Vince Neil

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vince Neil
Genel bilgiler
Doğum adıVincent Neil Wharton
Doğum8 Şubat 1961 (63 yaşında)
TarzlarHard rock
Heavy metal
Glam metal
MesleklerMüzisyen, Söz yazarı
Etkin yıllar1981'den beri
Müzik şirketiWarner Bros., Image, Mötley, Hip-O, Elektra, Beyond, Leathür
Resmî sitewww.vinceneil.net

Vincent Neil Wharton (d. 8 Şubat 1961), Amerikalı vokalist ve müzisyen, heavy metal grubu Mötley Crüe'nün vokalisti olarak tanınır.

Önceki hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

Neil, Hollywood, Kaliforniya'da Odie ve Shirley Wharton'ın oğlu olarak dünyaya geldi. 1960'lı yıllarda, ailesi Güney Kaliforniya Inglewood'dan Watts'a taşındı, zorlukla Glendora'da Sunflower İlkokulu ve sonra Royal Oak Lisesini bitirdikten sonra. Neil'in, okulda kavgadan ve uyuşturucu kullanımından dolayı başı oldukça derde girmişti ve sonunda okuldan atılmıştı. Neil, ergenlik çağında müzikle ilgilendiği kadar, sörf, basketbol, beyzbol, futbol ve güreşle de ilgilendi.

Kişisel hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

Evlilikler[değiştir | kaynağı değiştir]

Vince Neil, ilk eşi Beth Lynnle 1981'de evlendi ve 1985'te boşandılar. 1987 Nisanında güreşçi ve model Sharise Ruddellla ile evlendi. Çiftin 1993'teki boşanmalarından önce Skylan adında bir kızları oldu.

1993'ün başlarında, makyözüyle olan tanışma randevusunda yakalandıktan sonra aktris ve Playboy Playmate, Heidi Mark'la çıkmaya başladı. Çift yaklaşık 2 ay sonra nişanlandılar ve 2000'de evlendiler. 2001'in Ağustos'unda, kısa bir ayrılıştan sonra ve birkaç barışma atılımından sonra, 2003'te boşandılar.

Dördüncü eşi, Lia Gerardini'yle, Ocak 2005'te evlendi.

Konser albümü[değiştir | kaynağı değiştir]

Live at the Whisky: One Night Only