Wallace ve Gromit Yaramaz Tavşana Karşı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Wallace ve Gromit Yaramaz Tavşana Karşı
Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit
Film afişi
YönetmenNick Park
Steve Box
YapımcıClaire Jennings
Peter Lord
Nick Park
Carla Shelley
David Sproxton
SenaristNick Park
Bob Baker
Steve Box
Mark Burton
MüzikJulian Nott
Hans Zimmer
DağıtıcıÖzen Film
CinsiSinema filmi
TürüStop Motion
RenkRenkli
Yapım yılı2005, İngiltere
Çıkış tarih(ler)i15 Eylül 2005 (Avustralya)
7 Ekim 2005 (ABD)
14 Ekim 2005 (İngiltere)
Süre80 dakika
Dilİngilizce
Bütçe$30,000,000
Hasılat$192,610,372
[WallaceandGromit.com Resmî sitesi]

Wallace ve Gromit Yaramaz Tavşana Karşı veya özgün İngilizce adıyla Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit, 2005 yapımı İngiliz animasyon filmi.

Nick Park ve Steve Box yönetiminde Wallace ve Gromit karakterleri için çekilen ilk uzun film.

Film sıra dışı mucid Wallace (seslendiren Peter Sallis) ile onun ilginç fakat suskun köpeği, Gromit, köylerinde her yıl düzenlenen sebze yarışmasını tehlikeye sokan, aç tavşanlarla mücadeleye girşirler.

Film 2006'da En İyi Animasyon Filmi Akademi Ödülünü kazandı.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Wallace ve Gromit en büyük zevkleri sebze yetiştirmek olan kasaba halkını tavşanlardan korumaktadır. Birçok teknolojik ürünle sebzeleri tavşanlardan çok iyi korumaktadır. Yakaladıkları tavşanları evin bodrumunda saklayan ikili bir süre sonra tavşanları evde saklamanın yerine beyinleri yıkayıp sebzelerden nefret etmesi için bir buluş yaparlar. Wallace, Ay teknolojisi ile çalışan icadını evin bodrumunda köpeği Gromit ile denerken küçük sakarlık yüzünden makineyi kapatırlar ama makine başarılı olmuş tavşan sebzelerden nefret etmiştir.

Deney başarılı olmuştur ama Wallace ile tavşanın zevkleri yer değiştirmiştir. Peynire bayılan Wallace artık pernir yerine nefret ettiği sebze yemeye başlar. Bu arada bir sabah kalktıklarında tüm müşterilerinin uyarı ışıkları yanmaktadır. Kiliseye gidip olayı dinlerken Rahip dev bir tavşanın tüm sebzelerine saldırdığı söyler. Yaramaz tavşanın.

Herkes panik haldeyken Victor Quatermaine kiliseye girer ve tavşanı avlayacağını söyler herkes sevinirken Lady Tottington tavşanın avlanmasını istemiyordur. Ve Wallace ve Gromit'e bir şans daha vermelerini ister. Tavşanı yakalamak için iş başına geçen ikili aslında Yaramaz Tavşanın Wallace olduğunu anlayınca işler bir birine karışır. Victor Quartermaine ise boş durmayacak rahipten aldığı üç altın kurşunla birlikte Yaramaz Tavaşının peşine düşer yani Wallace'ın peşine. Ama Wallace sadece dolunay da tavşana dönüşmektedir. Tabi Wallace tavşana dönüşünce beynini yıkadığı tavşan yani Pamukta Wallace'a dönüşmektedir (fiziksel olarak tavşan ama zeka ve konuşma olarak Wallace'a dönüşmektedir.)

Büyük sebze festivalinde herkes evladı gibi sevdiği sebzelerini festivale en iyi sebze festivaline getirir. Tavşan yakalaması gereken Wallace Yaramaz Tavşana dönüşmüştür akşam. Ve köpeği Gromit ise ne yapacağını bilememektedir. Wallace tavşana dönüşünce evden çıkar. Gideceği yer bellidir sebze festivali. Gromit ise peşine düşer tabi Victor Quartermaine 'de. Festival alanına geldiğinde herkes panik olur Victor Quartermaine ve Gromit Yaramaz Tavşanın peşine düşer bir dizi karışıklıktan sonra Wallace yaralanır. Wallace eski haline döner ama ölmüştür bu arada Gromit Pamuk'un peynir diye sesini duyar ve Wallace'a peynir koklatır Wallace yavaş yavaş kendine gelmiştir. Filmin sonunda Lady Tottington ile Wallace'ın mutlu anları görünmektedir.

Dipnot[değiştir | kaynağı değiştir]

Film sanıldığının aksine Animasyon değil çok daha zahmetli bir yöntem olan Stop Motion'dır.