Vikiproje tartışma:Çanakkale Savaşları

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Türkiye'nin yakın tarihini ilgilendiren böyle önemli konulardaki madde eksikliğini görerek bu projeyi başlatmandan dolayı seni kutluyorum sevgili Makedon. Tam destek benden! Hepimize kolay gelsin. --Metal Militia ileti 11:19, 18 Mart 2007 (UTC)

Eksik kalan başlıklar varsa bana mesaj ile belirtiniz elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım --Semih Sevinç 19:04, 15 Ekim 2008 (UTC)

(Semih Sevinç'e cevaben yazılan mesajdır.)

Merhaba Semih Bey. Önce, ilginiz için teşekkür ederim. Konuları şöyle irdeleyelim izninizle,

  • Projede, açıkçası şu an, açılmasını gerekli gördüğüm madde yok. Kara Harekatı maddesinin Kumkale Çıkarması alt başlığının maddesi unutulmuş, malzeme var elimde, bir elim değdiğinde hazırlayacağım.
  • Elbette pek çok maddenin pek çok alt başlığı, madde olarak düzenlenebilir. Ancak elinizdeki kaynaklar, benim elimdeki kaynaklarsa, buna pek olanak yok. Elimdeki kaynaklarda, altbaşlıkları madde haline getirecek çapta malzeme yok. Başka kaynaklar varsa elinizde, olabilir. Benim elimdeki kaynaklar, maddelerin kaynakça bölümünde veriliyor.
  • Çanakkale Savaşları konusunda en önemli kaynak, Genelkurmay Başkanlığı Harp Tarihi Dairesi'nin yayınlarında olan "Birinci Dünya Harbinde Türk Harbi". Bu serinin 5. Cildi. Cilt, aslında 3 kitaptan oluşuyor. 2. Kitap şu an elimde. Ancak belirli olmayan bir süre sonunda geri göndermem gerek. Geri dönüp gözatma şansım olamayacağı için birçok paragrafı, bir word belgesine harfi hafrine yazmak zorundayım. Hiç yoktan iyidir. Bu bile, beni bir define bulmuş kadar sevindirdi. Serdar Bey'e minnettarım. Ama birinci ve üçüncü kitaplar elimde yok. Bulabilmek için uğraşıyorum.
  • Bu savaşlara katılmış subaylarla ilgili hemen hiç maddemiz yok. Birer özgeçmiş bularak maddeleştirmek çok çok iyi olurdu. Ayrı bir alt kategori de açılırdı, "Çanakkale Savaşında Türk Subayları" gibi örneğin.
  • 57. Alay maddemiz var. Muharebelere katılmış olan diğer birlikler hakkında da madde çıkarabilsek iyi olur. --Makedon 11:12, 16 Ekim 2008 (UTC)
  • Maddelere gerekli krokilerin konulması şart. Krokiler üzerinde çalışıyorum. Ama, bir mimar, elimdeki bir taslak krokiyi, maddeye konulacak hale, benden beşte bir daha kısa sürede ve çok daha düzgün bir halde hazırlayabilir. Henüz böyle cengaver bir mimar :) bulamadım.

Saygılarımla. --Makedon 11:12, 16 Ekim 2008 (UTC)