Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Kullanıcı:Zohak

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir. Mukaddimeileti 09:21, 16 Eylül 2013 (UTC)

Kullanıcı:Zohak[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kullanıcı sayfasında manifesto yayınlamak politika ihlalidir. Ayrıca kullanıcı sayfasında nefret söylemleri ve kişisel saldırı ögeleri de yer almaktadır.--|MURAT Jumpeax| 22:03, 14 Eylül 2013 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Belirtmiş olduğum sebepten ötürü... |MURAT Jumpeax| 22:05, 14 Eylül 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin gerekçeye katılıyorum..--Eğitmenmahmut msj 22:07, 14 Eylül 2013 (UTC)
Bunu daha önce de yaptım ve gördüğüm yerde bir kullanıcı olarak yine yaparım. Siz de yapabilirsiniz? --i.e.msj 00:02, 15 Eylül 2013 (UTC)
Yorumumdaki Vurgu! revizyonun yapılışında değil, altı çizilecek/silinmeye asıl sebep teşkil eden bir bölümün tüm açıklığı ile ortada oluşunadır. O yüzden "Yorumsuz" dedim. Yanılmıyorsam daha önceden de bu konuda kullanıcı tarafınızdan uyarılmıştı? Buna rağmen sn.eleman şu anki durum sizce de bir çelişki oluşturmuyor mu? Yani sayfayı SAS'a taşıyan kullanıcıdan önce sizin, Hızlı kalsın görüşü bildirmek yerine, bu duruma karşı çıkmanızı, gerekli tepkiyi göstermenizi beklerdim. Aylardır olup bitenler bilginiz dahilinde. İyi çalışmalar..--Eğitmenmahmut msj 00:26, 15 Eylül 2013 (UTC)
Anlıyorum ama tek bir kelime için, kullanıcı sayfasını buraya taşımanız bana tuhaf geliyor. Kaldı ki, değişikliği oyu kullandıktan sonra yaptım. Yani bunun hiçbir esprisi yok. --i.e.msj 00:32, 15 Eylül 2013 (UTC)
Sayfayı buraya ben taşımadım, taşınması hususunda herhangi bir girişimde de bulunmadım. Öncelikle bu konuyu düzeltelim. Aksi ispatı gerektirir. Bu arada beni asıl rahatsız eden sayfanın buraya taşınması değil , sayfada yer alan ifadeler. Kullandığınız oy konusu da sizin bileceğiniz iş, zaman zaman görüş değişikliği yaptığınıza şahit oluyorum:) Sn.Eleman, ortada bir realite var. Birileri her ne kadar beni Yanlı tutum sergilemekle itham etse bile, bütün kutsîyetim üzerine yemin ederim ki, âleni ve planlı bir şekilde kullanıcı, Vikipediyi tahrip ediyor. Bunu İslam ve Müslümanları ilgilendiren maddelerde yapmasından ötürü söylediğim/yakındığım/karşı çıktığım için belki böyle anlaşılıyorum. Mensubu olduğum dînle/inancımla hareket ettiğim sanılıyor. Halbuki değil. O gömleği bir tarafa koyuyorum ve olağanüstü TBA'ya riâyet etmeye çalışıyorum. Bu başka inançlarla ilgili de olsa ona da karşı çıkarım. Söz konusu kullanıcı, olağanüstü bir saldırı ritmiyle maddeler oluşturmakta, onların içini aslı astarı olmayan alıntı ve yorumlarla doldurmakta, bu işlemi daha önceden açılmış maddelere de yapmaktadır. Hatta daha bir-iki gün önce topluluğun SAS' ta görüşülüp silinmesini kararlaştırdığı maddenin içeriğini; isimleri farklı maddelere, olduğu gibi taşıdığını gördüm, tespit ettim. Burada yorumlarımda da konuyu dile getirdim. Bütün bu olanlar karşısında durum sizin tarafınızdan dahi yeri geldiğinde, Bırakın olgular kendini ifade etsin şeklindeki/içeriğindeki yorumlarla geçiştirilmekte ve yakındığım kullanıcıyı bu şekildeki tutumunuz/tutumlar yüreklendirmektedir. Çünkü bütün uyarılara rağmen hâlâ tutum ve tavrını devam ettirmekte, faaliyetlerini beyaz liste gölgesinde/şemsiyesinde sürdürmektedir. Bu da yetmezmiş gibi sütten çıkmış ak kaşık misâli şikayet sayfasında yazıp çizmekte. Bu vesileyle durum ciddiyet arzetmektedir.--Eğitmenmahmut msj 01:15, 15 Eylül 2013 (UTC)

Yorum YorumBu ifadelere cevap vermeğe değer mi diye düşünmekten kendimi alamıyorum. el kitabı ifadesinden kur'anı, mümin kelimesinden müslümanı anlayan bir mantık, tartışma sayfalarında yemin billah eden, maddelere tartışma sayfalarının uslubunu taşıyan bir eğitimci. Burada bir ağlamadığınız kaldı, bari bir de onu deneyin SözdebilimMSJ 09:20, 16 Eylül 2013 (UTC)

  • Hızlı kalsın Arkadaşlar, buna karşı bir engel olmasa da her anlaşmazlıkta kullanıcı sayfalarını buraya taşımak doğru değil. Ayrıca ben sıkıntılı bir yer göremedim. Kimisi sünnete bile karşı olabilir. İnsanların bir hayvan neslinden geldiğine inanabilir. Dine inanmayabilir. Bir yaratıcının olduğuna inanmayabilir. Bunları açıklamak hiçbir zaman yasak olamaz. --i.e.msj 22:25, 14 Eylül 2013 (UTC)
Sayın İnceleyici, burada bir politika ihlalinden söz ediyoruz. Manifesto yayınlamak polika ihlalidir. Ayrıca kullanıcı sayfasında nefret söylemleri de yer alıyor, viki müminler için el kitabı ne demektir? Bu bir nefret söylemi olmakla beraber saldırı ifadesidir. Yoksa kullanıcı sayfasında ben ateistim ve de Allah'a inanmıyorum sözüne yer verse buna kimse karışamaz. Fakat bunu diğer dini inançlara saldırırak yaparsa işte o zaman raydan çıkar. Anladınız mı inceleyici bey? |MURAT Jumpeax| 23:04, 14 Eylül 2013 (UTC)
Anlıyorum, tabi anlıyorum.--i.e.msj 00:02, 15 Eylül 2013 (UTC)
  • Hızlı kalsın İncelemeelemani'na katılıyorum. Ayrıca Zohak'ın katkılarının sürekli aynı kullanıcılar tarafından hedef alınmasını da manidar buluyorum. — Pınar (mesaj) 01:07, 15 Eylül 2013 (UTC)
Şu anki tartışma konusu sizce Zohak'ın katkısı mı? Ayrıca Zohak' ın Vikipedide yaptığı katliama/saldırıya bir devriye olmanıza rağmen, sürekli taraf olmanızı da ben şahsen manidar bulduğumu üzülerek ifade etmek isterim..--Eğitmenmahmut msj 01:34, 15 Eylül 2013 (UTC)
Olumlu ya da olumsuz mu tartışılır ama katkıdır elbette. Bunları "katliam/saldırı" olarak nitelemeniz geçekten abartıyı aşıyor. Bu tür ithamların tartışmayı kızıştırmak ve uzlaşma ortamını zedelemekten başka bir etkisi olmadığını şimdiye kadar anlamış olmanız gerekirdi diye düşünüyorum. Ayrıca, Zohak'ın veya sizin katkıda bulunduğunuz hangi tartışmalı maddeye müdahale etmişim ki taraf olayım? Sizinle aynı görüşte olmayanları taraf olmakla suçlamaktan vazgeçmenizi öneririm. — Pınar (mesaj) 02:26, 15 Eylül 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Ben bir politika ihlali görmüyorum. ataka 06:40, 15 Eylül 2013 (UTC)
Yorum Yorum Daha önce başka bu tür tekliflerde yazdığım gibi, bir kullanıcı sayfasının silinmesi ancak çok özel durumlarda yapılacak bir iş. Ansiklopediyi oluşturan maddeler için bile ilk tutulacak yol, görülen (veya algılanan) yanlışların tartışılarak düzeltilmesi olmalıdır. Burada bu yapılmaya çalışıldığı zaman, sayfayı SAS'a taşıyan kişi değişikliği geri almış. ataka 06:40, 15 Eylül 2013 (UTC)
  • Hızlı kalsın - Lubunya 11:26, 15 Eylül 2013 (UTC)
  • Hızlı kalsın --Fikirmsj 11:53, 15 Eylül 2013 (UTC)
  • Hızlı kalsın Benim katkılarımdan kuşku duyanlar için ve belki de biraz eğlence veya kendini ifade için deneme tarzı yazılan ve ziyaretçisi bile olmayan (bu durum beni üzüyor tabii) bir sayfa S.A.S sayesinde okuyucuya kavuştu. Bunlardan saldırı anlamı çıkaran arkadaşım hava bugün nemli desem sana ördek mi demiş olurum? Burada bu sorunun ciddi bir soru olması ürkütücü. Çünkü benim herhangi bir maddeye yaptığım, tanımlayıcı olmaktan ileri gitmeyen katkılar da aynı kişiler tarafından saldırı amaçlı katkılar olarak yorumlanıyor. En son Kur'an maddesine eklediğim akademik bir yayından alınan bir cümle E.Mahmut tarafından geri alındı ve gramer yapısı bozuk, ağdalı anlatımı ile inançları bağıra bağıra tekrar eden kendi cümleleri bunun yerine konuldu. Topluluğun ilgisi kendisinin üzerine olsun ne diyeyim, sonuna amen falan eklesem, yeni bir misyonerlik veya saldırı yapmış olur muyum zat'ı şahanelerine göre?
  • Kalsın Kalsın kibele 08:08, 16 Eylül 2013 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.