Gezginler (film)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Voyagers (film) sayfasından yönlendirildi)
Voyagers
Filmin afişi
YönetmenNeil Burger
Yapımcı
YazarNeil Burger
Oyuncular
MüzikTrevor Gureckis
Görüntü yönetmeniEnrique Chediak
KurguNaomi Geraghty
Stüdyo
DağıtıcıLionsgate
Çıkış tarih(ler)i9 Nisan 2021 (2021-04-09) (ABD)
Süre108 dakika
ÜlkeAmerika Birleşik Devletleri
Dilİngilizce
Bütçe$29 milyon
Hasılat$3.9 milyon

Voyagers, Neil Burger tarafından yazılan ve yönetilen 2021 yapımı Amerikan bilimkurgu filmidir.[1] Filmin oyuncuları Tye Sheridan, Lily-Rose Depp, Fionn Whitehead, Colin Farrell, Chanté Adams, Isaac Hempstead Wright, Viveik Kalra, Archie Renaux, Archie Madekwe ve Quintessa Swindell'dir.

Film, 9 Nisan 2021'de gösterime girdi ve eleştirmenlerden karışık eleştiriler aldı.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

İnsan ırkının geleceği tehlikedeyken, zeka ve itaat için yetiştirilmiş bir grup genç erkek ve kadın, uzak bir gezegeni kolonileştirmek için bir keşif yolculuğuna çıkar. Görevle ilgili rahatsız edici sırları ortaya çıkardıklarında, eğitimlerine meydan okurlar ve en ilkel yanlarını keşfetmeye başlarlar. Gemideki yaşam kısa sürede kaosa sürüklenir ve olaylar gelişir.

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Yapım[değiştir | kaynağı değiştir]

Projenin, Ocak 2019'da Neil Burger tarafından yazıp yönetileceği duyuruldu. Film, "Uzaydaki Sineklerin Tanrısı" olarak tanımlandı. Nisan 2019'da Colin Farrell, Tye Sheridan, Lily-Rose Depp ve Fionn Whitehead'ın filmde yer alacağı açıklandı. Çekimler haziran ayında Romanya'da başladı.

Projenin, Ocak 2019'da Neil Burger tarafından yazıp yönetileceği duyuruldu. Film, "Uzaydaki Sineklerin Tanrısı" olarak tanımlandı.[2] Nisan 2019'da Colin Farrell, Tye Sheridan, Lily-Rose Depp ve Fionn Whitehead'ın filmde yer alacağı açıklandı. Çekimler haziran ayında Romanya'da başladı.[3]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "'Voyagers' Summary & Ending, Explained - Depicts Horrors Of Human Madness | DMT". Digital Mafia Talkies (İngilizce). 11 Mayıs 2021. 11 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Haziran 2021. 
  2. ^ "'Upside' Director Neil Burger Sets Sci-Fi 'Voyagers' as Next Project". 15 Nisan 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Haziran 2021. 
  3. ^ "'Voyagers': Colin Farrell, Lily-Rose Depp, Tye Sheridan Among Cast For Neil Burger's Sci-Fi-Thriller; Uni Int'l Buys Major Markets From AGC". 16 Nisan 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Haziran 2021. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]