Vikipedi tartışma:İş birliği projesi/2021/11. hafta

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hafta kapanışı[kaynağı değiştir]

@EmreOsm95, @İazak, @Quaddrant, @OvalThunder9, @Clarityang, @Sametso, @Anerka, @YALIN BALTA, @Oyington,

Arkadaşlar, 11. haftayı 28 yeni madde ve 676 toplam puan ile kapatmış durumdayız, hepinize emekleriniz için çok teşekkürler.

Bu hafta madde puanlamalarında bir takım değişiklikler oldu, o konudan da kısaca bahsetmek istiyorum. Takip edenler bilir, niteliksiz makine çevirileri konusu köy çeşmesinde ve İBP tartışma sayfasında son dönemde epeyce gündem oldu, bu kapsamda da İBP'deki yarış ortamında hızlıca yapılan ve uygun olmayan çeviriler de hedef tahtasına oturdu ister istemez. Sorumlular olarak daha önce cümle bazlı içerik incelemesi yapmayıp genel görünüme bakıyorduk, puanlamayı etkileyen parametreleri inceleyerek puanı veriyor ve içeriği katılımcının sorumluluğuna bırakıyorduk. Ancak yapılan yoğun eleştirilerdeki haklılığı da gözeterek içerikleri cümle cümle inceleyerek bazı düzeltmeler talep ettik. Bir kısmı düzeltildi, bir kısmı ise tam olarak düzeltil(e)mediği için puanlama kapsamına dahil edilmedi. Bundan sonraki projelerde de bu şekilde olacağı ile ilgili küçük bir not düşmek istiyorum. Lütfen kimsede kırgınlık küskünlük olmasın, amacımız vikiye katkı sağlarken daha iyi içeriklerin oluşmasına destek olmak sadece.

Diğer projelerimizde de tekrar bir arada olmak dileğiyle. Sevgilerimle, --LostMyMind (mesaj) 08.54, 22 Mart 2021 (UTC)[yanıtla]