Vikipedi:Toplu mesaj göndericiler

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Vikipedi:Toplu ileti göndericiler sayfasından yönlendirildi)

Toplu mesaj gönderici etiketine sahip olan kullanıcılar ('massmessage-sender' kullanıcı grubu), birden fazla kullanıcıya aynı mesajı aynı anda göndermesine izin verilen ve kendi hesabından toplu mesaj gönderici yetkisini alabilen kullanıcılardır. Konu ile ilgili teknik ayrıntı ve bilgilendirmelere m:MassMessage ve mw:Help:Extension:MassMessage sayfalarından ulaşılabilir.

Türkçe Vikipedi'de şu anda 20 hizmetli ve 12 toplu mesaj gönderici (toplam: 32) bulunmaktadır. massmessage-sender kullanıcı grubundaki kullanıcılar Özel:MassMessage sayfasını kullanarak mesaj gönderebilirler.

Kullanım rehberi[kaynağı değiştir]

İzleyiciler[kaynağı değiştir]

Toplu mesajlar yalnızca mesajın dikkatini çekmesini isteyen kullanıcı gruplarına gönderilmelidir. Buna en iyi örnek olarak bir konudaki Vikiproje üyelerine proje hakkındaki olaylar veya Vikimaraton hakkında bilgi verilir ancak bunlarda normal şartlarda gelecekte kullanıcının nasıl bilgilendirilmek istendiği mesajda belirtilmelidir. (lütfen aşağıya bakınız.)

Yukarıda belirtilen örnek durumların dışında diğer daha az kişiselleştirilmiş iletişim yöntemi tercih edilmelidir. Vikipedi'deki başlıca iletişim sayfaları asıl olarak maddelerin tartışma sayfaları olup, bununla birlikte ilan panoları ya da köy çeşmesi de dâhil olmak üzere diğer tartışma sayfalarıdır. Bununla birlikte belirli bir konuyla ilgilenen kullanıcılar, ilgilendikleri konu ile ilgili sayfaları izleme listelerinde bulundurabilirler. Bir konu hakkında tartışmaların artırılması maksadıyla konu ile ilgili olarak yorum talepleri sayfasından bildirimde bulunulabilir.

Yetki talep etme[kaynağı değiştir]

Toplu mesaj gönderici grubuna dahil olmak istiyorsanız bir hizmetliye mesaj gönderebilirsiniz. Hizmetlilerin kendilerini ya da başka hizmetlileri bu gruba dahil etmesine gerek yoktur, çünkü toplu mesaj gönderme yetkileri hizmetlilik araçları paketinin bir parçası olarak kendilerine otomatik olarak tanımlanır.

Genel olarak, bu kullanıcı hakkı yalnızca düzenli olarak toplu mesaj göndermeyi planlayan veya buna ihtiyaç duyanlara verilir ve tamamen etkin olmayan kullanıcılardan kaldırılır.

Kullanıcı şablonu[kaynağı değiştir]

Toplu mesaj gönderici haklarına sahip olan kullanıcılar, kullanıcı sayfalarında Babil olarak aşağıdaki kullanıcı şablonunu kullanabilirler.

Kullanımı Görüntü
{{Kullanıcı toplu mesaj gönderici}}
Bu kullanıcı Türkçe Vikipedi'de toplu mesaj gönderici haklarına sahiptir. (doğrula)


Ayrıca bakınız[kaynağı değiştir]