WWE Women's Championship (1956-2010) sahipleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara
Son WWE Women's Championship sahibi Layla.

WWE Women's Championship, World Wrestling Entertainment (WWE) şirketinde kadın güreşçilerin hedeflediği eski şampiyonluk kemeridir.[1] Kemeri tarih boyunca 29 farklı güreşçi kazanırken, 59 saltanat gerçekleşmiştir. Kemer toplamda sadece 65 gün süreyle iki kez boşta kaldı ve toplam 1398 gün boyunca iki kez devre dışı bırakıldı.

WWE tarafından kemerin ilk sahibi olarak tanınan The Fabulous Moolah, 18 Eylül 1956 tarihinde NWA World Women's Championship (hâlâ var) kemerini almıştır. Şampiyonluğu devam ederken 1984 yılında WWF Women's Championship kemerini almıştır. Mayıs 2002'de WWF, şirketin adını WWE olarak değiştirince kemerin adı WWE Women's Championship olmuştur. Mart 2002'de brand ayrımı başlayınca Women's Championship herhangi bir brand'e sahip olmasa da aynı yılın Eylül ayında Raw'a özel olmuştur. Temmuz 2008'de SmackDown, bu kemere karşılık WWE Divas Championship kemerini tasarlamıştır. İki kemer Nisan 2009'da yer değiştirmiştir. 19 Eylül 2010 tarihinde yapılan Night of Champions etkinliğinde Women's Championship, WWE Divas Championship kemeriyle birleştirilerek emekli edilmiştir.

Kemere en uzun süre sahip olan Fabulous Moolah, resmî olarak 10.170 gün kemer sahibi olarak sayılmıştır. Bunun nedeni WWE'nin 1956 ve 1984 yılları arasındaki (İlk saltanatı aslında 3.651 gün olmakla beraber yine de en uzun süre kemer sahibidir) kemer değişimlerini saymamasıdır. Moolah, teknik olarak 8 kez bu kemere sahip olarak kemeri en çok alan güreşçi olsa da, WWE 1956 ve 1984 yılları arasındaki kemer değişimlerini saymadığından Moolah 4 kez bu kemere sahip olarak sayılmıştır. Bu nedenle Trish Stratus, 7 kezle kemere en çok sahip ola güreşçidir. Mickie James, 1 saat bu kemeri elinde bulundurarak kemere en kısa süre sahip olan güreşçi olmuştur. Kemeri aldığında 22 yaşında (10 ay) olan Wendi Richter en genç şampiyon olurken, son saltanatını 76 yaşında (106 gün) başlatan Moolah en yaşlı şampiyondur. Bertha Faye en ağır, The Kat en hafif kemer sahibidir. Saltanatı boyunca yenilmeyen tek güreşçi Chyna olmuştur. Son şampiyon Layla, ilk ve bir kez bu kemerin sahibi olmuştur.

Kemer geçmişi[değiştir | kaynağı değiştir]

Adları[değiştir | kaynağı değiştir]

Adı[1] Yılları[1]
NWA World Women's Championship 1956-1984
WWF Women's Championship 1984-2002
WWE Women's Championship 2002-2010

Kemeri kazananların geçmişi[değiştir | kaynağı değiştir]

Kazanma sayısı Kemeri ne kadar kez kazandığını göstermektedir.
Yer Kemeri kazandığı şehri göstermektedir.
Program Hangi programda kazandığını göstermektedir.
WWE tarafından kabul görülmemiştir.
# Şampiyon Kaz.
sayısı
Tarih Sahip
olduğu
süre
Yer Program Notlar Kaynak
1 The Fabulous Moolah 1 01956-9-18 18 Eylül 1956 10.170
(3.651)[a]
Baltimore, MD Canlı etkinlik Moolah'ın saltanatı, WWE tarafından 1984 yılına kadar kabul edilen ve 10.170 gün olarak listelenen tek saltanattır. 1984 yılına kadar NWA World Women's Championship (hâlâ var) olarak bilinen kemer 1984 yılında WWF Women's Championship olarak değiştirilmiştir. [2]
Bette Boucher 1 01966-9-17 17 Eylül 1966 &0000000000000013.00000013 Seattle, WA Canlı etkinlik [1]
The Fabulous Moolah 2 01966-10 Ekim 1966 &0000000000000504.000000504 Canlı etkinlik [1]
Yukiko Tomoe 1 01968-3-10 10 Mart 1968 &0000000000000023.00000023 Osaka, Japonya Canlı etkinlik [1]
The Fabulous Moolah 3 01968-4-02 2 Nisan 1968 &0000000000002862.0000002.862 Hamamatsu, Japonya Canlı etkinlik [1]
Sue Green 1 01975 1975 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 Dallas, TX NWA tarafından tanınmadı. [3]
The Fabulous Moolah 4 01975 1975 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 Teksas Önceki Green galibiyeti NWA tarafından tanınmadı. Moolah'nın saltanatı 1968'den 1978'e kadar kesintisiz sayıldı. [3]
Evelyn Stevens 1 01978-10-08 8 Ekim 1978 &0000000000000002.0000002 Dallas, TX Canlı etkinlik [1]
The Fabulous Moolah 5 01978-10-10 10 Ekim 1978 &0000000000002113.0000002.113 Fort Worth, TX Canlı etkinlik [1]
2 Wendi Richter 1 01984-7-23 23 Temmuz 1984 &0000000000000210.000000210 New York, NY The Brawl to End It All [4]
3 Leilani Kai 1 01985-2-18 18 Şubat 1985 &0000000000000041.00000041 New York, NY The War to Settle the Score 5 Mart 1985 tarihinde Prime Time Wrestling programında yayınlandı. [5]
4 Wendi Richter 2 01985-3-31 31 Mart 1985 &0000000000000239.000000239 New York, NY WrestleMania I [6]
5 The Spider (Fabulous Moolah) 2(6) 01985-11-25 25 Kasım 1985 &0000000000000220.000000220 New York, NY Canlı etkinlik Bu maçta ilk kazık gerçekleşti. [7]
6 Velvet McIntyre 1 01986-7-03 3 Temmuz 1986 &0000000000000006.0000006 Brisbane, Avustralya Canlı etkinlik [8][9]
7 The Fabulous Moolah 3(7) 01986-7-09 9 Temmuz 1986 &0000000000000380.000000380 Sidney, Avustralya Canlı etkinlik [10]
8 Sensational Sherri 1 01987-7-24 24 Temmuz 1987 &0000000000000441.000000441 Houston, TX Canlı etkinlik [11]
9 Rockin' Robin 1 01988-10-07 7 Ekim 1988 &0000000000000502.000000502 Paris, Fransa Prime Time Wrestling 8 Kasım 1988 tarihinde yayınlandı. [12]
Durduruldu 01990-2-21 21 Şubat 1990 Kemer durduruldu. [12]
10 Alundra Blayze 1 01993-12-13 13 Aralık 1993 &0000000000000342.000000342 Poughkeepsie, NY All American Wrestling 26 Aralık 1993 tarihinde yayınlandı. Turnuva finalinde Heidi Lee Morgan'ı yendi.[13] [14]
11 Bull Nakano 1 01994-11-20 20 Kasım 1994 &0000000000000134.000000134 Tokyo, Japonya Big Egg Wrestling Universe [15]
12 Alundra Blayze 2 01995-4-03 3 Nisan 1995 &0000000000000146.000000146 Poughkeepsie, NY Raw [16]
13 Bertha Faye 1 01995-8-27 27 Ağustos 1995 &0000000000000057.00000057 Pittsburgh, PA SummerSlam [17]
14 Alundra Blayze 3 01995-10-23 23 Ekim 1995 &0000000000000051.00000051 Brandon, MB Raw [18]
Durduruldu 01995-12-13 13 Aralık 1995 Blayze WWF'ten ayrılınca kemer durduruldu. World Championship Wrestling'e katılan, 18 Aralık 1995 tarihinde Augusta, Georgia'da yayınlanan Nitro programında kemeri çöp kutusuna attı.[19] [18]
15 Jacqueline 1 01998-9-15 15 Eylül 1998[20] &0000000000000061.00000061 Sacramento, CA Raw is War 21 Eylül 1998 tarihinde yayınlandı. Sable'ı yendi. [21]
16 Sable 1 01998-11-15 15 Kasım 1998 &0000000000000176.000000176 St. Louis, MO Survivor Series Shane McMahon maçın özel konuk hakemiydi. [22]
17 Debra 1 01999-5-10 10 Mayıs 1999 &0000000000000029.00000029 Orlando, FL Raw is War Bu maç, gece elbisesi maçıydı. Sable, Debra'yı yendi ama Komisyon Üyesi Shawn Michaels, Debra'nın maçı kazandığını çünkü Sable'ın kıyafetini kaybettiğini söyledi ve kemeri Debra'ya verdi. [23]
18 Ivory 1 01999-6-08 8 Haziran 1999[24] &0000000000000131.000000131 Worcester, MA Raw is War 14 Haziran 1999 tarihinde yayınlandı. [25]
19 The Fabulous Moolah 4(8) 01999-10-17 17 Ekim 1999 &0000000000000008.0000008 Cleveland, OH No Mercy [26]
20 Ivory 2 01999-10-25 25 Ekim 1999 &0000000000000048.00000048 Providence, RI Raw is War [17]
21 The Kat 1 01999-12-12 12 Aralık 1999 &0000000000000050.00000050 Sunrise, FL Armageddon Bu maç, ölümcül dört yönlü gece elbiseli havuz maçı. Maçta ayrıca Jacqueline ve B.B. yer alırken, The Fabulous Moolah ve Mae Young maçın özel konuk hakemliğini yaptı. [27]
22 Hervina 1 02000-1-31 31 Ocak 2000 &0000000000000003.0000003 Pittsburgh, PA Raw is War Bu maç, oduncu kar tavşanı maçıydı. Hervina, kadın kılığına giren Harvey Wippleman'dı ve kadın şampiyonluğu kazanan ilk erkek oldu. [28]
23 Jacqueline 2 02000-2-03 3 Şubat 2000[29] &0000000000000056.00000056 Detroit, MI SmackDown!    
24 Stephanie McMahon-Helmsley 1 02000-3-30 30 Mart 2000[29] &0000000000000146.000000146 San Antonio, TX SmackDown!   [30]
25 Lita 1 02000-8-21 21 Ağustos 2000 &0000000000000071.00000071 Lafayette, LA Raw is War The Rock maçın özel konuk hakemiydi. [31]
26 Ivory 3 02000-10-31 31 Ekim 2000[29] &0000000000000152.000000152 Rochester, NY SmackDown! 2 Kasım 2000 tarihinde yayınlandı. Bu maç, ölümcül dört yönlü maçtı. Maçta ayrıca Jacqueline ve Trish Stratus yer aldı. [32]
27 Chyna 1 02001-4-01 1 Nisan 2001 &0000000000000214.000000214 Houston, TX WrestleMania X-Seven Kemerini en son Judgment Day (2001) etkinliğinde korudu. [33]
Boşta 02001-11-01 1 Kasım 2001 Chyna, sözleşme anlaşmazlıklarından dolayı WWF'ten ayrılınca kemer boşta kaldı. [33]
28 Trish Stratus 1 02001-11-18 18 Kasım 2001 &0000000000000078.00000078 Greensboro, NC Survivor Series Bu maç, six-pack challenge maçıydı. Maçta ayrıca Ivory, Jacqueline, Jazz, Lita ve Molly Holly yer aldı. [34]
29 Jazz 1 02002-2-04 4 Şubat 2002 &0000000000000098.00000098 Las Vegas, NV Raw 6 Mayıs 2002 tarihidne kemerin adı WWE Women's Championship olarak değiştirildi. [35]
30 Trish Stratus 2 02002-5-13 13 Mayıs 2002 &0000000000000041.00000041 Toronto, ON Raw Bu maç, hardcore karışık takım maçıydı. Stratus ve Bubba Ray Dudley, Jazz ve Steven Richards'ı yendi. Maçta ayrıca Richards'ın WWE Hardcore Championship kemeri de ortadaydı. [36]
31 Molly Holly 1 02002-6-23 23 Haziran 2002 &0000000000000091.00000091 Columbus, OH King of the Ring [37]
32 Trish Stratus 3 02002-9-22 22 Eylül 2002 &0000000000000056.00000056 Los Angeles, CA Unforgiven 26 Eylül 2002 SmackDown! bölümünde Genel Müdür Stephanie McMahon, kadınar kemerinin Raw'a özel olduğunu açıkladı. [38]
33 Victoria 1 02002-11-17 17 Kasım 2002 &0000000000000133.000000133 New York, NY Survivor Series Bu maç, hardcore maçıydı. [39]
34 Trish Stratus 4 02003-3-30 30 Mart 2003 &0000000000000028.00000028 Seattle, WA WrestleMania XIX Bu maç, üçlü tehdit maçıydı. Maçta Jazz de yer aldı. [40]
35 Jazz 2 02003-4-27 27 Nisan 2003 &0000000000000064.00000064 Worcester, MA Backlash [41]
36 Gail Kim 1 02003-6-30 30 Haziran 2003 &0000000000000028.00000028 Buffalo, NY Raw Bu maç, yedi kişilik battle royal maçıydı. Maçta ayrıca Ivory, Jacqueline, Molly Holly, Trish Stratus ve Victoria yer aldı. [42]
37 Molly Holly 2 02003-7-28 28 Temmuz 2003 &0000000000000210.000000210 Colorado Springs, CO Raw [43]
38 Victoria 2 02004-2-23 23 Şubat 2004 &0000000000000111.000000111 Omaha, NE Raw Bu maç, ölümcül dört yönlü elemeli maçtı. Maçta ayrıca Jazz ve Lita yer aldı. Victoria, Lita'yı tuşladı. [44]
39 Trish Stratus 5 02004-6-13 13 Haziran 2004 &0000000000000176.000000176 Columbus, OH Bad Blood Bu maç, ölümcül dört yönlü maçtı. Maçta ayrıca Lita ve Gail Kim yer aldı. Stratus, Lita'yı tuşladı. [45]
40 Lita 2 02004-12-06 6 Aralık 2004 &0000000000000034.00000034 Charlotte, NC Raw [46]
41 Trish Stratus 6 02005-1-09 09 Ocak 2005 &0000000000000448.000000448 San Juan, Puerto Rico New Year's Revolution [47]
42 Mickie James 1 02006-4-02 2 Nisan 2006 &0000000000000134.000000134 Rosemont, IL WrestleMania 22 [48]
43 Lita 3 02006-8-14 14 Ağustos 2006 &0000000000000034.00000034 Charlottesville, VA Raw [49]
44 Trish Stratus 7 02006-9-17 17 Eylül 2006 &0000000000000001.0000001 Toronto, ON Unforgiven Trish Stratus'ın emeklilik maçı [50]
Boşta 02006-9-18 18 Eylül 2006 Montreal, QC Raw Stratus emekli olunca kemer boşta kaldı. [51]
45 Lita 4 02006-11-05 5 Kasım 2006 &0000000000000021.00000021 Cincinnati, OH Cyber Sunday Bu maç, oduncu maçıydı. Turnuva finalinde yapılan bu maçta Mickie James'i yendi. [51]
46 Mickie James 2 02006-11-26 26 Kasım 2006 &0000000000000085.00000085 Philadelphia, PA Survivor Series Lita'nın emeklilik maçı [52]
47 Melina 1 02007-2-19 19 Şubat 2007 &0000000000000064.00000064 Bakersfield, CA Raw Kadınlar kemerini kazanan ilk Tough Enough katılımcısı. [53]
48 Mickie James 3 02007-4-24 24 Nisan 2007 <1 Paris, Fransa Canlı etkinlik Bu maç, üçlü tehdit maçıydı. Maçta Victoria da yer aldı. [54]
49 Melina 2 &0000000000000061.00000061 Mickie, şampiyon olmayan Victoria'yı tuşlayınca Melina hemen rövanş maçına hak kazandı. [55]
50 Candice Michelle 1 02007-6-24 24 Haziran 2007 &0000000000000112.000000112 Houston, TX Vengeance: Night of Champions Kadınlar kemerini kazanan ilk Diva Search katılımcısı. [56]
51 Beth Phoenix 1 02007-10-07 7 Ekim 2007 &0000000000000190.000000190 Rosemont, IL No Mercy [57]
52 Mickie James 4 02008-4-14 14 Nisan 2008 &0000000000000125.000000125 London, England Raw [58]
53 Beth Phoenix 2 02008-8-17 17 Ağustos 2008 &0000000000000161.000000161 Indianapolis, IN SummerSlam Bu maç, Cinsiyetler arası Kazanan Hepsini Alır takım maçıydı. Phoenix ve Santino Marella, James ve Kofi Kingston'ı yendi. Maçta ayrıca WWE Intercontinental Championship kemeri de ortadaydı. [59]
54 Melina 3 02009-1-25 25 Ocak 2009 &0000000000000154.000000154 Detroit, MI Royal Rumble Melina, 13 Nisan 2009 tarihinde SmackDown brand'ine seçilince kemer SmackDown brand'ine özel oldu. [60]
55 Michelle McCool 1 02009-6-28 28 Haziran 2009 &0000000000000217.000000217 Sacramento, CA The Bash WWE Divas Championship ve bu kemeri elinde tutan ilk kadın güreşçi. [61]
56 Mickie James 5 02010-1-31 31 Ocak 2010 &0000000000000023.00000023 Atlanta, GA Royal Rumble [62]
57 Michelle McCool 2 02010-2-23 23 Şubat 2010 &0000000000000061.00000061 Milwaukee, WI SmackDown Vickie Guerrero, maçın özel konuk hakemiydi. 26 Şubat 2010 tarihinde yayınlandı. [63]
58 Beth Phoenix 3 02010-4-25 25 Nisan 2010 &0000000000000016.00000016 Baltimore, MD Extreme Rules Bu maç, Extreme Makeover maçıydı. [64]
59 Layla 1 02010-5-11 11 Mayıs 2010 &0000000000000131.000000131 Buffalo, NY SmackDown 14 Mayıs 2010 tarihinde yayınlandı. LayCool (Michelle McCool ve Layla), Texas Tornado Handikap maçında Phoenix'i yendi. Maçta Layla, Phoenix'i tuşladı. Bu saltanat boyunca Michelle McCool, gayriresmî olarak ortak şampiyon oldu. Bazen Layla'nın yerine kemeri korudu. Ancak resmî bir kemer sahibi sayılmadı. [65]
Birleştirildi 02010-9-19 19 Eylül 2010 Rosemont, IL Night of Champions Layla ile beraber resmî olmadan ortak şampiyon olan Michelle McCool, Melina'yı yenince Women's ve WWE Divas Championship kemerleri birleştirildi. Böylelikle bu kemer emekli edildi. [66][67]

Kemeri kazananlar[değiştir | kaynağı değiştir]

İlk, dört kez, en yaşlı ve en uzun süre WWF/E Women's Championship kemerinin sahibi The Fabulous Moolah
WWE bayrağı altında yedi kez kemeri alarak, WWE Women's Championship kemerine en çok sahip olan güreşçi Trish Stratus
# Şampiyon Kazanma sayısı Sahip olduğu gün sayısı
1 The Fabulous Moolah 4 10.778
2 Trish Stratus 7 828
3 Alundra Blayze 3 539
4 Rockin' Robin 1 502
5 Wendi Richter 2 449
6 Sensational Sherri 1 441
7 Beth Phoenix 3 367
Mickie James 5 367
9 Ivory 3 331
10 Molly Holly 2 301
11 Melina 3 279
12 Michelle McCool 2 278
13 Victoria 2 244
14 Chyna 1 214
15 Sable 1 176
16 Jazz 2 162
17 Lita 4 160
18 Stephanie McMahon-Helmsley 1 146
19 Bull Nakano 1 134
20 Layla 1 131
21 Jacqueline 2 117
22 Candice Michelle 1 112
23 Bertha Faye 1 57
24 The Kat 1 50
25 Leilani Kai 1 41
26 Debra 1 29
27 Gail Kim 1 28
28 Velvet Mcintyre 1 6
29 Hervina 1 3

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Notlar
  1. ^ The Fabulous Moolah'nın bu kemerle şampiyon olduğu gerçek süredir. Ancak WWE, 1984 yılına kadar olan kemer değişimlerini saymamıştır.
Kaynaklar
  1. ^ a b c d e f g h i "WWE Women's Championship". Wrestling-titles.com. 9 Mart 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20090309083117/http://www.wrestling-titles.com:80/wwf/wwf-wm.html. Erişim tarihi: 2007-07-01. 
  2. ^ "The Fabulous Moolah's first reign". WWE. 31 Aralık 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20111231021400/http://www.wwe.com:80/inside/titlehistory/women/30445413212111221. Erişim tarihi: 2007-04-24. 
  3. ^ a b http://www.wrestling-titles.com/wwe/wwf-wm.html
  4. ^ "Wendi Richter's first reign". 24 Eylül 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20110924001317/http://www.100megsfree4.com/wiawrestling/pages/wwf/wwfmisc.htm. Erişim tarihi: 2007-09-02. 
  5. ^ "Leilani Kai's first reign". WWE. 2007-04-10 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://web.archive.org/web/20070410132054/http://www.wwe.com/inside/titlehistory/women/304454132121112211. Erişim tarihi: 2007-04-24. 
  6. ^ "Wendi Richter's second reign". WWE. 26 Mayıs 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20110526140804/http://www.wwe.com/inside/titlehistory/women/30445413212111231. Erişim tarihi: 2007-04-24. 
  7. ^ "The Fabulous Moolah's sixth reign". WWE. 17 Ağustos 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20110817235412/http://www.wwe.com:80/inside/titlehistory/women/30445413212111222. Erişim tarihi: 2007-04-24. 
  8. ^ "Velvet McIntyre's first reign". WWE. 8 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20120208101811/http://www.wwe.com/inside/titlehistory/women/30445413212111213. Erişim tarihi: 2007-04-24. 
  9. ^ Hoops, Brian (July 3, 2015). "On this day in pro wrestling history (July 3): Velvet McIntyre beats Moolah for WWF Women's title, Bret Hart Vs. Nick Bockwinkle in 1981". Wrestling Observer Figure Four Online. 13 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20170213001047/http://www.f4wonline.com/other-wrestling/day-pro-wrestling-history-july-3-velvet-mcintyre-beats-moolah-wwf-womens-title-bret. Erişim tarihi: February 11, 2017. 
  10. ^ "1986 results". Graham Cawthon. 27 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20161127121954/http://www.thehistoryofwwe.com:80/86.htm. Erişim tarihi: 2017-01-30. 
  11. ^ "Sensational Sherri's first reign". WWE. 12 Şubat 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20100212222208/http://www.wwe.com:80/inside/titlehistory/women/30445413212111232. Erişim tarihi: 2007-04-24. 
  12. ^ a b "Rockin' Robin's first reign". WWE. 8 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20120208101750/http://www.wwe.com/inside/titlehistory/women/30445413212111223. Erişim tarihi: 2007-04-24. 
  13. ^ Cawthon, Graham. "1993 WWF event results". 2007-06-16 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://web.archive.org/web/20070616022724/http://www.angelfire.com/wrestling/cawthon777/93.htm. Erişim tarihi: 2007-08-31. 
  14. ^ "Alundra Blayze's first reign". WWE. 11 Ekim 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20111011145313/http://www.wwe.com/inside/titlehistory/women/30445413212111214. Erişim tarihi: 2007-04-24. 
  15. ^ "Bull Nakano's first reign". WWE. 31 Ağustos 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20110831222323/http://www.wwe.com:80/inside/titlehistory/women/304454132121112124. Erişim tarihi: 2007-04-24. 
  16. ^ "Alundra Blayze's second reign". WWE. 12 Ekim 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20111012064703/http://www.wwe.com/inside/titlehistory/women/3044541321211121114. Erişim tarihi: 2007-04-24. 
  17. ^ a b "Bertha Faye's first reign". WWE. 5 Haziran 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20110605021151/http://www.wwe.com/inside/titlehistory/women/304454132121112115. Erişim tarihi: 2007-04-24. 
  18. ^ a b "Alundra Blayze's third reign". WWE. 12 Ekim 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20111012081936/http://www.wwe.com/inside/titlehistory/women/3044541321211127. Erişim tarihi: 2007-04-24. 
  19. ^ Cawthon, Graham. "1995 WCW event results". 2007-11-01 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://web.archive.org/web/20071101081517/http://www.angelfire.com/wrestling/cawthon777/wcw95.htm. Erişim tarihi: 2007-10-25. 
  20. ^ Cawthon, Graham. "1998 WWF event results". 2007-10-16 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://web.archive.org/web/20071016095351/http://www.angelfire.com/wrestling/cawthon777/98.htm. Erişim tarihi: 2007-10-25. 
  21. ^ "Jacqueline's first reign". WWE. 2009-06-02 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://web.archive.org/web/20090602003329/http://www.wwe.com/inside/titlehistory/women/304454132121112123. Erişim tarihi: 2007-04-24. 
  22. ^ "Sable's first reign". WWE. 30 Ağustos 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20110830003850/http://www.wwe.com:80/inside/titlehistory/women/3044541321211121113. Erişim tarihi: 2007-04-24. 
  23. ^ "Debra's first reign". WWE. 4 Haziran 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20110604232428/http://www.wwe.com/inside/titlehistory/women/304454132121112114. Erişim tarihi: 2007-04-24. 
  24. ^ Cawthon, Graham. "1999 WWF event results". 2007-10-09 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://web.archive.org/web/20071009213153/http://www.angelfire.com/wrestling/cawthon777/99.htm. Erişim tarihi: 2007-10-25. 
  25. ^ "Ivory's first reign". WWE. 4 Haziran 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20110604102551/http://www.wwe.com/inside/titlehistory/women/3044541321211126. Erişim tarihi: 2007-04-24. 
  26. ^ "The Fabulous Moolah's eighth reign". WWE. 2008-07-23 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://web.archive.org/web/20080723230156/http://www.wwe.com/inside/titlehistory/women/30445413212111215. Erişim tarihi: 2007-04-24. 
  27. ^ "Miss Kitty's first reign". WWE. 24 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20120224231222/http://www.wwe.com/inside/titlehistory/women/30445413212111233. Erişim tarihi: 2007-04-24. 
  28. ^ "Hervina's first reign". WWE. 2009-04-20 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://web.archive.org/web/20090420160630/http://www.wwe.com/inside/titlehistory/women/304454132121112213. Erişim tarihi: 2007-04-24. 
  29. ^ a b c Cawthon, Graham. "2000 WWF event results". 2007-10-11 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://web.archive.org/web/20071011062453/http://www.angelfire.com/wrestling/cawthon777/00.htm. Erişim tarihi: 2007-10-25. 
  30. ^ "Stephanie McMahon's first reign". WWE. 25 Ağustos 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20110825081855/http://www.wwe.com:80/inside/titlehistory/women/30445413212111225. Erişim tarihi: 2007-04-24. 
  31. ^ "Lita's first reign". WWE. 2007-04-07 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://web.archive.org/web/20070407163539/http://www.wwe.com/inside/titlehistory/women/30445413212111234. Erişim tarihi: 2007-04-24. 
  32. ^ "Ivory's third reign". WWE. 2007-04-10 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://web.archive.org/web/20070410132740/http://www.wwe.com/inside/titlehistory/women/3044541321211125. Erişim tarihi: 2007-04-24. 
  33. ^ a b "Chyna's first reign". WWE. 2008-07-24 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://web.archive.org/web/20080724125335/http://www.wwe.com/inside/titlehistory/women/304454132121112113. Erişim tarihi: 2007-04-24. 
  34. ^ "Trish Stratus' first reign". WWE. 2007-05-08 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://web.archive.org/web/20070508022742/http://www.wwe.com/inside/titlehistory/women/3044541321211121112. Erişim tarihi: 2007-04-24. 
  35. ^ "Jazz's first reign". WWE. 2007-09-03 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://web.archive.org/web/20070903154313/http://www.wwe.com/inside/titlehistory/women/304454132121112122. Erişim tarihi: 2007-04-24. 
  36. ^ "Trish Stratus' second reign". WWE. 22 Mart 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20100322221617/http://www.wwe.com:80/inside/titlehistory/women/3044541321211124. Erişim tarihi: 2007-04-24. 
  37. ^ "Molly Holly's first reign". WWE. 29 Haziran 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20110629184928/http://www.wwe.com/inside/titlehistory/women/304454132121112112. Erişim tarihi: 2007-04-24. 
  38. ^ "Trish Stratus' third reign". WWE. 2007-07-18 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://web.archive.org/web/20070718115313/http://www.wwe.com/inside/titlehistory/women/3044541321211121111. Erişim tarihi: 2007-04-24. 
  39. ^ "Victoria's first reign". WWE. 2007-11-11 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://web.archive.org/web/20071111051215/http://www.wwe.com/inside/titlehistory/women/304454132121112121. Erişim tarihi: 2007-04-24. 
  40. ^ "Trish Stratus' fourth reign". WWE. 4 Şubat 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20100204113026/http://www.wwe.com:80/inside/titlehistory/women/3044541321211123. Erişim tarihi: 2007-04-24. 
  41. ^ "Jazz's second reign". WWE. 27 Ağustos 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20110827145653/http://www.wwe.com:80/inside/titlehistory/women/304454132121112111. Erişim tarihi: 2007-04-24. 
  42. ^ "Gail Kim's first reign". WWE. 26 Ağustos 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20110826043039/http://www.wwe.com:80/inside/titlehistory/women/3044541321211121161. Erişim tarihi: 2007-04-24. 
  43. ^ "Molly Holly's second reign". WWE. 29 Haziran 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20110629185011/http://www.wwe.com/inside/titlehistory/women/304454132121112116. Erişim tarihi: 2007-04-24. 
  44. ^ "Victoria's second reign". WWE. 2007-11-20 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://web.archive.org/web/20071120040806/http://www.wwe.com/inside/titlehistory/women/30445413212111226. Erişim tarihi: 2007-04-24. 
  45. ^ "Trish Stratus' second reign". WWE. 2008-07-05 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://web.archive.org/web/20080705180232/http://www.wwe.com/inside/titlehistory/women/3044541321211122. Erişim tarihi: 2007-04-24. 
  46. ^ "Lita's second reign". WWE. 2007-11-06 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://web.archive.org/web/20071106081256/http://www.wwe.com/inside/titlehistory/women/30445413212111211. Erişim tarihi: 2007-04-24. 
  47. ^ "Trish Stratus' sixth reign". WWE. 2007-07-18 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://web.archive.org/web/20070718091018/http://www.wwe.com/inside/titlehistory/women/3044541321211121. Erişim tarihi: 2007-04-24. 
  48. ^ "Mickie James' first reign". WWE. 3 Eylül 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20110903144525/http://www.wwe.com:80/inside/titlehistory/women/2439826. Erişim tarihi: 2007-04-24. 
  49. ^ "Lita's third reign". WWE. 4 Şubat 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20100204113016/http://www.wwe.com:80/inside/titlehistory/women/24398261. Erişim tarihi: 2007-04-24. 
  50. ^ "Trish Stratus' seventh reign". WWE. 2007-05-08 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://web.archive.org/web/20070508001746/http://www.wwe.com/inside/titlehistory/women/243982611. Erişim tarihi: 2007-04-24. 
  51. ^ a b "Lita's fourth reign". WWE. 5 Nisan 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20100405221146/http://www.wwe.com:80/inside/titlehistory/women/2439826111. Erişim tarihi: 2007-04-24. 
  52. ^ "Mickie James' second reign". WWE. 2007-05-08 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://web.archive.org/web/20070508000905/http://www.wwe.com/inside/titlehistory/women/24398261111. Erişim tarihi: 2007-04-24. 
  53. ^ "Melina's first reign". WWE. 26 Ağustos 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20110826043147/http://www.wwe.com:80/inside/titlehistory/women/243982611111. Erişim tarihi: 2007-04-24. 
  54. ^ "Mickie James' third reign". WWE. 2007-10-30 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://web.archive.org/web/20071030153532/http://www.wwe.com/inside/titlehistory/women/4598286. Erişim tarihi: 2007-04-24. 
  55. ^ "Melina's second reign". WWE. 2011-08-18 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://web.archive.org/web/20110818003050/http://www.wwe.com/inside/titlehistory/women/4598294. Erişim tarihi: 2007-04-24. 
  56. ^ "Candice Michelle's first reign". WWE. 22 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20120122143734/http://www.wwe.com:80/inside/titlehistory/women/45982941232. Erişim tarihi: 2007-06-24. 
  57. ^ "Beth Phoenix' first reign". WWE. 27 Ağustos 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20110827151158/http://www.wwe.com:80/inside/titlehistory/women/20071007. Erişim tarihi: 2007-10-07. 
  58. ^ "Mickie James' fourth reign". WWE. 29 Ağustos 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20110829215259/http://www.wwe.com:80/inside/titlehistory/women/20080414. Erişim tarihi: 2008-04-14. 
  59. ^ "Beth Phoenix's second reign". WWE. 15 Şubat 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20100215194809/http://www.wwe.com:80/inside/titlehistory/women/200804141. Erişim tarihi: 2008-08-18. 
  60. ^ "Melina's third reign". WWE. 19 Şubat 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20100219234636/http://www.wwe.com:80/inside/titlehistory/women/2008041411. Erişim tarihi: 2009-01-26. 
  61. ^ "Michelle McCool's first reign". WWE. 9 Şubat 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20100209001657/http://www.wwe.com:80/inside/titlehistory/women/20090628. Erişim tarihi: 2009-06-28. 
  62. ^ "Mickie James' fifth reign". WWE. 18 Ağustos 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20110818005857/http://www.wwe.com:80/inside/titlehistory/women/20100131. Erişim tarihi: 2010-01-31. 
  63. ^ "Michelle McCool's second reign". WWE. 26 Ağustos 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20110826042946/http://www.wwe.com:80/inside/titlehistory/women/201001311. Erişim tarihi: 2011-03-27. 
  64. ^ "Beth Phoenix's third reign". WWE. 2010-04-29 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://web.archive.org/web/20100429170925/http://www.wwe.com/inside/titlehistory/women/20100425. Erişim tarihi: 2010-04-25. 
  65. ^ "Layla's first reign". WWE. 2010-05-18 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://web.archive.org/web/20100518080708/http://www.wwe.com/inside/titlehistory/women/201004251. Erişim tarihi: 2010-05-11. 
  66. ^ Raymond-Santo, Katie A. (2010-09-24). "Flawless mark on history". WWE. 30 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160530043931/http://www.wwe.com/inside/wwefeaturepage/features/mccoolhistory/news1/mccool/. Erişim tarihi: 2010-09-26. 
  67. ^ "Hall of Women's Champions". WWE. 3 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20170703132620/http://www.wwe.com/inside/wwefeaturepage/features/mccoolhistory/womenschampions/. Erişim tarihi: 2010-09-26. "Layla is the last-ever Women's Champion." 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]