Welch Allyn

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Welch Allyn
Tipİnsan ve Hayvan Sağlığı Tanı, Teşhis ve Diagnıostik Ürünleri
TürÜretici
KurucuFrancis Welch
W.Noah Allyn
Genel merkeziKuzey Amerika (Şirket Merkezi ve Üretim Tesisleri),
Skaneateles Falls-New York
,
Kuzey Amerika
Önemli kişilerFrancis Welch
W.Noah Allyn
Steve Meyer (şu anki Şirket CEO'su)
Joseph Hennigan (başkan yardımcısı - COO)
Mike Ehrhart (başkan yardımcısı - ürün geliştirme direktörü)
ÜrünOpthalmoscope (Göz Aynası)
Steteskop
Otoskop
Termometre
Tansiyon Aleti
Entegre Duvar Seti ( tansiyon, oftalmoskop, otoskop ve ateş ölçerin bir arada bulunduğu, ihtiyaca göre başka ürünlerle de desteklenebilen komple hekim seti)
Laringoskop
Hasta Başı Monitörü
Veterinerlik grubu hekimleri için özel ürünler.
SahibiFrancis Welch
W.Noah Allyn
Çalışan sayısı2000+
Web sitesihttp://www.welchallyn.com

Şirket Hakkında[değiştir | kaynağı değiştir]

Welch Allyn 1915'te iki doktor arkadaşın ortaklığıyla kurulmuş bir Amerikan üreticidir. Adını kurucuları Francis Welch ve Noah Allyn'in soyadlarından almış olan şirket, Tıbbi teşhis cihazları, hasta gözlem sistemleri ve hassas minyatür lambalar üreticisidir. Genel merkezleri, Skaneateles Falls, New York'ta olan Welch Allyn'in 2,750'den fazla çalışanı vardır. Şirketin aynı zamanda üretim, satış ve dağıtım tesisleri dünya çapına yayılmıştır.[1] Welch ve Allyn Ailelerinin 4. jenerasyonunun sahip olduğu şirket, genel merkezini 1915'te kurulduğu yerin yaklaşık 16 km yakınına kurmuştur. Welch Allyn hala aile bazlı bir şirkettir. Şu anda 2 (4. kuşak) aile üyesinin yöneticilik yaptığı şirkette, 3 aile üyesi de komisyon üyesi olarak görev almaktadır.[2] Fortune Dergisi Welch Allyn'i "2003'ün Çalışmak için En İyi 100 Şirket" listesine koydu.

Sağlık sektörüne atılan ilk adım - Welch Allyn 100 Yaşında[değiştir | kaynağı değiştir]

Dünya sağlık sektörüne ilk Iphone Entegrasyonlu Oftalmoskop, İlk Tek Kullanımlık Tansiyon aleti Kol bantları (manşonları) ve İlk Dijital Otoskop gibi Alanında ilk olma özelliğini taşıyan Ürünleri sunan Şirket, 5 Ocak 2015 Tarihinde 100. Kuruluş Yılını Kutlamıştır. 1915'ten günümüze Sağlık Alanında en iyi yardımcı ürünleri sunma Hedefiyle ve Başarılı çizgisinden ödün vermeden yoluna devam etmektedir.

Sosyal Sorumluluk[değiştir | kaynağı değiştir]

Firmanın kurucularından Noah Allyn, 1977 yılında vefat ettiğinde ailesine bıraktığı vasiyetinde, ülkesinde tıp öğrenimi gören tüm Maddi durumu yetersiz öğrenciler için bir hibe fonu açılarak yardımlar verilmesini istemiştir. Bunun üzerine Allyn'in büyük oğlu Wiilliam Getraud Allyn, bu vasiyeti yerine getirmek üzere aynı yıl Allyn Vakfını Kurmuştur. Vakıf, günümüzde bu yardımlar başta olmak üzere, dünyada nitelikli aile planlamasının bilmeyen kesimlere öğretilerek bu kesimlerin bu konuda bilinçlendirilmesi ve genel hibe programları çalışmaları da yürütmektedir. Welch Allyn şirketinin her yılın ilk iki (veya son iki) çeyreğinde elde ettiği net karın bir kısmı vakıf çalışmalarına aktarılmaktadır...

Ürünler[değiştir | kaynağı değiştir]

Welch Allyn, EMC, CSA ile belirlenmiş, LEED Sertifikalı binalar için birkaç ürün üretmektedir. Ürün yelpazeleri aşağıdakileri de kapsamaktadır.

Veterinerlik grubu hekimleri için özel ürünler.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 21 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Ekim 2014. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 8 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Ekim 2014. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]