WWE European Championship sahipleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla
2000 yılında hem WWF European Championship hem de WWF Intercontinental Championship kemerleriyle görünen Kurt Angle. Angle, bunu başaran üçüncü güreşçidir (diğer başaranlar D'Lo Brown, Jeff Jarrett ve Rob Van Dam).

WWE European Championship, World Wrestling Entertainment (WWE) şirketinin eski profesyonel güreş şampiyonluk kemeridir. Kemer, 26 Şubat 1997 tarihinde tasarlanmıştır.[1] The British Bulldog, yapılan bir tunuvanın finalinde Owen Hart'ı yenerek kemerin ilk sahibi oldu.[2] Kemer, 1999 yılında Shane McMahon onu bir el çantasında tutarken kaybolunca emekli edildi.[3] Kemeri bulan Mideon, kemerle ödüllendirildi.[4] Kemer, 22 Temmuz 2002 tarihinde WWE Kıtalararası Şampiyonu Rob Van Dam, Avrupa Şampiyonu Jeff Hardy'yi yenince iki kemer birleştirildi ve Kıtalararası kemeri olarak devam ettirildi.[5] Kemeri tarih boyunca 27 farklı farklı güreşçi kazanırken, 37 saltanat gerçekleşmiştir.

WWE.com, Rob Van Dam'ın Jeff Hardy'den aldığı European Championship kemerini tarihte listelemese de, RVD'nin profilinde kabul edilmiştir ve WWE'nin resmî ansiklopedisinde onun kemer saltanatı da listelenmiştir.[6][7]

Kemer geçmişi[değiştir | kaynağı değiştir]

Adları[değiştir | kaynağı değiştir]

Adı Tarihleri
WWF European Championship Şubat 1997 - Mayıs 2002
WWE European Championship Mayıs 2002 - Temmuz 2002

Kemeri kazananların geçmişi[değiştir | kaynağı değiştir]

# Şampiyon Kazanma sayısı Tarih Sahip olduğu süre Yer Program Notlar Kaynak
1 The British Bulldog 1 01997-2-26 26 Şubat 1997[1] &0000000000000206.000000206 Berlin, Almanya Raw 3 Mart'ta yayınlandı. Turnuva finalinde Owen Hart'ı yenerek kemerin ilk sahibi oldu. [2]
2 Shawn Michaels 1 01997-9-20 20 Eylül 1997 &0000000000000082.00000082 Birmingham, İngiltere One Night Only Bu kemerle ilk Grand Slam Şampiyonu oldu. [8][9]
3 Triple H 1 01997-12-11 11 Aralık 1997 &0000000000000040.00000040 Lowell, MA Raw is War 22 Aralık'ta yayınlandı. WWF Komisyon Üyesi Sgt. Slaughter, Michaels'a Helmsley'ye karşı kemeri koruma emri verdi. Michaels kasıtlı olarak maçı kaybetti. [10]
4 Owen Hart 1 01998-1-20 20 Ocak 1998 &0000000000000055.00000055 Davis, CA Raw is War 26 Ocak'ta yayınlandı. Triple H kıyafetleri giyen The Artist Formerly Known As Goldust'ı yendi. Komisyon Üyesi Slaughter, Triple H'in yerine Goldust'ın maça katılmasına rağmen kemeri Hart'a verdi. [11]
5 Triple H 2 01998-3-16 16 Mart 1998 &0000000000000120.000000120 Phoenix, AZ Raw is War [12]
6 D'Lo Brown 1 01998-7-14 14 Temmuz 1998 &0000000000000063.00000063 Binghamton, NY Raw is War 20 Temmuz'da yayınlandı.[13] [14]
7 X-Pac 1 01998-9-15 15 Eylül 1998 &0000000000000014.00000014 Sacramento, CA Raw is War 21 Eylül'de yayınlandı. [15]
8 D'Lo Brown 2 01998-9-29 29 Eylül 1998 &0000000000000019.00000019 East Lansing, MI Raw is War 5 Ekim'de yayınlandı. [16]
9 X-Pac 2 01998-10-18 18 Ekim 1998 &0000000000000120.000000120 Rosemont, IL Judgment Day: In Your House [17]
10 Shane McMahon 1 01999-2-15 15 Şubat 1999 &0000000000000043.00000043 Birmingham, AL Raw is War X-Pac ve Triple H'e karşı yapılan takım maçını Shane McMahon ve Kane kazandı. [3]
Durduruldu 01999-3-30 30 Mart 1999 Uniondale, NY Sunday Night Heat McMahon "şampiyon emekli oldu". 4 Nisan'da yayınlandı. [3]
11 Mideon 1 01999-6-21 21 Haziran 1999 &0000000000000034.00000034 Memphis, TN Raw is War Mideon, McMahon'ın el çantasındaki kemeri bulunca Shane McMahon, onu kemerle ödüllendirdi. [4]
12 D'Lo Brown 3 01999-7-25 25 Temmuz 1999 &0000000000000028.00000028 Buffalo, NY Fully Loaded Aynı zamanda hem European Championship ve WWF Intercontinental Championship kemerlerini elinde tutan ilk güreşçi oldu. [18]
13 Jeff Jarrett 1 01999-8-22 22 Ağustos 1999 &0000000000000001.0000001 Minneapolis, MN SummerSlam Maçta Brown'ın Intercontinental Championship kemeri de ortadaydı. [19]
14 Mark Henry 1 01999-8-23 23 Ağustos 1999 &0000000000000034.00000034 Ames, IA Raw is War Jarrett, SummerSlam'de Brown'u yenmesine yardım ettiğinden Henry'ye bu kemeri hediye etti. [20]
15 D'Lo Brown 4 01999-9-26 26 Eylül 1999 &0000000000000030.00000030 Charlotte, NC Unforgiven [21]
16 The British Bulldog 2 01999-10-26 26 Ekim 1999 &0000000000000047.00000047 Springfield, MA SmackDown! 28 Ekim'de yayınlandı. [22]
17 Val Venis 1 01999-12-12 12 Aralık 1999 &0000000000000058.00000058 Sunrise, FL Armageddon Bu maç, üçlü tehdit maçıydı. Maçta D'Lo Brown da yer aldı. [23]
18 Kurt Angle 1 02000-2-08 8 Şubat 2000 &0000000000000054.00000054 Austin, TX SmackDown! 10 Şubat'ta yayınlandı. [24]
19 Chris Jericho 1 02000-4-02 2 Nisan 2000 &0000000000000001.0000001 Anaheim, CA WrestleMania 2000 Second fall of two fall üçlü tehdit maçında Angle ve Chris Benoit'i yendi (maçın ilk etabı Intercontinental Championship kemeri içindi). Maçta Benoit'i tuşladı. [25]
20 Eddie Guerrero 1 02000-4-03 3 Nisan 2000 &0000000000000111.000000111 Los Angeles, CA Raw is War [26]
21 Perry Saturn 1 02000-7-23 23 Temmuz 2000 &0000000000000037.00000037 Dallas, TX Fully Loaded [27]
22 Al Snow 1 02000-8-29 29 Ağustos 2000 &0000000000000048.00000048 Fayetteville, NC SmackDown! 31 Ağustos'ta yayınlandı. [28]
23 William Regal 1 02000-10-16 16 Ekim 2000 &0000000000000047.00000047 Detroit, MI Raw is War [29]
24 Crash Holly 1 02000-12-02 2 Aralık 2000 &0000000000000002.0000002 Sheffield, İngiltere Rebellion [30]
25 William Regal 2 02000-12-04 4 Aralık 2000 &0000000000000049.00000049 East Rutherford, NJ Raw is War [31]
26 Test 1 02001-1-22 22 Ocak 2001 &0000000000000069.00000069 Lafayette, LA Raw is War [32]
27 Eddie Guerrero 2 02001-4-01 1 Nisan 2001 &0000000000000023.00000023 Houston, TX WrestleMania X-Seven [33]
28 Matt Hardy 1 02001-4-24 24 Nisan 2001 &0000000000000125.000000125 Denver, CO SmackDown! 26 Nisan'da yayınlandı. [34]
29 The Hurricane 1 02001-8-27 27 Ağustos 2001 &0000000000000056.00000056 Grand Rapids, MI Raw [35]
30 Bradshaw 1 02001-10-22 22 Ekim 2001 &0000000000000008.0000008 Kansas City, MO Raw [36]
31 Christian 1 02001-10-30 30 Ekim 2001 &0000000000000091.00000091 Cincinnati, OH SmackDown! 1 Kasım'da yayınlandı. [37]
32 Diamond Dallas Page 1 02002-1-29 29 Ocak 2002 &0000000000000049.00000049 Norfolk, VA SmackDown! 31 Ocak'ta yayınlandı. [38]
33 William Regal 3 02002-3-19 19 Mart 2002 &0000000000000020.00000020 Ottawa, ON SmackDown! 21 Mart'ta yayınlandı. 26 Mart 2002 tarihinde Regal, Raw brand'ine geçince kemer, Raw'a özel oldu. [39]
34 Spike Dudley 1 02002-4-08 8 Nisan 2002 &0000000000000028.00000028 Phoenix, AZ Raw 5 Mayıs 2002 tarihinde kemerin adı WWE European Championship olarak değiştirildi. [40][41]
35 William Regal 4 02002-5-06 6 Mayıs 2002 &0000000000000063.00000063 Hartford, CT Raw [42]
36 Jeff Hardy 1 02002-7-08 8 Temmuz 2002 &0000000000000014.00000014 Philadelphia, PA Raw [5]
37 Rob Van Dam 1 02002-7-22 22 Temmuz 2002 <1 Grand Rapids, MI Raw Bu maç ayrıca Van Dam'ın WWE Intercontinental Championship kemerinin de ortada olduğu merdiven maçıydı.
Birleştirildi 02002-7-22 22 Temmuz 2002 Grand Rapids, MI Raw Intercontinental Championship kemeriyle birleştirildi.

Kemeri kazananlar[değiştir | kaynağı değiştir]

WWE European Championship kemerini dört kez alarak, bu kemere en çok sahip olan güreşçi D'Lo Brown.
# Şampiyon Kazanma sayısı Sahip olduğu gün sayısı
1 The British Bulldog 2 253
2 William Regal 4 179
3 Triple H 2 160
4 D'Lo Brown 4 140
5 Eddie Guerrero 2 134
X-Pac 2 134
7 Matt Hardy 1 125
8 Christian 1 91
9 Shawn Michaels 1 82
10 Test 1 69
11 Val Venis 1 58
12 The Hurricane 1 56
13 Owen Hart 1 55
14 Kurt Angle 1 54
15 Diamond Dallas Page 1 49
16 Al Snow 1 48
17 Shane McMahon 1 43
18 Perry Saturn 1 37
19 Mideon 1 34
Mark Henry 1 34
21 Spike Dudley 1 28
22 Jeff Hardy 1 14
23 Bradshaw 1 8
24 Crash Holly 1 2
25 Jeff Jarrett 1 1
Chris Jericho 1 1
27 Rob Van Dam 1 <1

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b "History of the European Championship". World Wrestling Entertainment. 30 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-08-02. 
  2. ^ a b "The British Bulldog's first reign". World Wrestling Entertainment. 9 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-08-02. 
  3. ^ a b c "Shane McMahon's first reign". World Wrestling Entertainment. Erişim tarihi: 2007-08-02. 
  4. ^ a b "Mideon's first reign". World Wrestling Entertainment. 9 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-08-02. 
  5. ^ a b "Jeff Hardy's first reign". World Wrestling Entertainment. 9 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-08-02. 
  6. ^ "Rob Van Dam's first reign". World Wrestling Entertainment. 2009-04-30 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-08-02. 
  7. ^ Brian Shields, Kevin Sullivan, WWE Encyclopedia: The Definitive Guide to World Wrestling Entertainment, (Dorling Kindersley Publishing, Incorporated, 2009), ISBN 0-7566-4190-X
  8. ^ "Shawn Michaels' first reign". World Wrestling Entertainment. 9 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-08-02. 
  9. ^ Hoops, Brian (20 Eylül 2015). "On this date in pro wrestling history (9/20): Flair defeats McDaniel, Gagne beats Von Raschke". Wrestling Observer Figure Four Online. 27 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Şubat 2017. 
  10. ^ "Triple H's first reign". World Wrestling Entertainment. 10 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-08-02. 
  11. ^ "Owen Hart's first reign". World Wrestling Entertainment. 6 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-08-02. 
  12. ^ "Triple H's second reign". World Wrestling Entertainment. 10 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-08-02. 
  13. ^ Hoops, Brian (20 Temmuz 2015). "On this day in pro wrestling history: Brisco beats Race for NWA title, Gagne beats Crusher for AWA title, Robinson vs. Gagen". Wrestling Observer Figure Four Online. 14 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Şubat 2017. 
  14. ^ "D'Lo Brown's first reign". World Wrestling Entertainment. 18 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-08-02. 
  15. ^ "X-Pac's first reign". World Wrestling Entertainment. 6 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-08-02. 
  16. ^ "D'Lo Brown's second reign". World Wrestling Entertainment. 18 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-08-02. 
  17. ^ "X-Pac's second reign". World Wrestling Entertainment. 6 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-08-02. 
  18. ^ "D'Lo Brown's third reign". World Wrestling Entertainment. 9 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-08-02. 
  19. ^ "Jeff Jarrett's first reign". World Wrestling Entertainment. 29 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-08-02. 
  20. ^ "Mark Henry's first reign". World Wrestling Entertainment. 23 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-08-02. 
  21. ^ "D'Lo Brown's fourth reign". World Wrestling Entertainment. 16 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-08-02. 
  22. ^ "The British Bulldog's second reign". World Wrestling Entertainment. 9 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-08-02. 
  23. ^ "Val Venis' first reign". World Wrestling Entertainment. 5 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-08-02. 
  24. ^ "Kurt Angle's first reign". World Wrestling Entertainment. 2012-06-16 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-08-02. 
  25. ^ "Chris Jericho's first reign". World Wrestling Entertainment. 9 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-08-02. 
  26. ^ "Eddie Guerrero's first reign". World Wrestling Entertainment. 11 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-08-02. 
  27. ^ "Perry Saturn's first reign". World Wrestling Entertainment. 8 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-08-02. 
  28. ^ "Al Snow's first reign". World Wrestling Entertainment. 9 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-08-02. 
  29. ^ "William Regal's first reign". World Wrestling Entertainment. 23 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-08-02. 
  30. ^ "Crash Holly's first reign". World Wrestling Entertainment. 2012-06-16 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-08-02. 
  31. ^ "William Regal's second reign". World Wrestling Entertainment. 23 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-08-02. 
  32. ^ "Test's first reign". World Wrestling Entertainment. 2012-06-16 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-08-02. 
  33. ^ "Eddie Guerrero's second reign". World Wrestling Entertainment. 9 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-08-02. 
  34. ^ "Matt Hardy's first reign". World Wrestling Entertainment. 6 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-08-02. 
  35. ^ "The Hurricane's first reign". World Wrestling Entertainment. 2012-06-16 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-08-02. 
  36. ^ "Bradshaw's first reign". World Wrestling Entertainment. 18 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-08-02. 
  37. ^ "Christian's first reign". World Wrestling Entertainment. 2012-06-16 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-08-02. 
  38. ^ "Diamond Dallas Page's first reign". World Wrestling Entertainment. 16 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-08-02. 
  39. ^ "William Regal's third reign". World Wrestling Entertainment. 1 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-08-02. 
  40. ^ "European Heavyweight Title". Wrestling-titles.com. 9 Mart 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-08-02. 
  41. ^ "Spike Dudley's first reign". World Wrestling Entertainment. 2012-06-16 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-08-02. 
  42. ^ "William Regal's fourth reign". World Wrestling Entertainment. 23 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-08-02. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]