Vikipedi:Hizmetlilik başvurusu/Lucas

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki bir başvurunun arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.

Sonuç: Başarısız. Adaylıktan çekilme nedeniyle oylama kapatılmıştır. --Mskyrider ileti 22:57, 24 Ağustos 2007 (UTC)

Sayısal sonuç
 Geçerli oy: 7
 Destek: 4
 Karşı: 2
 Tarafsız: 1
 Oran: %66,66

EmreSeyyal (Lucas)[kaynağı değiştir]

Oy verin! (0/0/0) Oylama bitiş tarihi 11:34, 2 Eylül 2007 (UTC)

Kullanıcı, sonradan adını Lucas olarak değiştirmiştir.

EmreSeyyal (MesajKatkılarİstatistikler) – Kendisinin katkılarını ve davranışlarını uzun bir süredir yakından izliyorum ve çok iyi bir yönetici olacağını düşünüyorum.PONY 11:34, 19 Ağustos 2007 (UTC)


Seçilip seçilmemem gerçekten dert değil.Buraya faydalı olmak için yönetici olmak tek seçenek değil.İyi maddeler çıkaran, vandallarla mücadele veren iyi bir vikipedist olmak bazen bir yönetici olmak kadar faydalı bir olay.Şu da bir gerçek ki; inatla yönetici olmalıyım demiyorum,kendi kendimi de aday göstermedim sonuçta.Önemli olan yorumlar bence, olumlu-olumsuz oylar da değil benim için şu aşamada.Belki de insanların hakkımdaki düşüncelerini öğrenip ;varsa eksiklerimi gidermem için iyi bir fırsat olur.Emreileti 12:20, 19 Ağustos 2007 (UTC)

Adaylıktan çekiliyorum.Benim burda ne işim var gerçekten hala bilmiyorum.Hiç aklıma gelmezdi.Yanlışlıkla seçilirim sonra ne yaparım sorusunu sormaktan bıktım.Evet tartışmalara katılmadım,kastiydi ama hepsini hep uzaktan okudum,yorumladım ama yazmadım.Hep sustum.Bu konuda aynen eksiğim.Politikları seviyorum ama .Onlar buranın kanunları,bazılarına hakim değilim bu da doğrudur.Neyse zaten vikiden de ayrılıyordum planım buydu.Vikimola da değil bayağı gidiyorum.Seçkin madde adayı önerip eylülde jübilemi yaparım.Hepimiz için en iyisi bu bence.Herkese sevgiler,iyi çalışmalar,ve diğer güzel şeyler...Emreileti 18:07, 24 Ağustos 2007 (UTC)


Olumlu Olumlu[kaynağı değiştir]

  1. Kendisinin yönetici olarak başarılı olacağını ve bu görevi yerine getirebilecek sorumluluk duygusuna sahip olduğun düşünüyorum. Kendisi vikipediye önemli katkılarda bulunmuş birisi.--Martianmister 13:24, 19 Ağustos 2007 (UTC)
  2. Çok özenli ve dikkatli bir vikipedist. Çok önemli katkıları var vikipediye. Tabii bu yönetici olmak için yeterli değil. Ayrıca tartışmalara çok katılmaması bir eksiklik olarak görülebilir. Ancak yaptığı katkıları takip eden biri olarak vikipedinin işleyişini ve kurallarını anladığını söyleyebilirim. Bu sorumluluğu alabileceğini düşünüyorum. --Sophia 14:17, 22 Ağustos 2007 (UTC)
  3. Yaptığı katkıları oldukça iyi görüyorum. Belirtilen eksikliklerini en kısa sürede gidereceğini tamamlayacağını inanarak destekliyorum.--Aycan 18:57, 22 Ağustos 2007 (UTC)
  4. Son derece kaliteli yazılar yazıyor.Eksik olan yanları var ise bunları zamanla giderecektir diye düşünüyorum.Ayrıca Türkiye'de az olan yönetici sayısının da kaliteli kişiler ile birlikte arttırılmasından yanayım.--Kızıl Şaman 20:56, 22 Ağustos 2007 (UTC)

Olumsuz Olumsuz[kaynağı değiştir]

  1. Maalesef tartışmalara katılmadığı için kendisinin vikipedide süregelen oylamalar ve seçimlerde ve de politikalar ile ilgili tutumlarını bilmediğim için iyi bir vikipedist olduğunu düşünmekle birlikte oyumu bu seferlik olumsuz yönde kullanmak istiyorum.--Erkan 12:59, 23 Ağustos 2007 (UTC)
  2. Eğer ayrımcı bir Vikipedi olsaydık ve bir En iyi Vikipedistler kategorimiz olsaydı, kesinlikle bu kategoriye eklenecek isimlerden birisi olurdu. Fakat yöneticilik iyi bir Vikipedist olmakla eş anlamlı sayılmaz... Yöneticilik tabiri caizse biraz pis bir iş ve bu sebeple yönetici olmadan Vikipedi'deki nispeten biraz pis olan işlere yatkınlığı olan kişilerin bu görevi alması daha uygun. Bugüne kadar politika ve yönergelere doğrudan belirli bir oranda katkıda bulunmayan, tartışmalarda tarafsız kalan veya yer almamayı uygun bulan veya herhangi bir sebeple (bu sebep iyi bir sebep de olabilir) bugüne kadar tartışmalarda fazla yer almamış, madde yazmayı vandallara uyarı mesajı atmaya tercih eden, trol kovalamayan, politika ve yönergeleri iyi bilmeyen veya iyi bilip bilmediği belli olmayan kişiler çok iyi birer Vikipedist olabilirler fakat iyi birer yönetici olabilirler mi emin değilim. Şahsen yönetici olmadan önce Vikipedi'ye yaptığım bir çok eğlenceli katkıya (uzun uzun madde yazmak gibi) vakit ayırmayı özledim. Ayrıca örneğin tartışmalarda aktif bir şekilde yer almamış birisinin soğuk kanlı olup olmadığını, duygusal mı mantıksal mı davrandığını, politika ve yönergeleri ne kadar bildiğini vb. yöneticilik için gerçekten mühim olan özellikleri barındırıp barındırmadığını anlamak cidden mümkün değil ve bu noktalar bu kadar muğlak veya bilinmezken destek oyu veremediğimi itiraf etmem gerekir. Saygı duyduğum bu kullanıcıya bu karşı oyun sebebini güzel bir şekilde açıklayabildiğimi umuyor, kendisinin tartışmalara daha fazla rağbet etmesini zira Vikipedi'nin bu yönde eksik olduğunu hatırlatıyor, teşekkür edip, iyi çalışmalar diliyorum... - Noumenon mesajkatkılar 17:43, 24 Ağustos 2007 (UTC)

Tarafsız Tarafsız[kaynağı değiştir]

  1. EmreSeyyal bence şu anda olmasa bile ileride yönetici olması gereken, takdir ettiğim kullanıcılardan biridir. Ancak şu an için tartışmalara fazla katılmadığından, politikalarla ilgili düşüncelerini tam olarak kestiremiyorum (verdiği cevaba istinaden: mesela vikipedi'de süresiz engelleme vardır, en basiti uygunsuz kullanıcı adına sahip olanlar engellenir ve bu engel onların buradan bilgi edinmesine mani olmaz, keza ispatlanmış kuklalar da süresiz engellnirler v.b.) Bu nedenle, ileride kendisini daha iyi tanımayı umarak çekimser oy vermeyi kendi adıma şu an için uygun gördüm. --Atacameñoileti 11:48, 20 Ağustos 2007 (UTC)

Geçersiz Geçersiz[kaynağı değiştir]

  1. Buardaki hiçbir yönetici bana yardım etmiyor o yüzden yönetici istemiyorum EmreSeyyal tek seni değil hiçbir yöneticiyi çünkü tartışma sayfasına yazı yazıyorum ilgisiz tartışma yazıyorlar. --88.235.35.101 19:52, 22 Ağustos 2007 (UTC) Bkz: VP:OY--Atacameñoileti 20:02, 22 Ağustos 2007 (UTC)
  2. Bana kalırsa şu anda çok erken.Daha başlattığı maddeler 30 aşmamış.Katkılarına sözüm yok ama başlattığı maddeler gerçektende az.Ayrıca kendisini vikipede,tartışmalarda,oylamalarda aktif olarakgöremiyorum.Az sabır--WilliamWallace

14:44, 24 Ağustos 2007 (UTC) Bkz: VP:OY--Martianmister 14:51, 24 Ağustos 2007 (UTC)

Yorum Yorum[kaynağı değiştir]

  • lütfen olumlu, olumsuz oyları gerekçelendirelim. zaten gerekli, ama emre özellikle bunları duymak istediğini söylediği için daha da gerekli. teşekkürler. --kibelemesaj 13:25, 19 Ağustos 2007 (UTC)
  • Öncelikle adayın katkılarını çok takip etmediğimi ve oy kullanacak olursam bunlara göz atacak olduğumu belirteyim. Ancak, oylamanın başlaması daha birkaç gün olmuşken, yazılmış birkaç olumsuz oya, daha doğrusu "eleştiri"lere bu kadar büyük bir tepki vermesini beklemezdim. Hergün, herkes vikipedinin yöneticilik seçimlerini takip etmiyordur muhtemelen; belki daha fazla pozitif oy alacak olabilirdiniz ilerleyen günlerde, fakat buna izin vermediniz bile. Herhangi bir kurumdaki bir yönetici, eğer eleştirilmeyi, tartışabilmeyi, haklı gördüğü fikirleri, kendinin olmasa bile kabul etmeyi, bilmiyorsa zaten yönetici olamaz, olmamalı değil mi? Verdiğiniz bu büyük tepki yüzünden oy kullanmıyorum, (ki muhtemelen pozitif olacaktı oyum)... Ve şunu belirteyim, birisi sizi yöneticiliğe aday göstermiş olsa bile, aklınızda soru işaretleri varken, "burda olmalı mıyım, olmamalı mıyım" diye düşünürken ve en önemlisi "sizin için önemli olan olumlu ya da olumsuz yorumlar" iken, adaylığı neden kabul ettiniz ve kaybedicek birşeyiniz yoksa Vikipedi'yi neden bırakıyorsunuz..? Sevgiler. The cat 18:38, 24 Ağustos 2007 (UTC)

Adaya sorular

Aşağıdaki sorular ve verilen cevaplar eskiden yönetici adayları için pilav-üstü kuru ya da kamber-düğün misali birbirinden ayrılmayan geleneksel bir işlemdi. Siz de, oy verecek kullanıcılara daha sağlıklı karar verme olanağı sunulabilmesi açısından cevaplarsanız iyi olur. Teşekkürler--Atacameñoileti 14:11, 19 Ağustos 2007 (UTC)


1. Yöneticilerin üzerinde işyükü olarak bir yoğunluk olduğu malum. Bu işyükünün hangi kısımlarını paylaşmayı düşünüyorsun en çok? Vandalların engellenmesi dışında yöneticilere has işlemlerin hangilerinde katkının olması muhtemel? Hangileriyle boğuşmaya sıcak bakmıyorsun?
C:

Vandallar gerçekten önemli.Ansiklopedinin işleyişine bir hayli zarar veriyorlar.Aynı zamanda yapılan tüm değişikliklerin bir yönetici tarafından gözden geçirilmesi gerekir.Belki yapabilirim.Her zaman aktif kullanıcılar son değişikliklerde olmuyor ve sayfaların içeriği değiştirilip vandallıklar yapılıyor.bu sonuçta ansiklopediye zararlı ve engellenmesi gerekir.dediğim gibi en çok vandallar ve yazdıkları kötü şeyler canımı sıkıyor.Telifli içerik konusunda da hassas sayılırım çünkü bazen çok profesyonelce telifli içerik ekleniyor.Bunu da engellemek isterim tabi elimden geldiğince.

2. Bugüne kadar yazdığın maddeler içinde en çok hoşnut olduğun hangisi ve neden?
C:

Tabii ki Hilary Duff.Ayrıca Avril Lavigne de var tabii.Bunların tüm alt bağlantılarını da bir çok maddeden daha güzel hale getirdim.Bu iki maddemi gerçekten seviyorum.

3. Yöneticilik görevleriyle şu anda Vikipedi'de eğildiğin işler arasında nasıl bir denge kurmayı düşünüyorsun?
C:

Sabah her zaman erken kalkarım(saat 5 gibi).Yazın biraz sektirsemde kışın hep böyledir.Katkılarımı da hep bu saatlerde yaparım.Eğer yöneticilik gibi bişey olursa performansın düşmemesi için yatmadan önce 2 saat kadar fazladan ayırabilirim.Ben buraya biraz da kendim için katkı yapıyorum.Ama topluma hizmet de önemli bence.

4. Daha önce herhangi bir kullanıcıyla değişiklik yüzünden anlaşmazlık yaşadın mı? Neden? Geçmişe baktığında aynı durumda farklı bir şey yapar mıydın?
C:

Yok hayır.Yalnızca bazı maddelerdeki cümlelerde -dır,dir ekleri konusunda bir arkadaş öneride bulunmuştu ki tartışma değil sadece bir öneriydi.Başka bir şey hatırlamıyorum.

5. Bir kullanıcının süresiz engellenmesi konusunda ne düşünüyorsun? Politikalara göre bunu haketmişse, gerekli engeli verir misin yoksa insiyatif kullanarak süreli bir engeli mi tercih edersin?
C:

Kesinlikle süresiz engellemeye karşıyım.Uzun süreli engelleme beliki ama sonsuz olamaz.Herkes değişiyoridünya değişiyor biz ve vikipedi de değişiyor.sonuçta en önemli Türkçe kaynağız kesinlikle.Kimseyi,suçu ne olursa olsun bilgiden mahrum etmemeliyiz.

6. Anonim kullanılar hakkında ne düşünüyorsun? Sıcak bir tartışmada bir yöneticinin fikrini mi yoksa anonim bir kullanıcın fikrini mi daha çok önemsersin?
C:

Anonim kullanıcılara vandal olarak bakmamak gerekir.Bazıları(kendi maddelerimden biliyorum) çok güzel katkılar yapabiliyor,bazıları da vandal oluyor.bir vandal bile olsa aşağılanmamaları gerekir kesinlikle.Sonuçta hepimiz ilk önce anonim kullanıcıydık.Fikir konusunda da duruma göre değişir ama politikalrdan haberdar profesyonel bir yönetici haklı olabilir,görmeden yorum yapamam,kimse yapamaz.

7. Özeleştiri yapman gerekse, hangi alışkanlık/huylarının Vikipedist olarak verimini düşürdüğünü söyleyebilirsin?
C:

Evet,daha az ders çalışırsam verimim artar.Kötü alışkanlık:)Ama kolayı var zaman planlamaları yapıp buraya vakit ayırabiliyorum.Bunun dışında yok.

8. Sayfaları sürekli yarı-koruma veya tam koruma altında tutmaya nasıl bakıyorsun?
C:

Tam korumanın çok gerekli olmadığını düşünüyorum,fakat bazı önemli maddelere konulabilir.Yarı koruma da aynı şekilde çok maddede olmamak koşulu ile kullanılabilir.Alışkanlık haline getirilmemesi gerekir.Yapılan vandalizm sayısı bu gibi şeylerde belirleyicidir.

9. Vikipedi'nin değişmeyen üç içerik politikası (VP:D, VP:TBA ve VP:ÖAYV) hakkında ne düşünüyorsun? Bu politikaları ihlal edenlere karşı nasıl bir tutum izlersin?
C:

Kesinlikle buradaki en önemli kanun doğrunabilirlik.Çünkü ziyaretçiler bizlerin profesyonel yazar olmadığını normal insanlar olduğumuzu hatırlayıp maddelerimize güvenmeyebiliyorlar.Ama her maddede referans olsa,kaynak belirtsek şu an daha iyi olabilirdik.Ben kendi maddelerime ekleyerek sorumluluğumu yerine getirmeye çalışıyorum.Aslında diğer ilkeler de bunun kadar önemli.Tarafsızlık burda bazı maddelerde karşımıza çıkıyor.Bunu sürekli yapanlar önce uyarılmalı sonra bence engellenmelidir.Çünkü sürekli yapan bir kullanıcının içinde uyarıları da dikkate almıyorsa artniyet var demektir.Bence böyle bir kullanıcının vikiye yarardan çok zararı olur.Araştırma olayında da aslında aynı olgu karşımıza çıkıyor.Çünkü bu da bir yorum.Hatta bende okulda bazen araştırma yapıyorum ve bu benim o konuya bir yorumum olarak sonuçlarda karşıma çıkıyor.Yani,bunların yayınlanması gereken yer burası değil ,çünkü hiçbirimiz newton,einstein değiliz ki dünyayı etkileyen ansiklopedik bir araştırma yapalım ve buraya koyalım.O yüzden yeri burası olmadığı gibi kurala uymayanlara aynı işlem yapılmalı.(Az önce bahsettim)

10. Vikipedi'de bugüne kadar doğru olduğu kabul edilip uygulanmış olan kararlar arasında kesinlikle karşı olduğun herhangi biri var mı? Neden?
C:

Zannetmiyorum.

11. Jimbo Wales'ın yerinde olsan ve Viki işleyişindeki ana faktörlerden birini değiştirme şansın olsa hangisini değiştirirdin ve bunun neden gerekli olduğunu düşünüyorsun?
C:

Bence mükemmel bir sistem.Eksikliğini farketmedim henüz.Ben mutluyum.Daha iyi hale getirmek bizim elimizde.

12. Troll sence nedir? Nasıl başedilmelidir? Müdahale edemeyeceğin (Kişisel tartışmaya girmiş olmanız nedeniyle) bir troll'e karşı nasıl bir tutum izlersin?
C:

Trolller ile mücadele şart tabi bence vandallardan çok daha tehlikeliler.Ansiklopedinin işleyişine kasti zarar veren kişilere iyi davranacağımı zannetmiyorum

13. Vikipedi'ye neden katkıda bulunduğunu ve bulunmaya devam edeceğini söyleyebilir misin?
C:

Okulda binlerce deney raporu yazdım.Bunların her biri için ingilzce wikiden bolca yararlandım.Sonra bunun türkçesi de varmış dedim ve üye oldum.İngilizcesinde ne ararsam(abartısız) buldum ve bizde neden yok dedim işe giriştim.Ama bilimsel maddelerden çok sıkılmıştım,vazgeçtim okadar faydalandığım vikiye yararlı bişeyler yapsam deyip 1000 tane olması gereken maddeden birine bayağı yazdım.Sonra kendi klavye hızımı ve çeviri hızımı geliştirmek için çeviriler yapmaya başladım.Hala da yapıyorum.Sonunda baktım ki sözlüksüz herşeyi çok kısa sürede çeviriyorum.Bırakmayı düşünmüyorum çeviriye devam.Emreileti 17:50, 19 Ağustos 2007 (UTC)


Yukarıdaki bir başvurunun arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.