Wang Yu

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Wang Yu
'Tarkan: Güçlü Kahraman' karakteri
YaratanMehmet Aslan
CanlandıranHakkı Koşar
Bilgileri
Takma ad(lar)ıKolsuz kahraman
CinsiyetErkek

Wang Yu, Mehmet Aslan'ın yönettiği Tarkan: Güçlü Kahraman adlı filmde yer alan ve Hakkı Koşar tarafından canlandırılan kurgusal karakter. Filmle aynı ismi taşıyan çizgi romanda Wang Yu adında bir karakter yer almamaktadır. Wang Yu, filmin aynı zamanda senaristi olan Mehmet Aslan tarafından yaratılmıştır.

Karakterin adı Çinli aktör Jimmy Wang Yu'dan, "kolsuz kahraman" lakabı ise Jimmy Wang Yu'nun başrolünde oynadığı 1967 yapımı Kolsuz Kahraman adlı filmden gelmektedir.

Karakter yapısı[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir wushu üstadı olan Wang Yu sert mizacı, cesur kişiliği ve hırslı yapısı ile bilinmektedir. Büyük bir savaşçı olan karakter siyah kuşak sahibidir ve birçok öğrencisi vardır. Çin imparatorunun özel askerlerinden olan Mançu da bunlardan birisidir. Wang Yu amacına ulaşmak için her yolu mübah görmektedir. En önemli hedefi ise altın kılıca sahip olarak Çin imparatoru olmaktır.

Zayıf, uzun bir vücut yapısı olan Wang Yu uzun saçlı ve çekik gözlüdür. Geleneksel Çin savaşçı kıyafetleri giymekte ve katana ile shuriken kullanmaktadır.

Wang Yu, seri boyunca Tarkan'ı alt edebilen tek kişidir.