Vikipedi:Seçkin resim adayları/Yeniçeri Atatürk.JPG

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu, bir seçkin resim adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı resmin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu resmin "seçkin resim" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.

Yeniçeri kostümüyle Atatürk[kaynağı değiştir]

Atatürk; Sofya Ataşemiliteri iken, verilen kostümlü baloya yeniçeri kıyafeti ile gitmiş ve etrafında derin bir hayranlık uyandırmıştır.
Gerekçe
Resmin tarihi bir önemi var. Atatürk'ün yeniçeri kıyafetiyle çekilmiş tek fotoğrafı. Bu yüzden resimdeki sorunlar göz ardı edilebilir.
Resmin dahil olduğu maddeler
Mustafa Kemal Atatürk
Üreten
Türk Silahlı Kuvvetleri (Türk Silahlı Kuvvetleri Fotoğraf albümünden alınmıştır)
Aday gösteren
Srhat

Destek DestekSrhat 13:04, 29 Temmuz 2008 (UTC)

Seçkin Resim Olamaz!

SR olması için aday gösterilen bu resim seçkin resim kriterlerinden, 1 ve 2 nolu kriteri sağlamadığı için bu oylama geçersiz sayılmıştır. Açıklama:

  • Düşük nitelikte ve düşük çözünürlükte

--DsMuratileti 15:36, 29 Temmuz 2008 (UTC)

Fakat aynı zamanda 1 nolu kuralın altında
  • Resmin az bulunurluğu ya da önemi, bu kuralın istisnasını oluşturur yazıyor
  • 2 numaralı kuralın altında da "...resimler tarihi bir önem taşımadıkça ya da animasyon içermedikleri sürece genişlik veya uzunluk olarak en az 1000 Piksel çözünürlükte olmalıdır." yazıyor.
  • Resmin bulunurluğu düşük, Atatürk'ün bundan başka yeniçeri kostümüyle resmi yok. Tarihi önemi de büyük olduğu için bence seçkin resim olabilir. Srhat 11:15, 30 Temmuz 2008 (UTC)
  • Yorum Yorum Daha önce Atatürk'ün bu fotoğrafını Seçkin Resim seçmiştik. O resme bakarsanız, Atatürk'ün şakağındaki damarların bile belli olduğunu göreceksiniz. Atatürk yaşarken, fotoğraf teknolojisi o kadar da geri değildi ve yüksek çözünürlük ve nitelikte fotoğrafları vardır; ama sanıyorum bunlar şu anda internet ortamında çok az. Şu anda aday olan resim gerçekten çok düşük bir çözünürlükte ve sonradan -bence başarısız bir şekilde- renklendirilmiş bir kare. Bu nedenle, bu resmin SR olmaması gerektiğini düşünüyorum. --DsMuratileti 11:39, 30 Temmuz 2008 (UTC)
Ben de DsMurat'a katılıyorum. Ayrıca bir resmin SR olmaması o resmin yok edilmesi anlamına gelmiyor. Resim SR olmayabilir ama burda olmaya ve kullanılmaya devam ediyor bunu da unutmayalım lütfen. --Manco Capac 07:02, 31 Temmuz 2008 (UTC)
Bu, bir seçkin resim adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı resmin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.