Vikiproje:Kıbrıs/Eş denetim

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Proje Yapılacaklar Aletler Maddeler İş birliği Madde listesi Eş denetim Katılımcılar

Kıbrıs VikiProjesi'nin Madde eş denetimi bölümü, belli maddelerin kendi alanlarında ayrıntınlı değerlerlendirmelerinin yürütülmesi için oluşturulmuş ana proje sayfasıdır.

Madde eşdenetimi kapsamında maddelerin gözden geçerilmesi için üç çeşit şekil vardır:

  • Akran denetimi maddeleri geliştirmek ve genişletmek için fikirler üretilmesini sağlamak amacıyla, proje kapsamındaki maddelerin resmi olmayan bir değerlendirmesidir.
  • A-Sınıf maddelerin değerlendirilmesi resmi bir gözden geçirme olup, bu şekilde sınıflandırılması için bu resmi gözden geçirmeden geçmelidir
  • Bu bölüm, ayrıca proje için harici değerlendirmelerden de sorumludur:

A-Sınıf maddelerin değerlendirilmesi[kaynağı değiştir]

A sınıfı maddeler için bu madde eş denetimi sayfasında görüş birliğine varılması gerekmektedir.

A sınıfı maddelerin büyük ölçüde SM kriterlerini karşılaması gerekir; ve mutlaka ayrıntılı, akıcı, iyi kaynaklara sahip ve nazik bir anlatış biçimi olmalıdır.

Eğer bir madde aday gösterilmişse tartışma en az 7 gün sürer. Eski adaylıklara Vikiproje:Kıbrıs/Eş denetim/A-Sınıf/Arşiv sayfasından ulaşılabilir.

Adaylık prosedürü[kaynağı değiştir]

Bir maddeyi A-sınıf statüsü için aday göstermek için, {{Vikiproje:Kıbrıs/Eş denetim/A-Sınıf/Aday gösterilen maddenin ismi}} şeklinde adaylık sayfasını oluşturun. Adaylık sayfasının en üstüne ===[[aday gösterilen sayfanın ismi]]=== satırını yerleştirin, örnek başlık ismini maddenin ismiyle değiştirmeyi unutmayın. Bu başlığın altına aday gösterme gerekçenizi ekleyin ve ~~~~ kodunu ekleyerek imzalayın. Son olarak {{Vikiproje:Kıbrıs/Eş denetim/A-Sınıf/Aday gösterilen maddenin ismi}} kodunu "Adaylar" bölümüne ekleyin. "Aday gösterilen maddenin ismi" yerine maddenin adını yazın. Maddenin seçilmesi halinde, maddenin tartışma sayfasında proje değerlendirme şablonuna Sınıf=A eklenir.

Adaylıklar[kaynağı değiştir]

Akran denetimi[kaynağı değiştir]

Eş denetim süreci, proje kapsamındaki maddelerin geliştirilmesi ve genişletilmesi için fikir üretmek için düzenlenmiştir.

Bir madde aday gösterildiğinde, aday gösteren kişi yeterli geribildirim aldığını düşününceye kadar listede kalır. Eski adaylıklara Vikiproje:Kıbrıs/Eş denetim/Akran denetimi/Arşiv sayfasından ulaşılabilir.

Adaylık prosedürü[kaynağı değiştir]

{{Vikiproje:Kıbrıs/Eş denetim/Akran denetimi/Aday gösterilen maddenin ismi}} şeklinde adaylık sayfasını oluşturun. Adaylık sayfasının en üstüne ===[[aday gösterilen sayfanın ismi]]=== satırını yerleştirin, örnek başlık ismini maddenin ismiyle değiştirmeyi unutmayın. Bu başlığın altına aday gösterme gerekçenizi ekleyin ve ~~~~ kodunu ekleyerek imzalayın. Son olarak {{Vikiproje:Kıbrıs/Eş denetim/Akran denetimi/Aday gösterilen maddenin ismi}} kodunu "İncelenen maddeler" bölümüne ekleyin. "Aday gösterilen maddenin ismi" yerine maddenin adını yazın.

İncelenen maddeler[kaynağı değiştir]