Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Şablon:Köy-taslak

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir. Şablon Türkiye-köy-taslak adına taşınmıştır. --Superyetkinileti 19:17, 14 Mart 2012 (UTC)

Şablon:Köy-taslak[kaynağı değiştir]

  • Bir madde hakkında yazılacak bilgi yok ise, o madde hakkında sadece temel düzeyde içerik bulunabiliyor ve bu temel bilgiler (altyapı, nüfus, nereye bağlı olduğu vb.) maddede yer alıyorsa o madde artık taslak değildir. Vikipedi:Taslak madde sayfasındaki (sağdaki resim) durumu çok iyi anlatıyor.
  • Belki potansiyel olarak bir köy maddesine o yörede yaşayan birisi katkı yapabilir. Ama bir köy maddesine o köyde yaşayan birisinin içerik yazmasını beklemek Vikipedi ilkeleriyle aykırı. O köyde yaşayan birisi ancak o köyün tanıtımını yapabilir, ansiklopedik bilgi ekleyemez. O bilgiler sadece o kişinin görüşünü yansıtır. Doğrulanamayan bu bilgiler de Vikipediye eklendiği sürece köy maddeleri her zaman Vikipedi'nin temel sorunu olarak kalmaya devam eder.

Özetle köy maddelerindeki taslak etiketinin kaldırılmasını öneriyorum. Eğer bir maddeye içerik yazamıyorsak bu madde taslak değildir.--Sadrettinmesaj 18:31, 20 Şubat 2012 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Bu gerekçeyle silinmesinin doğru olmadığını düşünüyorum. Halihazırda teki KKTC'de teki de Türkiye'de olmak üzere KM/SM statüsü alan iki maddemiz var. Bu bağlamda geliştirilmeye açıklar. Her il için ayrı ayrı taslak şablonlarımız var öte yandan (Edirne-taslak gibi). Bu taslak şablonunun kaldırılıp, onların eklenmesinin daha mantıklı olacağını düşünüyorum. Hem köy deyip de sadece Türkiye'deki köyleri kastetmek ne kadar doğrudur o da ayrı bir konu.--RapsarEfendim? 18:36, 20 Şubat 2012 (UTC)
  • Yorum Yorum Rapsar'ın dediği gibi KM ve SM olanları incelediğimide, evet, çoğunluğu bence de geliştirilmeye açık köy maddelerinin. İllere göre etiketlenmesi de iyi olabilir elbette ki; ama burada 25 bin maddeden söz ediyoruz. İlini tespit edip de ona göre şablonu değiştirmenin botların kapasitelerini aştığını düşünüyorum. Ama "köy" sözcüğü sadece Türkiye'deki köyler anlamına gelmemeli. Benim önerim şu: Bu şablon Türkiye-köy-taslak adına taşınsın, sonra botlar her maddede köy-taslak şablonunu Türkiye-köy-taslak yapsın, sonra da bu genel, x ülkesinden köyler için de kullanılabilecek bir şablon haline getirilsin. --seksen 17:02, 21 Şubat 2012 (UTC)
Kategoriye göre botlar halledebilir diye düşünüyorum. Kayseri kategorisine bağlıysa Kayseri-taslak ekle gibi. İkinci önerin de kafamı karıştırıyor. Yerleşim yerinin statüsüne göre mi ayrım yapmak yoksa ülkesine göre mi ayrım yapmak daha mantıklı?--RapsarEfendim? 17:53, 21 Şubat 2012 (UTC)
  • Yorum Yorum Köyler hakkında belediyelerin, kaymakamlıkların ve valiliklerin resmi internet sitelerinden güvenilir bilgi eklenebileceğini düşünüyorum. Yöresel çapta çok sayıda basılmış kaynak olmalı. Memleketi hakkında bilgi vermek isteyen insanların kaynaksız, düzensiz ve rivayet niteliğinde bilgileri ekliyor olmaları bu köyler hakkında daha fazla bilgi olmadığını göstermez. --Alperen 18:06, 21 Şubat 2012 (UTC)
  • Yorum Yorum İçeriği geliştirilecek köy sayısının (30.000 madde arasında) %1-2'yi geçtiğini düşünmüyorum. İçerik potansiyeli olan sayfalara {{Edirne-taslak}} gibi yerel şablonlar eklenebilir. Düzensizse Şablon:düzenle şablonu eklenir. İlla her köy hakkında detaylı bir içerik olması gerekmiyor. Köy hakkında bilgi yoksa yoktur. Bilgi varsa, eklemek isteyen yine içerik ekleyebilir. Bilgi eklemek için taslak şablonunun olması gerekmiyor. Ama bilgiler doğrulanamadıkça isterse 40 paragraf olsun, o bilgilere güvenemezsem ne anlamı var.--Sadrettinmesaj 19:14, 21 Şubat 2012 (UTC)
Sadrettin, bilgi yoksa yoktur, evet; ama yok olduğunu varsaymak bence doğru değil. SM olan bir köy maddesinin yazarı olarak bu tecrübeme dayanarak diyebilirim ki, yerel gazetelerde, yerel yönetim/kuruluş sitelerinde, pek zorda yerel kütüphanelerde, arşivlerde bu köyler hakkında en azından "Etrüsk sürümü"nden (yani şu sürümden, ki çoğu köy maddesinde bu sürüme sadece bir-iki cümle eklenmiş oluyor) çok daha fazla miktarda bilgi bulunabilir. Sadece nereye bakılacağının bilinmesi gerek. Ki eğer bu köyle alakası olan bir kişiyse muhtemelen nereye bakması gerektiğini bilecektir. Bu nedenle diyorum ki mevcut köy maddelerinin çoğu (oran %60 da olabilir, %80 de) taslaktır. Kaldı ki maddeye başlarken "çok küçük bir köy, 30 kaynak bulursam oh ne ala" dediğimi, sonunda 100'den fazla kaynak elde ettiğimi (köyün potansiyeline ve nüfusuna bağlı olarak bu kaynak sayısı 20 de olabilir, 200 de) belirteyim. E, kaynak sayısıyla birlikte içerik de arttığına göre... --seksen 22:07, 22 Şubat 2012 (UTC)
Seksen aranırsa kaynak çok var haklısın, mesela şu maddede [1] geçen bilgilerin bazılarına kaynak buldum, düzenleyip ekledim. Ama kırk bin tane madde var, kaynak bulamayız dersek her bir maddenin gelişme ihtimalini baştan yok etmiş oluruz. Yanlış genellemelere girmemek lazım.--Alperen 09:39, 25 Şubat 2012 (UTC)
O zaman silmeyelim bu şablonu. Başka projeler üretelim. Başka da yorum gelmeyecekse, epey zaman geçmiş kapatabiliriz sanırım bu (oylama değil) fikir teatisini. Sadrettinmesaj 19:26, 2 Mart 2012 (UTC)
Kalacaksa ve illere göre ayrım yapılmayacaksa şablonun adını taşıyalım derim ben Türkiye'nin köyü gibi bir ada.--RapsarEfendim? 20:00, 2 Mart 2012 (UTC)
Bot yardımıyla "Türkiye-köy-taslak" yapalım. Şimdiki adlandırma hatalı dediğin gibi.--Sadrettinmesaj 20:08, 2 Mart 2012 (UTC)
Öneri

Bu tür köy, belde, ilçe, il, mahalle taslak şablonlarını silip sadece {{Türkiye-yerleşim-taslak}} şablonunu kullanabiliriz. Bu daha mantıklı gibi. Ayrı ayrı taslak şablonları kullanmanın bir faydasını göremedim şimdiye kadar. --Sadrettinmesaj 21:14, 12 Mart 2012 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.