Vikiproje:Formula 1/Yetiştirme serileri

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Formula yetiştirme serileri görev gücü, Formula 1'in alt yaş kategorileri hakkındaki maddeleri geliştirmek ve güncel tutmayı hedefler. Görev gücü, Vikipedi'de Formula 1'in alt kategorileri ile ilgili tüm konulardaki eksiklerin planlı bir şekilde giderilmesini ve ilgili yeni konuları Vikipedi'ye kazandırmayı hedefler.

Alt yaş kategorileri[kaynağı değiştir]

Formula yetiştirme serileri görev gücü, temel olarak Formula 1'e pilot yetiştirme amacı güden kategorilere odaklanmaktadır.

Yukarıdaki seriler başta olmak üzere karting serileri hariç Formula 1'e pilot yetiştirme amacı güden ve Uluslararası Otomobil Federasyonu tarafından regüle edilen kategoriler, Formula 1 alt kategoriler görev gücü kapsamındadır. Formula E ve W Series, Uluslararası Otomobil Federasyonu tarafından regüle edilmelerine rağmen alt kategoriler görev gücünün kapsamında değillerdir. Aynı şekilde IndyCar ve Deutsche Tourenwagen Masters gibi temel amacı Formula 1'e pilot yetiştirmek olmayıp Formula 1 ile pilot transferlerine girmiş seriler de görev gücü kapsamında değildir.

Yapılacaklar[kaynağı değiştir]

Oluşturulması gereken maddeler[kaynağı değiştir]

Formula 2[kaynağı değiştir]

Kod Sonuç
{{Kullanıcı VP Formula}}

Katılımcılar[kaynağı değiştir]

Bu başlıkta alt kategoriler görev gücünün katılımcıları yer almaktadır. Görev gücüne siz de katkı sunmak isterseniz listenin en altına kullanıcı adınızı ekleyebilirsiniz.