[h] Mandlíková, HanaHana Mandlíková 6-2, 6-2
1982 Amerika Birleşik Devletleri Navratilova, MartinaMartina Navratilova Amerika Birleşik Devletleri Evert-Lloyd, ChrisChris Evert-Lloyd 6-1, 3-6, 6-2
1983 Amerika Birleşik Devletleri Navratilova, MartinaMartina Navratilova Amerika Birleşik Devletleri Jaeger, AndreaAndrea Jaeger 6-0, 6-3
1984 Amerika Birleşik Devletleri Navratilova, MartinaMartina Navratilova Amerika Birleşik Devletleri Evert-Lloyd, ChrisChris Evert-Lloyd 7-6(7-5), 6-2
1985 Amerika Birleşik Devletleri Navratilova, MartinaMartina Navratilova Amerika Birleşik Devletleri Evert-Lloyd, ChrisChris Evert-Lloyd 4-6, 6-3, 6-2
1986 Amerika Birleşik Devletleri Navratilova, MartinaMartina Navratilova Çekoslovakya Mandlíková, HanaHana Mandlíková 7-6(7-1), 6-3
1987 Amerika Birleşik Devletleri Navratilova, MartinaMartina Navratilova Batı Almanya[j] Graf, SteffiSteffi Graf 7-5, 6-3
1988 Batı Almanya[j] Graf, SteffiSteffi Graf Amerika Birleşik Devletleri Navratilova, MartinaMartina Navratilova 5-7, 6-2, 6-1
1989 Batı Almanya Graf, SteffiSteffi Graf Amerika Birleşik Devletleri Navratilova, MartinaMartina Navratilova 6-2, 6-7(1-7), 6-1
1990 Amerika Birleşik Devletleri Navratilova, MartinaMartina Navratilova Amerika Birleşik Devletleri Garrison, ZinaZina Garrison 6-4, 6-1
1991 Almanya Graf, SteffiSteffi Graf Arjantin Sabatini, GabrielaGabriela Sabatini 6-4, 3-6, 8-6
1992 Almanya Graf, SteffiSteffi Graf Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Seles, MonicaMonica Seles 6-2, 6-1
1993 Almanya Graf, SteffiSteffi Graf Çek Cumhuriyeti Novotná, JanaJana Novotná 7-6(8-6), 1-6, 6-4
1994 İspanya Martinez, ConchitaConchita Martinez Amerika Birleşik Devletleri Navratilova, MartinaMartina Navratilova 6-4, 3-6, 6-3
1995 Almanya Graf, SteffiSteffi Graf İspanya Sánchez Vicario, ArantxaArantxa Sánchez Vicario 4-6, 6-1, 7-5
1996 Almanya Graf, SteffiSteffi Graf İspanya Sánchez Vicario, ArantxaArantxa Sánchez Vicario 6-3, 7-5
1997 İsviçre Hingis, MartinaMartina Hingis Çek Cumhuriyeti Novotná, JanaJana Novotná 2-6, 6-3, 6-3
1998 Çek Cumhuriyeti Novotná, JanaJana Novotná Fransa Tauziat, NathalieNathalie Tauziat 6-4, 7-6(7-2)
1999 Amerika Birleşik Devletleri Davenport, LindsayLindsay Davenport Almanya Graf, SteffiSteffi Graf 6-4, 7-5
2000 Amerika Birleşik Devletleri Williams, VenusVenus Williams Amerika Birleşik Devletleri Davenport, LindsayLindsay Davenport 6-3, 7-6(7-3)
2001 Amerika Birleşik Devletleri Williams, VenusVenus Williams Belçika Henin, JustineJustine Henin 6-1, 3-6, 6-0
2002 Amerika Birleşik Devletleri Williams, SerenaSerena Williams Amerika Birleşik Devletleri Williams, VenusVenus Williams 7-6(7-4), 6-3
2003 Amerika Birleşik Devletleri Williams, SerenaSerena Williams Amerika Birleşik Devletleri Williams, VenusVenus Williams 4-6, 6-4, 6-2
2004 Rusya Şarapova, MariyaMariya Şarapova Amerika Birleşik Devletleri Williams, SerenaSerena Williams 6-1, 6-4
2005 Amerika Birleşik Devletleri Williams, VenusVenus Williams Amerika Birleşik Devletleri Davenport, LindsayLindsay Davenport 4-6, 7-6(7-4), 9-7
2006 Fransa Mauresmo, AmélieAmélie Mauresmo Belçika Henin, JustineJustine Henin 2-6, 6-3, 6-4
2007 Amerika Birleşik Devletleri Williams, VenusVenus Williams Fransa Bartoli, MarionMarion Bartoli 6-4, 6-1
2008 Amerika Birleşik Devletleri Williams, VenusVenus Williams Amerika Birleşik Devletleri Williams, SerenaSerena Williams 7-5, 6-4
2009 Amerika Birleşik Devletleri Williams, SerenaSerena Williams Amerika Birleşik Devletleri Williams, VenusVenus Williams 7-6(7-3), 6-2
2010 Amerika Birleşik Devletleri Williams, SerenaSerena Williams Rusya Zvonareva, VeraVera Zvonareva 6-3, 6-2
2011 Çek Cumhuriyeti Kvitová, PetraPetra Kvitová Rusya Şarapova, MariyaMariya Şarapova 6-3, 6-4
2012 Amerika Birleşik Devletleri Williams, SerenaSerena Williams Polonya Radwańska, AgnieszkaAgnieszka Radwańska 6-1, 5-7, 6-2
2013 Fransa Bartoli, MarionMarion Bartoli Almanya Lisicki, SabineSabine Lisicki 6-1, 6-4
2014 Çek Cumhuriyeti Kvitová, PetraPetra Kvitová Kanada Bouchard, EugenieEugenie Bouchard 6-3, 6-0
2015 Amerika Birleşik Devletleri Williams, SerenaSerena Williams İspanya Muguruza, GarbineGarbine Muguruza 6-4, 6-4
2016 Amerika Birleşik Devletleri Williams, SerenaSerena Williams Almanya Kerber, AngeliqueAngelique Kerber 7-5, 6-3
2017 İspanya Muguruza, GarbiñeGarbiñe Muguruza Amerika Birleşik Devletleri Williams, VenusVenus Williams 7-5, 6-0
2018 Almanya Kerber, AngeliqueAngelique Kerber Amerika Birleşik Devletleri Williams, SerenaSerena Williams 6-3, 6-3

İstatistikler[değiştir | kaynağı değiştir]

Birden çok şampiyon olanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu Amatör dönem Açık dönem Tüm zamanlar Yıllar
 Navratilova, MartinaMartina Navratilova (USA)[i] 0 9 9 1978, 1979, 1982, 1983, 1984, 1985, 1986, 1987, 1990
 Wills Moody, HelenHelen Wills Moody (USA) 8 0 8 1927, 1928, 1929, 1930, 1932, 1933, 1935, 1938
 Lambert Chambers, DorotheaDorothea Lambert Chambers (UK) 7 0 7 1903, 1904, 1906, 1910, 1911, 1913, 1914
 Graf, SteffiSteffi Graf (GER) 0 7 7 1988, 1989, 1991, 1992, 1993, 1995, 1996
 Williams, SerenaSerena Williams (USA) 0 7 7 2002, 2003, 2009, 2010, 2012, 2015, 2016
 Bingley, BlancheBlanche Bingley (UK) 6 0 6 1886, 1889, 1894, 1897, 1899, 1900
 Lenglen, SuzanneSuzanne Lenglen (FRA) 6 0 6 1919, 1920, 1921, 1922, 1923, 1925
 King, Billie JeanBillie Jean King (USA) 2 4 6 1966, 1967, 1968, 1972, 1973, 1975
 Cooper Sterry, CharlotteCharlotte Cooper Sterry (UK) 5 0 5 1895, 1896, 1898, 1901, 1908
 Dod, LottieLottie Dod (UK) 5 0 5 1887, 1888, 1891, 1892, 1893
 Williams, VenusVenus Williams (USA) 0 5 5 2000, 2001, 2005, 2007, 2008
 Brough Clapp, LouiseLouise Brough Clapp (USA) 4 0 4 1948, 1949, 1950, 1955
 Connolly, MaureenMaureen Connolly (USA) 3 0 3 1952, 1953, 1954
 Bueno, MariaMaria Bueno (BRA) 3 0 3 1959, 1960, 1964
 Court, MargaretMargaret Court (AUS) 2 1 3 1963, 1965, 1970
 Evert, ChrisChris Evert (USA) 0 3 3 1974, 1976, 1981
 Gibson, AltheaAlthea Gibson (USA) 2 0 2 1957, 1958
 McKane Godfree, KittyKitty McKane Godfree (UK) 2 0 2 1924, 1926
 Sutton Bundy, MayMay Sutton Bundy (USA) 2 0 2 1905, 1907
 Watson, MaudMaud Watson (UK) 2 0 2 1884, 1885
 Goolagong Cawley, EvonneEvonne Goolagong Cawley (AUS) 0 2 2 1971, 1980
 Kvitová, PetraPetra Kvitová (CZE) 0 2 2 2011, 2014

Ülkelere göre şampiyonlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülke Amatör dönem Açık dönem Tüm zamanlar İlk şamp. Son şamp.
 ABD (USA) 28 29 57 1905 2016
 Birleşik Krallık (UK) 33 2 35 1884 1977
 Almanya (GER)[j] 1 8 9 1931 2018
 Fransa (FRA) 6 2 8 1919 2013
 Avustralya (AUS) 2 3 5 1963 1980
 Brezilya (BRA) 3 0 3 1959 1964
 Çek Cumhuriyeti (CZE) 0 3 3 1998 2014
 İspanya (ESP) 0 2 2 1994 2017
 İsviçre (SUI) 0 1 1 1997 1997
 Rusya (RUS) 0 1 1 2004 2004

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Ladies' Singles Finals 1884-2008". wimbledon.org. Erişim tarihi: 2010-11-12.