Vikipedi:VikiKedi

Bu sayfa mizahi dille yazılan içerik barındırır. Aynı zamanda ironik tavsiyeler içerebilir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

VikiKedi
Üstlerine atlamak için sayfa araştıran bir VikiKedi
Vandallara hıslayan VikiKedi
Korunma durumu
Biyolojik sınıflandırma
Âlem: Animalia
Şube: Kordalılar
Sınıf: Memeliler
Takım: Etçiller
Familya: Kedigiller
Cins: Felis
Tür: F. wikipediensus
VikiKedi
Can, 2020

Beyaz kısımlar dağılımı gösterir
Alt Türleri

VikiKedi veya Felinis wikipediensus, tatmin edici ihtiyaçlar için düzenleme yapan bir editördür. Bir VikiKedi genellikle kişisel bir amaç için düzenleme yapar, bu amaç örneğin ilgilendiği maddeleri düzenli ya da güncel tutmak olabilir.

VikiKediler bir maddeyi çok sevebilir...
... ancak düzenlemeleri ile uzaklaşabilirler de.
Ayrıca konuşma sayfalarını izleyebilir ve takip edebilirler.
Başka bir VikiKedi "düzenlemeye" hazırlanıyor.

Düzenleme stili genellikle coşkuludur, ilgisini kaybetmeden önce her şeyi mümkün olduğunca karıştırır. Zaman zaman belirli bir yumağa takılıp onu daha da çok karıştıranlara karşı savunabilir. VikiKediler tek başına çalışmaktan hoşlanır, ancak miyav taktiği ile diğer editörlerle arkadaş olduğu bilinmektedir.

Birçok VikiKedi, hamle yapmayı planladıkları sayfaların çevresini takip eder ve pusuya yattıkları bilinir. Bu tür bir dikkat çok fazla enerji gerektirdiğinden, VikiKediler uyarı yapmadan sık sık şekerleme yaparlar, maddeleri izledikleri saatler bilinemez. Mırlamaya ek olarak, keskin pençelere sahip ve kazalara eğilimlidirler. Sev kedi güzel kedi düsturüyle hareket edip avlamayı en çok sevdikleri tür kuşlardır. Ayrıca suyu patilerine doldurup içerler. İyi günlerinde faunadaki diğer VikiYaratıklara karşı ılımlıdırlar, ama keskin gözleriyle Trol zararlılarını uzaktan bile tespit eder, tıslar, asla geçit vermezler. Kimi VikiKediler avcı karakterli olup Trol zararlılarını avlarlar.

Eğer Vikipedi'nin gelişimine katkı sağlayan birisiyseniz saldırma ihtimalleri sıfıra yakındır. (Yanlış anlaşılmalar hariç)

VikiKedi, eşsiz koku alma yeteneği sayesinde, devriyeye çıktığı zaman bir vandalı ilk değişikliğinde fark eder ve tıslayarak vandallık içeren değişikliği geri alır. Sonrasında da o vandalı her gördüğünde tıslamadan duramaz. Kuklalara genellikle tıslamakla yetinirler. Tısladıktan sonra ısıran/tırmalayan VikiKedi azdır.

Trollere tıslayan bir VikiKedi.
Trollere tıslayan bir VikiKedi daha.
Vandallara bakış atan VikiKedi.

Başta diğer VikiKediler olmak üzere Vikipedistleri sevdiklerini mırlayarak ve gorlayarak gösterirler.

Kullanıcı sayfanıza {{Kullanıcı VikiKedi}} eklemeniz yeterlidir. Kullanıcı sayfanızın sağ üst köşesinde görüntülemek için profilinize {{VikiKedi Simge}} kodununu da ekleyebilirsiniz. Ayrıca Kedi projesine de uğrayabilirsiniz.