Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Beyaz Mantolu Adam

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 14:32, 4 Şubat 2013 (UTC)

Beyaz Mantolu Adam[kaynağı değiştir]

Korkuyu Beklerken adlı, sekiz hikayeden oluşan kitapta yer alan bir hikaye. Ayrı bir madde olacak kadar KD mi bilemiyorum. Öte yandan öykü içeriklerini ayrı maddelere aktardığımızda, konu bakımından kitap maddesine eklenecek bir içerik kalmıyor. Diğer hikaye maddeleri Bir Mektup ve Babama Mektup ile birlikte o maddeye aktarılmasının daha uygun olacağını düşünüyorum.--RapsarEfendim? 17:58, 18 Ocak 2013 (UTC)

  • Aktarılsın Aktarılsın--RapsarEfendim? 17:58, 18 Ocak 2013 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın Kesinlikle gerekçeye katılıyorum. --i.e.msj 20:20, 18 Ocak 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın bu öykü, şu çeşit sempozyumlara konu olmuş, bir romana kahramanını vermiş, bir filme esin kaynağı olmuştur. kitap maddesine eklenecek içerik kalmayacak diye endişelenmeye gerek yok. atay'ın özellikle bu kitabı için bunun gibi sayfalarca malzeme bulmak mümkün. --kibele 02:04, 19 Ocak 2013 (UTC)
ek olarak: hikayeler kendi başlarına yol alabilirler, bir araya geldikleri toplamın bir parçası olarak kalmayabilirler tıpkı burada olduğu gibi. kimi zaman bir hikaye farklı farklı kitaplarda da yer bulabiliyor. bu hikaye, en az 'korkuyu beklerken' kadar tanınır, ilk hikaye olması ve oğuz atay ile özdeşleştirilmesi açısından da kayda değerdir. --kibele 10:44, 21 Ocak 2013 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın Aslında Kalsın Kalsın oyu da verebilirdim, ama aktarılması, önemi yeterse de, ek bir makaleye bağlanması iyi fikir olur kanımca. Her neyse, silinmesin. --Alabay (mesaj) 12:48, 21 Ocak 2013 (UTC)
VP:OY kriterleri sağlanmıyor.--Vito Genovese 14:31, 4 Şubat 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın hikayelerin ayrı ayrı kalması daha mantıklı görünüyor. Zaman zaman farklı hikayelerin farklı kitaplarda toplanması da görülen bir durumdur.Khadkhall (mesaj) 20:28, 26 Ocak 2013 (UTC)
Hikaye, kitabın içinde yayınlanıyor yalnız. Ayrı olarak değil, bildiğim kadarıyla.--RapsarEfendim? 20:38, 26 Ocak 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın bir kitabın içinde olması ayrı madde olmayacağı anlamına gelmiyor. Öykü olduğu için ayrı ayrı yazılabilir. --Boyalikus (mesaj) 13:14, 30 Ocak 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Bir süredir Salinger öyküleriyle ilgili çalışıyorum ve öykülerin kendi başına kaydadeğer olabileceği ve olamayacağı durumlar olduğunu gördüm. Salinger'dan örnek vererek devam edeyim: Dokuz Öykü isimli kitabındaki bütün öyküler birer seçkin madde olacak kadar kaynaklara konu olmuş eserler. Bu öykülerin her birinin kendi maddesi olması gerektiği gibi Dokuz Öykü'nün kitap olarak yani bu öykülerin bütünü olarak işleneceği madde de seçkin olabilecek kadar farklı ve zengin bir içeriğe sahip olabilir. Öte yandan gene çalışırken gördüm ki Salinger'ın basılmamış öyküleriyle ilgili maddelerde yazılabilecek şeyler çok kısıtlı. Bu durumda aklıma gelen ilk şey Salinger'ın basılmamış öyküleri diye bir madde yapıp hepsini tek liste maddesinde anlatmak oldu.
Bence Korkuyu Beklerken'i de benzer şekilde değerlendirebiliriz. Oğuz Atay, Türk edebiyatındaki birçok şanssız yazarın aksine eserleri sık sık farklı kaynaklarda değerlendirilmiş bir yazar. Korkuyu Beklerken maddesiyle ilgilenen bir kullanıcı olsa bu kitap maddesinin seçkin olabileceğini biliyorum. İçindeki tüm öyküler için bu kesinlikte konuşamam ama Beyaz Mantolu Adam da kendi başına değerlendirilebilecek içinde bulunduğu kitabın maddesinde anlatılması uygun olmayacak ama kendi maddesinde anlatılabilecek birçok detaya sahip bir eser (iyi bir kaynak taraması sonrası bir seçkin de bundan çıkar diye düşünüyorum). Şu anda bile kaynaklarla zenginleştirilmiş. Kalmasının uygun olduğunu düşünüyorum. Diğer öykü maddelerinde de bu şartlar sağlanıyorsa onlar da kalabilir. Her durumda ayrı ayrı değerlendirilmeliler. Teşekkürler, iyi günler. -- Güzelonlu (mesaj) 13:33, 30 Ocak 2013 (UTC)
Kalsın Kalsın Tüm kalsın gerekçelerine katılarak.. --Garbino ileti 03:14, 1 Şubat 2013 (UTC)



Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.