Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Kayıt/2009 Kasım

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.  Levent İleti Katkılar   09:10, 5 Temmuz 2009 (UTC)

Ateist devlet[kaynağı değiştir]

  • Bu madde ansiklopedik değildir.
  • "Ateist devlet" resmi bir terim olarak kullanılmaz.
  • Maddede örnek verilen devletler adı üstünde komünist veya sosyalist devletlerdir ve bu ülkelerde Laiklik vardır.
  • Bahsi geçen ülkelerde birçok dinden halklar yaşamaktadır ve laiklerdir "Ateist devlet" olarak isimlendirilemez.
  • Devletlerin sıfatları halkının inançlarına göre belirlenmez.
  • Yukarıdaki gerekçelere dayanarak bu maddede hehangi bir Devlet ismi verilmesi hukuki olarak yanlıştır. Sadece sözlük anlamı olarak açıklanabilir, viki bir sözlük olmadığına göre madde başlığı geçersiz hale gelir.

Silinsin Silinsin İnkanyezi 00:09, 22 Haziran 2009 (UTC)Geçersiz oy.2 aylık kullanıcı değil.Bkz. VP:OY--Eldarion 15:26, 25 Haziran 2009 (UTC)

Soru -- Interwikilere göre Devlet ateizmi değil mi? Takabeg ileti 02:16, 22 Haziran 2009 (UTC)

  • Oradaki maddenin kaynaklarını incelersen sahte ve geçersiz olduklarını görebilirsin, interwikilerin yaptığı şeyler doğru olmak zorunda değil. en:state atheism'deki yapılan tanıma kaynak olarak gösterilen site açık içerikli vikipedi benzeri bir sitedir, yazıyı kimin hangi tarihte yazdığıda belirtilmemiştir. İşte o site; http://www.bambooweb.com/articles/S/t/State_atheism.html. sayfanın en altında "This article is from Wikipedia" yazıyor. bu zaten herşeyi açıklıyor. Ek olarak kullanıcı sayfandaki babil kulesinde baktım . bu madde politik propagandadır, taraflıdır özellikle senin buna karşı çıkman gerekir. Aynı maddede ilgili konular olarak "terörist komünizm" gibi bağlantılar verilmiş.

--İnkanyezi 14:42, 22 Haziran 2009 (UTC)

Kalsın Kalsın - Kısa bir madde. Ama SAM gösterilmesi için haklı gerekçe bulunmuyor. İngilizce Vikideki mesele Türkçe Vikide halledilemez. Madde başlığı Devlet ateizmi olarak değiştirisin ve kalsın. Maddeyle ilgilenecek kullanıcılar vardır. Takabeg ileti 15:03, 22 Haziran 2009 (UTC)

  • Yorum Yorum Buradaki mesele evrensel bir "tanım"ın meselesidir. ingilizce vikideki başlığa dayanak başlık öneriyorsun ama orayla ilgimiz yok diyorsun. Kendinle çelişiyorsun. Madde başlığının ideolojik yönünü bir kenara bırakalım. Sözlükte bile yer bulamayacak bir tanımın nesiyle ilgilenecekler. nereyi kaynak gösterecekler?
  • Kalsın Kalsın Devlet ateizmi siyasal bir kavramdır ve laiklikle bir bağdaşması yoktur. Devlet ateizmi de aynı İslam devletlerinde (İran gibi)olduğu gibi yaşama standardının ateizme yönelik olarak sunulmasıdır. Ayrıca Ateist devlet resmi bir terimdir ve ilk olarak Arnavutluk Sosyalist Cumhuriyeti tarafından anayasalarına eklenerek resmileşmiştir. Komünist ve sosyalist devletlerde laiklik yoktur. Bizim kullandığımız laiklik terimi devletin din işlerine bulaşmamasıdır; ama Sosyalist devletlerde devlet dinin yayılmasını engelleyerek ve öğretim kurumlarında ateizmi genç nesillere öğreterek bu konudaki tarafsızlığını bozmuştur. Bu tip devletlerdeki halklar sosyalizm zamanında ibadetlerini baskı altında yapmıştırlar ve ancak sosyalizm yıkıldıktan sonra tam anlamıyla laikliğe ve özgürlüklerine kavuşmuşlardır. Devletin sıfatları halkının inançlarına göre belirlenmez; ancak anayasada devletin dini belirtilmiş o devlet o sıfatla anılır. Bugün İran'da Yahudiler veya Hristiyanlar da yaşamaktadır ama İran bir İslam Cumhuriyetidir. Son olarak başta da bahsettiğim gibi Ateist devlet bir terimdir. Sözlük anlamı da olabilir; ama yorumlanması gereken ve araştırılmış bölümleri de vardır. Bunları sözlüğe koyamayız. Bu konuda Takabeg'in tüm yorumlarına katılıyorum. Eğer bu madde politik propaganda ise bana göre de İslam Devleti maddesi politik propogandadır; ama böyle bir olgu olduğundan dolayı buna saygı gösteriyorum ve aynı saygıyı da bekliyorum. Maddenin ideolojik çıkarlar doğrultusunda silinmeye aday gösterildiğini düşünüyorum. Madde geliştirilebilir. Эялвачмеcаж 18:08, 23 Haziran 2009 (UTC)
  • Nedense söz konusu "din devleti" olduğunda diktatörlüklerinden hiç bahsedilmiyor, iş komünizme ateizme gelince vay şöyle zalimler böyle baskı yapıyorlar demekten çekinilmiyor. İnançsız olduğum halde zorunlu din eğitimi dersi aldım geçmiş tahsil hayatımda. o zaman islam devleti maddesine Türkiye Cumhuriyeti gibi ülkeler baskı ve diktatörlük yapıyor yazalım. neden yazmıyoruz? Daha fazla ısrar etmiyorum madde kalabilir, dünyayı kurtaracak halimiz yokya.--İnkanyezi 19:06, 23 Haziran 2009 (UTC)
  • Zorunlu din dersi 12 Eylül zamanında kondu ve o dönem de bir baskı ve diktatörlük dönemiydi. Эялвачмеcаж 20:45, 23 Haziran 2009 (UTC)
  • Haklısın fakat halen geçerli bir yasa olduğuna göre "dönemiydi" diyemeyiz o dönem halen devam ediyor. artık yazmayacağım buraya forum'a dönüşmeye başladı çünkü.--İnkanyezi 00:46, 24 Haziran 2009 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Çok dandik ve taraflı bir madde olduğunu düşünüyorum ama kalsın diyeceğim ne yazık ki.. Çin'e gidip protestan kiliselerini görmek lazım. Ne diyim bu batı Sovyetler olmasa hiç ekmek yiyemeyecekmiş.. kolay gelsin.. Not: Nasıl laiklikle bağlantısı yok anlamadım ? Ateizm din değil mi? Din olması için illa arapça, ibranice, latince harf mi olması gerekir ? Devletin dini ha şeriat ha ateizm? Neyse tartışmayacağım bunu --Boyalikus 20:53, 23 Haziran 2009 (UTC)
  • Ateizm din değildir, bir inanç da değildir, dinin alternatifi de değildir, ateizm maddesine bakıp öyle sorsaydınız keşke. ekleme ; yukarıda laikliği yanlış kullanmış olabilirim ona takılmayın, sonuçta karmaşık sosyolojik bir konu ve ateizmin ne olduğunu kavrayamayan insanlar var, "Önyargıları Parçalamak Atomu Parçalamaktan daha Zordur"EINSTEIN --İnkanyezi 21:33, 23 Haziran 2009 (UTC)
  • Bana diyorsanız Ateizm tartışma sayfasında demeniz lazımdı sanırım. Burası bunun tartışılacağı yer değil o yüzden tartışmayacağım dedim ama: Tanımsal olarak felsefik olsada uygulamada resmen dinin yerini tutuyor tabi bu bana ve bazılarına göre... zaten sovyetlerle ilgili meselede de cıvıklık yaptım, evet.. şu gibi ifadeler: Bu tip devletlerdeki halklar sosyalizm zamanında ibadetlerini baskı altında yapmıştırlar ve ancak sosyalizm yıkıldıktan sonra tam anlamıyla laikliğe ve özgürlüklerine kavuşmuşlardır. ve şu gibi ifadeler:" laiklikle bir bağdaşması yoktur" cıvıklaşmama sebep oluyor. Evvela ilk cümleye yapacağım sayfalar dolusu yorum var bu yüzden,sadece ikinci cümleye şunu diyeyim, kayıtsız şartsız laikliktir. Neyse gerçekten tartışmak istemiyorum bu meseleyi, ateizm bir dindir, bende cahil biriyim. Oyum kalsın. İyi çalışmalar. --Boyalikus 21:55, 23 Haziran 2009 (UTC) not: dandik ve taraflı bir konu olduğunu, en.wikiyi kontrol edip söylemiştim zaten..--Boyalikus 21:58, 23 Haziran 2009 (UTC)
  • Maddenin çevrilmesini üstleniyorum; ancak bu oylama kapanıncaya kadar başlamayacağım. Malum boşa da çalışabiliriz. Эялвачмеcаж 18:30, 24 Haziran 2009 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.

Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--yabancım 16:24, 14 Kasım 2009 (UTC)

Şablon:Klasik Türk müziği yorumcuları[kaynağı değiştir]

  • Anonim kullanıcımızın eline sağlık, şablon çok güzel ancak ne kadar verimli acaba? Örneğin şu anda şablonda pek çok ansiklopedik klasik Türk müziği yorumcusu bulunmuyor. Ya da doğrudan klasik Türk müziği okumayan birçok isim var şablonda. Bana göre biraz öznel olabilecek ve hiçbir zaman tamamlanamayacak bir şablon gibi geliyor. O nedenle silinmeye aday gösteriyorum. --.dsm. 16:20, 8 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Objektiv değil. Kategori:Klasik Türk müziği yorumcuları yeterlidir, bence. Takabeg ileti 22:37, 8 Kasım 2009 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Bence kategori olması silinmesini gerektirmemekte. Evcil Hayvalar için de kategorimiz var ama Evcil hayvan maddelerinde şablonu da var. Şablonun bir diğer güzel amacı da aynı türden maddeler arasında hızlı geçişe izin vermesidir. Ayrıca bazen şablonları, bu tip aynı tür maddelerin kategorilendirilmesinde de kullanıyoruz, şablonun eklendiği madde otomatik olarak bir kategoriye bağlanıyor gibi. Dolayısıyla kalmasında bir zarar görmüyorum. --Manco Capac 08:58, 12 Kasım 2009 (UTC)
Mesele sadece kategorinin yeterli olması değil. Objektifliği de yok. Neye göre şablondakiler seçildi. Mesele orda. Takabeg ileti 09:01, 12 Kasım 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum Evcil hayvanlarla bunun karşılaştırılamayacağını düşünüyorum. Orada evcil hayvan türlerini konu alan bilimsel bir sınıflandırma var. Bu ise farklı bir durum. --.dsm. 09:04, 12 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin SilinsinTamam vazgeçtim. Bak o kısmını atlamışım ben.. :)) Neyseki hemen yanıtı yapıştıtıvermişsiniz... Teşekkürler. Siz olmasanız ne yapradım...--Manco Capac 09:17, 12 Kasım 2009 (UTC)
  • --.dsm. 09:30, 12 Kasım 2009 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.

Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.

Madde ÖA olduğu için VP:HS ile silindi --Manco Capac 08:55, 12 Kasım 2009 (UTC)

Avrupalılık[kaynağı değiştir]

Bir takım kriterleri sıralayıp Türkiye'nin (maddeye adını veren) 4. kriteri karşıladığı neticesine varılmış: yani VP:ÖAYV ihlali.

Pınar [m] 07:56, 11 Kasım 2009 (UTC)

  • Silinsin Silinsin VP:ÖAYV sebebiyle hızlı silinsin. --Eldarion 08:06, 11 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin "Europeness", "Europeanness" açıklamak istemiştir herhalde. Ama ansiklopedik değil. Takabeg ileti 08:26, 11 Kasım 2009 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.

Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.

Madde ÖA olduğu için Ansiklopedik olmamasından ötürü VP:HS ile silindi --Manco Capac 08:53, 12 Kasım 2009 (UTC)

Sessiz Ev: Tema, İzlek ve Simgeler[kaynağı değiştir]

Tam bir VP:ÖAYV ihlali.

Pınar [m] 08:36, 11 Kasım 2009 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.

Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Gökhan 16:36, 16 Kasım 2009 (UTC)

Ferhat Tigrel[kaynağı değiştir]

Kayda değerlik kriterlerini sağlamadığını düşünüyorum. --Manco Capac 15:33, 12 Kasım 2009 (UTC)

  • Silinsin Silinsin --Manco Capac 15:33, 12 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Gerekçeye katılıyorum. — Pınar [m] 07:42, 13 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Firmasının KD'si de tartışılmalı. Gerç maddesi açılmadı. Takabeg ileti 08:56, 14 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin --вяí¢αи76ileti 15:46, 14 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin--Captain BradleyMesaj Sayfamİyi Vikilemeler. 15:41, 15 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kişinin kayda değer olduğunu düşünmüyorum. İnternet üzerinde hakkında doğru düzgün bir içerik yok. Olanlar da kişinin kendisinin oluşturduğu içerikler. Yani ikincil ve üçüncül bağımsız kaynak yok.--muratsahinileti 18:07, 15 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin --egemen 16:34, 16 Kasım 2009 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.

Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Gökhan 16:38, 16 Kasım 2009 (UTC)

Ali Tigrel[kaynağı değiştir]

Kayda değer olmadığını düşünüyorum.--Manco Capac 15:38, 12 Kasım 2009 (UTC)

  • Silinsin Silinsin --Manco Capac 15:39, 12 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Milletvekili, Belediye Başkanı dışındaki siyasetçilerin KD'si şüphelidir. Takabeg ileti 08:58, 14 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin --вяí¢αи76ileti 15:46, 14 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin--Captain BradleyMesaj Sayfamİyi Vikilemeler. 15:41, 15 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kişinin kayda değer olduğunu düşünmüyorum. Hakkında güvenilir ikincil ile üçüncül kaynaklar nerede ise yok.--muratsahinileti 18:13, 15 Kasım 2009 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.

Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Gökhan 04:39, 22 Kasım 2009 (UTC)

Umar Kağ[kaynağı değiştir]

Kayda değer olmadığını düşünüyorum --Manco Capac 15:41, 12 Kasım 2009 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.

Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Gökhan 16:40, 16 Kasım 2009 (UTC)

Aytolan Ailesi[kaynağı değiştir]

Kayda değer olmadığını düşünüyorum.--Manco Capac 15:43, 12 Kasım 2009 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.

Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.

Akbaşoğlu Ailesi[kaynağı değiştir]

Kayda değer olmadığını düşünüyorum --Manco Capac 15:45, 12 Kasım 2009 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.

Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Gökhan 16:43, 16 Kasım 2009 (UTC)

Öztrak Ailesi[kaynağı değiştir]

Bir aileden milletvekili çıkmasının o aileyi kayda değer yapmaya yetmediğini düşünüyorum.--Manco Capac 15:49, 12 Kasım 2009 (UTC)

  • Silinsin Silinsin --Manco Capac 15:49, 12 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin -- Tarihe dayalı bir aileye benzemiyor. Ansiklopedik değeri yok. Zaten aile mensup olan KD sağlayan (belki de sağlamayan) kişilerin maddeleri var. Şu anki haliyle gereksiz bir madde. Takabeg ileti 09:06, 14 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin -- Maddede adı geçen herkes için birer madde var zaten. Bunlar dışında bir bilgi de içermiyor. Ayrıca bunun da olması anlamsız Senoleker 09:19, 14 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin --вяí¢αи76ileti 15:56, 14 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin--Captain BradleyMesaj Sayfamİyi Vikilemeler. 15:42, 15 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Aile hakkında internet ortamında güvenilir kaynak sayılacak birkaç içerik var ama madde biyografilerden oluşuyor ve KD'yi sağlayan kişilerin maddeleri zaten mevcut. --muratsahinileti 18:21, 15 Kasım 2009 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.

Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Gökhan 04:24, 22 Kasım 2009 (UTC)

Şamhal Ailesi[kaynağı değiştir]

Kayda değer olmadığını düşünüyorum. --Manco Capac 15:52, 12 Kasım 2009 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.

Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.--Gökhan 04:29, 22 Kasım 2009 (UTC)

Selçuk Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulubü[kaynağı değiştir]

Vikipedi:Kayda değerlik (organizasyonlar ve şirketler) kriterlerini sağlamıyor. Bence öğrenci topluluklarının çoğu KD değildir. Takabeg ileti 08:30, 14 Kasım 2009 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Takabeg ileti 08:30, 14 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin KD kriterlerini karşılamıyor.--Captain BradleyMesaj Sayfamİyi Vikilemeler. 15:50, 15 Kasım 2009 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Kulüp, Türk Basketbol Ligi'nde mücadele etmiş ve şuan Türkiye 2. Basketbol ligi'nde bulunmakta. Herhangi bir öğrenci topluluğu ya da amatör kulüp değil, Türk basketbolunun içerisinde bulunan ve birçok kez kamuoyunda yer almış bir kulüp. Kayda değer olduğunu düşünüyorum. --muratsahinileti 18:26, 15 Kasım 2009 (UTC)
Pavlov'un köpeği olmuşumdur :) Kayanklar eklenirse iyi olacağını düşünüyorum. İkinci, üçüncü köpek çıkabilir. Takabeg ileti 07:39, 16 Kasım 2009 (UTC)
  • Cevap Cevap Baktım. Bence de kastedilen kulüp ile bu madde uygun değil. Çıkardım.--muratsahinileti 19:13, 18 Kasım 2009 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Drlp ileti 22:37 15 Kasım 2009 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.

Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.Gökhan 01:19, 26 Kasım 2009 (UTC)

Eskişehir doğumlu tanınmış kişiler[kaynağı değiştir]

Silinmiş diğer ünlüler listesi gibi bu listede objektif değildir. Takabeg ileti 06:00, 13 Kasım 2009 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.

Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Gökhan 04:26, 22 Kasım 2009 (UTC)

ODTÜ Avrasya Topluluğu[kaynağı değiştir]

Vikipedi:Kayda değerlik (organizasyonlar ve şirketler) kriterlerini sağlamıyor. Bence öğrenci topluluklarının çoğu KD değildir. Takabeg ileti 08:29, 14 Kasım 2009 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Takabeg ileti 08:29, 14 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin KD kriterlerini karşılamıyor.--Captain BradleyMesaj Sayfamİyi Vikilemeler. 15:49, 15 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Öğrenci topluluğunun tek başına madde oluşturabilecek durumda olduğunu düşünmüyorum. Hakkında güvenilir bağımsız kaynaklarda mevcut değil. ODTÜ maddesine de taşınabilir.--muratsahinileti 18:31, 15 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin --Manco Capac 09:16, 16 Kasım 2009 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.

Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Gökhan 04:31, 22 Kasım 2009 (UTC)

İTÜDAK[kaynağı değiştir]

Vikipedi:Kayda değerlik (organizasyonlar ve şirketler) kriterlerini sağlamıyor. Bence öğrenci topluluklarının çoğu KD değildir. Takabeg ileti 08:29, 14 Kasım 2009 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Takabeg ileti 08:29, 14 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Ben de öğrenci olarak okul-il çapında temizlik topluluğu kuruyum ve yazıyıım :)--Captain BradleyMesaj Sayfamİyi Vikilemeler. 15:46, 15 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Öğrenci topluluğu tek başına madde oluşturabilecek durumda değil. Hakkında güvenilir bağımsız kaynaklarda mevcut değil. İstanbul Teknik Üniversitesi maddesine de taşınabilir.--muratsahinileti 18:33, 15 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin --Manco Capac 09:17, 16 Kasım 2009 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.

Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Gökhan 04:32, 22 Kasım 2009 (UTC)

Boğaziçi Üniversitesi Fotoğraf Kulübü[kaynağı değiştir]

Vikipedi:Kayda değerlik (organizasyonlar ve şirketler) kriterlerini sağlamıyor. Bence öğrenci topluluklarının çoğu KD değildir. Takabeg ileti 08:28, 14 Kasım 2009 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Takabeg ileti 08:28, 14 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin KD kriterlerini karşılamıyor.--Captain BradleyMesaj Sayfamİyi Vikilemeler. 15:49, 15 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Öğrenci topluluğunun tek başına madde oluşturabilecek durumda olduğunu düşünmüyorum. Hakkında güvenilir bağımsız kaynaklarda mevcut değil.--muratsahinileti 18:35, 15 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin --Manco Capac 09:17, 16 Kasım 2009 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.

Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Gökhan 04:33, 22 Kasım 2009 (UTC)

Boğaziçi Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Kulübü[kaynağı değiştir]

Vikipedi:Kayda değerlik (organizasyonlar ve şirketler) kriterlerini sağlamıyor. Bence öğrenci topluluklarının çoğu KD değildir. Takabeg ileti 08:28, 14 Kasım 2009 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Takabeg ileti 08:28, 14 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin KD kriterlerini karşılamıyor.--Captain BradleyMesaj Sayfamİyi Vikilemeler. 15:49, 15 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Öğrenci topluluğunun tek başına madde oluşturabilecek durumda olduğunu düşünmüyorum. Hakkında güvenilir bağımsız kaynaklarda mevcut değil.--muratsahinileti 18:35, 15 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin --Manco Capac 09:18, 16 Kasım 2009 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.

Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.

Boğaziçi Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü[kaynağı değiştir]

Vikipedi:Kayda değerlik (organizasyonlar ve şirketler) kriterlerini sağlamıyor. Bence öğrenci topluluklarının çoğu KD değildir. Takabeg ileti 08:27, 14 Kasım 2009 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Üçüncü parti tarafsız ve güvnilir kaynaklar bulunmamaktadır. Takabeg ileti 08:27, 14 Kasım 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum Bir şirket, grup, örgüt vb. eğer ikincil kaynaklar tarafından konu edilmişse kayda değerdir.Vikipedi:Kayda değerlik (organizasyonlar ve şirketler) BUDAK bu kriteri sağlıyor. Bu imzasız yazı 193.140.194.101 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
  • Silinsin Silinsin Kriterleri karşılamıyor.--Captain BradleyMesaj Sayfamİyi Vikilemeler. 15:47, 15 Kasım 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum Bi sebep göstermediğiniz için bişey diyemiycem.--Abbatai 11:52, 16 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Öğrenci topluluğunun tek başına madde oluşturabilecek durumda olduğunu düşünmüyorum. Hakkında güvenilir bağımsız kaynaklarda mevcut değil.--muratsahinileti 18:36, 15 Kasım 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum Bence yeterli kaynak var ve kültür sanat aktiviteleri yapan ayrıca aylık dergisi olan bir klüp öğrenci topluluğundan daha kaydedeğer bişey.--Abbatai 11:52, 16 Kasım 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum Maddedeki web sitelerin hiçbiri bağımsız kaynak sayılmıyor, ne yazık ki. Takabeg ileti 06:49, 22 Kasım 2009 (UTC)
  • Yorum YorumBUCampus bağlantısı Bucampus bağımsız bir kaynak kulüple herhangi bir ilişkisi yok.--85.101.223.82 18:20, 22 Kasım 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum Bağımsız ve sağlam kaynaklar deseydim :) Yani bukampus.com sitesinde yer almak kayda değerliği gösteremez. Bağımsız ve sağlam kaynaklarda bu kulüp ele alınmıyor mu hiç ? Alınmıyorsa KD kabul edilmesi son derece güçtür. Takabeg ileti 04:41, 23 Kasım 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum Bir kaynağın sağlam olduğuna siz mi karar veriyorsunuz? Heralde kulübü Time'ın haber yapmasını beklemiyorsunuz.Kayda değerlik kuralları çok açık ve BUADK kriterlere uyuyor.--193.140.194.101 09:18, 23 Kasım 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum bukampus.com sayfası bir sosyal ağ sitesi. Büyük ihtimalle birincil elden oluşturuldu, yani bağımsız değil. Güvenilir kaynaklar politikasına da uygun değil. Nasıl Facebook, MySpace gibi sosyal ağlar kaynak olarak gösterilemiyorsa bu sayfa da gösterilemez.--muratsahinileti 21:56, 23 Kasım 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum Bukampus bir sosyal ağdan çok aktivite rehberidir. İkincisi bir diğer bağımsız kaynak burada Boğaziçi Üniversitesi Öğrenci Faaliyetleri Koordinatörlüğü
  • Silinsin Silinsin Bağımsız ve güvenilir kaynak olmadığı için silinmelidir. --Manco Capac 08:27, 25 Kasım 2009 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.

Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Gökhan 04:35, 22 Kasım 2009 (UTC)

Euroavia İstanbul[kaynağı değiştir]

Vikipedi:Kayda değerlik (organizasyonlar ve şirketler) kriterlerini sağlamıyor. Bence öğrenci topluluklarının çoğu KD değildir. Takabeg ileti 08:26, 14 Kasım 2009 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Takabeg ileti 08:26, 14 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin KD kriterlerini sağlayamıyor.--Captain BradleyMesaj Sayfamİyi Vikilemeler. 15:44, 15 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Öğrenci topluluğunun tek başına madde oluşturabilecek durumda olduğunu düşünmüyorum. Hakkında güvenilir bağımsız kaynaklarda mevcut değil. İstanbul Teknik Üniversite maddesine de taşınabilir. --muratsahinileti 18:37, 15 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin --Manco Capac 09:18, 16 Kasım 2009 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.

Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Gökhan 01:22, 26 Kasım 2009 (UTC)

BilgiSAT[kaynağı değiştir]

Vikipedi:Kayda değerlik (organizasyonlar ve şirketler) kriterlerini sağlamıyor. Bence öğrenci toplulukların çoğu KD değildir. Takabeg ileti 08:30, 14 Kasım 2009 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.

Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Gökhan 15:55, 22 Kasım 2009 (UTC)

Atatürkçü Düşünce Toplulukları/Kulüpleri[kaynağı değiştir]

KD olmayanları 100 tane listeleseler de yine KD olamaz. Takabeg ileti 09:43, 14 Kasım 2009 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Takabeg ileti 09:43, 14 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Gerekçeye katılıyorum. --Captain BradleyMesaj Sayfamİyi Vikilemeler. 15:43, 15 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin --Manco Capac 09:19, 16 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin bir kaydadeğer olmayan mı daha fazla silinmelidir, onlarcası mı? ilgilendikleri konunun kayda değerliği, kulüpleri kayda değer kılmaz. yani kısaca üniversitelerin yamaç paraşütü kulüplerinden ansiklopedik olarak bir farkları yoktur. --ki bl 07:03, 22 Kasım 2009 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.

Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.  Levent İleti Katkılar   09:38, 27 Kasım 2009 (UTC)

Avrupa Kırım Tatar Kültür Merkezi[kaynağı değiştir]

Üçüncü parti tarafsız ve güvnilir kaynaklar bulunmamaktadır. (En azından ben bulamadım.) Takabeg ileti 10:05, 14 Kasım 2009 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Takabeg ileti 10:05, 14 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Hmmm. Bence de KD değil.--Captain BradleyMesaj Sayfamİyi Vikilemeler. 15:43, 15 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Yetersiz kayda değerlik. Kaynak eklenirse tekrar değerlendiririm. --Manco Capac 09:19, 16 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Hakkında biraz kaynak araştırması yaptım fakat bir şey bulamadım. Kayda değer olmadığını düşünüyorum.--muratsahinileti 19:43, 16 Kasım 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum Maddenin adı 'Batı Avrupa Kırım Türkleri Dayanışma ve Kültür Merkezi' olarak değiştirilirse, kaynak bulunabiliyor. Bu durumda işlevi olan bu derneğin, kayda değer bir madde oluşturacağı da düşünülebilir. Tabii maddenin içeriğinin de elden geçmesi gerekiyor. --iazak 12:13, 18 Kasım 2009 (UTC)ileti
  • Yorum Yorum Bahsettiğiniz ad Türk Yurd ve Yeni Orkun'da geçiyor. Bu dergiler bağımsız ve tarafsız kaynak olarak kabul edilir mi orasını bilmem. Avrupa'daki adı nedir acaba ? Avrupa'daki adıyla belki Bbilimsel araştırmalarda bulabilme şansı var belki. Takabeg ileti 12:52, 18 Kasım 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum Henüz incelemedim, ama 3. parti kaynak sayılmazlar herhalde. Ama önemli olan, öncelikle bu kurumun var olduğu, ardından da Türkçe vikipedide kayda değer olup olmadığı. (Kırımtatarcasında kayda değer olduğuna zaten şüphe yok.) Gazetelerde ve (taraflı da olsa) internet sitelerinde örnekler bulunabilmesi, yaptıkları eylemlerle mümkün olabilmiş. Kayda değerliği sağlayacak olan kriter ancak bu olabilir. Sizlerin görüşleri nedir? İyi çalışmalar. --iazak 13:05, 18 Kasım 2009 (UTC)ileti
  • Yorum Yorum Herşeyden önce doğru ad ile yazılmalı. Ben de aradım bulamadım. Captain de aradı bulamadı. Manco da aradı bulamadı. Şahan da aradı bulamadı. Buraya yazı bırakmadı ama Sabri de aradı bulamadı. Neden ? Başlığı yanlıştır herhalde. Google arama sonucu sadece vikipedi ve group.yahoo çıkıyor :) Doğru adı tespit ederek tekrar inceleyeceğiz. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 13:10, 18 Kasım 2009 (UTC)
  • Soru -- Solidarität u. Kulturzentrum d. Krimtataren in Westeuropa e.V. mi acaba ? Adres: Nordanlage 13, 35390 Gießen. Ama bu adıyla da sağlam kaynaklar bulunmuyor. Takabeg ileti 13:33, 18 Kasım 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum Tebrik ederim. Yine pek ipucu olmadan bulmuş görünüyorsunuz. Aranızda Almancası olan bir arkadaş yardımcı olabilir mi acaba? --iazak 13:48, 18 Kasım 2009 (UTC)ileti

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.

Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Gökhan 01:25, 26 Kasım 2009 (UTC)

Şablon:Çizgi romanlar[kaynağı değiştir]

Şablonda pek çok ansiklopedik çizgi roman bulunmuyor. Ayrıca tamamen öznel ve hiçbir zaman tamamlanamayacak durumda. Çizgi romanlar kategorisi bu gibi durumda yeterlidir. Birde yabancı ve yerli durumu nedeniyle TBA sorunu var. --muratsahinileti 17:57, 16 Kasım 2009 (UTC)

17:59, 16 Kasım 2009 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Çizgi romanlar bu kadar mı az ? Listede yer alanlar nere göre seçildi ? Objektif bi şablon değildir. Takabeg ileti 01:06, 17 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin --Manco Capac 13:28, 24 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Olmasındansa olmaması daha iyidir. Subjektif genişlemeye açık...Vikipedist 18:54, 25 Kasım 2009 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.

Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Mskyrider ileti 08:18, 29 Kasım 2009 (UTC)

Şablon:Cumhurbaşkanı[kaynağı değiştir]

Sayfaların sağ üst köşesini işgal etmesi birinci yanlışı, ulusal viki olmaktan kaçınmamız gereken zamanda sadece Türkiye'ye has bir uygulama olması ikinci yanlışı, adı da üçüncü yanlışı.

Vito Genovese 09:18, 17 Kasım 2009 (UTC)

Buna bağlı olarak Şablon:Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı'nın silinmesi de yerinde olacaktır.--Vito Genovese 09:20, 17 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Gerekçeye katılıyorum. Benzerleri de silinsin. --Manco Capac 09:22, 17 Kasım 2009 (UTC)
Benzerler: Şablon:TSK Genelkurmay Başkanı, Şablon:nobel, Şablon:Japonya başbakanları-amblem, Şablon:Oscarlı film nasıl ? Uygun olan kalacak, olmayan silinecek. Dahası vardır belki. Bakacağım. Takabeg ileti 11:02, 17 Kasım 2009 (UTC)
Bence tüm bu tip şablonlar silinmelidir. Ayrıca zaten dosyaların bu tip kullanımı VP:AKP ile de çelişmektedir. --Manco Capac 12:14, 20 Kasım 2009 (UTC)
AKP'ye uygun olmayan şablonları sildim ve maddelerden çıkardım. Ancak diğerlerini karar aldıktan sonra silelim.--Manco Capac 13:39, 20 Kasım 2009 (UTC)
  • konumuz bu değil ama şu adil kullanımın kısaltmasını da değiştirsek mi? yarın öbürgün internette 'vikipedide AKP'ye uymayan herşeyi siliyorlar' diye bir cümle görmemiz mümkün olabilir. :) --ki bl 06:47, 22 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Benzerleride dahil hepsi silinsin. Yukarıda sayılan bütün şablonlar VP:TBA, VP:MİLLİ vb. yönergelerine göre hatalıdır.--muratsahinileti 21:26, 17 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin--вяí¢αи76ileti 14:55, 20 Kasım 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum Birde Şablon:Vali var. Öncelikli olarak VP:AKP ile de gidebilir.--muratsahinileti 04:45, 22 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kullanılması sıkıntılı...Vikipedist 19:03, 25 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Üstteki tüm yorumlara katılıyorum... --Kerem 233 (Mesaj | Katkılar) 14:10, 26 Kasım 2009 (UTC)
Şablon:Âkhilleus/2 nasıl ? Takabeg ileti 08:43, 27 Kasım 2009 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.

Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Mskyrider ileti 17:25, 29 Kasım 2009 (UTC)

Bahar Feyzan[kaynağı değiştir]

Kayda değer olmadığı için silinmelidir. --Manco Capac 13:26, 24 Kasım 2009 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.

Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Mskyrider ileti 17:26, 29 Kasım 2009 (UTC)

İstanbul Teknik Üniversitesi Mezunları Derneği[kaynağı değiştir]

Vikipedi:Kayda değerlik (organizasyonlar ve şirketler) kriterlerini sağlamıyor. Bence öğrenci mezunları dernekleri KD değildir. Okul maddesine mesela X adında mezunlar derneği vardır ... şeklinde eklenebilir. Takabeg ileti 09:55, 25 Kasım 2009 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Takabeg ileti 09:55, 25 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Yukarıda belirtilen gerekçeye katılıyorum. --M.M.ileti 11:09, 25 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin KD değil...Vikipedist 19:05, 25 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kayda değer değil.--Gökhan 01:34, 26 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Gerekçeye katılıyorum. Kayda değer değildir ve madde hakkında hiçbir güvenilir bağımsız kaynak yok. --muratsahinileti 01:45, 26 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kayda değer değildir. --Kerem 233 (Mesaj | Katkılar) 14:06, 26 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin--Reality 21:55, 27 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin --вяí¢αи76ileti 07:16, 29 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin --Captain BradleyMesaj SayfamSaygı/Sevgilerimle herkese iyi Vikilemeler 09:49, 29 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin KD değil. --Kemal K. 10:12, 29 Kasım 2009 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.

Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Mskyrider ileti 17:28, 29 Kasım 2009 (UTC)

İmam Hatip Liseleri Mezunları Mensupları Derneği[kaynağı değiştir]

Vikipedi:Kayda değerlik (organizasyonlar ve şirketler) kriterlerini sağlamıyor. Bence öğrenci mezunları dernekleri KD değildir. Okul maddelerine X, Y... adında mezunlar dernekleri vardır ... şeklinde eklenebilir. Takabeg ileti 09:55, 25 Kasım 2009 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Takabeg ileti 09:55, 25 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Yukarıda belirtilen gerekçeye katılıyorum. --M.M.ileti 11:10, 25 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin KD değil...Vikipedist 19:06, 25 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kayda değer değil.--Gökhan 01:34, 26 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Gerekçeye katılıyorum. Kayda değer değildir ve madde hakkında hiçbir güvenilir bağımsız kaynak yok. --muratsahinileti 01:43, 26 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kayda değer değildir. --Kerem 233 (Mesaj | Katkılar) 14:05, 26 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin--Reality 21:55, 27 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin--вяí¢αи76ileti 07:22, 29 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin --Captain BradleyMesaj SayfamSaygı/Sevgilerimle herkese iyi Vikilemeler 09:49, 29 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin KD değil. --Kemal K. 10:13, 29 Kasım 2009 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.

Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Mskyrider ileti 17:29, 29 Kasım 2009 (UTC)

Galatasaraylılar Derneği[kaynağı değiştir]

Vikipedi:Kayda değerlik (organizasyonlar ve şirketler) kriterlerini sağlamıyor. Bence öğrenci mezunları dernekleri KD değildir. Okul maddelerine X, Y adında mezunlar dernekleri vardır... şeklinde eklenebilir. Takabeg ileti 09:55, 25 Kasım 2009 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Takabeg ileti 09:55, 25 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Yukarıda belirtilen gerekçeye katılıyorum. --M.M.ileti 11:09, 25 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin KD değil...Vikipedist 19:06, 25 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Gerekçe yeterli.askinaltun 19:08, 25 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kayda değer değildir. --Kerem 233 (Mesaj | Katkılar) 14:05, 26 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin--Reality 21:55, 27 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin--вяí¢αи76ileti 07:22, 29 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin --Captain BradleyMesaj SayfamSaygı/Sevgilerimle herkese iyi Vikilemeler 09:49, 29 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin KD değil. --Kemal K. 10:14, 29 Kasım 2009 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.

Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.

Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği[kaynağı değiştir]

Vikipedi:Kayda değerlik (organizasyonlar ve şirketler) kriterlerini sağlamıyor. Bence öğrenci mezunları dernekleri KD değildir. Okul maddesine X adında mezunlar derneği vardır şeklinde eklenebilir. Takabeg ileti 09:56, 25 Kasım 2009 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Takabeg ileti 09:56, 25 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Yukarıda belirtilen gerekçeye katılıyorum. --M.M.ileti 11:09, 25 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin KD değil...Vikipedist 19:07, 25 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Gerekçeye katılıyorum. Kayda değer değildir ve madde hakkında hiçbir güvenilir bağımsız kaynak yok. --muratsahinileti 01:46, 26 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kayda değer değildir. --Kerem 233 (Mesaj | Katkılar) 14:04, 26 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin--Reality 21:55, 27 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin--вяí¢αи76ileti 07:21, 29 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin --Captain BradleyMesaj SayfamSaygı/Sevgilerimle herkese iyi Vikilemeler 09:49, 29 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin KD değil. --Kemal K. 10:15, 29 Kasım 2009 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.

Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.

Tarsus Amerikan Koleji Mezunlar Derneği[kaynağı değiştir]

Vikipedi:Kayda değerlik (organizasyonlar ve şirketler) kriterlerini sağlamıyor. Bence öğrenci mezunları dernekleri KD değildir. Okul maddesine X adında mezunlar derneği vardır şeklinde eklenebilir. Takabeg ileti 09:57, 25 Kasım 2009 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Takabeg ileti 09:57, 25 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Yukarıda belirtilen gerekçeye katılıyorum. --M.M.ileti 11:09, 25 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin KD değil...Vikipedist 19:07, 25 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Gerekçeye katılıyorum. Kayda değer değildir ve madde hakkında hiçbir güvenilir bağımsız kaynak yok. --muratsahinileti 01:47, 26 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kayda değer değildir. --Kerem 233 (Mesaj | Katkılar) 14:03, 26 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin--Reality 21:55, 27 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin--вяí¢αи76ileti 07:21, 29 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin --Captain BradleyMesaj SayfamSaygı/Sevgilerimle herkese iyi Vikilemeler 09:49, 29 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin KD değil. --Kemal K. 10:15, 29 Kasım 2009 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.

Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.

İlmed[kaynağı değiştir]

Vikipedi:Kayda değerlik (organizasyonlar ve şirketler) kriterlerini sağlamıyor. Bence öğrenci mezunları dernekleri KD değildir. Okul maddesine X adında mezunlar derneği vardır şeklinde eklenebilir. Takabeg ileti 09:57, 25 Kasım 2009 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Takabeg ileti 09:57, 25 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Yukarıda belirtilen gerekçeye katılıyorum. --M.M.ileti 11:09, 25 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin KD değil...Vikipedist 19:07, 25 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Gerekçeye katılıyorum. Kayda değer değildir ve madde hakkında hiçbir güvenilir bağımsız kaynak yok. --muratsahinileti 01:48, 26 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kayde değer değildir. --Kerem 233 (Mesaj | Katkılar) 14:02, 26 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin--Reality 21:54, 27 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin--вяí¢αи76ileti 07:21, 29 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin --Captain BradleyMesaj SayfamSaygı/Sevgilerimle herkese iyi Vikilemeler 09:48, 29 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin KD değil. --Kemal K. 10:18, 29 Kasım 2009 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.

Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.

Gaziantep Anadolu Liseliler İstanbul Derneği[kaynağı değiştir]

Vikipedi:Kayda değerlik (organizasyonlar ve şirketler) kriterlerini sağlamıyor. Bence öğrenci mezunları dernekleri KD değildir. Okul maddesine X adında mezunlar derneği vardır şeklinde eklenebilir. Takabeg ileti 09:58, 25 Kasım 2009 (UTC)

Silinsin Silinsin Takabeg ileti 09:58, 25 Kasım 2009 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.

Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.

Türk Silahlı Kuvvetleri#Rütbeler bölümüne yönlendirilmesine karar verilmiştir. --Mskyrider ileti 18:35, 29 Kasım 2009 (UTC)

TSK rütbeleri[kaynağı değiştir]

Vikipedi:Kayda değerlik kriterlerini sağlamıyor. Bence Tsk rütbeleri kategorisi bu işlevleri görmektedir.--Türk Süvarisi ileti 13:40, 25 Kasım 2009 (UTC)

Silinsin Silinsin--Türk Süvarisi ileti 13:40, 25 Kasım 2009 (UTC)

Silinsin Silinsin -- Kayda değer değil diyemem ama TSK, Türk Deniz Kuvvetleri, Jandarma v.s. maddelerinde aynı bilgiler yer alıyor ve oralardaki daha güzel. Bu maddenin yerine kategori yeterlidir. Takabeg ileti 13:44, 25 Kasım 2009 (UTC)

Silinsin Silinsin-- askinaltun 19:13, 25 Kasım 2009 (UTC)

  • Kalsın Kalsın SS rütbeleri gibi 19 dilde daha olan bir madde varken "silinsin" diyemiyorum. Ansiklopedik ve kayda değer sayılması için tarihin sayfalarına mı karışması gerekiyor ya da SS rütbeleri maddesine benzer bir şekilde mi düzenlenmeli...Sayfanın düzeni çok kötü, vikipedinin beklenen düzeninden uzak, ama madde gönüllü bir kullanıcı tarafından kategorilendirmenin işlevinden daha ileriye kolayca taşınabilir...Vikipedist 19:17, 25 Kasım 2009 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Kesinlikle Vikipedi:Kayda değerlik kriterlerini karşılıyor her ne kadar madde içeriğinin düzenlenmesi gerekiyor ise de. Kategoriler maddelerin işlevini görmez, varolan maddelerin katalogunu tutar. Türk Silahlı Kuvvetleri rütbelerinin listesini içeren bu madde içeriğinin düzensizliği ya da yetersizliği nedeniyle "kayda değmez" diye silinemez. --Mskyrider ileti 19:37, 25 Kasım 2009 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Mskyrider'la aynı görüşte olduğumu söyleyebilirim. İyi bir giriş paragrafına ihtiyacı olduğuna değinmeden geçmemek lazım ayrıca.--Vito Genovese 19:48, 25 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Madde kayda değer değildir denilemez. Türk Silahlı Kuvvetleri'nde kullanılan rütbelere ilişkin bir liste yapılıp ayrı madde olarak açılabilir. Lakin varolan listede rütbeler hiçbir açıklama yapılmadan düz olarak yazılmış, maddenin basitten bir giriş paragrafı bile yok ve bu listeden daha iyi durumda olan Türk Silahlı Kuvvetler maddesinde Rütbeler başlığı altında aynı içerik görsel olarakta desteklenerek daha düzgün ve uygun bir şekilde verilmiş. Aynı içerik başka bir madde içinde zaten varolduğundan bu maddeyi gereksiz buluyorum. Ya TSK maddesinden rütbeler buraya aktarılsın, ya da madde direk maddelerde olan bilgilerden daha doğru bir liste hazırlanarak kalsın. Böyle bir maddenin yerini kategori durumu ile eşdeğer görüyorum, bu şekli şemali nedeniyle TSK rütbeleri sayfası Türk Silahlı Kuvvetleri maddesindeki alt başlığa yönlendirilebilir.--muratsahinileti 02:13, 26 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Muratsahan'a katılıyorum. --Manco Capac 11:08, 26 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin SilinsinTSK maddesinin içinde var zaten.--Reality 21:53, 27 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin M.S'ye katılıyorum. --Captain BradleyMesaj SayfamSaygı/Sevgilerimle herkese iyi Vikilemeler 09:44, 29 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin KD olmadığı doğru değildir. Ancak TSK maddesinin içinde zaten var ve orada daha iyi durumda. Zaten açıklama verilmeden listelenmiş ve bu hâliyle kalmasına gerek yok. Kapsamlı ayrı bir liste olarak açılması mümkündür. --Kemal K. 10:23, 29 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin TSK maddesinde daha ayrıntılı bir biçimde bulunmakta. --Dolphin 17:52, 29 Kasım 2009 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.

Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Mskyrider ileti 18:08, 4 Aralık 2009 (UTC)

Kızılay İzmit Şubesi[kaynağı değiştir]

Kızılay'ın her ildeki şubesini yapacak mıyız? Kayda değer olmadığı için silinmelidir.--вяí¢αи76ileti 07:20, 29 Kasım 2009 (UTC)

  • Silinsin Silinsin--вяí¢αи76ileti 07:20, 29 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kızılay (kurum) yani Türkiye'ninki (madde adı uygun mu acaba ?), Avustralya Kızılhaç gibi ülkedekiler kurumlar yeterlidir. Bağımsız ve güvenilir kaynaklara dayalı bilgiler varsa Kızılay (kurum) maddesinde kısaca bahsedilebilir. Takabeg ileti 07:37, 29 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Sabri76'a katılıyorum.--Captain BradleyMesaj SayfamSaygı/Sevgilerimle herkese iyi Vikilemeler 09:44, 29 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin--Reality 14:23, 29 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin--Dolphin 18:43, 29 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kayda değer değildir. Maddenin ilk açılışına baktımda telif konusunda biraz şüphelendim. Fakat bir şey bulamadım. Anlaşılan duruma göre temiz. Ana maddesinde alt başlık olarakta kalabilir.--muratsahinileti 02:26, 30 Kasım 2009 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.

Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Mskyrider ileti 18:11, 4 Aralık 2009 (UTC)

İlâhî dinler[kaynağı değiştir]

  • Silinsin Silinsin madde adı taraflı ve aynı konuyu daha genişçe işleyen bir madde olan Semavi dinler var. Bu madde silmelidir ya da tanım islama göre yapılıyorsa içeriğinin acilen düzenlenmesi gerekir. islama göre işleniyorsa bu konu, hem bilgi yanlışlıkları var hemde içeriği çok az ve gösterdiğim maddeden hiçte farklı bir bilgi sunmuyor.Yugoer 18:43, 29 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin - maddenin içerdiği konu ile ilgili olarak daha önceden yanlış şablonu koymuştum.Silinmesini destekliyorum --Nosferatu 20:20, 29 Kasım 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum İslam odaklı dursa da içerik konusu neredeyse aynı. Uzun zamandır Vikipedi'de duruyormuş, İlâhî dinler adlandırması yanlış olduğundan Semavi dinler altında birleştirilmesi daha doğru gibi. --muratsahinileti 02:41, 30 Kasım 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin--Reality 21:38, 1 Aralık 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin--Dolphin 17:31, 2 Aralık 2009 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.