Vikiproje:Veteriner tıp/sol pano

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Veteriner Tıp Projesi nedir?

Veteriner Tıp Projesi, veteriner tıp alanıyla ilgili maddelerin kolektif bir şekilde düzenlenmesini, geliştirilmesini ve konu ile ilgili yeni maddeler açmayı amaçlamaktadır. Proje, Vikipedi'de veteriner tıp alanına giren konulardaki eksiklerin planlı bir şekilde giderilmesini hedefler.

Eğer siz de projeye katkıda bulunmak istiyorsanız katılımcılar listesine isminizi ekleyebilir, iş bölümü ve hedefler kısmına göz atabilir ya da iş birliği projesine katkı sunabilirsiniz. Bununla birlikte çalışılan maddeleri incelemeyi ve anket ve oylamalara katılarak görüş bildirmeyi unutmayın. Ayrıca varsa proje ile ilgili isteklerinizi istek sayfasından bildirebilirsiniz.

Hedefler

Projede ana hedef Vikipedi'de yer alan veteriner tıp ile ilgili maddeleri geliştirmek, kaynaklandırmak, maddelerdeki güncel olmayan ve tartışmalı kaynaksız bilgileri çıkartmak ve Türkçe Vikipedi'de olmayan veteriner tıp ile ilgili maddeleri diğer dillerden tercüme ederek Türkçe Vikipediye kazandırmaktır. Bunun için iş bölümü ve hedefler kısmına göz atabilirsiniz.

Proje konuları

Veteriner Tıp Projesi; hayvan hastalıkları, bu hastalıkların teşhisi ve tedavisi, hayvan besleme, genetik ıslah, hijyen ve gıda güvenliği, salgın hastalıklar, insan ve çevre sağlığı gibi pek çok konuyu içinde barındırmaktadır. Veteriner tıp dalının, evcil ve vahşi tüm hayvan türlerini kapsayan geniş bir bilim dalı olması sebebiyle, hayvan sağlığının yanı sıra doğrudan ve dolaylı olarak insan sağlığına da etki etmektedir. Bu sebeple tıp alanına giren çeşitli konular da bu proje kapsamına girer.

Yöntem
  • Projenin konu kapsamında giren herhangi bir maddeyi geliştirmekle işe başlayabilirsiniz. Bunun için veteriner tıp taslakları kategorisi yararlı olabilir.
  • Konu ile ilgili Türkçe Vikipedi'de yer almayan maddeleri açabilirsiniz. Açtığınız maddeleri açılan maddeler sayfasına eklemeyi unutmayın.
  • Taslak maddeleri geliştirerek maddelerin daha kaliteli hale gelmesini sağlayabilirsiniz.
  • Yardımcı kategori, şablon ve araçlar için kategoriler ve şablonlar sayfasına göz atabilirsiniz.
  • Kullanıcıların yeni bir madde eklenmesi veya belli işlerin tamamlanması için istekte bulundukları istek sayfasına isteklerinizi yazabilirsiniz.
  • Maddelerde kaynak göstermeyi unutmayın. Doğrulanabilirlik, Vikipedi maddeleri açısından çok önemli olduğunda, kaynak eklemek için bilgileri alıntı yaptığınız cümlelerin sonuna kaynak gösterme şablonları ekleyin. Ya da basitçe kaynağınızı <ref> ve </ref> kodları arasına ekleyin.
  • İşbirliği projesine katılıp, diğer kullanıcılar ile birlikte belirli bir hedefe odaklanın.
  • Veteriner tıp ile ilgili okuduğunuz güncel ve ilginç haberleri yazıları güncel haberler sayfasına ekleyebilir ve diğer kullanıcılarla paylaşabilirsiniz.
İleri katkılar
 • Veteriner Tıp Projesi kapsamına giren maddeleri tespit edin ve {{VikiProje}} şablonunu uygun parametreler ile birlikte maddenin tartışma sayfasına ekleyin. Böylece Veteriner Tıp projesinin alanını genişletip, ilgili konuların daha çabuk geliştirilmesini sağlayın. Bu şablonu koyarken başına yk eklemeyin. Örneğin {{yk:VikiProje Veteriner Tıp}} olmamalıdır.
 • Veteriner tıp veya tıp alanıyla ilgili kullanıcıları davet ederek projenin gelişmesine katkıda bulunun. Davet etmek için ilgili kullanıcının mesaj sayfasına {{VikiProje Veteriner Tıp-Davet}} şablonunu ekleyin.