Vikipedi:WMTR/Vikimaraton/Europride 2022 Vikimaratonu

Vikipedi, özgür ansiklopedi


Vikimaraton: Europride 2022
17 Eylül 2022


Bu vikimaraton projesi, 17.09.2022 günü Türkiye saati ile 10:00 - 13:00 arasında Goethe Enstitüsü Istanbul'un ev sahipliğinde gerçekleşecektir.

Europride 2022 Vikimaratonu, Türkçe Vikipedi'de LBGT+ insan hakları konusunda iyi kaynaklandırılmış, herkesin anlayacağı bir dille yazılmış metinler üretmek üzere düzenlenmiştir. 2022'de Belgrad'da gerçekleşen Europride vesilesiyle Wikimedia Sırbistan tarafından düzenlenen ve Avrupa'daki gönüllülerin katıldığı Wiki Loves Europride başlıklı çalışmanın bir parçasıdır.

Bu ortak çabaya katkı vermek isteyenleri, 17 Eylül günü Goethe Enstitüsü Istanbul'da Türkçe Vikipedi'de LGBTIQ+ insan hakları konusunda içeriklere katkı vermeye bekliyoruz.

Vikimaraton nedir ?

Vikimaraton, belirlenmiş bir konu ya da içerik ile ilgili Vikipedi maddelerinin oluşturulması, geliştirilmesi amacıyla gönüllülerin belirli bir zaman diliminde bir arada çalışmasıdır.

Katılım

Kullanıcı adınızı aşağıdaki katılımcı listesine ekledikten sonra 17 Eylül günü Vikipedi'de aşağıdaki madde önerileri veya konu ile ilgili sizin belirlediğiniz eksik veya geliştirilmesi gereken maddeler üzerinde çalışarak vikimaratona katılabilirsiniz.

Eğer başka katılımcılarla bir araya gelerek birlikte çalışmak, Vikipedi maddesi oluşturma/geliştirme konusunda destek almak/destek vermek için İstanbul'da bir yüz yüze buluşma gerçekleşecek. İstanbul'daki etkinliğe katılım için lütfen şu formu doldurunuz: Başvuru formu

Madde önerileri[kaynağı değiştir]

Şu listedeki maddeler Türkçe Vikipedi'de geliştirilebilir, Türkçe'de olmayanlar oluşturulabilir, başka dillerden çevrilebilir: Wiki Loves EuroPride 2022 Madde listesi.

Bu liste dışında aşağıdaki maddeler üzerinde çalışabilirsiniz, listeye önerilerinizi ekleyebilirsiniz:

Kaynak listesi[kaynağı değiştir]

Katılımcılar[kaynağı değiştir]

Maraton kapsamında açılan maddeler[kaynağı değiştir]

  1. Avrupa'da eşcinsel bireylerin evlat edinmesi
  2. Pembe oy
  3. Homososyalleşme
  4. Klein'ın Cinsel Yönelim Kılavuzu
  5. Christiane Völling
  6. Cinsel çeşitlilik
  7. Travesti (toplumsal cinsiyet kimliği)
  8. Monica Raymund
  9. Cinsel azınlık
  10. Drag king
  11. Kesişimsellik
  12. Schwules Müzesi
  13. Fa'afafine