Wimbledon çift kadınlar şampiyonları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara

Wimbledon Çift Kadınlar Şampiyonları Listesi, 1877-1967 yılları arasında İngiliz amatör sporcuların katıldığı ve daha sonra 1968 yılından itibaren Açık Tenis Turnuvası statüsünde oynanan Wimbledon tenis turnuvasının çift bayanlar şampiyonlarını ve ikincilerini göstermektedir.

Şampiyonlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Şampiyonlar İkinciler Skor
1913 Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Winifred McNair
Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Dora Boothby
Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Charlotte Cooper Sterry
Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Dorothea Lambert Chambers
4–6, 2–4 retired
1914 Amerika Birleşik Devletleri Elizabeth Ryan
Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Agnes Morton
Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Ethel Thomson Larcombe
Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Edith Hannam
6–1, 6–3
1915 Birinci dünya savaşı nedeniyle turnuva düzenlenmedi
1916
1917
1918
1919 Fransa Suzanne Lenglen
Amerika Birleşik Devletleri Elizabeth Ryan
Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Dorothea Lambert Chambers
Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Ethel Thomson Larcombe
4–6, 7–5, 6–3
1920 Fransa Suzanne Lenglen
Amerika Birleşik Devletleri Elizabeth Ryan
Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Dorothea Lambert Chambers
Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Ethel Thomson Larcombe
6–4, 6–0
1921 Fransa Suzanne Lenglen
Amerika Birleşik Devletleri Elizabeth Ryan
Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Geraldine Beamish
Güney Afrika Irene Bowder Peacock
6–1, 6–2
1922 Fransa Suzanne Lenglen
Amerika Birleşik Devletleri Elizabeth Ryan
Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Margaret McKane Stocks
Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Kathleen McKane Godfree
6–0, 6–4
1923 Fransa Suzanne Lenglen
Amerika Birleşik Devletleri Elizabeth Ryan
Birleşik Krallık Evelyn Colyer
Birleşik Krallık Joan Austin
6–3, 6–1
1924 Amerika Birleşik Devletleri Hazel Hotchkiss Wightman
Amerika Birleşik Devletleri Helen Wills Moody
Birleşik Krallık Phyllis Covell
Birleşik Krallık Kathleen McKane Godfree
6–4, 6–4
1925 Fransa Suzanne Lenglen
Amerika Birleşik Devletleri Elizabeth Ryan
Birleşik Krallık A.V. Bridge
Birleşik Krallık Mary McIlquham
6–2, 6–2
1926 Amerika Birleşik Devletleri Elizabeth Ryan
Amerika Birleşik Devletleri Mary Browne
Birleşik Krallık Kathleen McKane Godfree
Birleşik Krallık Evelyn Colyer
6–1, 6–1
1927 Amerika Birleşik Devletleri Helen Wills Moody
Amerika Birleşik Devletleri Elizabeth Ryan
Güney Afrika Bobbie Heine
Güney Afrika Irene Bowder Peacock
6–3, 6–2
1928 Birleşik Krallık Phoebe Holcroft Watson
Birleşik Krallık Peggy Saunders
Birleşik Krallık Ermyntrude Harvey
Birleşik Krallık Eileen Bennett Whittingstall
6–2, 6–3
1929 Birleşik Krallık Phoebe Holcroft Watson
Birleşik Krallık Peggy Saunders
Birleşik Krallık Phyllis Covell
Birleşik Krallık Dorothy Shepherd-Barron
6–4, 8–6
1930 Amerika Birleşik Devletleri Helen Wills Moody
Amerika Birleşik Devletleri Elizabeth Ryan
Amerika Birleşik Devletleri E.A. Cross
Amerika Birleşik Devletleri Sarah Palfrey Cooke
6–2, 9–7
1931 Birleşik Krallık Dorothy Shepherd-Barron
Birleşik Krallık Phyllis Mudford
Fransa Doris Metaxa
Belçika Josane Sigart
3–6, 6–3, 6–4
1932 Fransa Doris Metaxa
Belçika Josane Sigart
Amerika Birleşik Devletleri Elizabeth Ryan
Amerika Birleşik Devletleri Helen Jacobs
6–4, 6–3
1933 Fransa Simone Mathieu
Amerika Birleşik Devletleri Elizabeth Ryan
Amerika Birleşik Devletleri Freda James
Amerika Birleşik Devletleri Billie Yorke
6–2, 9–11, 6–4
1934 Fransa Simone Mathieu
Amerika Birleşik Devletleri Elizabeth Ryan
Amerika Birleşik Devletleri Dorothy Burke
Fransa Sylvia Henrotin
6–3, 6–3
1935 Birleşik Krallık Freda James
Birleşik Krallık Kay Stammers
Fransa Simone Mathieu
Almanya Hilde Krahwinkel Sperling
6–1, 6–4
1936 Birleşik Krallık Freda James
Birleşik Krallık Kay Stammers
Amerika Birleşik Devletleri Sarah Palfrey Cooke
Amerika Birleşik Devletleri Helen Jacobs
6–2, 6–1
1937 Fransa Simone Mathieu
Birleşik Krallık Billie Yorke
Amerika Birleşik Devletleri Phyllis Mudford King
Amerika Birleşik Devletleri Mrs J.B. Pitman
6–3, 6–3
1938 Amerika Birleşik Devletleri Sarah Palfrey Cooke
Amerika Birleşik Devletleri Alice Marble
Fransa Simone Mathieu
Birleşik Krallık Billie Yorke
6–2, 6–3
1939 Amerika Birleşik Devletleri Sarah Palfrey Cooke
Amerika Birleşik Devletleri Alice Marble
Amerika Birleşik Devletleri Helen Jacobs
Birleşik Krallık Billie Yorke
6–1, 6–0
1940 II. Dünya Savaşı nedeniyle turnuva düzenlenmedi
1941
1942
1943
1944
1945
1946 Amerika Birleşik Devletleri Louise Brough Clapp
Amerika Birleşik Devletleri Margaret Osborne duPont
Amerika Birleşik Devletleri Pauline Betz Addie
Amerika Birleşik Devletleri Doris Hart
6–3, 2–6, 6–3
1947 Amerika Birleşik Devletleri Doris Hart
Amerika Birleşik Devletleri Patricia Canning Todd
Amerika Birleşik Devletleri Louise Brough
Amerika Birleşik Devletleri Margaret Osborne duPont
3–6, 6–4, 7–5
1948 Amerika Birleşik Devletleri Louise Brough Clapp
Amerika Birleşik Devletleri Margaret Osborne duPont
Amerika Birleşik Devletleri Doris Hart
Amerika Birleşik Devletleri Patricia Canning Todd
6–3, 3–6, 6–3
1949 Amerika Birleşik Devletleri Louise Brough Clapp
Amerika Birleşik Devletleri Margaret Osborne duPont
Amerika Birleşik Devletleri Gussie Moran
Amerika Birleşik Devletleri Patricia Canning Todd
8–6, 7–5
1950 Amerika Birleşik Devletleri Louise Brough Clapp
Amerika Birleşik Devletleri Margaret Osborne duPont
Amerika Birleşik Devletleri Shirley Fry
Amerika Birleşik Devletleri Doris Hart
6–4, 5–7, 6–1
1951 Amerika Birleşik Devletleri Shirley Fry Irvin
Amerika Birleşik Devletleri Doris Hart
Amerika Birleşik Devletleri Louise Brough Clapp
Amerika Birleşik Devletleri Margaret Osborne duPont
6–3, 13–11
1952 Amerika Birleşik Devletleri Shirley Fry Irvin
Amerika Birleşik Devletleri Doris Hart
Amerika Birleşik Devletleri Louise Brough Clapp
Amerika Birleşik Devletleri Maureen Connolly Brinker
8–6, 6–3
1953 Amerika Birleşik Devletleri Shirley Fry Irvin
Amerika Birleşik Devletleri Doris Hart
Amerika Birleşik Devletleri Maureen Connolly Brinker
Amerika Birleşik Devletleri Julie Sampson Haywood
6–0, 6–0
1954 Amerika Birleşik Devletleri Louise Brough Clapp
Amerika Birleşik Devletleri Margaret Osborne duPont
Amerika Birleşik Devletleri Shirley Fry Irvin
Amerika Birleşik Devletleri Doris Hart
4–6, 9–7, 6–3
1955 Birleşik Krallık Angela Mortimer
Birleşik Krallık Anne Shilcock
Birleşik Krallık Shirley Brasher Bloomer
Birleşik Krallık Patricia Ward Hales
7–5, 6–1
1956 Birleşik Krallık Angela Buxton
Amerika Birleşik Devletleri Althea Gibson
Avustralya Fay Muller
Avustralya Daphne Seeney
6–1, 8–6
1957 Amerika Birleşik Devletleri Althea Gibson
Amerika Birleşik Devletleri Darlene Hard
Avustralya Mary Bevis Hawton
Avustralya Thelma Coyne Long
6–1, 6–2
1958 Brezilya Maria Bueno
Amerika Birleşik Devletleri Althea Gibson
Amerika Birleşik Devletleri Margaret Osborne duPont
Amerika Birleşik Devletleri Margaret Varner Bloss
6–3, 7–5
1959 Amerika Birleşik Devletleri Jeanne Arth
Amerika Birleşik Devletleri Darlene Hard
Amerika Birleşik Devletleri Beverly Baker Fleitz
Birleşik Krallık Christine Truman Janes
2–6, 6–2, 6–3
1960 Brezilya Maria Bueno
Amerika Birleşik Devletleri Darlene Hard
Güney Afrika Sandra Reynolds Price
Güney Afrika Renee Schuurman Haygarth
6–4, 6–0
1961 Amerika Birleşik Devletleri Karen Hantze Susman
Amerika Birleşik Devletleri Billie Jean King
Avustralya Jan Lehane O'Neill
Avustralya Margaret Court
6–3, 6–4
1962 Amerika Birleşik Devletleri Karen Hantze Susman
Amerika Birleşik Devletleri Billie Jean King
Güney Afrika Sandra Reynolds Price
Güney Afrika Renee Schuurman Haygarth
5–7, 6–3, 7–5
1963 Brezilya Maria Bueno
Amerika Birleşik Devletleri Darlene Hard
Avustralya Robyn Ebbern
Avustralya Margaret Court
8–6, 9–7
1964 Avustralya Margaret Court
Avustralya Lesley Turner Bowrey
Amerika Birleşik Devletleri Billie Jean King
Amerika Birleşik Devletleri Karen Hantze Susman
7–5, 6–2
1965 Brezilya Maria Bueno
Amerika Birleşik Devletleri Billie Jean King
Fransa Françoise Dürr
Fransa Jeanine Lieffrig
6–2, 7–5
1966 Brezilya Maria Bueno
Amerika Birleşik Devletleri Nancy Richey
Avustralya Margaret Court
Avustralya Judy Tegart Dalton
6–3, 4–6, 6–4
1967 Amerika Birleşik Devletleri Rosemary Casals
Amerika Birleşik Devletleri Billie Jean King
Brezilya Maria Bueno
Amerika Birleşik Devletleri Nancy Richey
9–11, 6–4, 6–2
↓ Open Era ↓
1968 Amerika Birleşik Devletleri Rosemary Casals
Amerika Birleşik Devletleri Billie Jean King
Fransa Françoise Dürr
Birleşik Krallık Ann Haydon-Jones
3–6, 6–4, 7–5
1969 Avustralya Margaret Court
Avustralya Judy Tegart Dalton
Amerika Birleşik Devletleri Patti Hogan
Amerika Birleşik Devletleri Peggy Michel
9–7, 6–2
1970 Amerika Birleşik Devletleri Rosemary Casals
Amerika Birleşik Devletleri Billie Jean King
Fransa Françoise Dürr
Birleşik Krallık Virginia Wade
6–2, 6–3
1971 Amerika Birleşik Devletleri Rosemary Casals
Amerika Birleşik Devletleri Billie Jean King
Avustralya Margaret Court
Avustralya Evonne Goolagong Cawley
6–3, 6–2
1972 Amerika Birleşik Devletleri Billie Jean King
Hollanda Betty Stöve
Avustralya Judy Tegart Dalton
Fransa Françoise Dürr
6–2, 4–6, 6–3
1973 Amerika Birleşik Devletleri Rosemary Casals
Amerika Birleşik Devletleri Billie Jean King
Fransa Françoise Dürr
Hollanda Betty Stöve
6–1, 4–6, 7–5
1974 Avustralya Evonne Goolagong Cawley
Amerika Birleşik Devletleri Peggy Michel
Avustralya Helen Gourlay Cawley
Avustralya Karen Krantzcke
2–6, 6–4, 6–3
1975 Amerika Birleşik Devletleri Ann Kiyomura
Japonya Kazuko Sawamatsu
Fransa Françoise Dürr
Hollanda Betty Stöve
7–5, 1–6, 7–5
1976 Amerika Birleşik Devletleri Chris Evert
Amerika Birleşik Devletleri Martina Navrátilová
Amerika Birleşik Devletleri Billie Jean King
Hollanda Betty Stöve
6–1, 3–6, 7–5
1977 Avustralya Helen Gourlay Cawley
Amerika Birleşik Devletleri JoAnne Russell
Amerika Birleşik Devletleri Martina Navrátilová
Hollanda Betty Stöve
6–3, 6–3
1978 Avustralya Kerry Melville Reid
Avustralya Wendy Turnbull
Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Mima Jaušovec
Romanya Virginia Ruzici
4–6, 9–8(12–10), 6–3
1979 Amerika Birleşik Devletleri Billie Jean King
Amerika Birleşik Devletleri Martina Navrátilová
Hollanda Betty Stöve
Avustralya Wendy Turnbull
5–7, 6–3, 6–2
1980 Amerika Birleşik Devletleri Kathy Jordan
Amerika Birleşik Devletleri Anne Smith
Amerika Birleşik Devletleri Rosemary Casals
Avustralya Wendy Turnbull
4–6, 7–5, 6–1
1981 Amerika Birleşik Devletleri Martina Navrátilová
Amerika Birleşik Devletleri Pam Shriver
Amerika Birleşik Devletleri Kathy Jordan
Amerika Birleşik Devletleri Anne Smith
6–3, 7–6(8–6)
1982 Amerika Birleşik Devletleri Martina Navrátilová
Amerika Birleşik Devletleri Pamela Shriver
Amerika Birleşik Devletleri Kathy Jordan
Amerika Birleşik Devletleri Anne Smith
6–4, 6–1
1983 Amerika Birleşik Devletleri Martina Navrátilová
Amerika Birleşik Devletleri Pam Shriver
Amerika Birleşik Devletleri Rosemary Casals
Avustralya Wendy Turnbull
6–2, 6–2
1984 Amerika Birleşik Devletleri Martina Navrátilová
Amerika Birleşik Devletleri Pam Shriver
Amerika Birleşik Devletleri Kathy Jordan
Amerika Birleşik Devletleri Anne Smith
6–3, 6–4
1985 Amerika Birleşik Devletleri Kathy Jordan
Avustralya Elizabeth Sayers Smylie
Amerika Birleşik Devletleri Martina Navrátilová
Amerika Birleşik Devletleri Pam Shriver
5–7, 6–3, 6–4
1986 Amerika Birleşik Devletleri Martina Navrátilová
Amerika Birleşik Devletleri Pam Shriver
Çekoslovakya Hana Mandlíková
Avustralya Wendy Turnbull
6–1, 6–3
1987 Batı Almanya Claudia Kohde-Kilsch
Çekoslovakya Helena Suková
Amerika Birleşik Devletleri Betsy Nagelsen
Avustralya Elizabeth Sayers Smylie
7–5, 7–5
1988 Batı Almanya Steffi Graf
Arjantin Gabriela Sabatini
Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği Larisa Savchenko Neiland
Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği Natalia Zvereva
6–3, 1–6, 12–10
1989 Çekoslovakya Jana Novotná
Çekoslovakya Helena Suková
Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği Larisa Savchenko Neiland
Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği Natalia Zvereva
6–1, 6–2
1990 Çekoslovakya Jana Novotná
Çekoslovakya Helena Suková
Amerika Birleşik Devletleri Kathy Jordan
Avustralya Elizabeth Sayers Smylie
6–3, 6–4
1991 Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği Larisa Savchenko Neiland
Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği Natalia Zvereva
Amerika Birleşik Devletleri Gigi Fernández
Çekoslovakya Jana Novotná
6–4, 3–6, 6–4
1992 Amerika Birleşik Devletleri Gigi Fernández
Beyaz Rusya Natalia Zvereva
Letonya Larisa Savchenko Neiland
Çekoslovakya Jana Novotná
6–4, 6–1
1993 Amerika Birleşik Devletleri Gigi Fernández
Beyaz Rusya Natalia Zvereva
Letonya Larisa Savchenko Neiland
Çek Cumhuriyeti Jana Novotná
6–4, 6–7(4–7), 6–4
1994 Amerika Birleşik Devletleri Gigi Fernández
Beyaz Rusya Natalia Zvereva
Çek Cumhuriyeti Jana Novotná
İspanya Arantxa Sánchez Vicario
6–4, 6–1
1995 Çek Cumhuriyeti Jana Novotná
İspanya Arantxa Sánchez Vicario
Amerika Birleşik Devletleri Gigi Fernández
Beyaz Rusya Natalia Zvereva
5–7, 7–5, 6–4
1996 İsviçre Martina Hingis
Çek Cumhuriyeti Helena Suková
Amerika Birleşik Devletleri Meredith McGrath
Letonya Larisa Savchenko Neiland
5–7, 7–5, 6–1
1997 Amerika Birleşik Devletleri Gigi Fernández
Beyaz Rusya Natasha Zvereva
Amerika Birleşik Devletleri Nicole Arendt
Hollanda Manon Bollegraf
7–6(7–4), 6–4
1998 İsviçre Martina Hingis
Çek Cumhuriyeti Jana Novotná
Amerika Birleşik Devletleri Lindsay Davenport
Beyaz Rusya Natasha Zvereva
6–3, 3–6, 8–6
1999 Amerika Birleşik Devletleri Lindsay Davenport
Amerika Birleşik Devletleri Corina Morariu
Güney Afrika Mariaan de Swardt
Ukrayna Elena Tatarkova
6–4, 6–4
2000 Amerika Birleşik Devletleri Serena Williams
Amerika Birleşik Devletleri Venus Williams
Fransa Julie Halard Decugis
Japonya Ai Sugiyama
6–3, 6–2
2001 Amerika Birleşik Devletleri Lisa Raymond
Avustralya Rennae Stubbs
Belçika Kim Clijsters
Japonya Ai Sugiyama
6–4, 6–3
2002 Amerika Birleşik Devletleri Serena Williams
Amerika Birleşik Devletleri Venus Williams
İspanya Virginia Ruano Pascual
Arjantin Paola Suárez
6–2, 7–5
2003 Belçika Kim Clijsters
Japonya Ai Sugiyama
İspanya Virginia Ruano Pascual
Arjantin Paola Suárez
6–4, 6–4
2004 Zimbabve Cara Black
Avustralya Rennae Stubbs
Güney Afrika Liezel Huber
Japonya Ai Sugiyama
6–3, 7–6(7–5)
2005 Zimbabve Cara Black
Güney Afrika Liezel Huber
Rusya Svetlana Kuznetsova
Fransa Amélie Mauresmo
6–2, 6–1
2006 Çin Yan Zi
Çin Zheng Jie
İspanya Virginia Ruano Pascual
Arjantin Paola Suárez
6–3, 3–6, 6–2
2007 Zimbabve Cara Black
Güney Afrika Liezel Huber
Slovenya Katarina Srebotnik
Japonya Ai Sugiyama
3–6, 6–3, 6–2
2008 Amerika Birleşik Devletleri Serena Williams
Amerika Birleşik Devletleri Venus Williams
Amerika Birleşik Devletleri Lisa Raymond
Avustralya Samantha Stosur
6–2, 6–2
2009 Amerika Birleşik Devletleri Serena Williams
Amerika Birleşik Devletleri Venus Williams
Avustralya Samantha Stosur
Avustralya Rennae Stubbs
7–6(7–4), 6–4
2010 Amerika Birleşik Devletleri Vania King
Kazakistan Yaroslava Shvedova
Rusya Elena Vesnina
Rusya Vera Zvonareva
7–6(8–6), 6–2
2011 Çek Cumhuriyeti Květa Peschke
Slovenya Katarina Srebotnik
Almanya Sabine Lisicki
Avustralya Samantha Stosur
6–3, 6–1
2012 Amerika Birleşik Devletleri Serena Williams
Amerika Birleşik Devletleri Venus Williams
Çek Cumhuriyeti Andrea Hlaváčková
Çek Cumhuriyeti Lucie Hradecká
7–5, 6–4
2013 Çin Peng Shuai
Çin Cumhuriyeti Hsieh Su-wei
Avustralya Ashleigh Barty
Avustralya Casey Dellacqua
7-6(7–1), 6-1
2014 İtalya Sara Errani
İtalya Roberta Vinci
Macaristan Tímea Babos
Fransa Kristina Mladenovic
6–1, 6–3
2015 İsviçre Martina Hingis
Hindistan Sania Mirza
Rusya Ekaterina Makarova
Rusya Elena Vesnina
5–7, 7–6(7–4), 7–5
2016 Amerika Birleşik Devletleri Serena Williams
Amerika Birleşik Devletleri Venus Williams
Macaristan Tímea Babos
Kazakistan Yaroslava Shvedova
6–3, 6–4
2017 Rusya Ekaterina Makarova
Rusya Elena Vesnina
Çin Cumhuriyeti Chan Hao-ching
Romanya Monica Niculescu
6–0, 6–0