Vikipedi tartışma:İş birliği projesi/Arşiv/2008

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Nasıl öneri veriliyor?[kaynağı değiştir]

Buraya ekleme mi yapılması gerekiyor, yoksa öneri mi veriliyor?--foPen bana ileti gönder 15:28, 4 Ocak 2008 (UTC)

Oldukça kötü durumda olduğunu düşünüdüğüm proje sayfasını yeniledim, oluşturuduğum şablonlar şunlardır: {{Şablon:Haftanın-İşbirliği}} , {{Şablon:Haftanın-işbirliği-oylama}} arzuya göre ekleme yapılabilir, proje sayfası ve ilgili sayfalar herhangi bir kategori konulması gerekip gerekmediğini bilmiyorum. Yapılan işlemlerin şablonlardan anlayan bir arkadaş tarafından kontrol edilmesi ve varsa eksiklerinin giderilmesi rica olunur. Umarım haftanın işbirliği eski günleri kadar rağbet görmeye tekrar başlar. Cat msj 01:37, 5 Ocak 2008 (UTC)

Yeni Format Güzel[kaynağı değiştir]

Elinize sağlık. Kim yaptıysa. --foPen bana ileti gönder 09:28, 5 Ocak 2008 (UTC)

31 Aralık haftası[kaynağı değiştir]

  • Hafta yarın bitiyo. ama daha 500'e yakın madde var düzenlenecek. Bu haftanın işbirliği bir hafta daha uzatılsın... --maderibeyzamsj 09:30, 5 Ocak 2008 (UTC)

Projenin adındaki yazım yanlışı giderilmeli[kaynağı değiştir]

Haftanın iş birliği olmalı. Burayı gören tüm yeni nesiller işbirliğini doğru olarak kanıksamadan önce iş birliği şeklinde değiştirilmeli. Bilgi için:

  1. http://tr.wikipedia.org/wiki/Tart%C4%B1%C5%9Fma:Ana_Sayfa#Yaz.C4.B1m_yanl.C4.B1.C5.9F.C4.B1
  2. http://tr.wikipedia.org/wiki/Tart%C4%B1%C5%9Fma:Ana_Sayfa#.C4.B0.C5.9F_birli.C4.9Fi.2C_i.C5.9Fbirli.C4.9Fi-i.C5.9F_birli.C4.9Fi.2C_i.C5.9Fbirli.C4.9Fi...
  3. TDK Yazım Kılavuzu, Ankara, 2005, s. 265.

--Müştehi 20:43, 15 Şubat 2008 (UTC)

  • işbirliği, birçok dilbilimci tarafından birleşik yazılır ve öyle kabul edilir. tdk'nın kılavuzlarına da yıllarca böyle geçmiştir. 80 sonrası tdk bütün birleşik kelimeleri ayırdı. biz burada genel olarak tdk kılavuzunu rehber olarak kabul ediyor ve tavsiye ediyoruz. ancak işbirliği yazılışı yanlış değildir, not düşmek istedim. --kibelemesaj 21:00, 15 Şubat 2008 (UTC)
  • Bakınız bazı konularda TDK'yi bazı konularda Dil Derneği'ni , bazı konularda bazı dil bilimcileri, bazı konularda diğer bazı dil bilimcileri referans alırsak ve kendi düşüncemize göre tavsiye ve yönlendirme kararları alırsak burada milyarlarca harften oluşan ve temelde bir dil oyunu olan bilgi yığınlarını belirli bir düzene sokamayız. Ben de tabii ki burada dil bilimcisini birleşik yazmak isterdim. Çünkü ben de çocukluğumda sizin gibi öyle öğrendim. Ben de dil bilimi ayrı yazmaktan sizin gibi eriniyorum ama burayı 80'lerden sonra 90'lardan sonra hükûmetler değiştikten sonra, TDK Başkanı, yönetim kurulu değiştikten sonra, Türkçe Sözlük değiştikten sonra İmla Kılavuzu değişip Yazım Kılavuzu olduktan sonra bu böyle oldu, şu şöyle oldu, ama çoğu bilim adamı şöyle kabul ediyor diye veya çok önemli bir bilim adamı böyle kabul ediyor diye siyasî çekişmelerin yoğun olduğu şu günlerde hepimizin konuştuğu dil konusunu da bu işin içine katarsak pek doğru olmaz kanaatindeyim. Ve Danbury'nin çok iyi niyetle TDK'den kontrol edip değiştirttiği sol sütundaki haftanın işbirliği ibaresinin, bir tutarlılık ilkesi olarak her yerde değiştirilmesi gerektiğini savunuyorum. Not düşüyüm dedim.--Müştehi 21:15, 15 Şubat 2008 (UTC)
  • ben değiştirilmesine itiraz etmedim. genç nesiller doğru olarak kanıksamasın dediğiniz için, genç nesiller yirmi yılda değişen politikalara göre değil de dilin kendi iç kurallarına göre doğruya yanlışa kendileri karar versinler diye 'yanlış' kelimesine itiraz ettim. bakarsınız yönetim değişir, kelimeler birleşir, hani yanlıştı diye kafamızı yemesinler sonra. :) --kibelemesaj 21:18, 15 Şubat 2008 (UTC)
  • Haklısınız dil yaşayan bir varlıktır, sürekli değişir ve yolunu bulur. Yanlış dememim nedeni bunun terim olarak yazım yanlışı olarak kullanılmasından ileri gelmektedir. Ancak şu anki konjonktürdeve 15.02.2008 tarihinde ülkemizde dili düzenleyen tek resmî kurum olan TDK'nin bunu ayrı yazılması gerektiğini söylüyor ve ben de buna katılıyorum. Her yerde kural vardır. Bu kurallar yarın değişebilir ama ben şu an itibariyle onu öyle öğrenmek, öğretmek ve uygulamk zorundayım. Buradada kurallar vardır. İki insan var olduğundan beri kurallar vardır. Uyalım, uyalım, uyalım... Yönetim değişir, sözcükler birleşir, biz de tek tek birleştiririz.--Müştehi 21:27, 15 Şubat 2008 (UTC)
TDK`dan bağımsız olarak dilin kendi iç dinamiğinde de ayrı yazılır. Birleştiğinde harf ya da mana değişmesi olmuyorsa ayrı kullanılır. Fark etmek ayrı affetmek birleşik, açıkgöz birleşik söz etmek ayrı. Eğer TDK birleştirirse de TDK`ya itiraz edilir, bu yaptığınız değişiklik Türkçe`nin yapısına aykırı diye, yani yanlışlığından bir şey kaybetmiş olmaz. -- 16 21:36, 15 Şubat 2008 (UTC)
bu noktada da söylenecek şeyler var ama uzatmayayım. esas olarak dilde yanlış olmaz diyip susayım. --kibelemesaj 09:07, 16 Şubat 2008 (UTC)

madde istekleri[kaynağı değiştir]

Haftanın iş birliği olan madde isteklerinin açılmasına katılım yavaş yavaş başlıyor. Daha tonla da istenen madde var. Ayrıca tam olarak görüş birliğine varılmış bir işbirliği de görünmüyor. Bundan dolayı madde isteklerini bir hafta uzatalım diyorum. --Math34 00:09, 12 Mart 2008 (UTC)

En az bir hafta daha uzatılsa iyi olur (gerçi hâlâ yerine yenisi gelmedi ama). Uzatılsa dahi daha fazla katkı yapamayacağım; çünkü çok yoğunum. Fakat uzatılmasını destekliyorum. -- Dsmuratileti 18:37, 12 Mart 2008 (UTC)

Bir zamanlar bir projemiz vardı.[kaynağı değiştir]

Merhaba sevgili arkadaşlar. Bir zamanlar bir projemiz vardı. 27 Temmuz 2006 haftasıyla başlamıştı ve her hafta devam ettirilmeye çalışılırdı. Evet bahsettiğim proje şimdiye kadar Vikipedi'ye en çok katkı yapılmasını sağlayan haftanın iş birliği projesi. Bugüne kadar eski tasarımında her hafta en çok oyu alan proje o haftanın işbirliği projesi seçilirdi. Bazı haftalar o kadar heyecanla, şevkle projeye başlanırdı ki hedef önceden bitirilir iki proje birden yapılırdı. Vikipedistler yaptıkları katkıları, katkı sayılarını yazar çocukça bir heyecanla yarış içerisine girerlerdi bu da Vikipedi'ye çok şey kazandırırdı. Aklıma gelenlerden biri mesela binlerce kategorisiz sayfanın kategorilendirilmesi bir hafta dolmadan biterdi. Vikipedistlerden on onbeş tanesi bu projeye katılır bazıları birkaç gün içinde 100-200 tane katkı yapardı bu proje için. Birbirimizi kutlar, sevindirirdik. Sen en çok katkıyı yaptın, tebrikler diye. Birbirimize bu haftanın işbirliğine katılın diye mesajlar atardık. Sonucunda hep Vikipedi'ye yararlı şeyler ortaya çıkardı. Son zamanlarda son birkaç aydır neredeyse unutuldu, her hafta güncellenmedi, her hafta pazartesiden başlamadı, yeni tasarımına geçildi bir şeyi değiştiremedik. Bu projeye sol taraftaki menümüzde ve ana sayfada bağlantılar vardır. Yani ana sayfada iki yerde bu projeye bağlantı var, ama artık ne yazık ki âtıl durumda. Bu konuda neler yapabiliriz? Belki artık miadı dolmuştur. Kaldırabiliriz. Ya da bu iş için her hafta katılım çok az olsa bile teşvik edecek, bu iş için motive edecek gönüllüler çıkamaz mı? Tıpkı aylar önce medya etiketleme için, seçkin içerik için çıktığı ve Vikipedimize olağanüstü şeyler kazandırıldığı gibi? Yorumlarınızı bekliyorum. Hoşçakalın.--TOBB ETÜ'lü geri döndü. 19:16, 19 Mart 2008 (UTC)

Çift maddelerin birleştirilmesi[kaynağı değiştir]

Bu haftanın iş birliğinin uzatılmasını öneriyorum.Ben 1 hafta içinde bütün maddeleri birleştiribilerim.--Alperviki 17:40, 13 Nisan 2008 (UTC)

Haftanın iş birliği projesi olmasa da, siz bu maddeleri pekala birleştirebilirsiniz diye düşünüyorum. Bu proje aslında geçen hafta bugün bitecekti; fakat katılım yeterli olmadığından ve önümüzde dağ gibi yığın varken, bir hafat daha sürdürdük. Artık sona ermeli ve yeni bir proje başlamalı; aksi takdirde, proje dinamizmini kaybediyor. Bence, artık bu projeyi noktalayarak, yeni bir proje başlatmalıyız. Tabii bu sizin gayretlerinize engel değil... -- Dsmuratileti 17:46, 13 Nisan 2008 (UTC)

21 haziran'dayız[kaynağı değiştir]

bugün 21 haziran ama bitiş tarihi 8 haziran olan bir projeyi yapıyoruz.---- KüçükYumurcakÖzgür  16:02, 21 Haziran 2008 (UTC)


Şimdi de 17 Haziran'dayız[kaynağı değiştir]

Bu haftanın(04-10 Ağustos) işbirliği olarak Vikipedi:Madde isteklerinin oluşturulması seçilmiş.Belirlenen son tarihin üzerinden 7 gün geçmesine rağmen hala değiştirilmemiş. Eğer madde isteği yoksa bir an önce başka bir konu haftanın işbirliği olarak belirlenmelidir.Zaten fazladan bir hafta harcanmış durumda. Lütfen daha fazla vakit kaybetmeyelim... Brankhos 04:08, 17 Ağustos 2008 (UTC)

Projenin bitişinden bu yana 9 gün geçmiş.Projenin bitiş tarihi 7 Ekim 2008 olarak gösterilmiş ama biz 16 Ekim 2008 deyiz.Lütfen değiştirilsin.--Yusuf 1907 13:08, 16 Ekim 2008 (UTC)

Öhm, maddedeki işbirliği havasını bozmak istemem ama, söylemeden edemicem, "iş birliği" yerine "işbirliği" demek daha doğru. Bunu, TDK'nın hilafına söylüyorum. Ayrıca bu konuda daha önce konuşulduysa kusura bakmayın, arşivde göremedim. Herkese iyi çalışmalar, Filanca 21:25, 30 Ekim 2008 (UTC)