Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Ankara Cinayeti (film)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--yabancım 12:06, 31 Aralık 2012 (UTC)

Ankara Cinayeti (film)[kaynağı değiştir]

böyle bir film yoktur silinmesi en dogrusudur 2006 yilinda cekilecekti fakat öylece kaldi hic bir zaman cikmadi cünkü porojeden vazgecildi sizden ricam bu konuyu silmeniz Ilteray (mesaj) 00:03, 22 Kasım 2012 (UTC)

  • Kalsın Kalsın, Nasıl yani! IMDB sitesinde Ankara cinayeti (2006) başlığı ile duruyor. Çevrilmediği nereden çıktı. Bununla ilgili kaynak gösterilsin. Yzkoc (mesaj) 07:06, 27 Kasım 2012 (UTC)
  • Çekimser Çekimser imdb'de olması önemli değildir. çünkü orada değişiklikler de kullanıcılar tarafından yapılmaktadır. bu filmin olup olmadığı hakkında bilgi yokmuş öğrendiğim kadarıyla. o yüzden "varsa" kalmalı "yoksa" silinmeli. --— heddagabler 15:36, 30 Kasım 2012 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Sinemalar.com'da Ankara Cinayeti Lubunya  POSTA  16:08, 5 Aralık 2012 (UTC)
Oradaki yorumlara da bakarsanız filmin "var olup olmadığı" tartışılmakta. --— heddagabler 15:49, 6 Aralık 2012 (UTC)
Gayet iyi bakıyorum, şahsınız tartışmaları birbirine karıştırıyor olmasın sakın? Sinemalar.com özgün ve varlığı tartışmasız filmleri içeriğine alan bir yer, kaldıki sinematürk, vikipedi de böyle. Filmin varlığı şahsımaca kesin lakin doğrulama bi anlamda teyide ihtiyacı var e google'u her film için arattığınızda en doğru kaynaklar üstte saydıklarım. Lubunya  POSTA  16:23, 9 Aralık 2012 (UTC)

ankara cinayeti adli film hic bir zaman cekilmemistir filmin oyuncularindan ahmet mümtaz taylanla bire bir konusmuslugum vardir ve bu filmi cekemediklerini kendisi beyan etmistir,film dedigim gibi sadece söylentilerde kalmistir film hic bir zaman cekilmemistir,ama maalesef bu konuyla ilgili bir delil yok size sunabilecegim,ama seyretmediginiz ve hatta hic kimse tarafindan seyredilmeyen birseyin kalmasini istiyorsaniz buyrun kalsin ben sadece acikliyim dedim ister kalsin ister kalmasin acikcasi pek umrumda degil buraya yazmamin nedeni vikipede gercek olan seyleri yazmak bu konuyu iyi bildigim icin ve cikmadigini iyi bildigim icin yardim etmek istedim sadece Ilteray (mesaj) 12:14, 13 Aralık 2012 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Olay ya da kitap olarak değiştirileniilini. --Boyalikus (mesaj) 23:25, 18 Aralık 2012 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Boyalıkuş'un önerisini destekliyorum --Mskyrider ileti 18:07, 27 Aralık 2012 (UTC)
  • Silinsin SilinsinPınar (mesaj) 05:20, 28 Aralık 2012 (UTC)
  • Silinsin Silinsin --Garbino ileti 16:09, 29 Aralık 2012 (UTC)
  • Yorum Yorum Neden hiç kimse; sinema konusunda uzman olan ve vikinin saygın emekçisi Docbaba'nın görüşünü merak etmiyor? Bir sorulsa, bakalım ne diyecek? 78.179.20.2 23:55, 29 Aralık 2012 (UTC)
  • Yorum Yorum Tartışma sayfasına bildirilen ancak, oy mahiyeti taşımayan ve belirtttiği görüşün oluşma sürecini sağladığım için "Yorum Yorum" bildirimiyle yer alan yukarıda ki ileti ışığında, Docbaba'ya görüşünü bildirmesini rica eden bir mesaj gönderdim.. --Garbino ileti 00:09, 30 Aralık 2012 (UTC)
  • Yorum Yorum
  • IMDb'nin filmin "yapımcı şirket" olarak belirttiği "Limon Yapım"ın kendi web sitesinde filmle ilgili bir bilgi yok
  • Bazı sinema dergilerinin 2006 koleksiyonlarını karıştırdım, filme rastlayamadım.
  • Türker İnanoğlu'nun "5555 Afişle Türk Sineması" adlı hacimli kitabında afişi ve bilgisi yok. "Google görseller"de afişine rastlanmıyor.
  • Taylan biraderlerin filmografilerinde([1] [2]) böyle bir film yok. 2006'da bir sinema filmi yönetmişler ama kadrosu vb. bu filmden tamamen farklı. Maddede listelenmiş oyuncu kadrosunun filmografilerinde de bu adı taşıyan bir film yok.
  • Zaten film maddesinde afiş resmi olarak kullanılan görsel de bir roman kapağına ait.
  • Acaba filmin başka bir adı var mı diye baktım, bulamadım (bu ad alternatif adlardan biri olabilirdi). Bir reklâm stratejisi vb de olamaz, 2006 tarihli deniyor, 6 sene geçmiş üzerinden, halâ film ortada yok.
  • Sadece IMDb'de ve Sinemalar.com'da, intersinema.com'da böyle bir filmin varlığından bahsediliyor. Başka bir kaynakta bahsi geçmiyor. "sinemalar.com"da maddenin bir okuyucu tarafından girildiği belirtilmiş (Onların kaynağı da muhtemelen IMDb'dir)
  • Bir ihtimal de filmin tamamlanamamış olması veya tamamlanıp vizyona verilmemiş olmasıdır. En akla yakın olasılık bu gibi. Zira IMDb sitesi bazı bölümlerinde üyelerinin katkılarını kabul ediyor (okuyucu yorumları, film hataları, alternatif adlar, kullanıcı reytingleri vb.) ancak madde girişleri (film ve kişilerle ilgili) profesyonelce yapılıyor, bizzat yapımcı veya benzer bir ilgilinin giriş yapması isteniyor. Hattâ afiş, fotoğraf gibi görseller girmek istendiğinde belli bir ücret bile talep edilebiliyor diye hatırlıyorum ben. Yani madde IMDb'de yer almışsa ancak yapımcı şirketin verdiği bilgiler kullanılmıştır.
  • Birçok kaynakta (ör. "[3]") seyircinin bir türlü filme ulaşamadığı belirtilmiş.
  • Birkaç sitede [4] [5] filmin bilgileriyle birlikte videosuna link verilmiş, ama sayfalar açılmıyor. Zaten bu linklere kuşkuyla yaklaşmak lazım, yanıltıcı olabiliyorlar. Bu videolar belki de filmin önizleme videoları olup sitelere izinsiz konmuş olabilirler. "Youtube"da da filme ait bir fragmana rastlamadım.
  • IMDb'de yer almamış olsaydı hemen silinsin derdim. Ama %100 güvenilir olmamakla birlikte yine de IMDb oldukça güvenilir bir kaynak (Vikipediye madde girerken özellikle filmlerin Türkçe adlarında IMDb'de çok sayıda hata olduğunu gördüm, ama bu bölümler yukarıda belirttiğim gibi üyeler tarafından doldurulan bölümler ve haliyle hatalara açıktır, oysa film maddelerini yapımcıları bizzat giriyor diye biliyorum.)
  • Eğer Türkçe Vikipedi'de dış yazışmaları yapan özel bir departman/görevli varsa, önce yapımcı şirket olduğu belirtilmiş "Limon Yapım"dan doğrudan bilgi edinilmesini öneririm (info@limonproduction.com). Bu arada, bir romana ait olan 'afiş görseli' şimdiden maddeden kaldırılabilir. Maddenin başında veya içerisine bir alt başlıkta filmle ilgili bütün bu kuşkular kalın harflarle belirtilebilir. Böyle bir filmin var olmadığı kesinlikle kanıtlanırsa o zaman silinmesi daha uygun olur diye düşünüyorum. Belki de film çekilmiş ama rafa kaldırılmış olabilir. Veya çekimleri yarım kalmıştır (filmin vizyona verilmiş olması şart değil gibime geliyor, bazı filmler tanıtımı yapıldığı anda Vikipedi'de yerlerini almışlardı). Bence yapımcı şirketin cevabını bekleyip ona göre silmek daha uygun olur.(Not:Geç cevapladığım için özür dilerim, bulunduğum bölgede çok uzun süren bir elektrik kesintisi oldu) Saygılar, iyi yıllar.Docbaba--docbaba 16:20, 30 Aralık 2012 (UTC)mesaj



Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.