Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Suna Atun

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.Machiavelli' msj 23:27, 12 Aralık 2007 (UTC)

Ansiklopedik olmadığını düşünüyorum. Kişisel reklam amacıyla girilmiş gibi.--2ulus 19:10, 25 Kasım 2007 (UTC)

  • Silinsin Silinsin + VP:HS#M8-- Euthygenes EPISTVLA 02:39, 26 Kasım 2007 (UTC)
  • Yorum: Oy hakkım olmadığı için yalnızca fikir belirtmek istedim: Önemli faaliyetlerde bulunmuş, ödüller almış, kitaplar yazmış. Başarılı insanların tanıtılmasında yarar var diye düşünüyorum. Bence kalmasında yarar var. --Yalhı 11:36, 26 Kasım 2007 (UTC)
  • Silinsin Silinsin - Kayda değerlik yönergelerinin sunduğu kriterleri karşıladığını düşünmüyorum. Bu kriterleri karşıladığı kanıtlanabilirse, kalabilir. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesaj 15:21, 26 Kasım 2007 (UTC)
  • Silinsin SilinsinVP:KD yönergelerine uygun olduğunu düşünmüyorum. Kişisel reklam olduğu düşüncesine katılıyorum. Saygılar.Sağlamcıileti 17:01, 26 Kasım 2007 (UTC)
  • Aklımca biraz değişiklik yaptım, öğrendiklerimi uygulamaya çalıştım. Bakalım biraz olsun başarılı olabildim mi? --Yalhı 16:58, 27 Kasım 2007 (UTC)

*Silinsin Silinsin - neskafefincanındatürkkahvesi 18:18, 27 Kasım 2007 (UTC)

Brecht'in yaptigi duzenlemelerden sonra madde elverisli ve kabul edilir hale gelmis. neskafefincanındatürkkahvesi 10:52, 30 Kasım 2007 (UTC)
  • Kalsın Kalsın - gorunen o ki KKTC kulturu uzerine onemli calismalar yapmis biri, ben maddeyi yeniden duzenledim. bir bakin bence silinmesin. belki bu haliyle daha kabul edilebilir olmustur. ayrica bir suru abuk subuk amerikan gurescisi karakterinin maddeleri varken boyle "gercek" insanlarin kabul gormemesi biraz ayip olur gibi... BrechtProscenium 23:12, 29 Kasım 2007 (UTC)
  • Kalsın Kalsın - Tarafsızlaştırma nedeniyle Brecht'e teşekkürler --Math34 10:41, 30 Kasım 2007 (UTC)
  • Kalsın Kalsın--Martianmister 10:54, 30 Kasım 2007 (UTC)

Yorum: Maddenin içeriği gerçekten büyük oranda iyileştirilmiş ama ben gerçekten hâlâ şahsın kayda değer olmadığını düşünüyorum. Bu konuda öznel olmamalıyız; bazı ansiklopedik sayılan kişilerin nitel değerleri bu tip insanlarınkinden daha düşük olabilir bizim açımızdan (örneğin benim açımdan öyle) bununla birlikte önemli olan bizim ansiklopedik olup olmadığını düşünmemiz değildir. Önemli olan ansiklopedik olup olmadığını kanıtlayabilmemizdir. Kayda değer olabilmesi için en azından birçok 2. veya 3. parti bağımsız, güvenilir, kayda değer ve doğrulanabilir kaynak tarafından konu edilmiş olması gerekiyor. Ulusal gazetelerde haber konusu olmuş mu? Bir antolojide kendisine yer bulup, bir ansiklopedide daha önce konu edilmiş mi? Kaç dergide haber konusu olmuş? Onu kaynak gösteren kaç jurnal makalesi yazılmış? Bu tip şeyler bakmamız gerekenler. Yoksa birisine ansiklopediktir veya değildir derken kendi fikir ve duygularımızla işe başlarsak hata yaparız; bu süreci öznel değil nesnel yapmalıyız. Ben de bu şahsa bu bilgileri okuduktan sonra, ansiklopedimizde yer verdiğimiz birçok 1 yıllık pop yıldızlarından daha çok değer verdim; fakat benim ne değer verdiğim önemli değil. Zira Vikipedi kişileri tanıtma yeri değil. Bu bir ansiklopedi projesi. İyi insanları tanıtma meydanı olarak aklımızda yer etmemeli. Benim 1 yıllık pop yıldızlarını kayda değer bulmamam ne yazık ki onların burada, gerekli kayda değerlik kriterlerini karşıladıklarını kanıtladıkları sürece, olmalarını olumsuz etkilemeyecek. Aynı şekilde bu kriterleri karşılamayan birilerini, o kişilere verdiğim yüksek değer, Vikipedi'de barındırmamıza olanak sağlamayacak. Yukarıda belirttiğim kayda değerlik kriterlerini doldurduğunu şu anki yeni metinde de göremiyorum. Bu sebeple oyum aynı. Bununla birlikte, gözümden bir içerik veya ifade kaçmış olabilir. Eğer öyle olmuşsa lütfen belirtin; teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesaj 16:57, 30 Kasım 2007 (UTC)

Elestirileriniz konusunda size hak veriyorum ama bu tur maddelerin genelde cok basite indirgenemeyecek bir "gri" alanda gidip geldigine inaniyorum. Ornegin akademisyenler genellikle bunlar arasinda. Hemen her alanda, bilimin aktif olarak cok fazla uretilmedigi bir kulturde dogal olarak bu tur kisilerin ansiklopedik degeri de cok olmuyor. Baska yerlerde referanslari olmuyor vs. Teknik acidan size hak verirken, entelektuel acidan oyumun arkasinda durmayi tercih ediyorum.BrechtProscenium
  • Yorum: Referans olarak tanınmışlık önemliyse, KKTC'de yeterince tanınmış olduğu basit bir araştırmayla görülüyor bence. " Türkçemizi Canlandırma Derneği'nde; Gazimağusa Belediyesi'nin Eylül-Ekim 2000 arşivinde Mağusa'yı Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı olarak, vs. Bütün bunlar tanınmışlık kriterinin dışında kalamaz diye düşünüyorum. Saygılarımla. --Yalhı 18:43, 30 Kasım 2007 (UTC)
  • Silinsin Silinsin, kayda değerlik kıstaslarını karşılamayan tüm maddeler gibi. Bu maddenin kalmasını savunanlar, önce o Vikipedi politikasında değişiklik istemeli. Politikalar çiğnenmek için yazılmıyor elbette. Saygılar, Filanca 13:28, 1 Aralık 2007 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Kalmalı--Mehmetnba 17:14, 10 Aralık 2007 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.