Vikipedi tartışma:İş birliği projesi/2016/WMTR-Pera (ORK-KD:ERS)

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Proje danışma ve duyuru panosu[kaynağı değiştir]

Sevgili katılımcılar,
Proje ile ilgili sorularınızı buradan iletebilir, proje ile ilgili duyuru ve güncellemeleri buradan takip edebilirsiniz. --WikiBronze [M] 10:55, 2 Ağustos 2016 (UTC)

Kullanıcı:Tugbayilmaz89'un sorusu[kaynağı değiştir]

Merhaba, proje alt sayfamı oluşturdum. Henüz yeni kullanıcıyım. Fakat ne yapmam gerektiğini bir türlü çözemiyorum. Tablonun sayfasını değiştirerek mi içerik hazırlayacağız. Editlediğim hiç bir şey sayfama düşmüyor ayrıca. Buraya bir kaç adımda anlatırsanız yapılacakları çok yardımcı olursunuz. tuğba yılmaz 13:30, 4 Ağustos 2016 (UTC)

Bu konuşma, proje ile alakalı bilgi içerdiği için buraya aktarılmıştır.
Selamlar ve hoş geldiniz öncelikle. Proje için yaptığınız katkıları, sizin proje alt sayfanıza elle eklemeniz gerekiyor (şu maddeyi oluşturdum, şu maddede şu geliştirmeleri yaptım gibi). Diğer örnekleri inceleyerek nasıl yapıldıklarına da bakabilirsiniz. Herhangi bir sorunuz olursa mesaj atmanız yeterli :) İyi günler.--RapsarEfendim? 15:49, 5 Ağustos 2016 (UTC)

Mesela ben Favray'ın Vergennes Kontuna içerik editledim. Oraya yeni bilgiler girdim kaynakçayla vs. Kendi sayfama bunun bilgisini girerken Maddeler olarak mı girmeliyim düzenlemeler olarak mı? Bir de sayfaya girdiğimde görülen bazı bilgileri sildim çünkü doğru değillerdi. Birçoğunun kaynağı yoktu. yeniden ekledim ve kaynak verdim. Bana sayfa vandalizm uyarısı verdi. Dilerim hata yapmamışımdır. --tuğba yılmaz 16:27, 5 Ağustos 2016 (UTC)

Kullanıcı:Maurice Flesier'ın sorusu[kaynağı değiştir]

Bu konuşma, proje ile alakalı bilgi içerdiği için buraya aktarılmıştır.

Tekrar Merhabalar! Birkaç sorum olacak.
1. Listede yer almayan fakat Pera Müzesi koleksiyonunda yer alan tablolar projeye dahil mi?
2. Listede yer alan eserlerin çoğu açılmış sanırım. Güncelleme olacak mı?
3. Kozbekçi Mustafa Ağa ve Maiyeti tablosunun sergi geçmişi konusunda farklı tarihlerde farklı kaynaklar mevcut. Müzeden bilgi almak mümkün mü? İyi geceler. Maurice Flesier message 21:00, 27 Temmuz 2016 (UTC)
Merhaba, Maurice Flesier. Geç yanıt verdiğim için kusura bakmayın. Son günlerde Vikipedi'ye girme imkanım olmadı.
1. Hayır dahil değil. Projenin güncellenen "Amaçlar" kısmında da göreceğiniz üzere, bu iş birliği projesi Oryantalist Resim Koleksiyonu'na ait eserlerden oluşan uzun dönemli koleksiyon sergisi Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar ile Osman Hamdi Bey özel sergisinin içerdiği eserleri kapsamaktadır.
2. Bu iş birliği projesinin amacı listede yer alan maddelerin açılması, açılan ve halihazırda mevcut maddelerin içeriklerinin düzenlenmesi ve mümkünse kaliteli ve seçkin madde adayı olacak seviyeye getirilmeleri olduğu için açılmış olan maddelerin içeriklerinin geliştirilmeye devam edilmesi de proje açısından çok önemlidir. Bu sebeple, size açılan maddelere de içerik girmeye devam etmenizi tavsiye ederim. Bununla beraber, listede güncellemelerin yapılması muhtemeldir.
3. Bu konuyla ilgili kesin bilgi almak için Pera Müzesi'ne az önce bir mail gönderdim. Gelen cevabı size ileteceğim.
Eğer sizin için de uygunsa bu sorularınızı ve cevaplarını, projenin tartışma sayfasına da aktarmak istiyorum. --WikiBronze [M] 12:05, 1 Ağustos 2016 (UTC)
Tekrar merhaba Maurice Flesier,
Pera Müzesi'nden gelen yanıtı aşağıda iletiyorum:
Suna ve İnan Kıraç Vakfı Oryantalist Resim Koleksiyonu'na dahil olan "Kozbekçi Mustafa Ağa ve Maiyeti" isimli tablo Pera Müzesi'nde "İmparatorluk'tan Portreler" ve "Kesişen Dünyalar Elçiler ve Ressamlar" koleksiyon sergilerinde yer aldı.

(bkz: İmparatorluk'tan Portreler Koleksiyon Sergisi Kataloğu http://www.peramuzesi.org.tr/Yayin/Imparatorluktan-Portreler/132/3) (bkz: Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar Koleksiyon Sergisi Kataloğu http://www.peramuzesi.org.tr/Sergi/Kesisen-Dunyalar/77)

Sergi kataloglarımıza müzemizin Artshop'undan, Online Kitabevi'mizden, İstanbul Araştırmaları Enstitüsü Kütüphanesi'nden ve büyük kitapçılardan ulaşabilirsiniz.

--WikiBronze [M] 16:16, 1 Ağustos 2016 (UTC)

Geç olsun güç olmasın :) Tartışmayı projenin tartışma sayfasına aktarmanızda bir mahsur yok. Yanıtlarınız ve tavsiyeleriniz için teşekkürler, dikkate alacağım. Mail için ayrı teşekkür etmek isterim, yordum sizi. İyi çalışmalar. Maurice Flesier message 17:09, 1 Ağustos 2016 (UTC)

Kullanıcı:Basak'ın sorusu[kaynağı değiştir]

Elçi Alayı tabloları ne zaman nasıl bu resim koleksiyonuna katıldı; nereden alındılar? Müzede bu konuda bilgi veren bir kaynak var mıdır acaba?--Başak (mesaj) 15:15, 2 Ağustos 2016 (UTC)

Merhaba Başak,
Email üzerinden Pera Müzesi'ne ilettiğim soruna gelen cevabı aşağıda paylaşıyorum. --WikiBronze [M] 16:42, 2 Ağustos 2016 (UTC)
Elçi Alayı tabloları, koleksiyonumuzun büyük bir kısmı gibi Kıraç Ailesi tarafından 2005 yılında Suna ve İnan Kıraç Vakfı'na bağışlanmıştır.

Bu eserler özelinde değil ama Suna ve İnan Kıraç Vakfı Oryantalist Resim Koleksiyonu'nun büyük bir kısmının Kıraç Ailesi tarafından bağışlandığı Pera Müzesi'nin 5. yıl belgeselinde yer alıyor. Ayrıca Suna ve İnan Kıraç Vakfı Kültür Sanat İşletmesi Genel Müdürü Özalp Birol'un aşağıdaki röportajına da göz atabilirsiniz. http://www.crystalcard.com.tr/pdf/dergi-22.pdf

Kullanıcı:Neslihancakir'ın puanlama talebi[kaynağı değiştir]

Merhaba, bu proje ile ilgili çok fazla katkım olduğunu düşünüyorum, metin, resim, kategori anlamında. Ve puanlama yapıldığı taktirde sıralamaya gireceğimi düşünüyorum. Ancak katkılarım ile ilgili herhangibir puanlama yapılmamış.Kontrol edebilirmisiniz. Teşekkürler...Bu imzasız yazı Neslihancakir (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Talebiniz yerine getirildi. Puanlama detayları için İBP Tüzüğünü inceleyebilirsiniz. Kolay gelsin! --SiLveRLeaD mesaj 14:28, 25 Ağustos 2016 (UTC)
Katkılarınızı incelediğimde proje alt sayfanıza girmediğiniz katkılarınız olduğunu görüyorum, yarışmanın prosedürü gereği bu katkılarınızın puanlama dışında tutulması gerekmektedir. Fakat yeni kullanıcı olmanızdan dolayı bu seferlik katkılarınızı ben ekleyip tekrar puanlamanızı yaptım. Bu iş sorumlular üzerindeki iş yükünü artıracaktır. O yüzden bir dahaki sefer lütfen alt sayfanıza katkılarınızın tamamını ekleyin. Aksi takdirde puanlamaya dahil edilmeyecektir. İyi çalışmalar! --SiLveRLeaD mesaj 11:01, 29 Ağustos 2016 (UTC)

Ödül Gönderimi ve Bilgilendirme Sorusu[kaynağı değiştir]

Merhaba, Ödül gönderimi hakkında bilgilendirme yaparsanız çok sevinirim. --tuğba yılmaz 19:07, 29 Ağustos 2016 (UTC)

Merhabalar,
Epey sonra tekrar tesadüf ettim bu işbirliği projesine. Ben de 4. olmuştum, adres istenmişti. Bir daha da ses çıkmadı. Bi şımarıklık edeyim, ödülümü isteyeyim dedim. iazak (mesaj) 16:23, 2 Mayıs 2017 (UTC)
@Basak, bakabilir misin buraya?--RapsarEfendim? 15:49, 3 Mayıs 2017 (UTC)