Vikiproje tartışma:Müzik

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Vikiproje:Müzik/Yardım sayfasından yönlendirildi)
  • Bugün bu sayfayı tesadüfi gördüm. Arkadaşlar bu projenin içeriği nasıl olacak? Ne gibi sorumluluklar alınacak? Nasıl şablonlar oluşturulacak? vs gibi konularda herkesin fikri alınarak bu proje oluşturulursa daha iyi olmaz mı? Çalışma şablonu yerleştirilmiş iken yakalamak istedim. Büyük ihtimalle ingilizce vikiden çevrilecek ama biz bunu kendi ihtiyaçlarımıza göre düzenlersek daha uygun olmaz mı?--Hedda Gabler 12:06, 20 Şubat 2009 (UTC)
  • Hayır, VikiProjeyi baştan sona kendi ihtiyaçlarımıza göre yazdım. İngilizce Vikipedi'den hiçbir şekilde çevirme yapmadım. Eğer sizin önerebileceğiniz herhangi bir ihtiyaç varsa vikiprojeye katılmak şartıyla ekleyebilirsiniz. --♪♫Berkay0652|ileti 21:21, 22 Şubat 2009 (UTC)
  • Katılırım tabi ama öncelikle sayfanın tablosu oldukça geniş. Sağa doğru kaydırılıyor devamı için. Genişiliği %100 yapmak gerek. Sizin bilgisayar ekranında da tablo oldukça geniş mi yoksa sayfaya tam yayılıyor mu? --Hedda Gabler 15:49, 23 Şubat 2009 (UTC)
  • Ben hem Mozilla Firefox'ta hem de Internet Explorer'da denedim ama tabloda bir sorun saptamadım. Normal bir genişliği var gibi görünüyor. --♪♫Berkay0652|ileti 18:25, 23 Şubat 2009 (UTC)
  • Evet tam boyut görüküyor şu an.--Hedda Gabler 13:42, 27 Şubat 2009 (UTC)

Katılım ve ayın işbirliği önerisi[kaynağı değiştir]

  • Arkadaşlar, vikiprojede sadece 1-2 bölümde etkinlik var. Mümkün olduğunca diğer alanlarda da etkinlik gösterelim. Örneğin müzik alanında yer alan ayın işbirliğine olan önerileriniz varsa şu anki ileti sayfasına yazarak oylama yapabiliriz. Benim önerim "müzik maddelerindeki listelerde yer alan U.S. kısaltmasının ABD olarak değiştirilmesi"dir. Bunu kabul ediyorsanız destek vererek bu çalışmaya katılacağınızı belirtebilirsiniz. --♪♫Berkay0652|ileti 15:06, 8 Mart 2009 (UTC)
Destek Destek --♪♫Berkay0652|ileti 15:06, 8 Mart 2009 (UTC)
  • Bence ikinci değil, ikinci ve üçüncü gösterilmeli. --Maniaqq 14:31, 14 Haziran 2009 (UTC)

Ayın işbirliği[kaynağı değiştir]

  • Okullar kapandığına göre herkesin etkin olarak yer alacağı bir ayın işbirliği konusu seçmeliyiz sanırım. Konu hakkında önerisi olan var mı? Eğer yoksa önerim şu;
Müzik albümü taslakları kategorisinde yer alan tüm maddeleri geliştirip en azından bilgi kutusu ve kapak resimleri yüklemek uygun olur diye düşünüyorum. Yukarıda bulunan Hedda Gabler'in önerisini de "Yapılacaklar" bölümüne yazmak en doğrusu. Destekleyen varsa lütfen belirtsin.
  • Destek Destek --♪♫Berkay0652|ileti 09:34, 14 Haziran 2009 (UTC)
  • Destek Destek --мrxesu 11:58, 14 Haziran 2009 (UTC)
  • Karşı Karşı Albüm taslaklarında çok sayıda madde var. Bunların çoğu hakkında da fazladan bilgi bulmak mümkün değil. O yüzden belki de Hadda Gabler'in dediği gibi daha faydalı olabilecek bir madde üzerinde yoğunlaşmamız daha iyi olabilir diye düşünüyorum. Bu madde Eurovision olabilir, veya Müzik maddesinin geliştirilmesi gibi daha genel bir çalışma da olabilir. Saygılarımla... --Caster Troymsj 10:34, 14 Haziran 2009 (UTC)
  • Destek Destek Fakat aktif olarak katılamam, düşünsel olarak destekliyorum. Uğraşı verenlere kolay gelsin.  Levent İleti Katkılar   16:33, 14 Haziran 2009 (UTC)
  • Destek Destek--ѕησω ωнιтє qυєєη ιℓєтι 09:55, 15 Haziran 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum Sayın Caster Troy, ben bir madde üzerinde yoğunlaşma fikrinin "Yapılacaklar" bölümüne konulmasını düşünmüştüm. Yani bir madde üzerinde yoğunlaşmak için farklı bir oylama daha yapmak daha iyi olacaktır. (Hem ayrıca albüm maddelerini, sadece düzenlemek ve Vikipedi standartlarına ulaştırmak bile yeterli kanımca) --♪♫Berkay0652|ileti 15:13, 15 Haziran 2009 (UTC)
  • Destek Destek İyi bir ayın işbirliği. Sadece süre tüm liste için az gelebilir, daha sonra aynı işbirliğine devam etmek mümkün. Kolay gelsin, katılmaya çalışacağım.--temaileti 15:57, 15 Haziran 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum Siz öyle diyorsanız öyledir Sayın Berkay:) ztn herkes desteklemiş projeyi demokrasi karşısında boynumuz kıldan ince. Ben de elimden geldiğince katkıda bulunmaya çalışırım... --Caster Troymsj 22:06, 15 Haziran 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum Karşı çıkmadığınız için gerçekten çok teşekkür ederim. --♪♫Berkay0652|ileti 17:20, 17 Haziran 2009 (UTC)
  • Destek Destek ve yorum İyi fikir. Ancak bir aylık süre yetmeyebilir. Bu durumda devam edilebilir. --Kemal K.ileti 08:00, 22 Haziran 2009 (UTC)
  • O halde oylama kapandı. Bu oylamayı da arşive kopyalıyorum. --♪♫Berkay0652|ileti 22:12, 22 Haziran 2009 (UTC)

Sayfa, bu ayın işbirliği kapsamında oluşturuldu. Aslında amaç taslaklar olarak gözüküyor ama yeni diskografi de sorun olmaz diye düşündüm :). --Physician 08:34, 10 Ağustos 2009 (UTC)

İlgilenenlere "No Doubt" ve türevleri[kaynağı değiştir]

No Doubt maddesini en wikiden çevirdim orada KM. fakat bizim maddeyse bir sürü kırmızı bağlantı var, yardım etmek isteyenleri beklerim. Bu arada No Doubt diskografisi de seçkin liste olabilir ve The Singles 1992–2003 de KM kıvamında. İlgilenmek isteyen varsa, beklerim. --Hedda Gabler 10:05, 18 Ağustos 2009 (UTC)

İş birliği - 2010[kaynağı değiştir]

Sonunda VikiProje'miz yeniden etkin. Bu yılbaşına kadar uygulanmak üzere İngilizce Vikipedi'deki iki kategorinin içeriği ile ilgili Türkçe'deki çevirileri tamamlamayı öneriyorum: Müzik türleri ve Müzik listeleri. Oylamaya sunuyorum.

Destek Destek-güzel öneri. şu birkaç ay süresince olmasa da daha sonra katkı yapmaya başlayabilirim. katılımcı sayısı da yeterli olursa güzel bir işbirliği projesi olur.--Szoszv 13:23, 2 Temmuz 2010 (UTC)

Şurada yarım kalmış bir SM çevirisi var. Kırmızılarına yardım etmek isteyen olursa, şurada da bizim devam eden bir SM çalışmamız var. --yabancım 15:06, 23 Temmuz 2010 (UTC)

Tartışma sayfaları[kaynağı değiştir]

Şu anda çoğu müzik maddesi değerlendirilmemiş ve çoğu maddenin de projeye dahil olduğu belirtilmemiş. Ben diyorum ki bunlara {{VikiProje Müzik}} şablonunu ekleyelim. --BilalOkmsmesaj 08:41, 31 Mart 2012 (UTC)

Yeniden Yapılanma[kaynağı değiştir]

Vikipedi'nin bakım isteyen veya muhtaç olduğu birçok müzik maddesi var. Bunları düzenlemek veya açmak, eski günlerde aktif olarak çalışan VikiProje Müzik'i tekrar canlandırmak için yeniden yapılanmaya ihtiyacımız var. Eğer çalışmalara katılmak istiyorsanız, lütfen aşağıya {{kullanıcı}} şablonuyla isminizi ekleyin. Daha sonra tek başıma altından kalkamayacağım bu işin planlamasını yapalım. --BilalOkms[o.O] 08:52, 6 Haziran 2012 (UTC)

Katılımcılar[kaynağı değiştir]

Bilalokms (MesajKatkılarİstatistikler)

Myxomatosis57 (MesajKatkılarİstatistikler)

34MERVE96 (MesajKatkılarİstatistikler)

Istekler bölümüne eklemeler[kaynağı değiştir]

Yeniden canlanan bir proje olduğunu farkedince girip istekler bölümüne 10K projesindeki müzikle ilgili kısımları ekledim. Sonra, istekler bölümünü proje üyeleri mi dolduruyordu acaba diye bir soru takıldı kafama. Eğer öyleyse eklemelerimi çıkartabilirsiniz. Ama eğer kabul ederseniz büyük bir katkıda bulunmuş olursunuz. Sevgiler. Sargon (mesaj) 18:50, 6 Ağustos 2012 (UTC)

Müzisyen maddelerindeki diskografi kısmı[kaynağı değiştir]

Eğer bir sanatçının diskografi maddesi varsa, ana maddedeki bu kısımlarda sanatçıların sadece stüdyo albümleri yer almalıdır ve bunu belirtmek gerekli değildir. Genel eğilim de böyledir? İtirazı olan veya fikri olan? Umarım on yıl içinde cevap alırım. - Seyit mesaj 19:52, 19 Mart 2015 (UTC)

Stüdyo albümlerinin yer aldığı veya yer alması gerektiği nerede belirtiliyor? Belirtilse dahi bu uygulamayı bilmeyen bir okurun bunu anlaması ve ilgili başlıkta yalnızca stüdyo albümlerinin listelenmesini algılaması mümkün değil. Bu sebepten ötürü pek çok kez bu başlıklara şarkı, single, EP vs eklendiğine şahit oldum hatta. Yer alması gerektiğine katılıyorum, ancak bunu okura da belirtelim bir şekilde.--RapsarEfendim? 22:26, 20 Mart 2015 (UTC)
Stüdyo albümleri bir sanatçının ana albümleridir ve pek çok single/EP bu albümlere dahil edilmektedir... - Seyit mesaj 16:28, 21 Mart 2015 (UTC)
Bunu anladım, bunu biz biliyoruz zaten; ancak her okur bilmiyor, onu demeye çalışıyorum. Futbolcu bilgi kutusuna neden "sadece lig maçlarını içerir" diye not düşüyoruz? Ben biliyorum, konu hakkında ilgili olan kullanıcılar da biliyor. Ama her okur bilmiyor bunu, o yüzden not düşüyoruz. Anlatabiliyor muyum?--RapsarEfendim? 12:38, 24 Mart 2015 (UTC)
Maddeyi okurlarsa veya ilgili bağlantıya tıklarlarsa stüdyo albümü olduğunj göreceklerdir :) - Seyit mesaj 13:58, 24 Mart 2015 (UTC)

YENİ BİR YÜZ OLABİLİR[kaynağı değiştir]

Müzik ilgi çekici birşeydir. Bu projeye yeni bir yüz (Ekran) getirebiliriz. Daha tanınan müzisyen veya şarkıcıların resimleri olabilir. Aynı zamanda seçkin medde yapılabilecek kaliteli maddeler var.(Bkz. Justin Bieber ve Shakira ) müzik denince daha renkli, daha az ciddiyet taşıyan birşey değil midir zaten? Umarım cevap veren biri olur. Şimdiden teşekkürler, İyi Günler. MarinetteKorkmaz (mesaj) 18:16, 18 Şubat 2017 (UTC)

m:Wikisongs II[kaynağı değiştir]

There are many songs you can´t writing an article about, so I want to start this new Project. If you are interested in you can write it your name in the list. Thank you. --Habitator terrae (mesaj) 15.01, 29 Mart 2018 (UTC)[yanıtla]

Niccolo Paganini maddesi[kaynağı değiştir]

Madde müzik vikiprojesine dahil edildiğinden buraya yazmak daha uygun olur diye düşündüm. Bir süredir Niccólo Paganini maddesini ingilizce halinden çevirmek ve daha geniş hale getirmek için uğraşıyorum. Büyük ölçüde tamamlandı ancak "Inspired works" başlığını bir türlü çeviremedim. Yardımcı olursanız (burada sadece tek başlığı danışıyorum danışmasına ancak başka bir yerde de düzenlenmeye ihtiyacı olan bir yer görürseniz lütfen çekinmeyin) madde tamamlanmış olacak. Belki biraz daha uğraşla kaliteli madde adayı bile yapabileceğimizi inanıyorum. İyi geceler dilerim. Emre Güneş123 (mesaj) 00.03, 21 Haziran 2020 (UTC)[yanıtla]

Kurumlarla ilgili içerik[kaynağı değiştir]

Bu projenin amacı sadece albümler, sanatçılar ile sınırlı kalmamalı, aynı zamanda müzik alanında hem Türkiye'de hem de dünyadaki önemli kurumlar, oluşumlar, önemli müzik sektörü profesyonelleri gibi bilgiler de dahil olmalı diye düşünüyorum. Zaten pek aktif bir proje olmadığı görülüyor ama müzik bütüncül bir yaklaşımla ele alınacaksa bunlar da çok önemli.

Öneriler:

Listeyi hızlıca yaptım, genişletilebilir. Xyclob (mesaj) 10.37, 16 Temmuz 2020 (UTC)[yanıtla]

@Xyclob, maddelerin Vikiproje kapsamına alınmasıyla @Superyetkin'in YBot'u ilgileniyor. Bu bot anladığım kadarıyla kategoriler üzerinden gidiyor. Botun Kategori:Müzik kuruluşları, Kategori:Müzik ödülleri, Kategori:Müzik akışı hizmetleri, Kategori:Müzik dergileri, Kategori:Müzik tesisleri, Kategori:Müzik endüstrisi gibi kategorileri izlemesi ile mümkün olabilir sanırım. --Dijkstra·ileti 21.49, 26 Kasım 2020 (UTC)[yanıtla]

Vikiprojenin ana konusu olan Müzik maddesi yeterince gelişmemiş görünüyor. Maddede şuanda hiç kaynak bulunmuyor, dünya üzerinde kabul gören müzik türleri ve bilimsel müziğin eğitime etkisi gibi kısaltılması veya yer almaması gereken başlıklar mevcut. İlgilenen olursa maddeyi birlikte geliştirelim. --Dijkstra·ileti 08.57, 23 Ekim 2020 (UTC)[yanıtla]

Biraz vakit bulabilirsem ben de bu konuya girişmek isterim aslında. Diğer taraftan öyle temel bir alan ki, insanın gözünde büyüyor. İngilizcesinden kopyalamak mümkün olabilir ama herhalde Türkçe kaynaklarla zenginleştirmek daha doğru olacaktır. Ki türkçe de yeterince kaynak var aslında. --Xyclob (mesaj) 18.33, 11 Kasım 2020 (UTC)[yanıtla]
Basit bir iki ekleme yaptım, maddenin başına ciddi eksiklik içerdiğini veya güvenilir olmadığını belirten bir uyarı notu eklenebilir mi? (Viki'de hala yeterince tecrübeli değilim, o yüzden kendim yapamadım)--Xyclob (mesaj) 19.15, 26 Kasım 2020 (UTC)[yanıtla]
Katkınız için çok teşekkürler @Xyclob. Maddeye {{özgün araştırma}} ekledim. Ben de zaman bulduğumda elimden geldiğince katkı vermeye çalışacağım.--Dijkstra·ileti 21.39, 26 Kasım 2020 (UTC)[yanıtla]

Nasıl Katılabilirim?[kaynağı değiştir]

Bir süredir Mavi Işıklar sayfası üstünde uğraşıyorum, kalitesinin arttırılmasını nasıl sağlayabilirim? Hala Başlangıç seviyesinde. Lim10Sevdalısı (mesaj) 13.54, 6 Eylül 2023 (UTC)[yanıtla]