Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Kayıt/2008 Temmuz

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.===Köy Savaşları ===

Amatör video oyunları madde olarak eklenemez. Zira Vikipedi'de sadece ansiklopedik değere sahip, kayda değer konuların kendilerine özel maddesi olabiliyor. Daha fazla bilgi için kayda değerlik bağlantısına bakılabilir. Bu nedenle silinmesi uygundur. Bu imzasız yazı 85.108.38.242 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Silinsin Silinsin Kayda değer değil. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 15:17, 2 Temmuz 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Ansiklopedik bulmuyorum. Levent Abi ileti 19:00, 2 Temmuz 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin katılıyorum. --maderibeyzaileti 20:54, 2 Temmuz 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin -- Bence hemen silinebilir. Takabeg ileti 12:35, 4 Temmuz 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin -- Dünya vatandaşı 18:23, 4 Temmuz 2008 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.

1 Temmuz 2008 Ergenekon Operasyonu[kaynağı değiştir]

Ergenekon Operasyonu diye bir başlık açılır; bu maddenin konusu da orada bir başlık içerisinde işlenir. Maddenin şu hâli bırakın kayda değerliği VP:VND ihlâlidir. Şu anki gelişimi, adımı ve maddeyi ansiklopediklik iddiamız açısından içler acısı buluyorum. Bana söyler misiniz bu maddede kullanabileceğimiz hangi bilgi cidden nesnel ve doğrulanabilir? Şu anda her şey iddia. Eğer böyle gidersek VikiHaber oluruz. Henüz tamamlanmamış bir dava sürecindeki her operasyonun maddesini mi yapacağız? Biz bir haber sitesi değiliz. Biz ancak üçüncü parti, tarafsız ve bağımsız kaynakların sunabildiği bilgilere yer veriyoruz. Bu operasyonun bu adımı elbette geçebilir ansiklopedimizde; ama yapıldığı gece bir maddesi açılarak değil. Genel olarak dava/operasyon üzerine bir madde açılır, altında da operasyonun, dava sürecinin her adımı ayrı bir başlık olarak tutulur. Evet, bence de bu operasyon çok önemli. Fakat her önemli şeyin maddesini açamayız. Bu kadar belirsiz bir ortamda sunacağımız bilgilerin neredeyse hepsinin özgün araştırma olacağı da ortada... Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 22:07, 1 Temmuz 2008 (UTC)

  • Yorum Yorum Noumenon'un yaptığı ansiklopediklik vurgusuna ve VP:VND uyarısına katılıyorum. 1- Medyanın bir tarafında göbek atanlar diğer tarafında üzülenlerin varlığı ortadayken hangi medyanın bakışına göre VP:TBA'ya uygun madde yaratılabilir. 2- Konu VP'de olmalı ancak iddianame yazıldıktan ve belirsizlik içeren yönlendirme ısmarlama bilgiler ortalıktan kalktıktan sonra. 3- Operasyona medya tarafından verilen Ergenekon ismi bile vikipedinin VP:TBA ilkelerine aykırı, savcılık böyle bir isimlendirme veremeyeceğine ve vermediğine göre bu isimde maddenin bile VP üzerinde var olması tekil olarak VP'yi taraflı kılar. 4- Güncel konular şimdilik taraf ve taraflı medyaca verilen ismi ile Ergenekon Soruşturması/Operasyonu başlığında olan vp maddesine üzerine taraflı şablonu eklenerek taşınmalıdır. Teşekkürler.--88.235.54.102 22:33, 1 Temmuz 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin bu bir ansiklopedi maddesi değil, gazete yazılarının bir arada görülebileceği bir derleme.. aslında güncel olaylara soğukkanlılıkla yaklaşmak, bu tür haberleri, ana başlığa birkaç ansiklopedik bilgi cümlesiyle eklemek yeterli. aslında mesele, bu kadar önemli bir davanın hâlâ iddianamesinin bile yazılmamasından kaynaklanıyor ama bu bizim konumuz değil. mahkeme başlayınca her duruşmayı madde haline getirmeyeceğimizi umuyorum. yukarda vurgulanan, ismin medya tarafından verilen ve dolayısıyla taraflı olması meselesi de son derece doğru. --kibelemesaj 06:25, 2 Temmuz 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Yukarıdaki görüşlere katılıyorum. "Vikihaber" hayata geçtiğinde bu türden güncel olaylara orada yer verilir. Ancak Vikipedi bir ansiklopedi projesi, dolayısıyla maddedeki bilgilerin kısaltılarak ana madde içine (artık adı, Ergenekon (örgüt) mü olur, Ergenekon çetesi mi olur, Ergenekon Dosyası mı olur, Ergenekon Operasyonu mu olur bilemem -karar verilir bir şekilde) aktarılması yerinde olacaktır. Saygılar, --M. M. ileti 06:32, 2 Temmuz 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Bence de silinmeli. İçeriğin bir bölümü daha kısa ve özet olarak "Ergenekon soruşturması" maddesine taşınabilir.--2ulus 07:29, 2 Temmuz 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Ben zaten maddenin tartışma sayfasında yeterince görüş belirttim.Ayrıca Ergenekon (Örgüt) maddesi de silinmeli.Ergenekon (örgüt) maddesi derin devlete yapılmış atıflar ve ilginç yorumlarla dolu.Bütün bu Ergenekon maddeleri(Ergenekon Soruşturması/Operasyonu olmalı çünkü sonunda dava açılacak) tek başlıkta toplanmalı.Saygılar.--Yürekli 11:57, 2 Temmuz 2008 (UTC)


  • Yorum Yorum Silinebilir ya da silinmeyebilir; ama önemli olan bu konuyu yansıtabilecek bir maddemizin olması. Bence ana madde Ümraniye soruşturması vb. bir madde olursa iyi olur. Ayrıca konuyla ilgili şimdiki ana madde sayabileceğimiz bu maddeye baktığımızda, konuyla uzaktan yakından alakası olan herşeyin maddede olduğunu ve "arapsaçı"na dönmüş olduğunu görüyoruz.
    Üslup konusuna gelirse, sanırım maddenin yazınsal kısımlarının hepsini ben yazdığım için, üslup eleştirilerini de ben yanıtlamalıyım. Evet, maddeyi haberlerden kaynaklanarak oluşturdum, üslubunda da habere benzer bir üslup bulunması doğaldır bu nedenle; ama bu da Vikipedi'nin ansiklopediklik ilkesini ihlal etmeyi gerektirmez. Bu nedenle gerekiyorsa silinmeli. Yalnız belirtmek istediğim bir husus var: Vikipedi, bir ya da birkaç madde veya kullanıcıdan dolayı "içler acısı" hâle gelmez. O madde, silinir gider veya düzeltilir; ama Vikipedi'yi asıl "içler acısı" hâle getiren, toplam oranı %4.7 olan düzenlenmesi gereken madde sayısı ve pek çoğu küfür, espri vb. dolu olan köy taslaklarıdır bence.
    Her neyse... Vikipedi'nin kardeşi olan Vikihaber'in kurulması iyi olacak galiba. Hayırlısı olsun artık... Teşekkürler, iyi çalışmalar herkese... --DsMuratileti 16:21, 2 Temmuz 2008 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Çok uzun bir madde birleştirilmesi iyi olmaz. Ayrıca wikinews için bir ön hazırlık olarak düşünebiliriz.--Boyalikus 21:36, 3 Temmuz 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Noumenon'a katılmamak elde değil. --Manco Capac 07:10, 4 Temmuz 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin -- Takabeg ileti 12:30, 4 Temmuz 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kanıtsız sadece 2-3 tane gazetenin kaynağı belli olmayan yayınlarını göstererek bir madde yazılması Vikipedia nın en temel değerlerine uymamaktadır. --egemen 14:58, 7 Temmuz 2008 (UTC)


Geçersiz oylar[kaynağı değiştir]

  • Kalsın KalsınBurda olmasınında kimseye bi zararı yok. Bence silinmesin.Buna benzer bir çok madde var Vikipedi'de. Hepsinimi silicez? Kalmalı.Bu imzasız yazı 85.107.109.239 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
@85.107.109.239'ye; - Lütfen şu iki vikipedi poltikasını okur musunuz: VP:VND ve VP:TBA. Belki bakış açınıza değişik bir katkı sağlayabilir vikipedi hakkında. Teşekkürler.--88.235.54.102 12:24, 2 Temmuz 2008 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.=== ABD Türkiye Başkonsolosluğu Saldırısı ===

Selamlar. Bu haber niteğinde bir madde. Bu tür sabit bilgilerden yoksun ve haber niteliğindeki maddelerde kullanıclarımızın enerjinin harcanması istemiyorum. Haber maddelerinde gereksiz kargaşalar ve sorunlarının çıktığına tanık olmuşturm. Bizde henüz viki news yoktur. Doğrudan gazeteleri okumamız daha mantıklıdır. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 13:08, 10 Temmuz 2008 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Bir madde yüzünden bu kadar kargaşa çıkacağını düşünmemiştim. Zaten oluşturmak için 10 dakikamı harcamıştım. Artık bir daha güncel madde oluşturmayacağım desem yerinde -- Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Muratsahinileti 13:12, 10 Temmuz 2008 (UTC)
Oradaki ansiklopedikliğe ilişkin oyu buraya geçirdim. Onu açan arkadaş yönlendirmeleri yok etmek için açmış gibi gözüküyor... HS başvurusu yapılmalıydı ve hatta yönlendirme durabilirdi SAM'a her halûkarda gerek yoktu... bu sebeple o sayfayı sildim. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 13:27, 10 Temmuz 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Sabitlenmemiş, oturmuş bir konu... henüz ansiklopedik bir konu olmaktan ziyade güncel, haber değeri taşıyan bir konu. Bu tip maddeler için Vikihaber oluşumu var; her ne kadar şu anda Türkçe versiyonu yoksa da Türkçe versiyonu yok diye Vikihaber tipi maddeleri Vikipedi'de barındıracak değiliz. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 13:23, 10 Temmuz 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Vikipedi ile hiç ilgisi olmamasına rağmen yine Vikihaber işbaşı yapmış.--Yürekli 13:16, 10 Temmuz 2008 (UTC)

Yorum Yorum *Ayrıca bu konu hakkında ne kadar madde varsa hepsi silinsin.Bu konu ancak hangi örgütün yaptığı ortaya çıktıktan sonra,O Örgüt maddesine geçilebilecek bir eylemdir.Ör:El Kaide alt başlık İstanbul ABD Konsolosluğu Saldırısı gibi,Tek başına bir haberdir.Ansiklopedi maddesi değil.VP:VPND demekten cidden bıktım.--Yürekli 13:28, 10 Temmuz 2008 (UTC)

  • Silinsin Silinsin -- --c3mâL 13:32, 10 Temmuz 2008 (UTC)
  • Yorum Yorum Artık Vikihaber'in ayak sesleri, kendini iyice hissettirmeye başladı... Başvursak iyi olacak sanki. --DsMuratileti 13:57, 10 Temmuz 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin -- VP:HS gereği silinmeli. Tartışma sayfasında ilk yorumu yaptığımda da bunu belirtmiştim. Haber sitesi, forum, blog vs. değiliz.Levent Abi ileti 14:03, 10 Temmuz 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin maddeyi hazırlayan arkadaşımız açmadan önce fikrimi sormuştu.. ben de sanırım biraz ânın dolduruşuna gelerek kayda değer olduğunu söylemiştim. aslında bu tür maddelerdeki tavrımız, bugünün değil, yıllar sonrasının bakış açısını gözetmeye çalışmak, ansiklopedi olduğumuzu unutmadan davranmak elbette. kendime birkaç gün haber izlememe ve okumama cezası veriyorum. --kibelemesaj 14:59, 10 Temmuz 2008 (UTC)

Silinsin Silinsin Bknz:VP:GGB 6. maddesine göre silinmelidir.--Kadirmesaj sayfam 15:26, 10 Temmuz 2008 (UTC) Silinsin Silinsin zaten akıbeti silinmek olacak maddelere harcanan zamana yazık. Bu oyu verip bu yorumu yazarken harcadığım zamana daha da çok yazık.--Manco Capac 15:37, 10 Temmuz 2008 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Maddedeki olay haber niteliğinde, bilgiler her an değişebilir daha bir kesinlik kazanmamış.--Dæmon 10:56, 13 Temmuz 2008 (UTC)
  • Kalsın Kalsın O madde silinecekse Danistay Saldirisi ile Hrant Dink katliami da silinsin. OnurTkatkılar 18:38, 10 Temmuz 2008 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Arkadaşlar maddenin silinmesi yerine aradaki gereksiz yönlendirmeleri kaldıralım, maddenin adını düzenleyelim ve ansiklopedik içeriğe kavuşturalım.Bakın bence şöyle yapalım.

1.)ABD Türkiye Başkonsolosluğuna Saldırı yönlendirmesi silinsin.

2.) ABD Türkiye Başkonsolosluğu Saldırısı sayfasının adını ABD Türkiye Başkonsolosluğuna Saldırı olarak değiştirelim.Veya başka bir isim de olur uygun bir isim olsun yeter.Fakat sayfayı oluşturan arkadaş öyle bir isim koymuuş ki ne yalan söyleyeyim bulmak 10 dk aldı.Ayrıca yönlendirme sayfası bomboş bu yüzden silinmesi gerektiğini düşünüyorum.(Aslında eskiden doluydu çünkü o zaman Yönlendirme doğru sayfaya çıkıyordu.Şimdi öyle bir sayfa olmadığı için yönlendirmeyi silmiştim

3.) Maddeye görsel öğeler koyalım.(Ben bir adet koydum.)

Mesaj Sayfam

Kalsın Kalsın en:2008 United States consulate in Istanbul attack içerisinde bulunuyor--Martianmister 18:41, 12 Temmuz 2008 (UTC)

  • Kalsın Kalsın Fakat Ansiklopedik olsun. --BIYIKLI 15:09, 17 Temmuz 2008 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Düzenlemeler yapılmalı.--Zentukmesaj 17:59, 23 Temmuz 2008 (UTC)
  • Kalsın Kalsın - Şu anki hali iyi. Khutuckmsj 11:05, 24 Temmuz 2008 (UTC)
  • Kalsın Kalsın - Maddenin adını da düzenledim ve şu anki haliyle oldukça iyi durumda. Cat msj 21:21, 31 Temmuz 2008 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Önemli bir hadise. Saygı ve sevgilerimle.Bora006 mesaj gönder 22:15, 2 Ağustos 2008 (UTC)
  • Kalsın Kalsın ama adı konusunda emin değilim Görüşümü altta ve maddenin tartışma sayfasında belirttim. --DsMuratileti 09:35, 13 Ağustos 2008 (UTC)

Yorumlar[kaynağı değiştir]

{{VHT}} şablonu ile VikiHaber açılıp VikiHabere taşınıncaya kadar kalsa fena olmaz. Emek kaybı da olmaz. Diğer yandan ABD'nin Türkiyede tek bir başkonsolosluğu yok ki bu nedenle madde ismi gerçeği yansıtmaktan uzak kalmakta! Doğru isimlendirme şu olabilir: ABD İstanbul Başkonsolosluğu Saldırısı--85.101.254.50 15:22, 10 Temmuz 2008 (UTC)

  • Bende kalsın vikihabere taşınsın demek isterdim ama Vikihaberin ne zaman türkçe sayfası açılacağı belli değil ki? 10 dakikada açılan maddeyi o zaman gelidiği vakit yine 10 dakikada açarım. Ayrıca şuan benim oluşturduğum metinler yok. Gezginler06 adlı kullanıcı içeriği zaten baştan aşağı değiştirmiş.-- Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Muratsahinileti 15:26, 10 Temmuz 2008 (UTC)
  • Sayın Muratsahin acaba sayfanın ansiklopedik bir tarafı vardı da ben mi bozdum?Sayfada kesin olmayan spekülasyonları yazmışınız.Oraya yazmışınız saldırganın biri intihar etmiş.Fakat tüm haber kaynakları böyle demiyor.Lütfen kesin bilgileri yazınız.Ayrıca maddenin adı da yanlış.Maddenin adı konusunda Dsmurat a tamamen katılıyorum.Gezginler06
  • Yanlış bilmiyorsam eğer, ABD'nin Türkiye'de bir adet başkonsolosluğu var. Madde adı konusundaki görüşümü de madde tartışma sayfasına sundum. Bence eğer madde kalacaksa, "ABD İstanbul Başkonsolosluğu polis noktasına silahlı saldırı" gibilerinden bir şey olarak kalmalı. --DsMuratileti 15:37, 10 Temmuz 2008 (UTC)
    • Diğerleri konsolosluk olabilir. Yine de madde isminde yer belirtilmesi daha uygun olur.--85.101.254.50 15:43, 10 Temmuz 2008 (UTC)
  • Ben uygun bir zamanımda maddeyi El Kaide maddesine alt başlık olarak ilave edeceğim.Saldırıyı üstlenmişler.El Kaide maddesi PKK maddesine göre çok zayıf.USS Cole olayından başlayıp,Madrid-Londra falan filan ayrıntılı bir şekilde elden geçmeli.--Yürekli 15:50, 10 Temmuz 2008 (UTC)
  • Acil wikinewse ihtiyacımız var... Böylelikle bir daha güncel madde oluşturmayacağım diyen arkadaşlarında emekleri kaybolmaz diye düşünüyorum..Anonime katılıyorum--Boyalikus 18:08, 12 Temmuz 2008 (UTC)

Geri çekme[kaynağı değiştir]

Selamlar. 2008 İstanbul ABD Başkonsolosluğu Saldırısı maddesi şu anki haliyle ansiklopedik bir madde olarak kalabilir. O yüzden SAM teklifimi geri çekiyorum. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 20:25, 12 Ağustos 2008 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.

Andıç olayı[kaynağı değiştir]

Ansiklopedik bir dille yazılmamış, düzenlenmesi çok güç, kaynaksız. --60.240.112.112 11:15, 22 Temmuz 2008 (UTC)

Silinsin Silinsin - Yukarıdaki gerekçelerle. Levent Abi ileti 06:35, 23 Temmuz 2008 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Biçem ve kaynak yönüyle, bir ansiklopediye yakışmayan bir madde. Silinmesi yerinde olur. --DsMuratileti 07:38, 23 Temmuz 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Bir blogda yazı okuyormuş hissi veriyor.Üslup gerçekten kötü,kaynaksız,tarafsızlık sorunu var.Düzenlenecek durumda olmadığı için silinsin.--Eldarion 07:43, 23 Temmuz 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Bir blog yazısına benziyor silinmeli --Denereri 10:19, 26 Temmuz 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Bkz.VP:VPND--Yürekli 16:12, 28 Temmuz 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin--Gerekli açıklamalar zaten yapılmış. Saygı ve sevgilerimle.Bora006 mesaj gönder 19:40, 30 Temmuz 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin-- Bu haliyle silinmeli. İsterlerse sağlam kaynaklar (varsa) ile yeniden açılabilir. Takabeg ileti 03:54, 31 Temmuz 2008 (UTC)
  • Silinsin SilinsinOlay ansiklopediktir ancak yazım kötüdür. Bu haliyle silinsin ki biri yeniden yazabilsin.--Manco Capac 06:44, 31 Temmuz 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Dili ansiklopedik değil. Üstelik bir telif kokusu da var.. --M. M. ileti 06:58, 31 Temmuz 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin - Ansiklopedik görünmiyor.--Zentukmesaj 19:58, 31 Temmuz 2008 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.=== Fethullahçı Gladyo ===

Kesin bir özgün araştırma ihlâlidir söz konusu olan ve bu sebeple madde silinmelidir. Gazeteciler, amatör veya profesyönel istihbaratçılar çeşitli teoriler, fikirler kurabilirler fakat bunlar bir olgu olarak kanıtlanmadığı sürece bizimki gibi bir ansiklopedide yer almaları mümkün değildir. Bu tip maddelere nitekim bu sebeple genel olarak yer vermedik, vermemeye devam ediyoruz. Bu durumda bu tip bir maddenin günlerce Vikipedi'de kalması utanılası bir durumdur. Temel içerik politikalarımızdan sanırım tek ihlâl etmediği telif, kesinlikle silinmelidir. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 19:16, 30 Temmuz 2008 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Anksiklopedik olmamasının yanı sıra tarafsızlık ilkesine uymamaktadır. --Gezginler06 18:18, 8 Ağustos 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Tartışmasına da yazdım, sayfa tamamen iddiadan ibaret HS ile silinebilirdi. Saygı ve sevgilerimle.Bora006 mesaj gönder 19:20, 30 Temmuz 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Bunun gibi birde TİT maddesi var.Bir SAM'de ona açılmalı.Bütün Derin Devlet maddeleri aynı madde de toplanmalı--Yürekli 19:22, 30 Temmuz 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin-- Katılıyorum. P.S. Bunun gibi sırf Doğu Perinçek ve İşçi Partisinin iddiaları ve kaynaklarına dayanan maddeler daha vardır. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 19:25, 30 Temmuz 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin yazılmış gerekçeler doğrultusunda --Manco Capac 06:42, 31 Temmuz 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin - Levent Abi ileti 06:45, 31 Temmuz 2008 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Eğer bu madde silinirse bütün derin devlet maddeleri silinecektir çünkü hepsi birer iddaa. Unutmayın ümraniye davasından önce bir ergenekon örgüt diye bir madde vardı, sonra eğer iddaa mahkemeye başvuru şeklinde yapıldıysa iddaa vardır. Çünkü işçi partisi'nin adliyede suç duyurusu vardı.[1] ayrıca hikmet çetinkayanın da böyle bir kitabı vardı. Bunlar gösteriyorki ya bütün derin devlet maddeleri silinecek ya da fethullahçı gladyo maddesi kalacak. Bunu vikipedi olarak iyi düşünmeliyiz. Özgür ansiklopedi diyorsak eğer kendimize -ki öyleyiz- o zaman fikir özgürlüğüne de kişilik haklarına da saygılı olmalıyız ki mevzubahis olan konuda kişilik hakları ihlal edilmemiştir. Yazlanlar iddaa olarak korunmuştur. Vikipedi üyeleribe arz olunur. Bakınız Derin Devlet burada da iddaalar adında bir başlık var orası da silinmelidir o zaman, eğer elimizde değersiz bir özgür ansiklopedi olmasını istiyorsak, kladı ki ergenekon da bir iddianamedi. --Denereri 14:50, 31 Temmuz 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Sayfa tamamen bir dayanağı olmayan iddialardan ibaret. Şimdiye kadar dahi burda kalması büyük bir ayıp.BUR4K 13:16, 4 Ağustos 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin-- Bu maddede verilen bazı kaynaklar dikkatimi çekti. Ergenekon ile ilgili gözaltılardan sonra, gözaltılara maruz kalan kişi ya da kişilere yakın basın yayın organlarının haberleri kaynak olarak kullanılmış. Böyle bir madde yazılıyorsa güvenilir kaynaklar daha doğrusu tarafsız kaynaklar verilmeli. Ancak bunu yaparak doğrulanabilirlik politikamıza uygun halde hareket etmiş oluruz. Türkiye genelinde ne yazık ki son dönemlerde yaşanan kutuplaşmalara Vikipedimizi alet etmemeye özen göstermemiz gerekmektedir. Mızrakmsj 14:40, 5 Ağustos 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin--Selim Elmasmsj 06:27, 6 Ağustos 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Tamamen ip partisinin propagandasi olan bi madde vikipedi de nasil olur anlamiyorum 76.10.7.228 14:38, 6 Ağustos 2008 (UTC) Geçersiz Oy Bkz.VP:OY--Yürekli 14:56, 6 Ağustos 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin--Aycanileti 15:02, 6 Ağustos 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kurallara uygun değil...Vikipedist 12:44, 21 Ağustos 2008 (UTC)

Yorumlar[kaynağı değiştir]

  • Yorum Yorum Bu sonuçta kamuoyunda bilinirliği olmayan, doğrulanabilir bir konu değil. Sadece bir belli bir kaynağı var. ikincil ve üçüncül kaynaklarda ortada yok. Kalması için kayda değerliği sağladğını da düşünmüyorum. Ancak bu konu sadece idda edilen kitabın maddesi üzerinde açılmalı. --Muratsahinileti 12:28, 5 Ağustos 2008 (UTC)
  • Yorum Yorum Ayıp diye yadırganacak,tepki verilecek bir durum sözkonusu değil.Tamamı iddialara dayalı bu kadar maddeden sonra.Asıl ayıp Vikipedi olarak çifte standart yaparsak olur.Üzerinde Derin Devlet tabelası asılı bir bina görenimiz herhalde yoktur.Şahsen ben görmedim.Aslında bu kadar çok başlı başına madde açmaktansa,bunların hepsi Derin Devlet maddesinde toplansa çok daha yerinde olacaktır.Derin Devlet TSK mı? Evet, Derin Devlet MİT mi? Evet, Derin Devlet Emniyet mi? Evet...Çillerin Örgütüymüş,Fethullahçı Gladyoymuş,TİT'miş hepsi bir araya toplanmalı,yazar arkadaşlar şu sözlük alışkanlıklarından kurtulamadı gitti bir türlü.İki satır yazı yaz sonra yapıştır taslak şablonunu.Madde ilelebet taslaktan öteye geçemesin.Ne yaptık = Ee ansiklopedi yazdık (mı?)--Yürekli 20:16, 4 Ağustos 2008 (UTC)
  • Yorum YorumEvet gerçek uzlaşmayı yürekli arkadaşımız verdi gibi, ancak şöyle bir problem var farklı iddiaları nasıl aynı maddede kullanacağız. İtalya'da Gladio denilen örgüt türkiye'de ya Gölge ordusu ya da kontgerilla adıyla geçmektedir. SüperNato ve Ergenekon gibi söylemler yakın zamanlarda üretilmiş kavramlardır ama türkiye'de Galdio'nun adı Kontgerilladır en yaygın kullanış budur. Bütün iddiaları bu başlıkda toplamamız gerekir en doğrusu bu olur bence. Vikipedi:Köy çeşmesi (istekler) bir de burada bir istek öneri getirmiştim ama hiç ilgi görmedi.--Denereri 09:57, 5 Ağustos 2008 (UTC)
  • Yorum Yorum Arkadaşlar çoğunluk silinsin diyor. Silinmesi için daha bekleniyor? Ne zaman silinecek bu madde?BUR4K 11:39, 5 Ağustos 2008 (UTC)
  • Yorum Yorum Alt başlıklar halinde toplanabilir.Örneğin 27 Mayıs ya da 12 Eylül askeri müdahaleleri gibi ya da Euro 2008 gibi.O maddelerde bir sürü alt başlık var.--Yürekli 12:20, 5 Ağustos 2008 (UTC)
  • Evet türkiyenin geçmişte bu tip örgütlenmeye verdiği isim kontgerilladır. Ergenekon sözü çok yakın zamanlarda peydah oldu(özür dilerim), ama bütün bu komplo teorileri aynı başlığın altına toplanabilir. Yürekliye kesinlikle katılıyorum. --Denereri 19:22, 5 Ağustos 2008 (UTC)
  • Yorum Yorum Evet silinmesi şeklinde bir istem var ancak eğer sadece bu madde silinirse çifte standart olur bu BUR4K beye cevap olur inşallah. Evet derin devlet maddeleri Kontgerilla başlığı altında iddialar alt başlığında toplanabilir. Bu tip maddelerin silinmemesini ertelenmesini talep ediyorum. --Denereri 12:46, 5 Ağustos 2008 (UTC)
  • Yorum Yorum--Kaynak mı? Buyurun.Hemde bunlar yorum falan değil haber (Elazığ Emniyet Müdürlüğünün bir operasyonu). [[1]] ,[[2]](Bu haberde Zübeyir Kındıra 'nın "Fethullah'ın Copları" adlı bir kitabından bahsedilmiş), [[3]] Kısaca maddenin adı değişebilir mi? elbette değişebilir ancak dediğim gibi bu tür Derin devlet maddeleri bir araya toplaıp alt başlıklar halinde sunulmalı,Gladyo ve Kontrgerilla maddeleriyle beraber birde Derin Devlet maddesi yeterde artar bile...Asıl sakınılması gereken çifte standart.Sempati duyulası Derin Devlet,Nefret edilesi Derin Devlet...Yok böyle birşey.--Yürekli 12:50, 5 Ağustos 2008 (UTC)

Not:Kontrgerilla değil Derin Devlet maddesine taşınmalı,çünkü Devlet adı geçtiğinden bütün kurumları kapsıyor.Sadece Kontrgerilla doğrudan (ya da dolaylı) Bordoberelileri yani TSK'yı işaret eder.--Yürekli 12:53, 5 Ağustos 2008 (UTC)

  • Yorum YorumEvet türkiyenin geçmişte bu tip örgütlenmeye verdiği isim kontgerilladır. Ergenekon sözü çok yakın zamanlarda peydah oldu(özür dilerim), ama bütün bu komplo teorileri aynı başlığın altına toplanabilir. Yürekliye kesinlikle katılıyorum. --Denereri 19:23, 5 Ağustos 2008 (UTC)
  • Yorum Yorum Madde ya tamamen silinmeli, ya da ayrı bir madde olarak kalmaya devam etmeli. İçeriğin derin devlet maddesine taşınması hata olur çünkü o madde genel olarak "derin devlet" kavramını ele alıyor. Spesifik örgütlere ayrı maddelerde yer veriliyor çünkü aralarında büyük farklılıklar var ve varlığı kanıtlanan örgütler ile iddialardan ibaret olan oluşumlara aynı maddede yer vermek doğru olmaz. --60.240.246.147 06:25, 6 Ağustos 2008 (UTC)
  • Yorum Yorum-- Zaten Genel olarak ele alınmalılar.Yukarıda anlattığımda bu.Derin Devlet nedir?Devletin Silahlı Kurumları içinde yuvalanmış,Devlet adına ya da kişisel çıkarlar gözönünde tutularak,kanunsuz işlere/eylemlere karışmış personeller bütünü.--Yürekli 14:47, 6 Ağustos 2008 (UTC)
  • Yorum Yorum Ama bahsedilen örgütlerin çoğu üyesi bu "personel bütünü"ne dahil değil ki. Aralarında kiralık katiller, organize suç örgütü liderleri, çete mesupları gibi kişiler var. Derin devlet tarafından kullanılıyor olmaları kurdukları örgütlerin devlet kurumları içinde "yuvalanmış" olduğunu kanıtlamaz. --60.240.246.147 03:30, 7 Ağustos 2008 (UTC)
  • Yorum Yorum Onlarda organeller ve inorganeller diye sınıflandırılmaktadır.Devlet personeli Organel,Taşeronlar işin İnorganeller boyutu.Zaten isim çok açık Derin Devlet .Devlet adına hareket etmeseler zaten Derin Devlet'in bir anlamı kalmaz.Kanıt derseniz bende en başa dönerim.Ben üzerinde Derin Devlet Müdürlüğü,Amirliği,Komutanlığı yazan bir bina görmedim.Bunların hepsi iddiadır.İlgili madde de bir kaç itirafta mevcut tabi.Bkz.Derin devlet--Yürekli 13:48, 7 Ağustos 2008 (UTC)
  • Yorum Yorum Derin demek zaten gizli olduğunun göstergesidir ama bir yandan cumhurbaşkanları, başbakanlar ve diğer üst düzey yetkililerin varlığını açıkça beyan ettiği derin devlet var; diğer yandan da Hikmet Çetinkaya'nın varlığını iddia ettiği Fethullahçı Gladyo var. Her ikisini aynı keseye koymak bence hata olur. --60.240.246.147 08:37, 8 Ağustos 2008 (UTC)
  • Yorum Yorum Devlet sözünün kullanılması asıl devleti hedef alır, çünkü bu örgütlenmeler illa ki devletin içerisinde bulanması gerekmez. Daha önceden özel harp dairesinde bulunan bu tip örgütlenmeler bu gün poliste ya da istaihbarat örgütlerinde ya da özel güvenlik şirketlerinde olabilir, yani bu tip illegal örgütlenmeler sivil toplum kuruluşlarında bile olabilir bakınız daha önceden Komunizmle mücadele dernekleri komandoları. falan fila. Kontgerilla karşı direniş demektir tamam sözlük anlamı budur ancak, gerilla tanımı zaten haklı olanb taraf için kullanılır.--Denereri 10:20, 8 Ağustos 2008 (UTC)
  • Yorum Yorum1-Bir madde de ya da tartışma sayfasında kaynak bir kere verilir.Hala yukardaki kaynaklara bakmayıpta İşçi Partisi iddiası diyen arkadaşlar lütfen bu sayfayı iyice inceleyin.

2-Devleti filan hedef almaz.Ne alaka?Bizzat devletin en tepesindekiler Derin Devleti tanımlamışlar.Sizin bahsettiğiniz sivil toplum kuruluşları vs ise Derin Devlet'i oluşturmaz.Onlara Mafya denir.Kontrgerilla tanımını zaten yapmışsınız.Derin Devletin günümüzdeki tanımını karşılamaktan çok uzak--Yürekli 10:25, 8 Ağustos 2008 (UTC)

  • Yorum Yorum Ne oldu anlamadım gereği mi uygulandı söylenmeden etmeden?--Denereri 16:21, 9 Ağustos 2008 (UTC)
  • Yorum Yorum yeterli çoğunluk sağlanmadı mı? --Gezginler06 14:58, 13 Ağustos 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Vikipedik olmamasının yanı sıra tarafsızlık ilkesine de aykiri Lereze 16:25, 9 Ağustos 2008 (UTC) --Geçersiz; oylama açılma/başlangıç tarihi itibarıyla Lrzgnr313'ün oy hakkı yoktur. Bkz. VP:OY (en az 60 günlük üye değil ve 150 değişikliği bulunmamakta) --DsMuratileti 18:11, 13 Ağustos 2008 (UTC)
  • Yorum Yorum PLaton'un neden demokrasi'den nefret ettiğini şimdi anlayabiliyorum, yani verilen karar çifte standart olsa bile uygulanmalı hukuka ne gerek var canım öyle değil mi? Eğer silinecekse benzer diğer maddeler de silinmeli eğer kalacaksa diğerleriyle birlikte kalmalı. Ama dediğim gibi hepsi aynı madde altında toplanarak iş çözülebilir. Ama kimse bunu yapalım mı yapmayalım mı? Sesini çıkartmıyor.--Denereri 15:29, 13 Ağustos 2008 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.===Çiller Özel Örgütü===

Kesin bir özgün araştırma ihlâlidir. Adı da ilginç. Fazla anlatmama gerek yoktur. Bu kaynakla sadece Doğu Perinçek, Çiller Özel Örgütü adlı bir kitabı anlatan madde açılabilir. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 19:36, 30 Temmuz 2008 (UTC)

  • Silinsin Silinsin--İddialardan ibaret. Saygı ve sevgilerimle.Bora006 mesaj gönder 19:38, 30 Temmuz 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin yazılan gerekçe doğrultusunda. --Manco Capac 06:43, 31 Temmuz 2008 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Fethullahçı galadyo maddesiyle aynı durumda değerlendirlmelidir. Tek farkı meclisde görüşülmüş bir olgu olmasıdır. Susurluk olayının aydınlatılmasında emeği geçmiş bir iddaanamedir. Saygılarımla. --Denereri 14:52, 31 Temmuz 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin-- Yazılan gerekçeyi gerekçe göstererek silinmesini talep ediyorum. Tek bir kaynak verilmesi onunda karşıt bir görüşte olan bir politikacının ağzından çıkması bana taraflı bir madde gibi geldi. Mızrakmsj 14:49, 5 Ağustos 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Gerekçe herşeyi anlatıyor. Tek kaynak ve bilinirlik yok. --Muratsahinileti 14:55, 5 Ağustos 2008 (UTC)
  • Yorum Yorum Hayır kesinlikle hayır. Bu tez, bu teori bu iddia ya da her neyse daha önce meclis susurluk araştırma komisyonunda görüşülmüş ve susurluk olayının aydınlatılmasında epey bir katkısı bulunmuştur, önce maddenin tamamını okumalısınız başlık üzerinden karar verilmesi hoş olmaz. --Denereri 19:26, 5 Ağustos 2008 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.

Şablon:Türk pop müziği[kaynağı değiştir]

Kategoriler bu işlevi görüyor. Ayrıca listede birçok önemli sanatçı yer almıyor.

joseph msj 13:30, 31 Temmuz 2008 (UTC)

Silinsin Silinsin - böyle bir şablonun ne gereği ne de sonu olmaz. Cat msj 21:31, 31 Temmuz 2008 (UTC)

Silinsin Silinsin Cat haklı --Manco Capac 07:43, 1 Ağustos 2008 (UTC)

Silinsin SilinsinBalon misali gittikçe şişiyoruz. Saygı ve sevgilerimle.Bora006 mesaj gönder 22:11, 2 Ağustos 2008 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Diğer silinsin görüşlerine katılıyorum. --DsMuratileti 18:09, 9 Ağustos 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin -- joseph'e katılıyorum. Takabeg ileti 14:44, 13 Ağustos 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Şablonlar gereklidir ama bu şablon kategori göreviyle aynı görevi yapıyor. Silinmesi taraftarıyım.--Aycanileti 14:46, 13 Ağustos 2008 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.

Şablon:Kullanıcı ılımlı islam[kaynağı değiştir]

şablonun silinmesi taratarıyım daha ılımlı islam diye bir madde yok ve ne olduğu belli değil.

Silinsin Silinsin --Kadirmesaj sayfam 10:20, 10 Temmuz 2008 (UTC) Kalsın Kalsın "Ilımlı İslam" uluslararası medyada bile kullanılan bir terim. Taraftarları olabileceğinden kalması daha doğru bence. --joseph msj 13:43, 31 Temmuz 2008 (UTC)

  • Tarafsız Tarafsız Ilımlı islam nedir öyle bir şey mi vardır. Yani nasıl ılımlı? İslam dindir mezhepleri vardır ama ılımlı ne demek olsa olsa ılımlı şeriyat olur o da islam hukukunun ılımlısı olur. --Denereri 16:05, 31 Temmuz 2008 (UTC)
  • Bu kullanılan bir terim kalmalı BUR4K 16:09, 31 Temmuz 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin - nedenleri tartışılmaz bile, bölücülük şablonu gibi maşallah. Cat msj 21:34, 31 Temmuz 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin bu ne biçim bir şablon? Ilımlı islam! Kime göre ılımlı? --Manco Capac 07:36, 1 Ağustos 2008 (UTC)
Yorum Yorum Bize veya başkalarına göre "ılımlı" ya da "sert" olmasının bence bir önemi yok. Bir siyasi parti kamuoyu tarafından "ılımlı islam" olarak kategorilendiriliyorsa, birileri de kendini "ılımlı islam destekçisi" olarak niteliyebilir. Eğer "ılımlı islam" diye bir terim varsa, ki var, bu şablon kalmalı. --joseph msj 06:26, 2 Ağustos 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Ne yani ben nasıl bir müslümanım, hoşgörüsüzmü? Saygı ve sevgilerimle.Bora006 mesaj gönder 22:13, 2 Ağustos 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin-- Kullanıcı:Müslüman diye bir şablonumuz var.Bu biraz propaganda kokuyor.--Yürekli 13:28, 5 Ağustos 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin-- Kullanıcı:Müslüman şablonu yeterli bence. Yarın öbürgün biriside kalkar Kullanıcı:Radikal İslam adında bir şablon oluşturursa bu işin altından hiç çıkamayız. Ansiklopedik maddeler eklemek yerine propaganda üzerine siyaset üzerine tartışmalara girer burayı bir forumdan farksız bir hale getiririz. O yüzden bu şablonun çıkarılmasını talep ediyorum. Mızrakmsj 14:57, 5 Ağustos 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Diğer silinsin görüşlerine katılıyorum. --DsMuratileti 18:10, 9 Ağustos 2008 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.