Vikipedi tartışma:İş birliği projesi/2013/22. hafta

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Güncellenmesi gereken maddeleri de listeye dahil etsek nasıl olur acaba, çok geç mi oldu?--Veryaz bana 04:41, 27 Mayıs 2013 (UTC)

Teşekkürler, öneriyi de listeye ekledim.
  • Bu haftaki bakım iş birliğini daha önce yapmadığımız için hedef belirlerken 200 gibi bir rakam vermiştim. Ancak ilk iki günde 176 maddeye ulaşınca 500 madde hedefini daha gerçekçi buldum. Zaten şimdiden yüzde 35'e ulaşıldı. Mukaddimeileti 12:18, 28 Mayıs 2013 (UTC)

Güncellenmesi gereken maddeler[kaynağı değiştir]

Güncellenmesi gereken maddeler kısmında bazı maddelere sadece sezon ve bölüm sayısı bakımından bu etiket konulmuş (Örn: Stargate Universe), İngilizce Vikiden en güncel sezon ve bölümü ekleyip yanına tarih yazıp bu etiketi uçursak nasıl olur.DRG msj 12:48, 28 Mayıs 2013 (UTC)

Stargate Universe maddesinden şablon tamamen uçurulabilir bence. Zira dizi iptal edilmiş, güncellenmesi diğer herhangi bir maddeden daha farklı bir anlam taşımıyor artık. Güncelleme konusunda ise iki şablon kullanılmış. {{Güncel}} şablonu kullanılınca madde Kategori:Güncel maddeler kategorisine, {{Güncelle}} şablonu kullanılınca Kategori:Güncellenmesi gereken maddeler kategorisine ekleniyor. Neden iki şablon ve kategori yapıldığı benim için açık değil. Mukaddimeileti 09:14, 30 Mayıs 2013 (UTC)
İlki güncel statüde olan ve anlık değişimler geçirebilen bir madde (bir deprem oldu, maddesi açıldı ve anlık bilgi akışına göre değişiklik gösterebilir). İkincisi ise güncellenmesi gereken madde. Deprem olalı bir yıl oldu, güncelliğini yitirdi artık; ama hâlen ilk açıldığı durumda madde, ölü sayıları falan eski veriler.--RapsarEfendim? 09:23, 30 Mayıs 2013 (UTC)
Burda tek bir şablon kullansak her iki ihtiyacı da karşılamıyor mu? Eğer olayın ardından bir yıl geçmiş ve son bilgiler girilmemişse şablon kalmaya devam eder, girilmiş ve artık güncel olmadığı anlaşılmışsa şablon kaldırılır. Diğer türlü, güncelliğini yitirmiş ama bilgileri eklenmemiş olan maddelerin şablonlarını {{Güncel}}'den {{Güncelle}}'ye çevirmek gerekiyor sanırım. Bu da gereksiz bir yük gibi. Yani maddenin güncel olduğunu belirtmesek diyorum, bilgilerin güncellenmesi gerekiyorsa onu belirtsek sadece. Mukaddimeileti 10:04, 30 Mayıs 2013 (UTC)
Bir madde güncel olabilir ve o hâliyle güncel veriler içerebilir (2011 Van depremi her daim güncel veriler içeriyordu). Bu şablonun anlamı o maddenin güncellenmesi gerektiği değil, gelebilecek yeni bilgilere göre değişiklik gösterebileceği. Her maddede (örneğin transfer döneminde kulüp ve futbolcu maddeleri) kullanılmaması gerek, yalnızca olaylarda (seçimler, afetler vs) kullanılmalı.--RapsarEfendim? 10:09, 30 Mayıs 2013 (UTC)