West Bank Premier League

Vikipedi, özgür ansiklopedi

West Bank Premier League Filistin Futbol Federasyonu'nun (PFA) iki üst bölümlerinden biri. Diğeri Gazze Şeridi Ligidir. 1930'ların başlarında kadar uzanan Filistin kulüplerinin zengin bir geçmişi bulunmaktadır ama çoğu zaman siyasi kargaşa yüzünden kesintiye uğramıştır. Yıllar geçtikçe, ligin biçimi çok farklı şekiller almıştır. Lig 2008 yılından bu yana kesintisiz lig mücadelesi devam etmektedir.

2010-11 sezonu topraklarında ilk profesyonel lig oluşturulması gündeme geldi. En önemlisi Fadi Lafi (Hilal Al-Quds), Hernan Madrid (Wadi Al-Nes) gibi birçok Arap-İsrailli futbol oyuncuları, İsrail futbolunun ikinci ve üçüncü kademe ekiplerinde oynamışlardır.

2011–12 sezonunda lig sadece 10 takımı içeriyordu, ancak PFA, Birinci Lig'den dört takımın ligi geleneksel 12 takımlı formatına döndüreceğini duyurdu. PFA ayrıca, yabancı oyuncuların oynatılmasını yasaklayan kuralları değiştirdi, ancak takımların kadrolarında sınırsız sayıda Arap asıllı İsrail vatandaşı oyuncuların yer almasına izin verdi.

Geçmiş şampiyonlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kazananlar:[1]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Palestina - List of Champions and Cup Winners". RSSSF. 4 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Ekim 2011.