Voyageurs Ulusal Parkı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Voyageurs Ulusal Parkı
Voyageurs National Park
Voyageurs Ulusal Parkı'nda sonbahar başı
Alan türü Ulusal Park
Sınıflandırma IUCN II
Devlet  ABD
Devlet ABD
Federasyon Minnesota
Şehir International Falls
İlçe St. Louis, Koochiching
Koordinatları K 48° 30' 00" B 92° 53' 00"
Karasal alanı 882 km²
88 300
Kuruluş tarihi 8 Nisan 1975
Ziyaretçi sayısı 177.184 (2011)
Kontrol kuruluşu Ulusal Park Hizmeti
İnternet sitesi http://www.nps.gov/voya/

Voyageurs Ulusal Parkı, Amerika Birleşik Devletleri Minnesota eyaletinin kuzeyinde, International Falls(en:International Falls, Minnesota) şehri yakınlarında bulunan, 882 km² yüzölçümünü kapsayan, ABD Ulusal Park Hizmeti tarafından idare edilen bir ulusal parktır.

Bu ulusal parka verilen isim (yani "Voyageurs") 17. yüzyıl ortalarından itibaren Doğu Kanada'dan çıkıp su üzerinden kanolarla şimdiki ABD'nin kuzey ve batısına yerli Amerikalılarla ticaret yapmak için gelen ilk beyaz Fransız asıllı kürk tüccarlarına ve bunlara finans sağlayan ve malları için toptan tedarik-alım ve pazarlama desteği veren Montrealli Fransız asıllı Kanadalılara atıf yapılmaktadır.

By ulusal park su ile ilgili turizm hizmetleri ile iyi bilinmektedir. Parkya yüzeyi 890 km²'yi aşkın su alanı bulunmaktadır. Her yıl, kış ayları haricinde, kano ve Eskimo kayığı ("kayak") sporcuları; diğer otomobil çekişli motorbot kullanıcılar ve tatlı su balıkçılarından oluşan büyük sayıda ziyaretçi çekmektedir. Her yani park arazisi içinde bulunan ve gayet ilgi çeken vahşi doğası bulunan Kabetogama Yarımadası ancak su vasıtaları ile ziyaret edilebilmektedir. Ulusal parkın doğusunda "Sınır Suları Kano Bölgesi Vahşi Alanı" bulunmaktadır. Parkta oto ile çekilen motorbotları suya indirmek ve sudan çıkartmak için birkaç özel rampa bulunmaktadır.

Bu faaliyet mevsimseldir. Bu parkta çok soğuk geçen ve kar yağışlı kış mevsiminde suların çoğu buz tutup su vasıtaları kullanmaya uygun olmamaktadır. 20. yüzyıl sonlarında ise park arazilerinde kış sporları pistleri, kayak, kızak veya kar ayakkabısı kullanarak trekking ve gezi ve kar-mobil vasıtası kullanma sporları geliştirilmiştir.

Voyageur Ulusal Parkı ve etrafındaki diğer rekreasyon bölgeleri haritası

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]