WCW World Heavyweight Championship sahipleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla
Üç kez şampiyon olan Diamond Dallas Page, 1991 ve 1994-2001 yıllarında WCW Dünya Ağırsiklet Şampiyonluğunu temsil eden "büyük altın kemer"i tutarken.

WCW World Heavyweight Championship sahipleri listesi, WCW World Heavyweight Championship kemerine sahip olan güreşçileri kronolojik sıraya göre listelemektedir.

WCW World Heavyweight Championship, profesyonel güreş eski dünya şampiyonluğu kemeri. Kemerin tarihi, Ted Turner'ın Jim Crockett Promotions'ı (JCP) satın alıp National Wrestling Alliance (NWA) ile birleşmesiyle başlamaktadır. Turner'ın organizasyonunun adı daha sonra World Championship Wrestling (WCW) olarak değiştirilmiş ve 1991'de NWA'den ayrılmıştır.[1]

WCW World Heavyweight Championship, WCW'nun ilk dünya kemeridir ve Mart 2001'e kadar böyle kalmıştır. WCW, World Wrestling Federation (WWF, şimdiki adı WWE) tarafından satın alındıktan sonra bu kemer, WCW Championship adıyla Invasion hikâyesinin parçası olarak savunulmuştur. Kasım 2001'de kemerden WCW adı kaldırılmıştır. Aralık 2001'de adı World Championship olarak değiştirilen kemer, WWF Championship ile birleştirilerek Undisputed WWF Championship adını almıştır.

Kemeri tarih boyunca 22 farklı güreşçi kazanmış ve 61 resmî saltanat gerçekleştirilmiştir. Ric Flair, kemeri yedi kez (aslında toplam sekizdir ancak WCW'nun aksine WWE, 1994 Spring Stampede maçından sonra kemeri boşa aldığından bu saltanatı kabul etmemektedir) alarak bu kemere en çok sahip olan güreşçi olmuştur. Mayıs 2000'de 51 yaşındayken bu kemeri alan Flair en yaşlı şampiyon olurken; The Giant Ekim 1995'te 23 yaşında bu kemeri kazanarak en genç şampiyon olmuştur. En uzun saltanata sahip olan Hulk Hogan, kemeri 469 dün elinde tutmuş ve bir yılı (365 gün) aşkın bu kemere sahip olan tek güreşçi olmuştur. En kısa salatanata sahip olan Chris Jericho, yaklaşık 13,5 dakika bu kemeri tuttuktan sonra kemer WWF Championship ile birleştirilmiştir.

Kemer geçmişi[değiştir | kaynağı değiştir]

Adları[değiştir | kaynağı değiştir]

Adı[2] Tarihleri[2]
WCW World Heavyweight Championship 11 Ocak 1991 - 26 Mart 2001
WCW Championship 24 Haziran 2001 - 18 Kasım 2001
World Championship 19 Kasım 2001 - 9 Aralık 2001
WCW World Championship WWE.com'daki adı

Kemeri kazananların geçmişi[değiştir | kaynağı değiştir]

Kazanma sayısı Kemeri kaç kez kazandığını göstermektedir.
Yer Kemeri kazandığı şehri göstermektedir.
Program Hangi programda kazandığını göstermektedir.
Kemerin sahibinin WWE tarafından tanınmadığını göstermektedir.
# Şampiyon Kazanma sayısı Tarih Sahip olduğu süre Yer Program Notlar Kaynak
1 Ric Flair 1 01991-1-11 11 Ocak 1991 &0000000000000171.000000171 East Rutherford, NJ House show NWA World Heavyweight Championship kemeri için Sting'i yendi. WCW, NWA kemerini taşırken Flair'ı WCW Dünya Ağırsiklet Şampiyonu olarak tanıdı.
WWE, bu saltanatı yalnızca NWA dünya kemeri saltanatı olarak tanımıştır.
[3][4]
Boşta 01991-7-01 1 Temmuz 1991 Ric Flair, World Wrestling Federation'a (WWF) gitti ve kemer boşta kaldı. Flair ayrıldığında NWA ve WCW dünya kemerlerini temsilen büyük altın kemeri elinde bulunduruyordu. [3][4]
2 Lex Luger 1 01991-7-14 14 Temmuz 1991 &0000000000000230.000000230 Baltimore, MD The Great American Bash Luger, ilk başta kemere bir numaralı aday olaral Ric Flair'la karşılaşacaktı. Ancak Flair, WWF'e gitmek için WCW'dan ayrıldı ve boşta kalan kemer için Barry Windham iki numaralı aday oldu. Luger, Windham'ı üstü açık kafes maçında yenerek boştaki kemeri kazandı. Luger için yeni bir WCW World Heavyweight Championship kemeri tasarlandı ve Luger'a verildi. [3][4]
3 Sting 1 01992-2-29 29 Şubat 1992 &0000000000000134.000000134 Milwaukee, WI SuperBrawl II [3][4][5][6]
4 Big Van Vader 1 01992-7-12 12 Temmuz 1992 &0000000000000021.00000021 Albany, GA The Great American Bash [3][4][7][8]
5 Ron Simmons 1 01992-8-02 2 Ağustos 1992 &0000000000000150.000000150 Baltimore, MD Main Event Sakatlığı nedeniyle Sting, Vader ile rövanş maçına çıkamadı. Sting'in yerine bir numaralı adayın belirlenmesi için çekiliş yapıldı. Çekilişi kazanan Ron Simmons kemerin sahibi oldu. WWE, onu bir profesyonel güreş dünya şampiyonluğu kemeri kazanan ilk Afrikalı-Amerikalı olarak ilan etti.
Program, 16 Ağustos 1992 tarihinde banttan yayınlandı.
[3][4][9][10]
6 Big Van Vader 2 01992-12-30 30 Aralık 1992 &0000000000000071.00000071 Baltimore, MD House show [2][3][4][11]
7 Sting 2 01993-3-11 11 Mart 1993 &0000000000000006.0000006 Londra, İngiltere House show [2][3][4][12]
8 Big Van Vader 3 01993-3-17 17 Mart 1993 &0000000000000285.000000285 Dublin, İrlanda House show Eylül 1993'te saltanatı sırasında WCW, kesin olarak NWA'den ayrıldı ve WCW International olarak adlandırılan kurgusal bir yan kuruluş oluşturuldu. Ric Flair, NWA World Heavyweight Championship (yine büyük altın kemer) kemerini kazandı ve WCW'ye döndü. Flair, ilk WCW Uluslararası Dünya Ağırsiklet Şampiyonu sayıldı. [2][3][4][13]
9 Ric Flair 2 01993-12-27 27 Aralık 1993 &0000000000000202.000000202
(&0000000000000111.000000111)
Charlotte, NC Starrcade: 10th Anniversary Bu maç, kemere karşılık kariyer maçıydı. [3][4][4][14][15]
Boşta 01994-4-17 17 Nisan 1994 Chicago, IL Spring Stampede Ric Flair ve Ricky Steamboat earasındaki kemer maçı çift tuşla sona erdi. Bu sonuçla kemer boşa alındı.
Bu durum WCW tarafından sayılmasa da WWE tarafından tanındı.
[3][4]
Ric Flair 3 01994-4-21 21 Nisan 1994 87 Atlanta, GA Saturday Night Flair, boştaki kemer için yapılan rövanş maçında Ricky Steamboat'u yendi.
Bu program, 14 Mayıs 1994 tarihinde banttan yayınlandı.
WCW, bu saltanatı tanısa da WWE, Flair'ın ikinci ve üçüncü saltanatını birleştirerek ikinci saltanat olarak kabul etti.
23 Haziran 1994 tarihinde Clash of the Champions XXVII'de Flair, Sting'i yendi ve WCW International World Heavyweight Championship (büyük altın kemer) kemeriyle WCW World Heavyweight Championship kemeri birleştirildi. Uluslararası kemer emekli edilirken bu kemer, WCW World Heavyweight Championship adıyla devam etti ve yine büyük altın kemerle temsil edildi.
[3][4]
10 Hulk Hogan 1 01994-7-17 17 Temmuz 1994 &0000000000000469.000000469 Orlando, FL Bash at the Beach [3][4][16][17]
11 The Giant 1 01995-10-29 29 Ekim 1995 &0000000000000008.0000008 Detroit, MI Halloween Havoc Bu maçta diskalifiye de kemer değişimine neden oluyordu. Hulk Hogan'ın menajeri Jimmy Hart, maça müdahale edince The Giant diskalifiye ile maçın galibi oldu. Ardından The Dungeon of Doom üyeleri Hogan'a saldırdı. [3][4][18]
Boşta 01995-11-06 6 Kasım 1995 Jacksonville, FL Nitro Halloween Havoc maçının tartışmalı bitişinden kemer The Giant'ın elinden alındı. [3][4][18]
12 Randy Savage 1 01995-11-26 26 Kasım 1995 &0000000000000031.00000031 Norfolk, VA World War 3 Bu maç, ilk kez yapılan 3. Dünya Savaşı maçıydı. Savage, en son One Man Gang'i eleyerek boştaki kemeri kazandı. [3][4][19][20]
13 Ric Flair 3(4) 01995-12-27 27 Aralık 1995 &0000000000000026.00000026 Nashville, TN Starrcade: World Cup of Wrestling [3][4][21][22]
14 Randy Savage 2 01996-1-22 22 Ocak 1996 &0000000000000020.00000020 Las Vegas, NV Nitro [3][4][23]
15 Ric Flair 4(5) 01996-2-11 11 Şubat 1996 &0000000000000071.00000071 St. Petersburg, FL SuperBrawl VI This was a steel cage match. [3][4][24][25]
16 The Giant 2 01996-4-22 22 Nisan 1996 &0000000000000110.000000110 Albany, GA Nitro Bu program, 29 Nisan 1996 tarihinde banttan yayınlandı. [3][4][26]
17 Hollywood Hulk Hogan 2 01996-8-10 10 Ağustos 1996 &0000000000000359.000000359 Sturgis, SD Hog Wild Maçtan sonra Hogan, kemerine spray ile New World Order'ın (nWo) baş harflerini yazdı. Bu kemer, Hogan'ın maçlarında sıklıkla nWo/WCW World Heavyweight Championship olarak anılsa da resmîleşmedi ve yalnızca nWo üyeleri kemeri nWo World Heavyweight Championship olarak adlandırdı. [3][4][27][28]
18 Lex Luger 2 01997-8-04 4 Ağustos 1997 &0000000000000005.0000005 Auburn Hills, MI Nitro [3][4][29]
19 Hollywood Hulk Hogan 3 01997-8-09 9 Ağustos 1997 &0000000000000141.000000141 Sturgis, SD Road Wild [3][4][30][31]
20 Sting 3 01997-12-28 28 Aralık 1997 &0000000000000011.00000011 Washington Starrcade İlk olarak Hogan, Sting'i tuşladı ancak özel konuk hakem Bret Hart, ilk hakem Nick Patrick'in hızlı saydığını söyleyerek maçı yeniden başlattı. İkinci maçı Sting pes ettirme ile kazandı. [3][4][32][33][34]
Boşta 01998-1-08 8 Ocak 1998 Daytona Beach, FL Thunder Starrcade maçındaki tartışmalı bitişten dolayı kemer Sting'in elinden alındı. [3][4][35]
21 Sting 4 01998-2-22 22 Şubat 1998 &0000000000000056.00000056 Daly City, CA SuperBrawl VIII Boştaki kemer için yapılan rövanş maçında Hollywood Hulk Hogan'ı yendi. [3][4][35]
22 Randy Savage 3 01998-4-19 19 Nisan 1998 &0000000000000001.0000001 Denver, CO Spring Stampede Bu maç, diskalifiyesiz maçtı. [3][4][36][37]
23 Hollywood Hulk Hogan 4 01998-4-20 20 Nisan 1998 &0000000000000077.00000077 Colorado Springs, CO Nitro [3][4][38]
24 Goldberg 1 01998-7-06 6 Temmuz 1998 &0000000000000174.000000174 Atlanta, GA Nitro [3][4][39]
25 Kevin Nash 1 01998-12-27 27 Aralık 1998 &0000000000000008.0000008 Washington Starrcade [3][4][40][41]
26 Hollywood Hulk Hogan 5 01999-1-04 4 Ocak 1999 &0000000000000069.00000069 Atlanta, GA Nitro Bu maç, The Fingerpoke of Doom idi. [3][4][42]
27 Ric Flair 5(6) 01999-3-14 14 Mart 1999 &0000000000000028.00000028 Louisville, KY Uncensored Bu maç, İlk Kan dikenli telli üstü açık kafes maçıydı. [3][4][43][44]
28 Diamond Dallas Page 1 01999-4-11 11 Nisan 1999 &0000000000000015.00000015 Tacoma, WA Spring Stampede Bu maç, dört köşeli maçtı. Maçta ayrıca Sting ve Hollywood Hulk Hogan yer aldı. Randy Savage özel konuk hakemdi. [3][4][45][46]
29 Sting 5 01999-4-26 26 Nisan 1999 <1 Fargo, ND Nitro WWE.com mistakenly lists Sting's reign as lasting from April 26, 1999 to April 29, 1999, despite this and the following match's descriptions stating that this reign began and ended on the same night. [3][47]
30 Diamond Dallas Page 2 &0000000000000013.00000013 Bu maç, dört köşeli maçtı. Maçta ayrıca Kevin Nash ve Goldberg yer aldı.
WWE, DDP'nin bu salatanatını 14 gün olarak kabul etti.
[3][48]
31 Kevin Nash 2 01999-5-09 9 Mayıs 1999 &0000000000000063.00000063 St. Louis, MO Slamboree [3][4][49][50]
32 Randy Savage 4 01999-7-11 11 Temmuz 1999 &0000000000000001.0000001 Ft. Lauderdale, FL Bash at the Beach Bu maç; Savage ve Sid Vicious'ın, Kevin Nash ve Sting ile karşılaştığı takım maçıydı. Nash'i tuşlayan ve pes ettiren kemerin sahibi oluyordu. Savage, Nash'i tuşlayarak kemeri kazandı. [3][4][51]
33 Hollywood Hulk Hogan 6 01999-7-12 12 Temmuz 1999 &0000000000000062.00000062 Jacksonville, FL Nitro Hollywood Hogan, bu salatantı sırasında Hulkamania karakterine döndü. [3][4][52]
34 Sting 6 01999-9-12 12 Eylül 1999 &0000000000000043.00000043 Winston-Salem, NC Fall Brawl [3][4][53][54]
Boşta 01999-10-25 25 Ekim 1999 Phoenix, AZ Nitro Sting, Halloween Havoc'ta yapılan onaylanmamış bir maçta Goldberg'e yenildikten sonra hakem Charles Robinson'a saldırınca Sting'in kemeri elinden alındı. [3][4][55]
35 Bret Hart 1 01999-11-21 21 Kasım 1999 &0000000000000029.00000029 Toronto, Ontario Mayhem Boştaki kemer için yapılan turnuvanın finalinde Chris Benoit'i yendi. [3][4][56][57][58]
Boşta 01999-12-20 20 Aralık 1999 Baltimore, MD Nitro Starrcade'de Goldberg'le olan maçı tartışmalı bitince Bret Hart'ın kemeri elinden alındı. [3][4][59]
36 Bret Hart 2 01999-12-20 20 Aralık 1999 &0000000000000027.00000027 Baltimore, MD Nitro Boştaki kemer için yapılan rövanş maçında Goldberg'ü yendi. [3][4][59]
Boşta 02000-1-16 16 Ocak 2000 Cincinnati, OH Souled Out Bret Hart, sakatlanıp dokuz ay ringlerden uzak kalınca kemerini boşa çıkarmak zorunda kaldı. [3][4][60]
37 Chris Benoit 1 02000-1-16 16 Ocak 2000 &0000000000000001.0000001 Cincinnati, OH Souled Out Boştaki kemer için Sid Vicious'ı yendi. Ertesi gün yönetimle bir anlaşmazlık sonucu WCW'dan ayrılıp WWF'e geçti. Benoit'in salatantı sırasında WCW iflas etti. Bu saltanat, WCW.com'a göre kemerin geçmişinde yer almadı ancak WWE (Mart 2001'de WCW'yu satın alarak kemerin kontrolünü eline aldı), Benoit'in bu saltanatını kabul etti. [3][4][61]
Boşta 02000-1-17 17 Ocak 2000 Columbus, OH Nitro Senaryoya göre Chris Benoit, kemeri kazandığı maçta Sid Vicious'ı pes ettirirken onun bacağı iplerdeydi. Gerçekte Benoit kemeri ceza olarak kaybetti ve yönetimle anlaşmazlık sonucu WWF'e geçti. [3][4][61][62]
38 Sid Vicious 1 02000-1-24 24 Ocak 2000 &0000000000000001.0000001 Los Angeles, CA Nitro Kevin Nash'le karşılaşmak için The Harris Brothers'ı yendi. Sonra Nash'i yenerek boştaki kemeri kazandış.
Program, 26 Ocak 2000 tarihinde banttan yayınlandığından WWE, Sid'in bu saltanatını 2 gün olarak kabul etti.
[3][4][63]
Boşta 02000-1-25 25 Ocak 2000 Las Vegas, NV Thunder Sid Vicious'ın yanlış Harris Brother'ı tuşladığını söyleyen Komisyon Üyesi Kevin Nash, bu nedenle kemeri Sid'in elinden aldı.
Program, 26 Ocak 2000 tarihinde banttan yayınlandı.
[2][3][4]
Kevin Nash 3 02000-1-25 25 Ocak 2000 <1 Las Vegas, NV Thunder Komisyon Üyesi olan Nash, kendini bu kemerle ödüllendirdi.
Program, 26 Ocak 2000 tarihinde banttan yayınlandı.
Bu saltanat, WCW tarafından da WWE tarafından da tanınmadı ancak WWE, Nash'in beş kez şampiyon olduğunu kabul etti.
[2][3][3][4][4][64]
39 Sid Vicious 2 02000-1-25 25 Ocak 2000 &0000000000000076.00000076 Las Vegas, NV Thunder Bu maç, üçgen üstü açık kafes maçıydı. Maçta ayrıca Kevin Nash ve Ron Harris yer aldı. Sid, Nash'i pes ettirerek boştaki kemerin sahibi oldu.
Program 26 Ocak 2000 tarihinde banttan yayınlandığından WWE, Sid'in saltanatını 75 gün olarak kabul etti.
[3][4][65]
Boşta 02000-4-10 10 Nisan 2000 Denver, CO Nitro Vince Russo ve Eric Bischoff, WCW yeniden başlatıldığıiçin tüm WCW kemerlerini boşa aldı. [3][4][66]
40 Jeff Jarrett 1 02000-4-16 16 Nisan 2000 &0000000000000008.0000008 Chicago, IL Spring Stampede Boştaki kemer için yapılan turnuvanın finalinde Diamond Dallas Page'i yendi. [3][4][66]
41 Diamond Dallas Page 3 02000-4-24 24 Nisan 2000 &0000000000000001.0000001 Rochester, NY Nitro Bu maç, üstü açık kafes maçıydı. [3][4]
42 David Arquette 1 02000-4-25 25 Nisan 2000 &0000000000000012.00000012 Syracuse, NY Thunder Bu maç; Arquette ve Diamond Dallas Page'in, Eric Bischoff ve Jeff Jarrett'la karşılaştığı bir takım maçıydı. Arquette, Bischoff'u tuşlayarak DDP'nin kemerini kazandı.
Program, 26 Nisan 2000 tarihinde banttan yayınlandı.
[3][4][67]
43 Jeff Jarrett 2 02000-5-07 7 Mayıs 2000 &0000000000000008.0000008 Kansas City, MO Slamboree Bu maç, Diamond Dallas Page'in de yer aldığı üçlü kafes maçıydı. [3][4][68]
44 Ric Flair 6(7) 02000-5-15 15 Mayıs 2000 &0000000000000007.0000007 Biloxi, MS Nitro Flair'ın yedinci saltanatı olmasına rağmen WWE.com, bu salatantı altıncı olarak kabul etmektedir. [3][4][69]
Boşta 02000-5-22 22 Mayıs 2000 Grand Rapids, MI Nitro Vince Russo, kemeri Ric Flair'ın elinden aldı. [3][4][70]
45 Jeff Jarrett 3 02000-5-22 22 Mayıs 2000 &0000000000000001.0000001 Grand Rapids, MI Nitro Vince Russo boştaki kemeri Jarrett'a verdi, ancak Kevin Nash kemeri çaldı. Nash, daha sonra Jarrett'ı kendisiyle No Holds Barred maçı yapmaya zorladı. Ancak maçı Jarrett kazandı.
Program 24 Mayıs 2000 tarihinde yayınlandığından WWE, Jarrett'ın bu saltanatını 2 gün olarak kabul etti.
[3][4][71]
46 Kevin Nash 3(4) 02000-5-23 23 Mayıs 2000 &0000000000000006.0000006 Saginaw, MI Thunder Bu maç, üçgen maçıydı. Maçta Scott Steiner da yer aldı.
Program 24 Mayıs 2000 tarihinde yayınlandığından WWE, Nash'in bu saltanatını 5 gün olarak kabul etti.
[3][4][72]
47 Ric Flair 7(8) 02000-5-29 29 Mayıs 2000 <1 Salt Lake City, UT Nitro Kevin Nash, kemeri Flair'a verdi. [3][4][72]
48 Jeff Jarrett 4 &0000000000000041.00000041 [3][4][73]
49 Booker T 1 02000-7-09 9 Temmuz 2000 &0000000000000050.00000050 Daytona Beach, FL Bash at the Beach Gecenin erken saatlerinde Hollywood Hulk Hogan'ın Jeff Jarrett ile kemer için karşılaştığı maç tartışmalı olarak bitti. Gerçekte Vince Russo, Hogan'ın Booker T'ye kaybeden Jarret'a yenilmesini istemişti. Ancak Hogan, Jarrett'a yenilmek istemedi ve bu yüzden Russo, Jarrett'a maçta yatmasını ve Hogan'ın kazanmasına izin vermesini söyledi. Jarrett maç sırasında ringe yattı ve Russo, şaşıran Hogan'a kemeri atarak almasını söyledi. Sonra Hogan, Jarrett'ı tuşladı ve yeni şampiyon olarak ilan edildi. Ancak daha sonra şirkette görünmedi. Russo bu olanlardan dolayı WCW'dan ayrıldı. Daha sonra şirkete geri döndü ve Jarrett'ı hâlâ şampiyon olarak kabul etti. Jarrett daha sonra Booker T'ye hazırlıksız yapılan bir maçta kemeri kaybetti. [3][4][74]
50 Kevin Nash 4(5) 02000-8-28 28 Ağustos 2000 &0000000000000020.00000020 Las Cruces, NM Nitro Bu saltanat Nash'in beşinci salatantı olmasına rağmen WWE.com, bu saltanatı dördüncü ve son olarak kabul etmiştir. [3][64]
51 Booker T 2 02000-9-17 17 Eylül 2000 &0000000000000008.0000008 Buffalo, NY Fall Brawl Bu maç, Caged Heat maçıydı. [3][75][76]
52 Vince Russo 1 02000-9-25 25 Eylül 2000 &0000000000000007.0000007 Uniondale, NY Nitro Bu maç, üstü açık kafes maçıydı. [3][77]
Boşta 02000-10-02 2 Ekim 2000 Daly City, CA Nitro Vince Russo, güreşçi olmadığını ve bu yüzden kemeri istemediğini söyleyerek bıraktı. [3][77]
53 Booker T 3 02000-10-02 2 Ekim 2000 &0000000000000055.00000055 Daly City, CA Nitro Boştaki kemer için yapılan San Francisco 49ers maçında Jeff Jarrett'ı yendi. [3][78]
54 Scott Steiner 1 02000-11-26 26 Kasım 2000 &0000000000000120.000000120 Milwaukee, WI Mayhem Bu maç, deli gömlekli üstü açık kafes maçıydı. [3][79][80]
55 Booker T 4 02001-3-26 26 Mart 2001 &0000000000000120.000000120 Panama City Beach, FL Nitro Bu program, son Nitro programıydı. 23 Mart 2001 tarihinde WCW, WWF tarafından satın alındı. Kemer, WWF'te WCW Championship adıyla savunulmaya devam etti. [3][81]
56 Kurt Angle 1 02001-7-24 24 Temmuz 2001 &0000000000000006.0000006 Pittsburgh, PA SmackDown! Program, 26 Temmuz 2001 tarihinde banttan yayınlandı. [3][82]
57 Booker T 5 02001-7-30 30 Temmuz 2001 &0000000000000020.00000020 Philadelphia, PA Raw Is War [3][83]
58 The Rock 1 02001-8-19 19 Ağustos 2001 &0000000000000063.00000063 San Jose, CA SummerSlam [3][84][85]
59 Chris Jericho 1 02001-10-21 21 Ekim 2001 &0000000000000015.00000015 St. Louis, MO No Mercy [3][86][87]
60 The Rock 2 02001-11-05 5 Kasım 2001 &0000000000000034.00000034 Uniondale, NY Raw Kemer, The Alliance'ın ölümü sonrası 19 Kasım 2001 tarihinde World Championship olarak anıldı. [3][88]
61 Chris Jericho 2 02001-12-09 9 Aralık 2001 <1 San Diego, CA Vengeance [3][89]
Birleştirildi 02001-12-09 9 Aralık 2001 San Diego, CA Vengeance World Championship kemeri için The Rock'ı yendikten sonra Chris Jericho, Stone Cold Steve Austin'i yendi ve World Championship kemeri ile WWF Championship kemeri birleştirildi. World Championship kemeri emekli edilirken WWF Championship'in adı Undisputed WWF Championship olarak değiştirildi. [3][89]

Kemeri kazananlar[değiştir | kaynağı değiştir]

# Güreşçi Kazanma sayısı Sahip olduğu gün sayısı WWE'nin tanıdığı
sahip olduğu gün sayısı
1 Hulk Hogan/Hollywood Hogan 6 1.177
2 Ric Flair 8[a] 501 505
3 Big Van Vader 3 377
4 Booker T 5 253
5 Sting 6 250
6 Lex Luger 2 235
7 Goldberg 1 174
8 Ron Simmons 1 150
9 Scott Steiner 1 120
10 The Giant 2 118
11 Kevin Nash 5[b] 97 96
The Rock 2 97
13 Sid Vicious 2 77
14 Jeff Jarrett 4 58 59
15 Bret Hart 2 56
16 Randy Savage 4 53
17 Diamond Dallas Page 3 29 30
18 Chris Jericho 2 15
19 David Arquette 1 12
20 Vince Russo 1 7
21 Kurt Angle 1 6
22 Chris Benoit 1 1

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ WCW'da Ric Flair sekiz kez şampiyon olarak sayılırken; WWE, Flair'ın iki saltanatını birleştirerek Flaır'ı yedi kez şampiyon saydı.
  2. ^ Kevin Nash'ın üçüncü satanatı WCW tarafından da WWE tarafından da sayılmadı. Ancak WWE, Nash'i beş kez şampiyon olarak kabul etti.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "WCW Wrestling History". Wrestling Information Archive. 2007-10-10 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-10-09. 
  2. ^ a b c d e f g "World Championship Wrestling World Heavyweight Title". Wrestling-Titles.com. 15 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-10-02. 
  3. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as at au av aw ax ay az ba bb bc bd be bf bg bh bi bj bk bl bm bn bo bp bq br bs bt bu bv bw bx by "WCW World Championship". WWE.com. 15 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Ekim 2016. 
  4. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as at au av aw ax ay az ba bb bc bd be bf bg bh bi bj "World Heavyweight Champion and WCW/NWA Title History". WCW.com. 17 Ağustos 2000 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Ekim 2016.  Geçersiz |ölü-url=bot: unknown (yardım)
  5. ^ "SuperBrawl II". Pro Wrestling History. 27 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-10-02. 
  6. ^ "Sting's first reign". WWE.com. 2008-07-24 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-10-09. 
  7. ^ "The Great American Bash 1992". Pro Wrestling History. 5 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-10-02. 
  8. ^ "Vader's first reign". WWE.com. 2007-10-11 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-10-09. 
  9. ^ "Ron Simmons' first reign". WWE.com. 2007-10-11 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-10-03. 
  10. ^ Hoops, Brian (2 Ağustos 2015). "On this day in pro wrestling history: Ron Simmons makes history by winning WCW World title". Wrestling Observer Figure Four Online. 7 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: Şubat 19, 2017. 
  11. ^ "Vader's second reign". WWE.com. 3 Eylül 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-10-09. 
  12. ^ "Sting's second reign". WWE.com. Erişim tarihi: 2007-10-09. 
  13. ^ "Vader's third reign". WWE.com. 2007-10-09 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-10-09. 
  14. ^ "Starrcade 1993". Pro Wrestling History. 9 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-10-02. 
  15. ^ "Ric Flair's first reign". WWE.com. 3 Eylül 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-10-09. 
  16. ^ "Bash at the Beach 1994". Pro Wrestling History. 30 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-10-02. 
  17. ^ "Hulk Hogan's first reign". WWE.com. 2008-07-24 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-10-09. 
  18. ^ a b "The Giant's first reign". WWE.com. 3 Eylül 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-10-03. 
  19. ^ "World War 3 1995". Pro Wrestling History. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-10-02. 
  20. ^ "Randy Savage's first reign". WWE.com. 2008-03-31 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-10-09. 
  21. ^ "Starrcade 1995". Pro Wrestling History. 9 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-10-02. 
  22. ^ "Ric Flair's third recognized reign". WWE. 3 Eylül 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-10-09. 
  23. ^ "Randy Savage's second reign". WWE.com. 2008-03-23 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-10-03. 
  24. ^ "SuperBrawl VI". Pro Wrestling History. 27 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-10-02. 
  25. ^ "Ric Flair's fourth recognized reign". WWE. 3 Eylül 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-10-09. 
  26. ^ "The Giant's second reign". WWE. 3 Eylül 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-10-03. 
  27. ^ "Hog Wild 1996". Pro Wrestling History. 13 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-10-02. 
  28. ^ "Hulk Hogan's second reign". WWE. 2008-03-27 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-10-09. 
  29. ^ "Lex Luger's second reign". WWE.com. 3 Eylül 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-10-03. 
  30. ^ "Road Wild 1997". Pro Wrestling History. 13 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-10-02. 
  31. ^ "Hulk Hogan's third reign". WWE.com. 2008-01-07 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-10-09. 
  32. ^ "Sting's third reign". WWE.com. 3 Eylül 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-10-03. 
  33. ^ "Starrcade 1997". Pro Wrestling History. 9 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2008-01-16. 
  34. ^ "Starrcade 1997". p.W.w. Everything Wrestling. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2008-01-16. 
  35. ^ a b "Sting's fourth reign". WWE.com. 2007-10-11 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-10-03. 
  36. ^ "Spring Stampede 1998". Pro Wrestling History. 8 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-10-02. 
  37. ^ "Randy Savage's third reign". WWE.com. 2008-02-19 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-10-09. 
  38. ^ "Hulk Hogan's fourth reign". WWE.com. 2007-10-11 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-10-03. 
  39. ^ "Bill Goldberg's first reign". WWE.com. 2007-10-11 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-10-03. 
  40. ^ "Starrcade 1998". Pro Wrestling History. 9 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-10-02. 
  41. ^ "Kevin Nash's first reign". WWE.com. 2008-07-06 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-10-09. 
  42. ^ "Hulk Hogan's fifth reign". WWE.com. 2008-07-23 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-10-03. 
  43. ^ "Uncensored 1999". Pro Wrestling History. 13 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-10-02. 
  44. ^ "Ric Flair's fifth recognized reign". WWE. 3 Eylül 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-10-09. 
  45. ^ "Spring Stampede 1999". Pro Wrestling History. 8 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-10-02. 
  46. ^ "Dallas Page's first reign". WWE. 2007-10-11 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-10-09. 
  47. ^ "Sting's fifth reign". WWE. 3 Eylül 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-10-03. 
  48. ^ "Dallas Page's second reign". WWE.com. 3 Eylül 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-10-03. 
  49. ^ "Slamboree 1999". Pro Wrestling History. 10 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-10-02. 
  50. ^ "Kevin Nash's second reign". WWE.com. 16 Eylül 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-10-09. 
  51. ^ "Randy Savage's fourth reign". WWE.com. 2007-09-05 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-10-03. 
  52. ^ "Hulk Hogan's sixth reign". WWE.com. 2007-10-11 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-10-03. 
  53. ^ "Fall Brawl 1999". Pro Wrestling History. 13 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-10-02. 
  54. ^ "Sting's sixth reign". WWE.com. 3 Eylül 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-10-09. 
  55. ^ "Bret Hart's first reign". WWE.com. 22 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-10-03. 
  56. ^ "WCW World Title Tournament 1999". Pro Wrestling History. 8 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-10-02. 
  57. ^ "Mayhem 1999". Pro Wrestling History. 8 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-10-02. 
  58. ^ "Bret Hart's first reign". WWE.com. 22 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-10-09. 
  59. ^ a b "Bret Hart's second reign". WWE.com. 2007-12-29 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-10-03. 
  60. ^ "Wrestler Profiles: Bret Hart". Online World of Wrestling. 10 Eylül 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-10-03. 
  61. ^ a b "Souled Out 2000". Pro Wrestling History. 27 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-10-03. 
  62. ^ "Wrestler Profiles: Chris Benoit". Online World of Wrestling. 1 Eylül 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-10-03. 
  63. ^ "Sid Vicious' first reign". WWE.com. 3 Eylül 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-10-03. 
  64. ^ a b "Kevin Nash's fifth reign". WWE.com. 16 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-10-03. 
  65. ^ "Sid Vicious' second reign". World Wrestling Entertainment. 3 Eylül 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-10-13. 
  66. ^ a b "Jeff Jarrett's first reign". WWE.com. 2007-10-14 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-10-03. 
  67. ^ "David Arquette's first reign". WWE.com. 2007-10-24 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-10-03. 
  68. ^ "Jeff Jarrett's second reign". WWE.com. 2007-10-02 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-10-03. 
  69. ^ "Ric Flair's sixth reign". WWE.com. 16 Eylül 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-10-03. 
  70. ^ "Jeff Jarrett's third reign". WWE.com. 2007-10-12 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-10-03. 
  71. ^ http://www.thehistoryofwwe.com/wcw00-01.htm
  72. ^ a b "Kevin Nash's fourth reign". WWE. 3 Eylül 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-10-03. 
  73. ^ "Jeff Jarrett's fourth reign". WWE. 2007-10-12 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-10-03. 
  74. ^ "Bash at the Bash 2000". Pro Wrestling History. 30 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-10-02. 
  75. ^ "Fall Brawl 2000". Pro Wrestling History. 13 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-10-02. 
  76. ^ "Booker T's second reign". WWE. 16 Eylül 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-10-09. 
  77. ^ a b "Vince Russo's first reign". WWE.com. 2007-04-19 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-10-03. 
  78. ^ "Booker T's third reign". WWE.com. 3 Eylül 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-10-03. 
  79. ^ "Mayhem 2000". Pro Wrestling History. 8 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-10-02. 
  80. ^ "Scott Steiner's first reign". WWE.com. 2007-10-11 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-10-09. 
  81. ^ "Booker T's fourth reign". WWE.com. 2007-10-11 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-10-03. 
  82. ^ "Kurt Angle's first reign". WWE.com. 1 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-10-03. 
  83. ^ "Booker T's fifth reign". WWE.com. 3 Eylül 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-10-03. 
  84. ^ "SummerSlam 2001". Pro Wrestling History. 25 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-10-02. 
  85. ^ "The Rock's first reign". WWE.com. 2008-03-31 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-10-09. 
  86. ^ "No Mercy 2001". Pro Wrestling History. 2 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-10-02. 
  87. ^ "Chris Jericho's first reign". WWE.com. 2008-02-15 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-10-09. 
  88. ^ "The Rock's second reign". WWE.com. 3 Eylül 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-10-03. 
  89. ^ a b "Chris Jericho's second reign". WWE.com. 2008-02-15 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2007-10-03. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]