Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Şahin Gökçe

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.--Vikiçizer 18:49, 15 Haziran 2010 (UTC)

Şahin Gökçe[kaynağı değiştir]

Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK

Kayda değerlik kriterlerini karşılmadığı için silinmelidir. --Manco Capac 07:27, 20 Mayıs 2010 (UTC)

  • Silinsin Silinsin yukardaki görüşüm dolayısıyla --Manco Capac 07:27, 20 Mayıs 2010 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Kendisi profesyonel liglerde mücadele eden profesyonel bir futbolcudur. Sadece alt liglerde oynuyor olması onun KD olmasını engellemez bence. Bunun yanında madde, alt lig futbolcusuna göre de oldukça kapsamlı hazırlanmış...--Rapsar 18:07, 20 Mayıs 2010 (UTC)
Bir üniversite hocası çalıştığı üniversiteden dolayı Kayda değer olamadığı gibi ya da bir tiyatro oyuncusu çalıştığı tiyatrodan dolayı kayda değer olamadığı gibi bir futbolcuda bulunduğu bir ligten dolayı kayda değer olamaz. Kayda değerlik biyografi kriterleri açık ve nettir. Dolayısıyla bu yorumunuzun Kayda değerlik kriterlerini tam olarak değerlendirilmeden yapıldığını belirtmek durumundayım.
Bir maddenin detaylı olması değil konu edilen kavramın kayda değer olması önemlidir. Sırf detaylı yaılmış diye bir kişi kayda değerlik kriterlerini sağlamadığı halde maddesi kayda değer kabul edilemez. Sanırım Kayda değerlik kriterlerinin biyografiler için olan kısmını bir daha gözden geçirmelisiniz. --Manco Capac 06:32, 21 Mayıs 2010 (UTC)
Yorum Yorum Ben tam olarak öyle demedim, anlatamadım galiba. Bu oyuncu pro. bir oyuncudur. Yarın bir gün bir Süper Lig, bir Bank Asya 1. Lig takımı bu kişiyi transfer etse ne olacak? Şimdi KD olmayan oyuncu o zaman mı KD olacak? Ya da Tokatspor bir üst lige çıksaydı yine o zaman KD mi olacaktı? Maddenin detaylı hazırlanmasını da silinmeyi engellemek için değil, sadece madde üzerinde uğraşıldığını belirtmek için yazmıştım. Bir de şöyle bir durum var. Andorra gibi, Lüksemburg gibi "yarı zamanlı liglerde oynayan oyuncular "yarı profesyonel"dir. Yani bunlar sabah kasaplık, marangozluk falan yaparken, geceleri maça çıkmaktadır :) Aynı zamanda millî takımlarında da forma giyen bu oyuncular, Tokatspor'dan bile daha düşük seviyeli (Tokat pro. diğerleri yarı pro.) takımlarda oynamaktadır. Onlar KD ise, bu kişi de kesinlikle KD'dir. Kaldı ki Arsenal maddesinde de görülebileceği üzere, kulübün "rezerv" takımından birçok futbolcu eklenmiştir ki bunların bir kısmı 1 veya 2 kere pro. takımda forma giymiştir. Saygılar...--Rapsar 07:49, 21 Mayıs 2010 (UTC)
Tekrar merhaba Sayın Rapsar, hala yorum yapıyorsunuz. Kriterlerimiz açık ve nettir Kayda değerlik kriterlerimizin biyografi alt bölümüne göre bu kişi kayda değer değildir. Bir futbolcunun milli takımda oynamış olması onu Kayda değer yapabilir yapmaya bilir de, ancak milli olmamış bir futbolcunun hatta kayda değer bir futbol takımında oynamamış bir futbolcunun ileride kayda değer bir ligte ve takımda oynama ihtimali var diye maddesinin kayda değerliliğinin savunması yapmak ve kayda değerdir demek en az ileride benim ya da sizin yazma ihtimalimiz olan ve belki de 19 ayrı dile tercüme edilebilecek olan romanlarımızın kayda değerliliğinden ötürü burada ansiklopedi maddemizin olması ile aynıdır. Lütfen tekrar değerlendiriniz. Ayrıca bir sayfaya emek harcanması onu kayda değer kılmaz. Maddeleri nelerin kayda değer kıldığı VP:KD sayfasında açık ve net olarak anlatılmıştır. --Manco Capac 07:56, 21 Mayıs 2010 (UTC)
Sanırım siz oynadığı kulüplere bakmadınız. Oynadığı kulüp Tokatspor. Kendisi profesyonel bir kulüp. TFF 2. Lig'de mücadele etmekte. Zaten burada açıkça belirtilmiş. Aynen yazıyorum:
  • Profesyonel bir ligde veya yüzme, tenis gibi ligli olmayan dallarda eşdeğer karşılaşmalarda oynamış veya yarışmış sporcular.
  • Amatör spor dallarında en üst seviyede oynamış veya yarışmış sporcular.
İlk maddedeye göre kişi KD'dir. Bu arada üstte yazdığım şeyi tekrardan yazıyorum sanırım dikkat etmediniz "Maddenin detaylı hazırlanmasını da silinmeyi engellemek için değil, sadece madde üzerinde uğraşıldığını belirtmek için yazmıştım."--Rapsar 08:09, 21 Mayıs 2010 (UTC)
Merhaba, orada bahsi geçen kişinin ferdi bir profesyonel ligte yer almasıdır, oynadığı takımın değil. Mesela Bilardo ferdi ligi, golf ferdi ligi, yani takım olarak yer almasından değil bireysel olarak ferdi bir ligte yer almasından bahsedilmektedir. --Manco Capac 11:57, 21 Mayıs 2010 (UTC)
O zaman ikinci maddeye bakalım. "Amatör spor dallarında en üst seviyede oynamış veya yarışmış sporcular." Amatör olarak bile önemli sayılabilecek oyuncular KD olabiliyorken, profesyonel bir oyuncunun KD olmaması biraz anlamsız değil mi?--Rapsar 12:22, 21 Mayıs 2010 (UTC)
Amatör olarak olimpiyatlarda, avrupa şampiyonalarında ya da ulusal şampiyonalarda bireysel olarak oynamak ile ikinci sınıf profesyonel takımlarda profesyonel olmak arasında çok fark olabilir. Önemli olan profesyonel ya da amatör olmanızdan ziyade adınızın yer aldığı biçimde 2. ve 3. dereceden güvenilir kaynaklar tarafından sizin hakkınızda bir makale ya da haber yapılmasıdır. Yani Olimpiyatlarda şampiyon olmuş ya da yarışmış bir amatör oyuncu çoğu zaman bir profesyonel lig takımında oynayan sporcudan daha kayda değerdir. Ama diyeceğim odur ki sonuçta KD'liği belirleyen amatör ya da profesyonel olması değil sporcunun ne yaptığıdır, tabiki söz konusu olan bireysel olarak ne yaptığıdır. Saygılar, --Manco Capac 12:30, 21 Mayıs 2010 (UTC)
Ancak şöyle bir durum var: Amatör sporcular yalnız ve yalnız amatör kulüplerde oynarlar. Hiçbir pro. müsabakaya (Pro. ligler olsun, Dünya Kupası olsun, Olimiyatlar olsun) katılamazlar. Amatörler hiçbir şekilde kulüpten para almazlar. Zaten amatörlüğün amacı da budur. Bir nevi hobi. Bu kişi ise tamamiyle profesyonel bir futbolcu. Bu işi meslek olarak yapmakta ve ondan para kazanmakta. Tokatspor gibi TFF 2. Lig'de oynayan (hatta şu anda Bank Asya 1. Lig'e yükselmek için play-offlarda oynuyor), hatta Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe'ye karşı oynamış bir kulüpte oynuyor. O yüzden kesinlikle KD olmalı. Ha derseniz ki, maddede kaynak yok o yüzden sorun oluşuyor, hemen kaynaklandırmaya başlıyorum.
Bir de şöyle bir durum var: Şu futbolcu, Malta liginde bir takımda oynamakta. Takım ve oyuncu yarı-profesyonel (amatörle pro. arası) ve madde hiçbir şekilde kaynaklandırılmamış. Ancak görüldüğü üzere hem kulübü, hem de kendisi KD'dir (Hatta Almanca ve Fince Vikilerde de yer almakta). Bizim tartışığımız oyuncu neden KD olmamakta hala anlamış değilim. Yani bir üst ligde mücadele eden oyuncuyla bir altta oynayan arasındaki farkı anlamış değilim. Eğer hala pro. olmadığını düşünüyorsanız bir de buradan aratabilirsiniz. Saygılar...--Rapsar 12:45, 21 Mayıs 2010 (UTC)
Sayın Rapsar, daha ne soyleyebilirim bilmiyorum! Kişinin kayda değer olması için kendisinin kayda değer olması gerekmektedir, bulunduğu kurumun ya da takımın değil. Ayrıca Vikipedide kayda değer olmayan başka maddelerin bulunması o maddelerin kayda değer olduğunu değil iş yükünün çok olması ve tümüyle ilgilenecek kadar ilgili kullanıcımızın olmamasıdır. Dolayısıyla kötü örnekler bir maddeyi kayda değerlik kriterliği incelemesinden muhaf etmezler. Ayrıca her maddenin kendi içinde değerlendirilmesi de genel geçer kayda değerlik kriteridir. Ben size bu kişinin kayda değer hiç bir özelliğinin olmadığını söylüyorum siz bana hala oynadığı takımdan bahsediyorsunuz. Son kez bir örnek daha veriyorum: İstanbul Teknik Üniversitesi Kayda değer bir üniversitedir ve maddesi de ansiklopediktir değil mi? Ama bu okulda okuyan bir öğrenci bir ulusal proje yarışmasındaki başarısıyla kayda değer olabilecekken, aynı üniversitede çalışan ve hiç bir kayda değer bilimsel projeye imza atmamış bir doçent ya da profesör kayda değer olamayabilir, öyle değil mi? Dolayısıyla kişilerin kayda değerliliği kendileri ile ilgilidir, bulundukları kurumla değil. Hala ikna edemiyorsam o zaman daha fazla söyleyebilecek bir şey bulamıyorum. --Manco Capac 14:05, 21 Mayıs 2010 (UTC)
Peki KD olmamasının sebebi nedir? Bu kişiyi diğer pro. oyunculardan ayıran sebep nedir?--Rapsar 16:08, 21 Mayıs 2010 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Ben de Rapsar'a katılarak kalmasından yanayım. Manco Capac'ın gerçek problemi bu maddenin KD olup olmaması değil. Tokatspor 2008-2009 sezonu ve Tokatspor 2009-2010 sezonu maddelerini hızlı ve tartışmasız silmiş olması nedeniyle yaptığım şikayet üzerine Tokatspor maddesi ve Tokatspor'un futbolcusu ve kaptanı olan Şahin Gökçe maddesini silinmeye aday sayfalara eklemiştir. Bu kanuda Manco Capac o kadar katı ki Rapsar gibi alehinde oy kullanıp cevap yazanlara Sayın Rapsar, hala yorum yapıyorsunuz gibi kaba bir uslup kullanıyor. --Aoze 14:04, 21 Mayıs 2010 (UTC)
Kesinlikle öyle bir şey yaptığını düşünmüyorum. Aslında madde KD; ancak internette oyuncuyla ilgili çok fazla bilgi yok. Maddeyi biraz düzenledim. Kaynak bulamadıklarımı çıkardım. Zaten "ilk maçına xxx karşısında yyy tarihinde çıktı" gibi ifadeler, oyuncunun TFF.org'deki profilinden alınmış şeyler. Sadece cümleye dökülmüş :) Hepsine aynı kaynağı göstermeye gerek yok sanırım.--Rapsar 13:12, 21 Mayıs 2010 (UTC)
  • Kalsın Kalsın--Drlp ileti 17:06, 21 Mayıs 2010 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Maddenin silinmesine gerek yok. Rapsar'a katılıyorum. --Berm@nyaİleti 19:53, 21 Mayıs 2010 (UTC)
  • Silinsin Silinsin- Profesyonel olabilir bu oyuncu ancak KD kriterlerini saglamiyor. Bu pozisyonda binlerce insan var. Bir tek Turkiye icin dusunmeyin. Dolayisiyla, kendisine basarilar dilerim, basarili olursa ekleriz. Citrat 21:13, 21 Mayıs 2010 (UTC)
Pro. bir futbolcunun neyi KD değil acaba çok merak ettim? Yukarıda da belirttiğim üzere yarı-pro. futbolcular bile KD oluken, bunu KD kabul etmemenize şaşıyorum doğrusu...--Rapsar 21:18, 21 Mayıs 2010 (UTC)
Profesyonel demek, is icin para alan demektir. Bu tanima uyan bir cok kisi ve sporcu var ancak bunlarin hepsi buraya giremez. Dolayisiyla ancak sivrilen kisilere (ne yonde oldugu fark etmez) yer vermek ansiklopedi mantigina uyar. Bu kisinin profesyonel sporculuk disinda onemli bir ozelligi varsa kalsin, yoksa silinmesi gerektigi fikrimi koruyorum. Ayrica ifadenizi hos karsilamadim. Saygilar, Citrat 15:35, 22 Mayıs 2010 (UTC)
Sanırım bu konu hakkında birkaç örnek vermem gerekiyor:
  • en:Jon Wallis: Kendisi İngiltere lig sistemine göre 6. seviyede oynamakta. Şu an tartıştığımız oyuncu ise 3. seviyede oynamakta -alttaki dolaşım şablonundan aynı takımın oyuncularını görebilirsiniz. Bu oyuncunun oynadığı kulüp çok çok alt seviyelerde. İngiltere Lig Kupası'na bile şimdiye dek katılmamış. Kulübün en büyük "başarısı" geçen sene İng. "6" ligini şampiyon olarak tamamlamak.
  • de:Manuel Menzel: Bu da Almanca Viki'den bir örnek. Aynı Şahin gibi 1. Lig takımının altyapısından yetişmiş. Şu an Almanya 5. liginde oynamakta-ki sadece 2 maça çıkmış.
  • en:Gabi Riera: Bu ise Andorralı bir futbolcu. Oynadığı lig Andorra Ligi, yani yarı-zamanlı bir lig. Dolayısıyla oyuncu yarı-profesyonel - ki bu da bu oyuncuyu Şahin'den daha düşük seviyede yapmakta.
  • en:Marco Campese: İtalyan bir futbolcu. Şu an İtalya'nın amatör liglerinde oynamakta. Dolayısıyla "amatör" bir futbolcu ki bu da onu üstteki Andorralı'dan daha düşük seviyeli bir futbolcu yapmakta. Aslında herhangi bir amatör mahalle takımında oynayanla, bu kişinin arasında şu an itibariyle hiçbir fark yok.

Bilmem bu kadar örnek yeterli mi Şahin'in KD olduğunu ispatlamak için. Bu arada Citrat'tan da özür diliyorum üslup için, kişisel bir şey değildi. Saygılar...--Rapsar 16:15, 22 Mayıs 2010 (UTC)

Merhaba tekrar. Verdiginiz ornekleri inceledim, acikcasi hicbirini KD gormuyorum.a Dedacigim gibi, bu seviye bir cok oyuncu var ve bence ozel bir durum degil. Topluluk farkli dusunuyor olabilir, saygi duyarim ancak benim fikrim bu. Lutfen tartismalari kisisel almayin, herkese cevap vermek bazen gereksiz tartismalara neden olabiliyor. Ben ozurunuzu kabul ediyorum; ileride daha dikkatli olmanizi rica edecegim. Saygilar, Citrat 01:34, 24 Mayıs 2010 (UTC)
  • Kalsın Kalsın--Boyalikus 21:26, 21 Mayıs 2010 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Profesyonel bir ligde veya yüzme, tenis gibi ligli olmayan dallarda eşdeğer karşılaşmalarda oynamış veya yarışmış sporcular. Kriterimiz bu. Bu kriterin bireysel ligleri kapsayıp takım liglerini kapsamadığını yorumunu neye dayanarak yapiyoruz? --Coriolis 21:31, 21 Mayıs 2010 (UTC)
Kesinlikle, olayın bir de bu yönü var.--Rapsar 16:17, 22 Mayıs 2010 (UTC)
İlgili KD kirteri VP:KİŞİ değil mi? Eğer oynadığı takımın profesyonel bir ligte olmasından bahsedilse o şekilde yazılırdı. Alt başlığın konusu yani KD kiriteri biyografi yani kişiye özel olduğuna göre bahsi geçen kriter de kişidir takım değil. Zaten bir hocanın bir Üniversitede olması o kişiyi KD yapmadığı gibi bir kişinin bir takımda olması da o kişiyi KD yapmaz. Kaldi ki takım için KD'lik kriteri aranıyorsa KD kriterlerinin organizasyon alt başlığı daha uygun olur kanısındayım --Manco Capac 07:15, 24 Mayıs 2010 (UTC)
  • Kalsın Kalsın -- Yukarıda da bahsedilen Tokatspor (KD'dir herhalde:)), Tokatspor 2008-2009 sezonu ve Tokatspor 2009-2010 sezonu maddelerini KD'lik tartışmasıyla ilgilenen var mı ? Futbolun yacancısıyım ondan soruyroum. Ve futbol konusundaki KD kriterleri daha da netleştirerip VP:KD'de yazılı bi şekilde yer alırsa faydalı olacaktır, kanımca. Takabeg ileti 02:52, 22 Mayıs 2010 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Tokatsporun kayda değer olduğuna 1'e 10 bahse girerim.) Sezonların ise o kadar da kd olmadığını düşünüyorum. Bunun yerine Tokatsporun bulunduğu ligin XXXX-YYYY sezonu şeklinde anlatılması çok daha faydalı olur.--Reality 10:53, 23 Mayıs 2010 (UTC)
Bu konuya kesinlikle bir açıklık getirilmesi gerekmekte. Neye göre bir takımın sezonlarının maddeleri oluşturulabilinir ve oluşturulamaz? Alınacak karar mevcut futbol takımları sezon maddeleri ve gelecekte oluşturulacak sezon maddeleri açısından örnek teşkil edecek.
Tokatspor bir profesyonel takımdır, Türkiye Futbol Federasyonu'nun 2.Lig'inde mücadele ediyor. Bu lig profesyonel bir lig olması yanı sıra UEFA tarafından da kabul edilmekte ve tanınmaktadır. Bu nedenle bu ligden takımlar Türkiye kupasında mücadele edebilmektedir ve en önemlisi de başarılı olursa hangi ligde olduğuna bakılmadan UEFA Avrupa Ligi'nde Play Off oynama hakkı kazanır (yani en yüksek seviyeden katılır = bu sene Trabzonspor, geçen sene Fenerbahçe'nin olduğu gibi). Söz konusu sezonlarda Tokatspor TFF2.Lig'de ve Türkiye Kupasında mücedele etmiştir. Hatta Türkiye Kupasında gruplara kalma başarısını göstermiştir (yani son 20 takım arasında yer almıştır). 2008-2009 sezonunda ilk kez böyle bir başarıya imza atmıştır (kendisi açısından son derece önemlidir). 2009-2010 sezonunda ise Türkiye Kupası A grubunda üçüncü olarak çeyrek finale çıkmayı bir kaç puanla kaçırmıştır, futbolcusu Arif Çoban Ziraat Türkiye Kupası 2009-2010 sezonu gol kralı olmuştur. Yani TFF 2. Lig KD olduğu kadar Tokatspor da KD dir ve onun 2008-2009 ve 2009-2010 sezonları da KD dir.
Eğer sadece TFF Süper Lig'de mücadele edilmiş sezonların maddeleri oluşturulabilinir yönünde bir karar alınırsa, o zaman vikipedi'de şu anda mevcut pek çok madde (takımların Bank Asya 1.Lig sezonlarını içeren maddeler) silinmesi gerekeçek. Ayriyeten, profesyonel olan bir ligi diğer profesyonel ligden nasıl ayırabilirsininiz.
Benim fikrim: Takımların Profesyonel olan (yani Süper Lig, 1.Lig, 2.Lig ve 3.Lig) ligde yer almış olduğu sezonları kesinlikle ansiklopedik değere sahiptir ve profesyonel ligdeki sezonların maddeleri oluşturulabilinir.--Aoze 13:11, 23 Mayıs 2010 (UTC)
Üstteki yoruma kesinlikle katılıyorum.--Rapsar 16:37, 23 Mayıs 2010 (UTC)

Silinsin Silinsin Ocak ayında tartışma sayfasında görüşümü belirtmişim. Sırf profesyonel olan alt liglerdeki takımların futbolcu maddelerini açmak ikinci bir hiçbir işe yaramayan köy maddeleri faciasına yol açabilir. Bu liglerde sadece basın tarafından şahsı geçen kişilerin sayfaları açılmalı. Örneğin yukarıda da adı geçen Türkiye Kupası gol kralı ünvanıyla Arif Çoban. He bunun gibi yabancı futbolcu vikide yok mu, tabiki var. Onlar da ele geçirilip derhal imha edilmeli. Diğer büyük vikiler gibi olamadık henüz, bu kişiden daha önemli insanlar var. Silinsin...Myrat ileti 23:46, 23 Mayıs 2010 (UTC)

  • Yorum Yorum Bu arada İng. Vikide şöyle bir şey buldum. İkinci cümleyi aynen aktarıyorum.
Players who have appeared, and managers who have managed, in a fully-professional league (as detailed here), will generally be regarded as notable.--Rapsar 11:57, 1 Haziran 2010 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Profesyonel olması onun KD olduğu anlamına gelir.-- BeşiktaşlıM 07:16, 6 Haziran 2010 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Seninbey 07:32, 6 Haziran 2010 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Kişi profesyoneldir. Dolayısıyla KD'liği bulunmktadır. --82 ~145 ileti 10:52, 8 Haziran 2010 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.