WWE Championship sahipleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(WWE Title sahiplerinin listesi sayfasından yönlendirildi)
Şuraya atla: kullan, ara

[[Dosya:Triple H in April 2014.jpg|right|thumb|200px|Şu an şampiyon [joker

WWE World Heavyweight Championship, WWE'nin ana kemeridir. Bu kemer, WWE'de ilk defa 1963 yılında "World Wide Wrestling Federation (WWWF) World Heavyweight Championship" adıyla yer aldı. National Wrestling Alliance (NWA) ile ilişki kesildikten sonra şirketin adı "World Wrestling Federation (WWF)" olarak değişti ve kemer "WWF Championship" olarak devam etti.

Kemer, 2001 yılının sonlarında WCW World Heavyweight Championship (eski adıyla WCW Championship) ile birleşti ve kemerin ismi "WWF Undisputed Championship" olarak değişti.[1] Kemerin birleşmesinin sebebi; WWF'in, aynı yıl World Championship Wrestling (WCW) şirketini satın almasıydı.[2]

2002 yılında, şirketin ismi "World Wrestling Entertainment" olarak değişti ve kemer, hemen hemen bütün Raw ile SmackDown! programlarında sık sık boy göstermeye başladı.[3][4] Kemer, SmackDown! programının ana kemeri olunca; WWE, Raw programı için yeni bir ana kemer oluşturdu; "World Heavyweight Championship". "Undisputed WWE Championship" ismini kullanan kemer, "WWE Championship" ismiyle değiştirildi.[5]

15 Aralık 2013 tarihinde; TLC pay-per-view programında Randy Orton, John Cena'yı yendi ve hem sahip olduğu WWE kemerini korudu, hem de Cena'nın sahip olduğu World Heavyweight Championship kemerini kazandı. Orton, bu iki kemeri kazanınca, kemerler birleşti ve ismi; "WWE World Heavyweight Championship" olarak değişti.

Kemerin ilk sahibi; 1963 yılında kazanan Buddy Rogers oldu. Kemeri en uzun süre elinde tutan güreşçi ise; 2803 gün ile Bruno Sammartino oldu. Şu an kemerin sahibi; Royal Rumble (2016) programında yapılan maçta son olarak Dean Ambrose'u eleyen Triple H'dir.

Kemeri, tarih boyunca 46 güreşçi kazandı ve bu kemeri en çok kazanan 15 şampiyonluk ile John Cena oldu. Bunun dışında, kemeri bir yıldan fazla (365 günden fazla) elinde bulunduran yedi güreşçi vardır. Bunlar; Bruno Sammartino, Pedro Morales, Bob Backlund, Hulk Hogan, Randy Savage, John Cena ve CM Punk.[6]

Kemer geçmişi[değiştir | kaynağı değiştir]

Adları[değiştir | kaynağı değiştir]

Adı Tarihleri
WWWF World Heavyweight Championship 25 Nisan 1963 – 8 Şubat 1971
WWWF Heavyweight Championship 8 Şubat 1971 – 1 Mart 1979
WWF Heavyweight Championship 1 Mart 1979 – 26 Aralık 1983
WWF World Heavyweight Championship 26 Aralık 1983 – 30 Mart 1998
WWF Championship 30 Mart 1998 – 9 Aralık 2001
Undisputed WWF Championship 9 Aralık 2001[1] – 6 Mayıs 2002[3]
Undisputed WWE Championship 6 Mayıs 2002[3] – 2 Eylül 2002[7]
WWE Championship 2 Eylül 2002[7] – 15 Aralık 2013
WWE World Heavyweight Championship 15 Aralık 2013 – günümüz

Kemeri kazananların geçmişi[değiştir | kaynağı değiştir]

Kazanma sayısı Kemeri ne kadar kez kazandığını göstermektedir.
Yer Kemeri kazandığı şehri göstermektedir.
Program Hangi programda kazandığını göstermektedir.
WWE tarafından kabul görülmemiştir.
+ Kemerin şu an sahibinin günümüze kadar korumasını göstermektedir.
# Şampiyon Kaz.
sayısı
Tarih Sahip
olduğu
süre
Yer Program Notlar Kaynak
1 Buddy Rogers 1 01963-4-25 25 Nisan 1963 &0000000000000022.00000022



Rio de Janeiro, Brezilya WWWF, National Wrestling Alliance'dan ayrılınca kendi kemerini oluşturdu ve ismi "WWWF World Heavyweight Championship" olarak değişti. Rogers, kemerin ilk sahibi olmayı başardı. [8]
2 Bruno Sammartino 1 01963-5-17 17 Mayıs 1963 &0000000000002803.0000002.803



New York, NY House show [9]
3 Ivan Koloff 1 01971-1-18 18 Ocak 1971 &0000000000000021.00000021



New York, NY House show [10]
4 Pedro Morales 1 01971-2-08 8 Şubat 1971 &0000000000001027.0000001.027



New York, NY House show WWWF'in NWA ile 1971 yılında işbirliği yapmaya başlamasıyla kemerin ismi "WWWF Heavyweight Championship" olarak değişti. [11]
5 Stan Stasiak 1 01973-12-01 1 Aralık 1973 &0000000000000009.0000009



Philadelphia, PA House show [12]
6 Bruno Sammartino 2 01973-12-10 10 Aralık 1973 &0000000000001237.0000001.237



New York, NY House show [13]
7 Superstar Billy Graham 1 01977-4-30 30 Nisan 1977 &0000000000000296.000000296



Baltimore, MD House show [14]
8 Bob Backlund 1 01978-2-20 20 Şubat 1978 &0000000000002135.0000002.135



(&0000000000000648.000000648


)

New York, NY House show Mart 1979'da World Wide Wrestling Federation olan şirketin ismi "World Wrestling Federation" olarak değişti ve aynı zamanda kemerin ismi "WWF Heavyweight Championship" olarak değişti. [15][16]
Antonio Inoki 01979-11-30 30 Kasım 1979 &0000000000000006.0000006



Tokushima, Japonya House show Inoki'nin kemeri kazanması, WWE tarafından kabul olarak görülmedi.[17] [18]
Boşta 01979-12-06 06 Aralık 1979 11 Tokyo, Japan House show Inoki, Backlund ile kemeri maçı yaptı ama Tiger Jeet Singh'in dışarıdan müdahalesi nedeniyle kemer boşta kaldı. [18]
Bob Backlund 01979-12-17 17 Aralık 1979 &0000000000001470.0000001.470



New York City, NY House show Backlund'ın kemeri koruduğu süre, WWE tarafından kabul olarak görülmedi. Backlund, Bobby DuncumTexas Death maçında yendi ve kemeri kazandı. Maç, 19 Ekim 1981 tarihinde Madison Square Garden'da yapıldı ve Valentine kolunu kaldırmasına rağmen, hakem tuşu verdi ve Backlund, kemerini korumayı başardı. Maçın tekrarı 23 Kasım 1981 tarihinde yapıldı ve Backlund, Valentine'i mağlup etti. Backlund, sonraki iki maçta da kemerini korumayı başardı. [18]
9 The Iron Sheik 1 01983-12-26 26 Aralık 1983 &0000000000000028.00000028



New York City, NY House show The Iron Sheik maçı hükmen kazandı. Backlund, Sheik'in kilit (submission) hareketi olan "The Camel Clutch"'dan kurtulamadı fakat Backlund'ın menajeri Arnold Skaaland, sakatlığın büyümesini önlemek için ringe havlu atıp Backlund adına pes etti. [19]
10 Hulk Hogan 1 01984-1-23 23 Ocak 1984 &0000000000001474.0000001.474



New York City, NY House show [20]
11 André the Giant 1 01988-2-05 5 Şubat 1988 <1 Indianapolis, IN The Main Event I Ted DiBiase, hakem Earl Hebner'a rüşvet parası verdi ve bunun sonucunda Hogan, ikide kalkmasına rağmen hakem üçe kadar sayıp tuşu verdi. Böylece André, Hogan'ı yendi. [21]
Boşta 01988-2-05 5 Şubat 1988 51 Indianapolis, IN The Main Event I André The Giant kemeri kazandıktan sonra Ted DiBiase'e vermek isteyince WWF yöneticisi Jack Tunney kemeri boşa çıkardı. [21]
12 Randy Savage 1 01988-3-27 27 Mart 1988 &0000000000000371.000000371



Atlantic City, NJ WrestleMania IV Turnuvanın finalinde Ted DiBiase'yi yendi ve kemerin sahibi oldu. [22]
13 Hulk Hogan 2 01989-4-02 2 Nisan 1989 &0000000000000364.000000364



Atlantic City, NJ WrestleMania V [23]
14 The Ultimate Warrior 1 01990-4-01 1 Nisan 1990 &0000000000000293.000000293



Toronto, ON WrestleMania VI Bu maçta, Warrior'ın sahip olduğu WWF Intercontinental kemeri de ortadaydı. Warrior, bu maçı kazandı ve iki kemerin de sahibi oldu. [24]
15 Sgt. Slaughter 1 01991-1-19 19 Ocak 1991 &0000000000000064.00000064



Miami, FL Royal Rumble [25]
16 Hulk Hogan 3 01991-3-24 24 Mart 1991 &0000000000000248.000000248



Los Angeles, Kaliforniya WrestleMania VII [26]
17 The Undertaker 1 01991-11-27 27 Kasım 1991 &0000000000000006.0000006



Detroit, MI Survivor Series [27]
18 Hulk Hogan 4 01991-12-03 3 Aralık 1991 &0000000000000001.0000001



San Antonio, TX This Tuesday in Texas [28]
Boşta 01991-12-04 4 Aralık 1991 46 WWF Superstars of Wrestling Önceki kemer değişikliklerindeki hilelerden dolayı kemer Hogan'dan alınarak boşta olarak ilan edildi. TV'de 7 Aralık 1991 tarihinde yayınlandı. [28]
19 Ric Flair 1 01992-1-19 19 Ocak 1992 &0000000000000077.00000077



Albany, NY Royal Rumble Royal Rumble maçında son olarak Sid Justice'i eledi ve kemerin sahibi oldu. [29]
20 Randy Savage 2 01992-4-05 5 Nisan 1992 &0000000000000149.000000149



Indianapolis, IN WrestleMania VIII [30]
21 Ric Flair 2 01992-9-01 1 Eylül 1992 &0000000000000041.00000041



Hershey, PA Prime Time Wrestling TV'de 14 Eylül 1992 tarihinde yayınlandı. [31]
22 Bret Hart 1 01992-10-12 12 Ekim 1992 &0000000000000174.000000174



Saskatoon, SK House show [32]
23 Yokozuna 1 01993-4-04 4 Nisan 1993 <1 Las Vegas, NV WrestleMania IX [33]
24 Hulk Hogan 5 &0000000000000070.00000070



[34]
25 Yokozuna 2 01993-6-13 13 Haziran 1993 &0000000000000280.000000280



Dayton, OH King of the Ring [35]
26 Bret Hart 2 01994-3-20 20 Mart 1994 &0000000000000248.000000248



New York City, NY WrestleMania X Roddy Piper özel hakem olarak yer aldı. [36]
27 Bob Backlund 2 01994-11-23 23 Kasım 1994 &0000000000000003.0000003



San Antonio, TX Survivor Series Bu maçta havlu atıldı ve Hart adına pes edildi. Bu durumdan dolayı Backlund kemerin sahibi oldu. [37]
28 Diesel 1 01994-11-26 26 Kasım 1994 &0000000000000358.000000358



New York City, NY House show [38]
29 Bret Hart 3 01995-11-19 19 Kasım 1995 &0000000000000133.000000133



Landover, MD Survivor Series Diskalifiyesi olmayan maçta karşılaştılar. [39]
30 Shawn Michaels 1 01996-3-31 31 Mart 1996 &0000000000000231.000000231



Anaheim, Kaliforniya WrestleMania XII 60 dakikalık Iron Man maçında karşılaştılar ve Michaels maçı 1-0 kazandı. [40]
31 Sycho Sid 1 01996-11-17 17 Kasım 1996 &0000000000000063.00000063



New York City, NY Survivor Series [41]
32 Shawn Michaels 2 01997-1-19 19 Ocak 1997 &0000000000000025.00000025



San Antonio, TX Royal Rumble [42]
Boşta 01997-2-13 13 Şubat 1997 3 Lowell, MA Raw Michaels, dizinden yaşadığı sakatlık nedeniyle kemeri boşta bırakmak zorunda kaldı. [42]
33 Bret Hart 4 01997-2-16 16 Şubat 1997 &0000000000000001.0000001



Chattanooga, TN In Your House 13: Final Four Dört kişilik elemeli maçta Stone Cold Steve Austin, The Undertaker ve Vader'i yendi. [43]
34 Sycho Sid 2 01997-2-17 17 Şubat 1997 &0000000000000034.00000034



Nashville, TN Raw [44]
35 The Undertaker 2 01997-3-23 23 Mart 1997 &0000000000000133.000000133



Rosemont, IL WrestleMania 13 Diskalifiyesi olmayan maçta karşılaştılar. [45]
36 Bret Hart 5 01997-8-03 03 Ağustos 1997 &0000000000000098.00000098



East Rutherford, NJ SummerSlam Shawn Michaels özel hakem olarak yer aldı. [46]
37 Shawn Michaels 3 01997-11-09 9 Kasım 1997 &0000000000000140.000000140



Montreal, QC Survivor Series Montreal Kazığı ile kemeri kazandı. [47]
38 Stone Cold Steve Austin 1 01998-3-29 29 Mart 1998 &0000000000000091.00000091



Boston, MA WrestleMania XIV Mike Tyson, ring dışı özel hakem olarak yer aldı. [48]
39 Kane 1 01998-6-28 28 Haziran 1998 &0000000000000001.0000001



Pittsburgh, PA King of the Ring İlk kanama (First Blood) maçında karşılaştılar. [49]
40 Stone Cold Steve Austin 2 01998-6-29 29 Haziran 1998 &0000000000000090.00000090



Cleveland, OH Raw is War [50]
Boşta 01998-9-27 27 Eylül 1998 49 Hamilton, ON Breakdown: In Your House Üç kişilik maçta Undertaker ile Kane, Austin'i aynı anda tuş etti. Judgment Day: In Your House programında ise, Kane ile Undertaker karşı karşıya geldi, fakat maç "sonuçuz" olarak bitti.[51] [50]
41 The Rock 1 01998-11-15 15 Kasım 1998 &0000000000000044.00000044



St. Louis, MO Survivor Series Turnuvanın finalinde Mankind'ı yendi ve kemerin sahibi oldu. [52]
42 Mankind 1 01998-12-29 29 Aralık 1998 &0000000000000026.00000026



Worcester, MA Raw is War Diskalifiyesi olmayan maçta karşılaştılar. TV'de 4 Ocak 1999 tarihinde yayınlandı. [53]
43 The Rock 2 01999-1-24 24 Ocak 1999 &0000000000000002.0000002



Anaheim, Kaliforniya Royal Rumble "I Quit" maçında karşı karşıya geldiler. Bu maçta Mankind, "I Quit!" diyerek pes etti ve Rock kemeri kazandı. Ancak Mankind ertesi günü pes etmediğini, Rock'ın bir tür kayıt cihazı kullandığını iddia etti ve bu iddianın doğruluğu kanıtlandı. [54]
44 Mankind 2 01999-1-26 26 Ocak 1999 &0000000000000020.00000020



Tucson, AZ Halftime Heat Maç, Super Bowl XXXIII şovunun devre arasında seyircilerin olmadığı arenada yapıldı. TV'de 31 Ocak 1999 tarihinde yayınlandı. [55]
45 The Rock 3 01999-2-15 15 Şubat 1999 &0000000000000041.00000041



Birmingham, AL Raw is War Merdiven maçında karşılaştılar. [56]
46 Stone Cold Steve Austin 3 01999-3-28 28 Mart 1999 &0000000000000056.00000056



Philadelphia, PA WrestleMania XV Diskalifiyesi olmayan maçta karşılaştılar. Mankind özel hakem olarak yer aldı. [57]
47 The Undertaker 3 01999-5-23 23 Mayıs 1999 &0000000000000036.00000036



Kansas City, MO Over the Edge Vince ve Shane McMahon özel hakemler olarak yer aldılar. [58]
48 Stone Cold Steve Austin 4 01999-6-28 28 Haziran 1999 &0000000000000055.00000055



Charlotte, NC Raw is War [59]
49 Mankind 3 01999-8-22 22 Ağustos 1999 &0000000000000001.0000001



Minneapolis, Minnesota SummerSlam Üçlü maçta diğer rakibi Triple H'di ve Austin'i tuş ederek kemeri kazandı. Jesse Ventura özel hakem olarak yer aldı. [60]
50 Triple H 1 01999-8-23 23 Ağustos 1999 &0000000000000022.00000022



Ames, IA Raw is War Shane McMahon özel hakem olarak yer aldı. [61]
51 Mr. McMahon 1 01999-9-14 14 Eylül 1999 &0000000000000006.0000006



Las Vegas, NV SmackDown! Shane McMahon özel hakem olarak yer aldı. TV'de 16 Eylül 1999 tarihinde yayınlandı. [62]
Boşta 01999-9-20 20 Eylül 1999 Houston, TX Raw is War McMahon, kemeri boşta olarak ilan etti. [62]
52 Triple H 2 01999-9-26 26 Eylül 1999 &0000000000000049.00000049



Charlotte, NC Unforgiven Six-Pack Challenge (altı kişilik tekli tag maçında) The Rock, Mankind, Big Show, The British Bulldog ve Kane'i yenip kemeri kazandı. Austin, ring dışında özel hakem olarak yer aldı. [63]
53 Big Show 1 01999-11-14 14 Kasım 1999 &0000000000000050.00000050



Detroit, MI Survivor Series Üç kişilik maçta The Rock'ı tuş etti ve kemerin yeni sahibi oldu. [64]
54 Triple H 3 02000-1-03 3 Ocak 2000 &0000000000000118.000000118



Miami, FL Raw is War Chris Jericho, 17 Nisan 2000 tarihinde Triple H ile kemer için karşı karşıya geldi ve hakem Earl Hebner'ın tuşu hızlı saymasından sonra Jericho, kemerin yeni sahibi oldu. Gecenin sonunda Hebner, Triple H'in zorlamasıyla kemeri Jericho'nun elinden aldı ve Jericho'nun galibiyeti kabul görmedi. Böylece Triple H, kemerini korumaya devam etti. [65]
55 The Rock 4 02000-4-30 30 Nisan 2000 &0000000000000021.00000021



Washington, D.C. Backlash Shane McMahon özel hakem olarak yer aldı. [66]
56 Triple H 4 02000-5-21 21 Mayıs 2000 &0000000000000035.00000035



Louisville, KY Judgment Day 60 dakikalık Iron Man maçında karşı karşıya geldiler ve Triple H maçı 6-5 kazandı. Shawn Michaels özel hakem olarak yer aldı. [67]
57 The Rock 5 02000-6-25 25 Haziran 2000 &0000000000000119.000000119



Boston, MA King of the Ring Altı kişilik takım maçında The Rock, The Undertaker ve Kane ile Triple H, Mr. McMahon ve Shane McMahon karşı karşıya geldiler. Rock, Mr. McMahon'ı tuş etti ve kemeri kazandı. [68]
58 Kurt Angle 1 02000-10-22 22 Ekim 2000 &0000000000000126.000000126



Albany, NY No Mercy Diskalifiyesi olmayan maçta karşılaştılar. [69]
59 The Rock 6 02001-2-25 25 Şubat 2001 &0000000000000035.00000035



Las Vegas, NV No Way Out [70]
60 Stone Cold Steve Austin 5 02001-4-01 1 Nisan 2001 &0000000000000175.000000175



Houston, TX WrestleMania X-Seven Diskalifiyesi olmayan maçta karşılaştılar. [71]
61 Kurt Angle 2 02001-9-23 23 Eylül 2001 &0000000000000015.00000015



Pittsburgh, PA Unforgiven [72]
62 Stone Cold Steve Austin 6 02001-10-08 8 Ekim 2001 &0000000000000062.00000062



Indianapolis, IN Raw [73]
63 Chris Jericho 1 02001-12-09 9 Aralık 2001 &0000000000000098.00000098



San Diego, Kaliforniya Vengeance Aynı gecede Jericho, Rock'ı yendi ve WCW kemerinin sahibi oldu. Bu maçtan hemen sonra Austin'i yendi ve WWE kemerini de kazanmayı başardı. Jerciho, bu iki kemeri de kazandı ve kemerin ismi "Undisputed" olarak değişti. [74]
64 Triple H 5 02002-3-17 17 Mart 2002 &0000000000000035.00000035



Toronto, ON, Canada WrestleMania X8 [75]
65 Hollywood Hulk Hogan 6 02002-4-21 21 Nisan 2002 &0000000000000028.00000028



Kansas City, MO Backlash Kemer, 6 Mayıs 2002 tarihinde "WWE Undisputed Championship" olarak değişti. World Wrestling Federation, World Wide Fund for Nature ile girdiği davayı kaybetti ve şirketin ismi "World Wrestling Entertainment" oldu. [76]
66 The Undertaker 4 02002-5-19 19 Mayıs 2002 &0000000000000063.00000063



Nashville, TN Judgment Day 20 Mayıs 2002 tarihinde Rob Van Dam, The Undertaker'ı yendi ve kemerin sahibi oldu. Fakat Ric Flair, maçı tekrardan başlattı ve Undertaker maçı kazandı. Van Dam'ın galibiyeti ise kabul görmedi ve Undertaker'ın kemeri koruma serisi devam etti. [77]
67 The Rock 7 02002-7-21 21 Temmuz 2002 &0000000000000035.00000035



Detroit, MI Vengeance Üç kişilik maçta Angle'ı tuş etti ve kemeri kazandı. [78]
68 Brock Lesnar 1 02002-8-25 25 Ağustos 2002 &0000000000000084.00000084



Uniondale, NY SummerSlam Kemer, 2 Eylül 2002 tarihinde SmackDown! programının ana kemeri oldu ve ismi de "WWE Championship" olarak değişti. Bundan dolayı, Raw'a alternatif ana kemer olarak World Heavyweight Championship kemeri getirildi. [79]
69 Big Show 2 02002-11-17 17 Kasım 2002 &0000000000000028.00000028



New York, NY Survivor Series [80]
70 Kurt Angle 3 02002-12-15 15 Aralık 2002 &0000000000000105.000000105



Sunrise, FL Armageddon [81]
71 Brock Lesnar 2 02003-3-30 30 Mart 2003 &0000000000000119.000000119



Seattle, WA WrestleMania XIX [82]
72 Kurt Angle 4 02003-7-27 27 Temmuz 2003 &0000000000000051.00000051



Denver, CO Vengeance Üç kişilik maçta diğer rakibi Big Show'du ve Lesnar'ı tuş ederek kemeri kazandı. [83]
73 Brock Lesnar 3 02003-9-16 16 Eylül 2003 &0000000000000152.000000152



Raleigh, NC SmackDown 60 dakikalık Iron Man maçında karşı karşıya geldiler ve Lesnar maçı 5-4 kazandı. TV'de 18 Eylül 2003 tarihinde yayınlandı. [84]
74 Eddie Guerrero 1 02004-2-15 15 Şubat 2004 &0000000000000133.000000133



Daly City, Kaliforniya No Way Out [85][86]
75 John "Bradshaw" Layfield 1 02004-6-27 27 Haziran 2004 &0000000000000280.000000280



Norfolk, VA The Great American Bash Texas Bullrope maçında karşılaştılar. [87][88]
76 John Cena 1 02005-4-03 3 Nisan 2005 &0000000000000280.000000280



Los Angeles, Kaliforniya WrestleMania 21 Cena, 6 Haziran 2005 tarihinde kemerle birlikte Draft Lottery seçimlerinde Raw'a transfer oldu. [89][90]
77 Edge 1 02006-1-08 08 Ocak 2006 &0000000000000021.00000021



Albany, NY New Year's Revolution WrestleMania 21'de kazandığı Money in the Bank sözleşme hakkını kullandı. Cena, Elimination Chamber maçını kazandı ve Edge'in sözleşme hakkını kullanmasından sonra tekrar maç yaptı ve yenilip kemeri Edge'e kaptırdı. [91][92]
78 John Cena 2 02006-1-29 29 Ocak 2006 &0000000000000133.000000133



Miami, FL Royal Rumble [93][94]
79 Rob Van Dam 1 02006-6-11 11 Haziran 2006 &0000000000000022.00000022



New York City, NY ECW One Night Stand WrestleMania 22'de kazandığı Money in the Bank sözleşme hakkını kullandı ve hardcore maçında karşı kaşıya geldiler. Maç ECW programında yapıldı. Van Dam, WWE ile ECW kemerini kazanan ilk güreşçi oldu. [95][96]
80 Edge 2 02006-7-03 03 Temmuz 2006 &0000000000000076.00000076



Philadelphia, PA Raw Üçlü maçta Cena ve Edge ile karşı karşıya geldi ve Edge maçı kazanıp kemerin sahibi oldu. [97][98]
81 John Cena 3 02006-9-17 17 Eylül 2006 &0000000000000380.000000380



Toronto, ON Unforgiven Tables, Ladders & Chairs maçında karşılaştılar. [99]
Boşta 02007-10-02 2 Ekim 2007 5 Dayton, OH ECW Cena, sağ göğüs kasından yaşadığı sakatlık nedeniyle kemeri boşta bırakmak zorunda kaldı. [100]
82 Randy Orton 1 02007-10-07 7 Ekim 2007 <1 Rosemont, IL No Mercy Mr. McMahon tarafından verildi. [101][102]
83 Triple H 6 <1 [102][103]
84 Randy Orton 2 &0000000000000203.000000203



Last Man Standing maçında karşılaştılar. [102][104]
85 Triple H 7 02008-4-27 27 Nisan 2008 &0000000000000210.000000210



Baltimore, MD Backlash Dört kişilik elemeli maçta son olarak Orton'ı tuş etti ve kemeri kazandı. Diğer rakipleri ise, Cena ve Layfield idi. Triple H, kemer ile birlikte 23 Haziran 2008 tarihinde SmackDown'a transfer oldu. [105][106]
86 Edge 3 02008-11-23 23 Kasım 2008 &0000000000000021.00000021



Boston, MA Survivor Series Normalde "üç kişilik" olması beklenen maçta Jeff Hardy yer almadı ve Triple H, Vladimir Kozlov ile teke tek maçta karşılaştı. Son anlarda Edge, sürpriz bir şekilde Hardy'nin yerine maça dahil edildi ve ilk olarak planlandığı gibi maç "üç kişilik" oldu. Edge, Triple H'i tuş ederek kemeri kazandı. [107][108]
87 Jeff Hardy 1 02008-12-14 14 Aralık 2008 &0000000000000042.00000042



Buffalo, NY Armageddon Üç kişilik maçta, diğer rakibi Triple H'di ve Edge'i tuş ederek kemeri kazandı. [109][110]
88 Edge 4 02009-1-25 25 Ocak 2009 &0000000000000021.00000021



Detroit, MI Royal Rumble Diskalifiyesi olmayan maçta karşılaştılar. [111][112]
89 Triple H 8 02009-2-15 15 Şubat 2009 &0000000000000070.00000070



Seattle, WA No Way Out Elimination Chamber maçında; Jeff Hardy, Kozlov, The Undertaker, Big Show ve Edge'i yendi. Kemer, 13 Nisan 2009 tarihinde Raw'a transfer edildi. [113][114]
90 Randy Orton 3 02009-4-26 26 Nisan 2009 &0000000000000042.00000042



Providence, RI Backlash Altı kişilik takım maçında Orton, Ted DiBiase, Jr. ve Cody Rhodes ile Triple H, Shane McMahon ve Batista karşı karşıya geldi. Orton, Triple H'i tuş ederek kemeri kazandı. [115][116]
91 Batista 1 02009-6-07 7 Haziran 2009 &0000000000000002.0000002



New Orleans, LA Extreme Rules Kafes maçında karşılaştılar. [117][118]
Boşta 02009-6-09 9 Haziran 2009 6 Batista, kol kaslarından sakatlık geçirdi ve kemeri boşta bırakmak zorunda kaldı. [119]
92 Randy Orton 4 02009-6-15 15 Haziran 2009 &0000000000000090.00000090



Charlotte, NC Raw Dört kişilik maçta Triple H, Cena ve Big Show'u yendi. [120][121]
93 John Cena 4 02009-9-13 13 Eylül 2009 &0000000000000021.00000021



Montreal, QC Breaking Point "I Quit" maçında karşılaştılar. Orton, "I Quit!" diyip pes edince kemeri kaybetti. [122][123]
94 Randy Orton 5 02009-10-04 4 Ekim 2009 &0000000000000021.00000021



Newark, NJ Hell in a Cell Hell in a Cell maçında karşılaştılar. [124][125]
95 John Cena 5 02009-10-25 25 Ekim 2009 &0000000000000049.00000049



Pittsburgh, PA Bragging Rights 60 dakikalık diskalifiyesi olmayan Ironman maçında karşılaştılar ve Cena maçı 6-5 kazandı. Cena, eğer kaybetseydi Raw'dan ayrılmak zorunda kalacaktı. [126][127]
96 Sheamus 1 02009-12-13 13 Aralık 2009 &0000000000000070.00000070



San Antonio, TX TLC: Tables, Ladders & Chairs Masa maçında karşılaştılar. [128][129]
97 John Cena 6 02010-2-21 21 Şubat 2010 <1 St. Louis, MO Elimination Chamber Elimination Chamber maçında Triple H, Orton, Sheamus, Ted DiBiase ve Kofi Kingston'ı yendi. [130]
98 Batista 2 &0000000000000035.00000035



Batista, Smackdown güreşçisi olmasına rağmen kemeri kazanınca Raw programına transfer oldu. [131]
99 John Cena 7 02010-3-28 28 Mart 2010 &0000000000000084.00000084



Glendale, AZ WrestleMania XXVI [132]
100 Sheamus 2 02010-6-20 20 Haziran 2010 &0000000000000091.00000091



Uniondale, NY Fatal 4-Way Dört kişilik maçta diğer rakipleri olan Edge ile Orton'dı ve Cena'yı tuş ederek kemeri kazandı. [133]
101 Randy Orton 6 02010-9-19 19 Eylül 2010 &0000000000000064.00000064



Rosemont, IL Night of Champions Six-Pack Challenge (altı kişilik skorlu) eleme maçında Edge, Cena, Jericho ve Wade Barrett'ı yendi. [134]
102 The Miz 1 02010-11-22 22 Kasım 2010 &0000000000000160.000000160



Orlando, FL Raw Orton'ın kemeri Barrett karşısında başarıyla korumasından sonra, Money in the Bank sözleşme hakkını kullandı ve kemerin yeni sahibi oldu. [135]
103 John Cena 8 02011-5-01 01 Mayıs 2011 &0000000000000077.00000077



Tampa, FL Extreme Rules Üç kişilik kafes maçında diğer rakibi John Morrison'dı ve Miz'i tuş ederek kemeri kazandı. [136]
104 CM Punk 1 02011-7-17 17 Temmuz 2011 &0000000000000028.00000028



Rosemont, IL Money in the Bank Punk, kemeri kazandıktan sonra WWE'den ayrıldı. 25 Temmuz'da ise Raw programında geri döndü ve kemeri elinde tutmaya devam etti. [137]
105 Rey Mysterio
(ve CM Punk)
1
(1)
02011-7-25 25 Temmuz 2011 <1 Hampton, VA Raw The Miz'i, 8 kişilik turnuvanın finalinde yendi ve kemerin sahibi oldu. CM Punk da aynı anda kemerin sahibiydi. [138]
106 John Cena
(ve CM Punk)
9
(1)
&0000000000000020.00000020



CM Punk da aynı anda kemerin sahibiydi. [139]
CM Punk 1 02011-8-14 14 Ağustos 2011 0 Los Angeles, Kaliforniya SummerSlam Cena'yı mağlup etti ve iki kemerin de sahibi oldu. Triple H özel hakem olarak bu maçta yer aldı. [140]
107 Alberto Del Rio 1 02011-8-14 14 Ağustos 2011 &0000000000000035.00000035



Los Angeles, Kaliforniya SummerSlam Money in the Bank sözleşme hakkını kullandı ve CM Punk'ı yendi. Bundan öncesinde Punk, Cena'yı yenip iki kemerin de sahibi oldu fakat, Kevin Nash'in saldırısına uğradı ve ondan sonra, kemeri Del Rio'ya kaptırdı. [141]
108 John Cena 10 02011-9-18 18 Eylül 2011 &0000000000000014.00000014



Buffalo, NY Night of Champions [142]
109 Alberto Del Rio 2 02011-10-02 2 Ekim 2011 &0000000000000049.00000049



New Orleans, LA Hell in a Cell Üç kişilik Hell in a Cell maçında CM Punk'ı tuş ederek kazandı. [143]
110 CM Punk 2 02011-11-20 20 Kasım 2011 &0000000000000434.000000434



New York City, NY Survivor Series [144]
111 The Rock 8 02013-1-27 27 Ocak 2013 &0000000000000070.00000070



Phoenix, AZ Royal Rumble Punk maçı kazandı fakat, maç sırasında The Shield'ın Rock'a saldırmasından dolayı başkan Vince McMahon, maçı tekrarlattı. [145]
112 John Cena 11 02013-4-07 07 Nisan 2013 &0000000000000133.000000133



East Rutherford, NJ WrestleMania 29 [146]
113 Daniel Bryan 1 02013-8-18 18 Ağustos 2013 <1 Los Angeles, Kaliforniya SummerSlam Triple H, özel hakem olarak yer aldı. [147]
114 Randy Orton 7 &0000000000000028.00000028



Triple H, Bryan'a saldırdı ve bunun hemen ardından Orton, Money in the Bank sözleşme hakkını kullandı. Triple H, bu maçta da özel hakem oldu ve Orton'ın kemeri kazanmasını sağladı. [148]
115 Daniel Bryan 2 02013-9-15 15 Eylül 2013 1 Detroit, MI Night of Champions [149]
Boşta 02013-9-16 16 Eylül 2013 41 Cleveland, OH Raw Kemer, Triple H tarafından Bryan'ın elinden zorla alındı ve kemer "boşta" olarak ilan edildi. Kemer maçı Battleground pay-per-view programında yapıldı ve maç "sonuçuz" olarak bitti. [150]
116 Randy Orton 8 02013-10-27 27 Ekim 2013 &0000000000000161.000000161



Miami, FL Hell in a Cell Daniel BryanHell in a Cell maçında yendi ve Shawn Michaels özel hakem olarak yer aldı.
15 Aralık 2013 tarihinde, TLC pay-per-view programında ise, John Cena'yı yendi ve World Heavyweight Championship kemerini kazanarak iki ana kemere birden sahip oldu.
Bu kemerler birleşti ve "WWE World Heavyweight Championship" ismini aldı.
[151]
117 Daniel Bryan 3 02014-4-06 06 Nisan 2014 &0000000000000064.00000064



New Orleans, LA WrestleMania XXX "Üç kişilik maç" mücadelesinde Batista'yı pes ettirerek yendi. [152]
Boşta 02014-6-09 09 Haziran 2014 20 Minneapolis, Minnesota Raw Bryan, boyun sakatlığından dolayı kemeri boşta bırakmak zorunda kaldı. [153]
118 John Cena 12 02014-6-29 29 Haziran 2014 &0000000000000049.00000049



Boston, MA Money in the Bank Merdiven maçında Alberto Del Rio, Bray Wyatt, Cesaro, Kane, Randy Orton, Roman Reigns, ve Sheamus'u yendi. [154]
119 Brock Lesnar 4 02014-8-17 17 Ağustos 2014 &0000000000000224.000000224



Los Angeles, Kaliforniya SummerSlam [155]
120 Seth Rollins 1 02015-3-29 29 Mart 2015 &0000000000000220.000000220



Santa Clara, Kaliforniya WrestleMania 31 Rollins, Brock Lesnar ile Roman Reigns arasında geçen maç sırasında Money in the Bank sözleşme hakkını kullandı ve maç, "üç kişilik maç" olarak değişti. Rollins, Reigns'i tuş etti ve kemeri kazandı. Aynı yıl, SummerSlam pay-per-view programında John Cena'yı tuş etti ve WWE United States Championship kemerini de kazanmayı başardı. [156]
Boşta 02015-11-05 05 Kasım 2015 17 Rollins, Dublin, İrlanda'da düzenlenen canlı etkinlik sırasında dizinden sakatlandığı için kemer boşa çıkarıldı. [157]
121 Roman Reigns 1 02015-11-22 Kasım 22, 2015 <1 Atlanta, GA Survivor Series Turnuvanın finalinde Dean Ambrose'u yendi ve boşta olan kemeri kazandı. [158]
122 Sheamus 3 &0000000000000022.00000022



Sheamus, Money in the Bank sözleşme hakkını kullandı. [159]
123 Roman Reigns 2 02015-12-14 Aralık 14, 2015 &0000000000000041.00000041



Philadelphia, PA Raw Kemer vs. kariyer maçı [160]
124 Triple H 9 02016-1-24 Ocak 24, 2016 &0000000000000019.00000019


+

Orlando, FL Royal Rumble Royal Rumble maçında son olarak Dean Ambrose'u eledi. [161][162]

Kemeri kazananlar[değiştir | kaynağı değiştir]

[[Dosya:Cena With Spinner Belt.jpg|thumb|12 şampiyonlukla en çok kazanma rekorunun sahibi; John Cena.]]

Bruno Sammartino, 4,040 gün ile kemeri en fazla süreyle elinde tutan güreşçidir.
+ Şu anki şampiyon
# Şampiyon Kazanma sayısı Sahip olduğu gün sayısı
1 Bruno Sammartino 2 4,040
2 Hulk Hogan 6 2,185
3 Bob Backlund 2 2,138
4 John Cena 12 1,240
5 Pedro Morales 1 1,027
6 Bret Hart 5 654
7 Randy Orton 8 609
8 Brock Lesnar 4 579
9 Triple H 9 558

+

10 Stone Cold Steve Austin 6 529
11 Randy Savage 2 520
12 CM Punk 2 462
13 Shawn Michaels 3 396
14 The Rock 8 367
15 Diesel 1 358
16 Kurt Angle 4 297
17 Superstar Billy Graham 1 296
18 The Ultimate Warrior 1 293
19 Yokozuna 2 280
John "Bradshaw" Layfield 1 280
21 The Undertaker 4 238
22 Seth Rollins 1 220
23 Sheamus 3 183
24 The Miz 1 160
25 Edge 4 139
26 Eddie Guerrero 1 133
27 Ric Flair 2 118
28 Chris Jericho 1 98
29 Sycho Sid 2 97
30 Alberto Del Rio 2 84
31 Big Show 2 78
32 Daniel Bryan 3 65
33 Sgt. Slaughter 1 64
34 Mankind 3 47
35 Jeff Hardy 1 42
36 Roman Reigns 2 41
37 Batista 2 37
38 The Iron Sheik 1 28
39 Buddy Rogers 1 22
Rob Van Dam 1 22
41 Ivan Koloff 1 21
42 Stan Stasiak 1 9
43 Mr. McMahon 1 6
44 Kane 1 1
45 Rey Mysterio 1 <1
André the Giant 1 <1

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b WWE (2001-12-09). "Chris Jericho Becomes First Undisputed Champion of Professional Wrestling". http://corporate.wwe.com/news/2001/2001_12_09.jsp. Erişim tarihi: 2008-10-17. 
  2. ^ WWE (2001-03-21). "WWE Entertainment, Inc. Acquires WCW from Turner Broadcasting". http://corporate.wwe.com/news/2001/2001_03_23.jsp. Erişim tarihi: 2008-10-17. 
  3. ^ a b c WWE (2002-05-06). "World Wrestling Federation Entertainment Drops The "F" To Emphasize the "E" for Entertainment". http://corporate.wwe.com/news/2002/2002_05_06.jsp. Erişim tarihi: 2008-10-17. 
  4. ^ WWE (2002-03-27). "WWE Entertainment To Make RAW and SmackDown Distinct Television Brands". http://corporate.wwe.com/news/2002/2002_03_27.jsp. Erişim tarihi: 2008-10-17. 
  5. ^ WrestleView. "WWE Championship History". http://www.wrestleview.com/info/wwfworld.shtml. Erişim tarihi: 2008-10-17. 
  6. ^ WWE. "WWE Championship Title History". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/. Erişim tarihi: 2008-10-17. 
  7. ^ a b Nemer, Paul (2002-09-02). "Full WWE Raw Results – 9/2/02". http://www.wrestleview.com/news/1031022615.shtml. Erişim tarihi: 2009-11-24. 
  8. ^ WWE. "Buddy Rogers's first reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/30445411. Erişim tarihi: 2007-03-17. 
  9. ^ WWE. "Bruno Sammartino's first reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/408772. Erişim tarihi: 2007-03-17. 
  10. ^ WWE. "Ivan Koloff's first reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/30445416. Erişim tarihi: 2011-07-15. 
  11. ^ WWE. "Pedro Morales's first reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/30445418. Erişim tarihi: 2007-03-17. 
  12. ^ WWE. "Stan Stasiak's first reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/304454110. Erişim tarihi: 2007-03-17. 
  13. ^ WWE. "Bruno Sammartino's second reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/304454112. Erişim tarihi: 2007-03-17. 
  14. ^ WWE. "Billy Graham's first reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/304454114. Erişim tarihi: 2007-03-17. 
  15. ^ WWE. "Bob Backlund's first reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/304454116. Erişim tarihi: 2007-03-17. 
  16. ^ WWE. "Bob Backlund bio". http://www.wwe.com/superstars/bob-backlund. Erişim tarihi: 2012-08-20. 
  17. ^ "WWE Championship Title History". http://www.wwe.com/classics/titlehistory/wwechampionship. 
  18. ^ a b c The History of the WWE. "WWWF/WWF/WWE Heavyweight Title History". http://www.thehistoryofwwe.com/world_title.htm. Erişim tarihi: 2012-08-02. 
  19. ^ WWE. "The Iron Sheik's first reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/304454118. Erişim tarihi: 2007-03-17. 
  20. ^ WWE. "Hulk Hogan's first reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/304454120. Erişim tarihi: 2007-03-20. 
  21. ^ a b WWE. "Andre the Giant's first reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/304454122. Erişim tarihi: 2007-03-20. 
  22. ^ WWE. "Randy Savage's first reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/304454122. Erişim tarihi: 2007-03-20. 
  23. ^ WWE. "Hulk Hogan's second reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/304454126. Erişim tarihi: 2007-03-20. 
  24. ^ WWE. "The Ultimate Warrior's first reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/304454128. Erişim tarihi: 2007-03-20. 
  25. ^ WWE. "Sgt. Slaughter's first reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/304454130. Erişim tarihi: 2007-03-20. 
  26. ^ WWE. "Hulk Hogan's third reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/304454132. Erişim tarihi: 2007-03-20. 
  27. ^ WWE. "The Undertaker's first reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/304454134. Erişim tarihi: 2007-03-20. 
  28. ^ a b WWE. "Hulk Hogan's fourth reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/304454136. Erişim tarihi: 2007-03-20. 
  29. ^ WWE. "Ric Flair's first reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/304454138. Erişim tarihi: 2007-03-20. 
  30. ^ WWE. "Randy Savage's second reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/304454139. Erişim tarihi: 2007-03-20. 
  31. ^ WWE. "Ric Flair's second reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/304454137. Erişim tarihi: 2007-03-20. 
  32. ^ WWE. "Bret Hart's first reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/304454135. Erişim tarihi: 2007-03-20. 
  33. ^ WWE. "Yokozuna's first reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/304454133. Erişim tarihi: 2007-03-20. 
  34. ^ WWE. "Hulk Hogan's fifth reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/304454131. Erişim tarihi: 2007-03-20. 
  35. ^ WWE. "Yokozuna's second reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/304454129. Erişim tarihi: 2007-03-20. 
  36. ^ WWE. "Bret Hart's second reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/304454127. Erişim tarihi: 2007-03-20. 
  37. ^ WWE. "Bob Backlund's second reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/304454125. Erişim tarihi: 2007-03-20. 
  38. ^ WWE. "Diesel's first reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/304454123. Erişim tarihi: 2007-03-20. 
  39. ^ WWE. "Bret Hart's third reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/304454121. Erişim tarihi: 2007-03-20. 
  40. ^ WWE. "Shawn Michaels's reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/304454119. Erişim tarihi: 2007-03-21. 
  41. ^ WWE. "Sycho Sid's first reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/304454117. Erişim tarihi: 2007-03-21. 
  42. ^ a b WWE. "Shawn Michaels's second reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/304454115. Erişim tarihi: 2007-03-21. 
  43. ^ WWE. "Bret Hart's fourth reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/304454113. Erişim tarihi: 2007-03-21. 
  44. ^ WWE. "Sycho Sid's second reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/304454111. Erişim tarihi: 2007-03-21. 
  45. ^ WWE. "The Undertaker's second reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/30445419. Erişim tarihi: 2007-03-21. 
  46. ^ WWE. "Bret Hart's fifth reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/30445417. Erişim tarihi: 2007-03-21. 
  47. ^ WWE. "Shawn Michaels's third reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/30445415. Erişim tarihi: 2007-03-21. 
  48. ^ WWE. "Steve Austin's first reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/30445413. Erişim tarihi: 2007-03-22. 
  49. ^ WWE. "Kane's first reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/30445412. Erişim tarihi: 2007-03-22. 
  50. ^ a b WWE. "Steve Austin's second reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/30445414011. Erişim tarihi: 2007-03-22. 
  51. ^ http://www.wwe.com/shows/judgmentday/history/judgmentday1998/mainevent/
  52. ^ WWE. "The Rock's first reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/3044541401. Erişim tarihi: 2007-03-22. 
  53. ^ WWE. "Mankind's first reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/3044541411. Erişim tarihi: 2007-03-22. 
  54. ^ WWE. "The Rock's second reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/3044541412. Erişim tarihi: 2007-03-22. 
  55. ^ WWE. "Mankind's second reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/30445414021. Erişim tarihi: 2007-03-22. 
  56. ^ WWE. "The Rock's third reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/30445414121. Erişim tarihi: 2007-03-22. 
  57. ^ WWE. "Steve Austin's third reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/30445414112. Erişim tarihi: 2007-03-22. 
  58. ^ WWE. "The Undertaker's third reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/30445414012. Erişim tarihi: 2007-03-22. 
  59. ^ WWE. "Steve Austin's fourth reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/304454140111. Erişim tarihi: 2007-03-22. 
  60. ^ WWE. "Mankind's third reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/3044541402. Erişim tarihi: 2007-03-22. 
  61. ^ WWE. "Triple H's first reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/30445414111. Erişim tarihi: 2007-03-22. 
  62. ^ a b WWE. "Mr. McMahon's first reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/3044541413. Erişim tarihi: 2007-03-22. 
  63. ^ WWE. "Triple H's second reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/30445414013. Erişim tarihi: 2007-03-22. 
  64. ^ WWE. "The Big Show's first reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/304454140112. Erişim tarihi: 2007-03-22. 
  65. ^ WWE. "Triple H's third reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/3044541403. Erişim tarihi: 2007-03-22. 
  66. ^ WWE. "The Rock's fourth reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/304454141111. Erişim tarihi: 2007-03-22. 
  67. ^ WWE. "WWE Championship - The Rock". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/304454141111. Erişim tarihi: 2007-03-22. 
  68. ^ WWE. "The Rock's fifth reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/304454140. Erişim tarihi: 2007-03-22. 
  69. ^ WWE. "Kurt Angle's first reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/304454140211. Erişim tarihi: 2007-03-22. 
  70. ^ WWE. "The Rock's sixth reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/304454141121. Erişim tarihi: 2007-03-22. 
  71. ^ WWE. "Steve Austin's fifth reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/3044541401111. Erişim tarihi: 2007-03-22. 
  72. ^ WWE. "Kurt Angle's second reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/304454141112. Erişim tarihi: 2007-03-22. 
  73. ^ WWE. "Steve Austin's sixth reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/30445414031. Erişim tarihi: 2007-03-22. 
  74. ^ WWE. "Chris Jericho's first reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/3044541414. Erişim tarihi: 2007-03-22. 
  75. ^ WWE. "Triple H's fifth reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/304454140113. Erişim tarihi: 2007-03-22. 
  76. ^ WWE. "Hulk Hogan's sixth reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/30445414114. Erişim tarihi: 2007-03-22. 
  77. ^ WWE. "The Undertaker's fourth reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/304454140212. Erişim tarihi: 2007-03-22. 
  78. ^ WWE. "The Rock's seventh reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/304454141122. Erişim tarihi: 2007-03-22. 
  79. ^ WWE. "Brock Lesnar's first reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/3044541401112. Erişim tarihi: 2007-03-22. 
  80. ^ WWE. "The Big Show's second reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/304454141113. Erişim tarihi: 2007-03-22. 
  81. ^ WWE. "Kurt Angle's third reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/304454140131. Erişim tarihi: 2007-03-22. 
  82. ^ WWE. "Brock Lesnar's second reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/30445414032. Erişim tarihi: 2007-03-22. 
  83. ^ WWE. "Kurt Angle's fourth reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/3044541415. Erişim tarihi: 2007-03-22. 
  84. ^ WWE. "Brock Lesnar's third reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/3044541405. Erişim tarihi: 2007-03-22. 
  85. ^ WWE. "Eddie Guerrero's first reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/3044541411112. Erişim tarihi: 2007-03-22. 
  86. ^ Roopansingh, Jaya (2004-02-16). "Guerrero crowned at No Way Out". http://slam.canoe.ca/Slam/Wrestling/PPVReports/2004/02/16/pf-350132.html. Erişim tarihi: 2009-11-24. 
  87. ^ WWE. "John Bradshaw Layfield's first reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/3044541401121. Erişim tarihi: 2007-03-17. 
  88. ^ Martin, Adam (2004-06-27). "WWE Great American Bash (SmackDown) PPV Results – 6/27/04". http://www.wrestleview.com/news2004/1088391565.shtml. Erişim tarihi: 2009-11-24. 
  89. ^ WWE. "John Cena's first reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/30445414132. Erişim tarihi: 2007-03-17. 
  90. ^ Martin, Adam (2005-04-03). "WWE WrestleMania 21 PPV Results – 4/3/05 – Los Angeles, Kaliforniya". http://www.wrestleview.com/news2005/1112583710.shtml. Erişim tarihi: 2009-11-24. 
  91. ^ WWE. "Edge's first reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/1915976. Erişim tarihi: 2007-03-17. 
  92. ^ Sokol, Chris (2006-01-09). "Edge surprise champ after Revolution". http://slam.canoe.ca/Slam/Wrestling/PPVReports/2006/01/09/pf-1385492.html. Erişim tarihi: 2009-11-24. 
  93. ^ WWE. "John Cena's second reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/2039062. Erişim tarihi: 2007-03-17. 
  94. ^ Martin, Adam (2006-01-29). "Royal Rumble (RAW/SmackDown) PPV Results – 1/29/06 – Miami, FL". http://www.wrestleview.com/news2005/1138593424.shtml. Erişim tarihi: 2009-11-24. 
  95. ^ WWE. "Rob Van Dam's first reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/2908088. Erişim tarihi: 2007-03-17. 
  96. ^ Martin, Adam (2006-06-11). "ECW One Night Stand PPV Results – 6/11/06". http://www.wrestleview.com/news2006/1150081251.shtml. Erişim tarihi: 2009-11-24. 
  97. ^ WWE. "Edge's second reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/2999952. Erişim tarihi: 2007-03-17. 
  98. ^ Plummer, Dave. "Raw: Edge wins WWE title". http://slam.canoe.ca/Slam/Wrestling/2006/07/04/1667256.html. Erişim tarihi: 2009-11-24. 
  99. ^ WWE. "John Cena's third reign". http://www.wwe.com/classics/titlehistory/wwechampionship/29999521. Erişim tarihi: 2012-08-03. 
  100. ^ WWE (2007-10-02). "Mr. McMahon vacates Cena's WWE Championship". http://www.wwe.com/shows/nomercy/2007/exclusives/cenamcmahonannounce. Erişim tarihi: 2012-08-03. 
  101. ^ WWE. "Randy Orton's first reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/5594222. Erişim tarihi: 2007-10-07. 
  102. ^ a b c "WWE title magic at No Mercy". The Sun. 2007-10-09. http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/sport/wrestling/article320846.ece. Erişim tarihi: 2009-11-24. 
  103. ^ WWE. "Triple H's sixth reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/5594210. Erişim tarihi: 2007-10-07. 
  104. ^ WWE. "Randy Orton's second reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/5594202. Erişim tarihi: 2007-10-07. 
  105. ^ WWE. "Triple H's seventh reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/6980024. Erişim tarihi: 2008-04-28. 
  106. ^ Hillhouse, Dave. "HHH reigns again after Backlash". http://slam.canoe.ca/Slam/Wrestling/PPVReports/2008/04/28/5407546.html. Erişim tarihi: 2009-11-24. 
  107. ^ WWE. "Edge's third reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/8733566. Erişim tarihi: 2008-11-24. 
  108. ^ "Your new WWE champions...". The Sun. 2008-11-25. http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/sport/wrestling/article1968645.ece. Erişim tarihi: 2009-11-24. 
  109. ^ WWE. "Jeff Hardy's first reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/8920772. Erişim tarihi: 2008-12-15. 
  110. ^ Keller, Wade (2008-12-14). "Keller's WWE Armageddon PPV report 12/14: Ongoing "virtual time" coverage of live event – John Cena vs. Chris Jericho". http://pwtorch.com/artman2/publish/PPV_Reports_5/article_28585.shtml. Erişim tarihi: 2009-11-24. 
  111. ^ WWE. "Edge's fourth reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/9216332. Erişim tarihi: 2009-01-26. 
  112. ^ Martin, Adam (2009-01-25). "Royal Rumble PPV Results – 1/25/09". http://www.wrestleview.com/viewnews.php?id=1232942963. Erişim tarihi: 2011-01-04. 
  113. ^ WWE. "Triple H's eighth reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/9363098. Erişim tarihi: 2009-04-26. 
  114. ^ Martin, Adam (2009-02-15). "WWE No Way Out Results – 2/15/09". http://www.wrestleview.com/viewnews.php?id=1234756292. Erişim tarihi: 2011-01-04. 
  115. ^ WWE. "Orton's third reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/10023136. Erişim tarihi: 2009-04-27. 
  116. ^ Martin, Adam (2009-04-26). "Backlash PPV Results – 4/26/09". http://www.wrestleview.com/viewnews.php?id=1240801057. Erişim tarihi: 2011-01-04. 
  117. ^ WWE. "Batista's first reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/10437632. Erişim tarihi: 2009-04-27. 
  118. ^ Martin, Adam (2009-06-07). "Extreme Rules PPV Results – 6/7/09". http://www.wrestleview.com/viewnews.php?id=1244430214. Erişim tarihi: 2011-01-04. 
  119. ^ WWE (2009-06-09). "Wounded Animal". Haziran 12, 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20090612062031/http://www.wwe.com/shows/raw/articles/8763048/woundedanimal. Erişim tarihi: 2009-06-09. 
  120. ^ WWE. "Orton's fourth reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/10538200. Erişim tarihi: 2009-06-16. 
  121. ^ Golden, Hunter (2009-06-16). "Raw Results – 6/15/09". http://www.wrestleview.com/viewnews.php?id=1245141272. Erişim tarihi: 2011-01-04. 
  122. ^ WWE. "Cena's fourth reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/11646822. Erişim tarihi: 2009-09-13. 
  123. ^ Martin, Adam (2009-09-13). "Breaking Point PPV Results – 9/13/09". http://www.wrestleview.com/viewnews.php?id=1252897083. Erişim tarihi: 2011-01-04. 
  124. ^ WWE. "Orton's fifth reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/20091004. Erişim tarihi: 2009-10-25. 
  125. ^ Martin, Adam (2009-10-04). "Hell in a Cell PPV Results – 10/4/09". http://www.wrestleview.com/viewnews.php?id=1254711730. Erişim tarihi: 2011-01-04. 
  126. ^ WWE. "Cena's fifth reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/200910041. Erişim tarihi: 2009-10-25. 
  127. ^ Martin, Adam (2009-10-25). "Bragging Rights Results – 10/25/09". http://www.wrestleview.com/viewnews.php?id=1256525634. Erişim tarihi: 2011-01-04. 
  128. ^ WWE. "Sheamus' first reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/20091213. Erişim tarihi: 2009-12-14. 
  129. ^ Martin, Adam (2011-01-04). "WWE TLC PPV Results – 12/13/09". http://www.wrestleview.com/viewnews.php?id=1260764065. Erişim tarihi: 2010-01-11. 
  130. ^ WWE. "Cena's sixth reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/201002211. Erişim tarihi: 2009-02-21. 
  131. ^ WWE. "Batista's second reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/20100221. Erişim tarihi: 2009-02-21. 
  132. ^ WWE. "John Cena's seventh reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/20100328. Erişim tarihi: 2010-03-28. 
  133. ^ WWE. "Sheamus' second reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/201003281. Erişim tarihi: 2010-09-20. 
  134. ^ WWE. "Randy Orton's sixth reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/2010032811. Erişim tarihi: 2010-09-20. 
  135. ^ WWE. "The Miz's first reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/20100328111. Erişim tarihi: 2010-11-22. 
  136. ^ WWE. "John Cena's eighth reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/25013396. Erişim tarihi: 2011-05-24. 
  137. ^ WWE. "CM Punk's first reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/25026075. Erişim tarihi: 2011-07-19. 
  138. ^ WWE. "Rey Mysterio's first reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/25027443. Erişim tarihi: 2011-07-25. 
  139. ^ WWE. "John Cena's ninth reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/25027569. Erişim tarihi: 2011-07-27. 
  140. ^ Woartman, James. "CM Punk def. John Cena; Alberto Del Rio cashed in Raw Money in the Bank briefcase (New Undisputed WWE Champion)". http://www.wwe.com/shows/summerslam/2011/cena-punk-wwe-title. Erişim tarihi: 2011-08-14. 
  141. ^ WWE. "Alberto Del Rio's first reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/25030342. Erişim tarihi: 2011-08-15. 
  142. ^ WWE. "John Cena's tenth reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/25034698. Erişim tarihi: 2011-09-19. 
  143. ^ WWE. "Alberto Del Rio's second reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/25037082. Erişim tarihi: 2011-10-03. 
  144. ^ WWE. "CM Punk's second reign". http://www.wwe.com/inside/titlehistory/wwechampionship/25045682. Erişim tarihi: 2012-02-19. 
  145. ^ WWE. "The Rock's eighth reign". http://www.wwe.com/classics/titlehistory/wwechampionship/20130127-the-rock. Erişim tarihi: 2013-01-28. 
  146. ^ WWE. "John Cena's eleventh reign". http://www.wwe.com/shows/wrestlemania/29/the-rock-john-cena-26088300. Erişim tarihi: 2013-04-08. 
  147. ^ WWE. "Daniel Bryan's first reign". http://www.wwe.com/classics/titlehistory/wwechampionship/20130818-daniel-bryan. Erişim tarihi: 2013-08-19. 
  148. ^ WWE. "Randy Orton's seventh reign". http://www.wwe.com/classics/titlehistory/wwechampionship/20130818-randy-orton. Erişim tarihi: 2013-09-16. 
  149. ^ WWE. "Daniel Bryan's second reign". http://www.wwe.com/classics/titlehistory/wwechampionship/20130915-daniel-bryan. Erişim tarihi: 2013-09-16. 
  150. ^ Benigno, Anthony. "WWE COO Triple H stripped Daniel Bryan of the WWE Championship". http://www.wwe.com/shows/raw/2013-09-16/wwe-raw-results-26148930. Erişim tarihi: Eylül 16, 2013. 
  151. ^ WWE. "Randy Orton's eighth reign". http://www.wwe.com/classics/titlehistory/wwechampionship/20131027-randy-orton. Erişim tarihi: Ekim 27, 2013. 
  152. ^ WWE. "Daniel Bryan's third reign". http://www.wwe.com/classics/titlehistory/wwe-world-heavyweight-championship/20140406-daniel-bryan. Erişim tarihi: 2014-04-06. 
  153. ^ WWE. "Stephanie McMahon strips Daniel Bryan of the WWE World Heavyweight Championship". http://www.wwe.com/classics/titlehistory/wwe-world-heavyweight-championship/20140609_vacant. Erişim tarihi: Haziran 9, 2014. 
  154. ^ WWE. "John Cena's twelfth reign". http://www.wwe.com/classics/titlehistory/wwe-world-heavyweight-championship/20140629-john-cena. Erişim tarihi: Haziran 29, 2014. 
  155. ^ WWE. "Brock Lesnar's fourth reign". http://www.wwe.com/classics/titlehistory/wwe-world-heavyweight-championship/20140817-brock-lesnar. Erişim tarihi: Ağustos 17, 2014. 
  156. ^ WWE. "Seth Rollins' first reign". http://www.wwe.com/classics/titlehistory/wwe-world-heavyweight-championship/20150329-seth-rollins. Erişim tarihi: Mart 29, 2015. 
  157. ^ WWE (5 Kasım 2015). "Seth Rollins suffers knee injury, new WWE World Heavyweight Champion to be crowned at Survivor Series" (İngilizce). http://www.wwe.com/inside/seth-rollins-injury-title-tournament-survivor-series-28164051. Erişim tarihi: 7 Kasım 2015. 
  158. ^ WWE. "Roman Reigns' first reign". http://www.wwe.com/classics/titlehistory/wwe-world-heavyweight-championship/20151122-roman-reigns. Erişim tarihi: 22 Kasım 2015. 
  159. ^ WWE. "Sheamus' third reign". http://www.wwe.com/classics/titlehistory/wwe-world-heavyweight-championship/20151122-sheamus. Erişim tarihi: 22 Kasım 2015. 
  160. ^ WWE. "Roman Reigns' second reign". http://www.wwe.com/classics/titlehistory/wwe-world-heavyweight-championship/20151214-roman-reigns. Erişim tarihi: 15 Aralık 2015. 
  161. ^ "Triple H's nine reign". WWE. http://www.wwe.com/classics/titlehistory/wwe-world-heavyweight-championship/20160124-triple-h. Erişim tarihi: 15 Ocak 2015. 
  162. ^ Caldwell, James. "1/24 WWE Royal Rumble PPV Results – CALDWELL’S Complete Live PPV Report". Pro Wrestling Torch. http://www.pwtorch.com/site/2016/01/24/caldwell2016rumblereport/. Erişim tarihi: 24 Ocak 2016. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]