Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Çalışan İnsanlar Toprak Sahiplerinin ve Kapitalistlerin Zulmünden Sonsuza Dek Nasıl Kurtulacaklar?

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.SakhalinioBuyrun beniiiim? 20:28, 30 Kasım 2016 (UTC)

Çalışan İnsanlar Toprak Sahiplerinin ve Kapitalistlerin Zulmünden Sonsuza Dek Nasıl Kurtulacaklar?[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Ayrı bir madde olarak değerlendirilecek kadar KD değil gördüğüm kadarıyla. Vladimir Lenin bibliyografyası'ndaki "konuşmaları" başlığı altında kısaca bahsedilebilir. Ogg. kaydı zaten mevcut. --Maurice Flesier message 22:19, 26 Kasım 2016 (UTC)

  • Aktarılsın Aktarılsın nominator --Maurice Flesier message 22:20, 26 Kasım 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Aşağıdaki açıklamalar ile görüşümü değiştiriyorum. Mskyrider'ın benzer adaylıklardaki gerekçesi, kayda değer olmayan speechlerin ayrı bir maddeye çıkarılamayacağı ve bibliyografya tanımı gereği doğrudan silinmesi gerektiğine karar verdim. --Maurice Flesier message 21:41, 29 Kasım 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Lenin'den günümüze ulaşan 11 ses kaydı biri olan (Vladimir Lenin şablonunda tamamı mevcut) bu konunun tarihsel önemi olması nedeniyle ayrı bir madde olacak şekilde kayda değer olduğunu düşünüyorum, yorum topluluğun. --Ahmet Turhan (mesaj) 22:38, 26 Kasım 2016 (UTC)
  • Konuşmaları aktarıyor muyuz ya da Bursa Nutku gibi kayda değer değilse bahsediyor muyuz? Erdoğan maddesini düşünemedim de bir an... "Bibliyografya" maddesine aktarmak da madde adıyla çelişki yaratacaktır. Kayda değer gözükmüyor, silinebilir gibi.--RapsarEfendim? 22:40, 26 Kasım 2016 (UTC)
Bu konudan bağımsız ve ayrı olarak söylüyorum; bibliyografya "basılı eserleri" konu alan karşılığına geliyor sanırım. Bu konuşmalar da zaten basılı olarak kayıt altına alınmış. Mesela bu konuşma Lenin’s Collected Works, 4th English Edition, Progress Publishers, Moscow, 1972 Volume 29, s. 250-251 olarak. Yani "eserleri" tanımının içine giriyor gibi. --Ahmet Turhan (mesaj) 22:44, 26 Kasım 2016 (UTC)
Lenin'in "konuşmasını" sonradan basıp yayınlamak, o konuşmanın "yazılı bir metin" olduğunu göstermiyor ki. Erdoğan'ın konuşmalarının haber sitelerinde yazılı olarak yer alması gibi. Yok eğer Lenin tarafından yayınlanmışsa bir metin olarak, aktaralım.--RapsarEfendim? 22:54, 26 Kasım 2016 (UTC)
Ben "bibliyografyaya aktarmak çelişki" ifadenize dair bunu söyledim. Çünkü örneğin yazara ait derleme kitapları da bibliyografya içerisinde inceleniyor, Lenin’s Collected Works olarak basılan bir kitap da bibliyografya sıfatı içerisine girecektir, bundan bahsettim. Dediğim gibi bu konu ayrı :) -Ahmet Turhan (mesaj) 23:16, 26 Kasım 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum ve Öneri Sayın @Ahmet Turhan'ın belirttiği önemde bir konuşma ise -üzgünüm konu hakkında bilgim yok- Vladimir Lenin'in konuşmaları gibisinden bir madde açılarak tamamı ilgili maddeye aktarılabilir ki anladığın kadarıyla 11 tane. Elbette bu konuşmaların ansiklopedik ve kayda değer olduğunun topluluğumuzca onaylanması halinde olabilir. Aksi halde ayrı bir SAS'ı burada görebiliriz. Diğer Vladimir Lenin bibliyografyası maddesine aktarılması hususunda ise değerli @Rapsar'ın görüşlerine katılıyorum. chansey Mesaj 23:18, 26 Kasım 2016 (UTC)
TDK bibliyografyayı "Belli bir konu, yer ve dönemle ilgili yayınları kapsayan veya en iyilerini seçen eser, kaynakça, bibliyografi" olarak tanımlamış. Şimdi buradaki yazılı yayın olmadığı için aktarılmalı mı şüpheye düştüm. Tek başına ve ayrı olarak kesinlikle kayda değer değil. Chansey'in "Vladimir Lenin konuşmaları" maddesi açılması önerisine sıcak bakmıyorum çünkü bu noktada Rapsar'ın vurguladığı Erdoğan'ın konuşmaları ve bunun uzunluğu ve derinliği göz önüne geliyor doğrudan. Açılacak böyle bir maddenin birçok siyasetçi için referans olarak kabul edilebilme olasılığı düşünülürse Vikipedi kullanıcıları bununla baş edemez. --Maurice Flesier message 23:33, 26 Kasım 2016 (UTC)
Konu hakkında şuranın incelenmesi konu açısından faydalı olacaktır. Onlarca dilde yüzlerce konuşma bu kategori altında toplanmış. Umarım bunları Türkçe Vikipedi'ye kazandırırız. Ayrıca siyasetçilerin konuşma maddeleri için buradaki çekince bir karara bağlanırsa Atatürk'ün hitabeleri maddesini bu vesileyle SAS'a taşıyabiliriz. Buna karşın tarihi kişiliklere dair Speeches by writer örneğindeki gibi katkılar, bence Türkçe Vikipedi için bir kazanç olacaktır. --Ahmet Turhan (mesaj) 23:41, 26 Kasım 2016 (UTC)
Bu fikir benim aklıma Uluönder Atatürk'ün hitabeleri maddesinden geldi. Ama bu maddedeki hitabelerin tamamı elbette ansiklopedik, Lenin söylevlerinin KD ve ansiklopedik olup olmadığı değerlendirildikten sonra böyle bir usül tercih konusu olabilir. Tabi ki bu durum dediğiniz gibi emsal teşkil edecektir, çekincelerinize tamamen olmasa da kısmen katılıyorum. Bu oluşturulursa her görüşe sahip kullanıcımız kendi ilgi ve bilgi alanındaki siyasetçinin konuşmalarını derleyebilir. Lakin şu da var örneğin Fidel Castro'nun bir çok konuşması 5-6 saat sürmüş :) Bunları derlemek epey zaman alacaktır... chansey Mesaj 23:48, 26 Kasım 2016 (UTC)
*Uyarısimge Uyarı Değişiklik çakışmasını incelemeden yorumumu yapmıştım, Sayın Turhan'ın son yorumu değerlendirmem dışındadır. chansey Mesaj 23:53, 26 Kasım 2016 (UTC)
Cevap Cevap @Chansey, Tarih beni beraat ettirecektir maddesi Kategori:Fidel Castro konuşmaları kapsamında bir örnek, ve bu kayda değer savunma dediğiniz gibi çok uzun süren bir konuşma :) --Ahmet Turhan (mesaj) 19:02, 27 Kasım 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Bu tür konuların Vikipediye işbirliği içerisinde katkı verilmesinden hoşnut olan biri olarak söylüyorum, ne yalan söyleyeyim şurada yer alan "Yazara göre konuşmalar" kategorisindeki maddelerin Türkçe Vikipedi'ye kazandırılmasına dair bir işbirliği projesi yapasım geldi :) Belki ileride olur. --Ahmet Turhan (mesaj) 23:59, 26 Kasım 2016 (UTC)
Not: Kategori:Yazarlarına göre konuşmalar ve içeriği oluşturuldu. --Ahmet Turhan (mesaj) 19:46, 27 Kasım 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kayda değer konuşmalarla kayda değer olmayanları ayırmak gerek. İngilizce Vikipedi'deki maddeler örnek verilmiş ama burada örnek gösterilecek bir husus göremedim. Kayda değer olan madde, ister konuşma ister sohbet ister bir cümle olsun kalıyor zaten. Kayda değer olmayan konuşmalar ise listelenemez, maddede toplanamaz. Yukarıda "11 konuşması var zaten" denmiş. 11 konuşma olabilir mi sizce? En basitinden her halk karşısına çıkışta, her topluluğa çıkışta konuşma yapan siyasetçiler bunlar. Kayda değerliği ispatlanamadığına göre, bir maddede toplanamayacağını da belirttiğim için silinmesi yerinde diye düşünüyorum.--RapsarEfendim? 09:19, 27 Kasım 2016 (UTC)
Bir yanlış anlaşılmayı düzelteyim: "11 ses kaydından biri" dedim. O dönem için güç olan bu ses kayıtlarından sadece 11 tane var demek istedim, 11 konuşması var demedim. --Ahmet Turhan (mesaj) 11:49, 27 Kasım 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kayda değer gözükmüyor...--Muratero 19:04, 27 Kasım 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin İşlenmeye değer kayda değerliğe sahip olmadığı sebebiyle silinsin seçeneğini seçiyorum. --II. Niveles 20:43, 27 Kasım 2016 (UTC)
  • Aktarılsın AktarılsınLenin maddesinde bir alt başlığa özet cümleler halinde aktarılsın.--Alperen (mesaj) 20:43, 27 Kasım 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Yukarıda belirttiğim şekilde aktarılmak için gerekli vasıfları taşımadığı kanaati yaptığım diğer araştırmalarla oluştu. Sayın @Rapsar'ın dediği gibi şu aşamada KD ispatlanamıyor. Oyum silinsin. chansey Mesaj 21:49, 29 Kasım 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.