Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Ural Akbulut

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.--Superyetkinileti 17:46, 24 Kasım 2011 (UTC)

Ural Akbulut[kaynağı değiştir]

Sayfa kayda değer bir kişiliği barındırmıyor. KothreqerMesaj At 15:25, 10 Kasım 2011 (UTC)

  • Kalsın Kalsın Eski bir rektör mü kayda değer değil? Lütfen hangi kayda değerlik kriterini ihlal ettiğini gösterebilir misiniz?--Alperen 15:28, 10 Kasım 2011 (UTC)
Yorum Yorum Kendisinin farkedileceği üzere diğer meslektaşlarından ayıran herhangi bir özelliği yoktur. Vikipedi:Kayda değerlik (kişi) kriterlerinde yaratıcı meslekler ilk maddede Kişi meslekdaşları veya ardından gelenlerce önemli bir kişilik sayılmakta veya ona sıkça atıfta bulunulmakta. cümlesinde gördüğümüz bu maddede yok çünkü Meslektaş rektörlerden kendisini ayıran herhangi bir ayırt edici özelliği yoktur.

2. satırda söylediği Kişi yeni bir kavram, teori veya teknik geliştirmesiyle tanınmakta. satırınıda karşılamamaktadır çünkü böyle bir projesi yoktur.(En Azından maddede görülmemekte) 3. satırda Kişi başkası veya başkalarıyla ortak olarak önemli veya iyi bilinen bir eseri yaratmış veya yaratılmasında önemli bir rol oynamış, bu eser bağımsız bir kitap veya sinema filminin, veya birden çok dergi makalesinin konusu olmuş. ibarelerinide taşımamaktadır. 3. satırda Kişinin eseri ya (a) önemli bir sergide sunulmuş ya da ondan bir abide yapılmış, veya (b) eleştirmenlerin önemli derecede dikkatini çekmiş veya (c) önemli (sadece mahalli sayılmayan) bir müze veya galerinin daimi koleksiyonunda yer almakta. ifadelerinide taşımıyor çünkü sadece bir görevde bulunmuştur bir ekol olmamıştır yani bana göre diğer akademisyenlerden herhangi bir farkı yoktur.

Yorum Yorum Rektörlerden ayırt edilmesine gerek yok çünkü rektör olan kişi diğer profesörlerden ayrılır ve artık oldukça tanınmış bir kişidir. ODTÜ gibi saygın bir üniversitenin rektörlüğünü yapmış bir kişiden bahsediyoruz burada. İkinci ligde adı duyulmamış takımların 50 yıl önceki oyuncuları bile kayda değer. Zaten kişi daha önceden bulunduğu makam sebebiyle yaygın şekilde tanınmış. Protokol sırasında (ki bi makam derecesi gösterir) Ankara'daki rektörler Merkez Bankası başkanından önce gelir. Sırf sahip olduğu bu makamla kayda değerdir, kaldı ki saygın dergilerde bilimsel çalışmaları da var.--Alperen 22:51, 10 Kasım 2011 (UTC)

Silinsin Silinsin yukarıda belirttiğim sebeplerden dolayı. Bu imzasız yazı kothreqer (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Silinsin Silinsin--Tacci2023 22:15, 10 Kasım 2011 (UTC)

Silinsin Silinsin--Utku TanrıvereMesaj 23:09, 10 Kasım 2011 (UTC) Kalsın Kalsın Metin yetersiz diye kişi KD değil denemez. --Sayginerv-posta 06:53, 11 Kasım 2011 (UTC)

  • Kalsın Kalsın Alperen'e katılıyorum. --seksen 16:02, 12 Kasım 2011 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Kesinlikle KD'dir.--Reality 16:04, 12 Kasım 2011 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Madde taslak, lakin Kothreqer'in söylediği meslektaşların hepsi (kayda değer üniversitelerin rektörleri, örn: Seha Meray gibi) ansiklopedik ve bir çok rektör maddesindeki gibi eksik. Kalmalı ve geliştirilmeli. Ayrıca bir şeye dikkat çekmeliyim yukarıda geçen kayde değerlik kriterlerini bir çok yüksek lisans tezi vermiş olan kişiler karşılar, zira tez konuları nev-i şahsına münhasır olup pek çok makale ve sunumda atıfları bulunmaktadır. Maddede yer almaması bir başka unsur/eksiklik olarak değerlendirilebilir ama bu (maddede başka yerlerdeki atıflardan yoksun olması) silinmesi için de sebep olmamalı.~Tarkovsky~ 11:40, 14 Kasım 2011 (UTC)
  • Kalsın Kalsın KD olduğunu düşünüyorum. Ayrıca bu maddeyi bu şekilde silersek bence ODTÜ'nün şu andaki rektörü Ahmet Acar'dan başlamak üzere mevcut rektör sayfalarının büyük çoğunluğu silinmeli. Hatta dekanlar ile ilgili de çokça sayfamız varmış. Belki öncelikle bu sayfaların kayda değerliği sorgulanmalı.–hcagri mesaj 11:57, 14 Kasım 2011 (UTC)
  • Silinsin Silinsin--KD birine benzemiyor | ɾɐsǝɯ zoɯɐʞɐʎ | 15:06, 15 Kasım 2011 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Kalsın diyenlere katılarak...Vikiçizer 20:26, 17 Kasım 2011 (UTC)
  • Kalsın Kalsın (tümgazeteler Miiliyet Gazete Arşivi hakkında rahatlıkla bilgi toplanabiliyor) (ekşi sözlük uludağ sözlük tanınır olup olmadığıyla ilgili fikir sahibi olunabilir) esc2003 10:06, 18 Kasım 2011 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Utku TanrıvereMesaj 14:36, 19 Kasım 2011 (UTC)
  • Kalsın Kalsın yukaridaki degerlendirmeleri tekrar okuyunca hak veriyorum. --Tacci2023 20:02, 21 Kasım 2011 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.